icon

Americký čas a obrátený režim

lelea1987
30. nov 2014

Ahojte. Je 4:32, ja som hore.. Nič neobvyklé. Môj 17 mesačný syn je totiž čulý hore a hrá sa.pravda je,že za chvíľku odpadne a zaspí- to už poznám.. A potiahne do 12, poprípade do 14... Ale moje nervy dnes už asi praskli.. Znášala som to síce tých 17 mesiacov, ale vzhľadom k tomu, že O mesiac mám termín pôrodu, moje obavy sa stále stupnuju a obávam sa ako tento teenagersky režim dokážeme sklbit s bábätkom.. Pravdu povediac už teraz som viac než rozbitá, nehovoriac o tom, že vlastne vždy prídeme o polovicu dňa. Malý je inak úžasný, šikovný.. Toto je jediná chýba. Skúšali sme už absolútne všetko a nic nezaberá. Nespat cez obed,budiť skoro ráno..všetko je márne zatiaľ. Mojou poslednou záchranou ostáva asi vyhľadať spankoveho odborníka. Nepoznáte prosím niekoho kto sa zaoberá spankovymi problémami detičiek? Veľmi by ste mi.pomohli ak by ste mali tip na niekoho kto sa týmto zaoberá..ak nie, tak som sa aspoň mohla postazovat 🙂 ale naozaj by som tento náš problem potrebovAla vyriešiť,lebo človek je po istom čase už fakt na prášky...za každú radu/tip ďakujem

briketa
30. nov 2014

Vprvych dnoch prist ku nemu a bez slova ho potme polozit naspat. Dajme tomu Ty cez tyzden, cez vikend manzel. Ked to aj urobis stokrat... hlavne bez slova a dalsich podnetov. A odist. Po tyzdni uz vobec nevstan ku nemu, nereaguj nanho.nUpne mrtvy chrobak. Nebude to hned ale jedine Tvojou vytrvalostou ho mozes posunut. A hlavne by si ho mala presunut do inej izby ako vasej, neviem ako ste prave teraz situovani. Sapnkovy odbornik neviem ci Ti pomoze, lebo Tvoje dieta nema problem so spankom, ma len inak nastaveny biorytmus. Aj u dospeleho akonahle si 3-4x hore o stvrtej rano, zacnes sa tak budit automaticky. Je uplne jedno co cez den robis. Takze preto je jedno ako mu posuvas rezim cez den .

Prechadzala som tymto s najstarsim synom.

prasiatko30
30. nov 2014

@lelea1987 presne suhlasim s @briketa dieta je proste naucene ze ked sa o polnoci zobudi sa a ma o zabavu postarane, hlavne je skusit to tak ako hovori briketa proste sa zobudi nechat v postielke/posteli dat vodu a nezasvecovat svetlo - prve dni to bude riadny zaberak ale mal by si zvyknut ze v noci sa nehra, v noci sa spi vsade je ticho a tma a ak aj mama pride tak s nou vobec nie je sranda lebo je ako taky duch - je tam ale ani moc nekeca, ani sa nehrame, ani sa nerozpravame.

moja mladsiu som si takto naucila na to aby som spala s nou ñproste typicke dieta sa zobudi a ja aby bol klud na zemi tak som sa k nej vzdy ulozila a zaspala pri nej - babizna sa naucila ze okolo tej12-1am sa treba zobudit a pytat mamu aby prisla spat ku nej - na koniec sme nespali ani ja ani ona - az somjej raz povedala ze k nej spat nejdem a ak bude vyvadzat tak pojde do samostatnej izby aby nevyrusovala sestru - od vtedy sa zobudzania v prostriedku noci nedeju alebo len velmi sporadicky. este by som podotkla ze to budenie bolo fakt ako keby bola naprogramovana - proste ja som upadala do hlbsieho spanku a ona opica vtedy zacala kricat - totalne mucenie :(

lelea1987
autor
30. nov 2014

No, my sme toto skusali, len problem je ze on fakt zaspava az tak o tretej, v najlepsich dnoch o jednej.. a tak keby som ho v normalnom case ulozila do postielky tak ho tam ukladam vlastne v jeho najaktivnejsom case z dna. Druha vec je, ze aj ked sme to skusali tak potom som po tej noci tak rozbita ze s nim nevydrzim byt cez den hore a zabavat ho aby nespal.. No a ked mi potocez den zaspi tak sa nam to nocne zaspavanie este o par hodin posunie...:/ je pravda ze spava s nami v posteli.. A ze to moze byt koren problemu.. Citala som si knihu jak naucit sve dite spat ci ako sa to vola.. Tam bolo presne aj o tych intervaloch a potom ich postupne predlzovat a nechodit. Fakt no, skusali sme to.. a dokonca aj zaspal nakoniec.. Len to neviedlo vobec k tomu aby sa nejak postupne zacal stelovat na skorsi spanok. Jednoducho si vrieskal do avojho standardneho casu a potom to vzdal od vycerpania. Ale potom dalsi den.. Je to peklo nie len pre neho ale aj pre mna.. A hlavne sa bojim uz ho umelo drzat potom hore ked je nevyspaty.. Podla mna pre ten organizmus to musi byt strasny zatah ked si pospi par kratkych hodin a potom chce naplno fungovat.. Vidim to aj na koordinacii, akonahle je unaveny stale sa niekde potkne a pada.. Lenze.. Nechat ho to dospat zase vedie k nocnemu buntoseniu.. Ono to inak vsetko trva fakt od babatka.. V podstate uplne malilinkeho babatka a potom ked mal 4 mesiace a naucil sa liezt tak odvtedy mame taketo nocne zury.. Asi v 6 som skusala zatvorit sa s nim do izbicky, vsade som vsetko vypla len som si lahla na matrac na zemi a on vraj zarucene zaspi🙂 preliezal ma-po tme. Asi dve hodiny lozil a sveholil si- az do svojho ''standardneho'' casu zaspavania- potom to ukoncil prekoprcnutim sa, velkym placom a nakoniec odpadol🙂 teraz to nastastie uz nebyva vzdy s placom, niekedy proste len prelieza,vylieza, chodi, beha, vola nas, chce rozpravku, pit a podobne.. Ale je schopny nakoniec sa po 4 hodinach spacifikovat a zaspat bez tohi aby prisiel k zraneniu ze sa niekde od unavy prekotil🙂 aj ked... Dnes to bola nejaka silna anomalia, kedy tahal naozaj asi svoj zivotny rekord a zaspal o 5.45- zial teda uz po mojom hysterickom vystupe- tak ma to mrzi, nechcem aby mal zo mna hysterku alebo niekoho kto len krici, ale no o takychto casoch sa uz fakt inak neda.. :( strasne sa snazim byt chapava a dobra maminka, ale tie spankove deficity sa zacinaju cim dalej tym viac prejavovat...:/

