Aký majú režim vaše ročné deti?
Prosím Vás aký režim majú vaše ročne deti? Napíšte celý deň cca hodiny a tak prosím. A používajú ešte cumlík?
Ahoj, naša mala má 13 mesiacov:
Cca 5:30-6:00 budicek, flaska mlieka
Cca 8:30 šlofik tak 30 - 45 min, ktory už asi za chvilu úplne zrušíme lebo vyzera to ze začíná viac spat ten poobedny spanok a tento už niekedy vynechá ale zas niekedy je fakt unavená a je to vidno takže niekedy máme tento spanok niekedy nie🤷♀️
Cca 9:00-9:30 desiata
Cca 12:00 obed
Cca 13:00 poobedny spanok (ako kedy ale okolo hodiny a pol spinka, včera dala rekord 2 a pol hodiny😱)
Cca 15:00 olovrant, oblecieme sa a ideme von tak na hodinu, ak je pekne aj na dlhsie ak je hnusne aspoň na chvilku
Cca 18:00 zacinaju predspankove rituály, nocnik, okupat sa (každý druhy den), pyzamko, flaska mlieka alebo kaša, umýt zubky, umyt tvar a okolo 19:00 ukládání do postielky, niekedy zaspi hned niekedy sa este hra v postielke ale zvykne do tej 19:30 odpadnut a zas spí do rána do tej 5:30 ... cumlik používáme len na zaspavanie v postielke, cez den jej nechyba ani na vychadzke v kociku🤷♀️... mimo papania a spania sa zabavame rozne, buď sa hrame, alebo “citame” knížky, alebo “pomáhá” s varenim/upratovanim, alebo sa hra sama vo svojom detskom kutiku, tam sa vie dost dobre prehrat
@buzz5 ahoj..aj my budeme mat za chvilku 13 mesiacov a cumlik mame, teraz mu idu spodne zubky tak ho proste potrebuje, neriesim, lebo inak maval uz len na spanok..
cca 6:30 vstavame, vynimocne neskor
cca 8:30 ranajky
cca 11:30 flasa mlieka, potom spanok.. niekedy je to 1,5h a vynimocne az 2,5h
cca 14:00 obed
cca 16:30 olovrant
cca 18:00 sa pripravujeme na kupanie, kupeme, potom flasa mlieka, umyvame zuby a ide spat, zvykne zaspat tak cca 18:30, niekedy to trva dlhsie kym zaspi a v noci sa budi 1-2x a vtedy dostane mlieko, prebalim a spi dalej 🙂
medzi jedeniami este obcas zobka nejake chrumky, ovocie a cez den podla pocasia chodime von bud doobedu, poobede a bud po svojich (lebo uz sam chodi) alebo v kociku, vselijak sa hrame , na nahanacku, s autickami, kockami, zvieratkami, pustame pesnicky, citame knizky, asistuje pri pomahani alebo si robi co ho napadne 😀
1,5 - 6:30-7:00 vstava do takej 8:30 ranajky, hygiena, obliekame sa... potom do 10 zvykneme sa ucit nieco nove, hrat potom okolo 10-10:30 ideme vonku na ihrisko alebo sa prejst vonku so sebou bereme aj nejake ovocie na desiatu o takej 12 sa vraciame, obed a ide spat vstava okolo 14:30 potom ma olovrant a ideme vonku znova na nejaku hodinku a pol-2, vecer sa uz len hra o 18 ma veceru, hygienu a o 19 uz lezi v posteli
no mňa dosť zaujímalo hlavne s tým jedlom co kedy, lebo ešte stále ma mlieko v noci a nejako by som to chcela vynechať. Pred spaním ma 240ml potom cca o 22, znova o 1nej a ešte aj o 4tej stále po 2deci to je podľa mňa veľa neviem 🤷♀️ poraďte, sama sa budí a plače neutisi ju nič iba mlieko
@elizabte173 @julie19 @malebiele @mamina0078