briketa
30. nov 2014

@lelea1987 no ja som necitala ziadne knizky, ale mozem Ti povedat, ze ho musis prelozit do inej izby. O chvilu mas babatko, nic ine Ti nezostava... a to,ze ste skusali - Trvalo mi to dobre tri tyzdne den co den na preonacenie. Nevadi, ze ho davas do postielky ked je najaktivnejsi. A nevadi, ze place, ked ho v noci das naspat potichu lahnut. Ako som pisala, budes mat pocit, ze to robis uz stykrat za tu istu noc. Ide o tvoju vytrvalost, o nic ine. To je klucom k uspechu. Nesmies si hladat dovody preco sa to neda. Vsetko sa da. Mysli na to, ze o chvilu ste styria a Ty sa pokrajat nebudes moct.

meluela
1. dec 2014

@lelea1987 mne pomohla na pochopenie spanku babatok a moznosti ho "programovat" velmi tato knizka od 4-nasobnej mamicky: http://www.amazon.com/The-No-Cry-Sleep-Solution...

Podla nej nie je problem spania v spolocnej spalni/posteli.
Skusala som chvilu aj tu vyplakavaciu metodu, to je des a hroza pre vsetkych zucastnenych a pre nas uplne neucinna ... naopak ked som aplikovala nejake veci odtialto, postupne to pomohlo. Napriek dlhemu dojceniu napriek spaniu v jednej posteli ... a obe veci sme poriesili neskor a nenasilne.

Inak drzim palce, to musi byt priserne takto extremne prevrateny rezim ... ak to spravne chapem syncek spi 4:00-12.00 a zvysok dna je hore? Alebo ma aj "obedny" spanok? Asi by som to skusila postupnym posuvanim o pol hodinu smerom dozadu .. cize zobudit o pol hodinu skor, cez den zabezpecit co najviac unavujucich aktivit, pravidelna strava ... pred spanim (3.30) zaviest ten casto spominany vecerny ritual .. znie to ako blbost ale fakt to pomaha ... moze to byt hocico, hlavne nech je to pre teba pohodlne (umyt zuby, obliect pyzamo/poviete dobru noc hrackam/rozpravka-uspavanka ... a pod., vzdy v rovnakom poradi). A takto po pol hodinkach sa to snazit posuvat smerom k polnoci a potom aj dalej. Pri spanku su aj take zvlastne veci, ze ked je dieta nevyspate, zaspava horsie - preto pozor na presvihnutie idealneho casu zaspavania, spankove fazy sa daju "pozliepat" - to ale skor vtedy ked spi prilis kratko ... a velka pravda je to, ze spankove zvyky sa akoby ukladaju do pamäti a telo potom podla toho funguje ... preto je potrebne ich pomalicky modifikovat aby zacalo fungovat podla ineho planu

lubkaurm
1. dec 2014

@lelea1987 jeeeej tak nie som sama????? Ja mam 2,5 rocne doevcatko a 7 mesacneho synceka.....ked som uz zacala s malou normalne spavat (od 8 do 8), narodil sa maly....kojenie kazde 2 hodiny, vstavanie....to mame dodnes....problem je, ze cim je starsi tym horsie spi....v noci sa strasne casto budi, zobudi mi niekedy aj malu...no a cez den zaspi bud A) v kociku vonku (co sa mi nie vzdy da vyletiet aj so starsou von a kocikovat) alebo B) po 2-3 hodinovom uspavani.....
Ked to porovnam s malou, tak spi zalostne malo....a nehovoriac o mne, ficim od 4-21 hod, bez jedinej minuty pre seba samu.....
Jedine co mi ostava je dufat, ze sa to zlepsi...
Ked sa ti narodi babatko, tak pokial budes kojit tak ci tak budes kazdu chvilu hore...zober maleho na prechadzku s babom, unav ho a on potom pospi viac....
Riesenie je aj surodenecky kocik, strcit ho niekomu z rodiny a ist si pospat🙂