@buzz5 kym si pyta nechaj jej, moj si tiez pyta, skusala som davat aj vodu aj uspat znova bez jedla ale nic...a hned ako dam mlieko spi dalej.. tak ked chce, nech ma 🙂 a tiez je to tak ze sa zobudi dakedy 1-2x, niekedy uz o 11tej, o 2hej alebo o 5tej... Ako kedy... Ale moj zasa nevypije tolko ako tvoja, 150-170 v noci a pred spanim max 150, niekedy len 130, ale kym chce, zatial mu davam a pritom aj cez den je mliecne vyrobky 🙂
Alebo ked chces to uz vynechat, musis pretrpiet par noci s placom asi a ona si zvykne ze nedostane a musi spat bez toho dalej, potom sa uz na to ani budit nebude.. aspon tak co som citala rady inych mamiciek, svoju skusenost zatial nemam 🙂 ja mu radsej v noci mlieko dam a spi dalej a mozem spat aj ja, ako keby mal vyvreskovat a nevyspime sa ani jeden 😁😁
@buzz5 mlieko ma rano ked vstane este pred ranajkami 220ml. Inak co sa tyka jedla na ranajky vacsinou ma pecivo s vajickom alebo zeleninou, syrom, jogurt s vlockami, cerealie... a stale sa snazim pridat aj nejake ovocie na desiatu ma ovocie alebo raz za cas nejaku sladkost alebo puding, na obed polievku+druhe na olovrant to co na desiatu a vecer stale ma kasu malokedy nieco varene a spi uz celu noc. Ja by som skusila dat sytejsiu veceru alebo posunut veceru na neskor ked sa da... Ale ked to nepomoze este by som jej nechala alebo mozno postupne znizovala mnozstvo
Mne sa to zda dost vela toho mliecka... ale neviem🤷♀️ Zas keby nechcela nevypije... keby si jej skusila v noci znizit objem mlieka? Ze jej das na jedno zobudenia dajme tomu 150ml? A postupne menej a menej až by tie mlieka vynechala úplne?🤔... moja vypije pred spaním 160ml a celu noc vydrží bez mlieka, ked sa přebere dam cumlik, a spí dalej ... ráno hned po zobudeni má 210ml mlieka a potom si dáme este ranajkovy chlebik s natierkou alebo šunkou... to mlieko má už viac menej len také doplnkove, skor už len ako nápoj nie ako jedlo... cez den nepije mlieko vobec, papá už viac menej to co my, len teda menej osolené a korenene... večer najvastejsie nejaku kašu a za nou trochu toho mlieka pred spanim... ale tak tiez vymýšla ako každé dieta... dnes som spravila krupicovu kasu a nechcela, zjedla cestoviny s vajickom co mala aj na obed 🤷♀️
@buzz5 v noci mlieko nepil od 4 týždňov, ale my sme asi výnimka, tak či tak by som mlieko po roku v noci postupne zrušila. Ani náhodou by ročné dieťa nejedlo v noci toľkokrát, ponúkla by som vodu a hotovo. Nerieš to teraz pred Vianocami, po novom roku by som zrušila fľašu, mlieko by dostal v hrnčeku. Najlepšie sa odučí od fľaše mimo domov, u babky, na chate a pod. Zabudli sme nemáme, prípadne ukázať, že sa sa fľaša pokazila, rozbila.

@buzz5 je to už dávno, ale môj mal už v roku taký klasický režim, vstával skoro )aj pred 6,00 😨), potom raňajky, hygiena, hral sa, "pomáhal" mi, desiata, išlo sa von, obed asi o 12,00, potom išiel spať, olovrant a potom až do večera väčšinou vonku, večera, sprcha a okolo 19,00-19.30 išiel spať. Samozrejme, že som nestála nad ním so stopkami, ale viac menej tie časy boli rovnaké, dodržiavali sme ich aj počas voľných dní, vlastne to ani ináč nešlo, lebo budíček bol aj počas víkendov skoro.