Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách
A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?
a paradoxně - čím větší volnost jsme nechali petrovi v soužití s námi, tím větší volnost máme ted my....
no tak taketo veci my neriesime a mame super spokojne dieta,ktore takmer neplace,perfektne spi ;). vobec sa navzajom neobmedzujeme. vyspinka sa aj v satke,aj v nosici,aj v kociku. a boli sme aj na koncerte-o 23:00 vonku asi pred mesiacom. spinkala v satke od druhej pesnicky a domov sme prisli o druhej v noci,no som to ja mater. 😀 .ja by som ju nikomu strazit nedala,mesto,obchody,vybavovacky mame 80 km od domu,lietame bezne kanarske-nemecko-slovenko,je perfektne zvyknuta. kym ma prsnik pri sebe,nestazuje sa 😀
nemenila by som,neviem to spravne ani vyjadrit,ale proste dieta je nasou sucastou a neznamena to,ze teraz nam skoncil zivot predsa. a je len na mne a mojom muzovi,co zhodnotime ako vhodne a nevhodne. preco by niekto nemohol ist aj o deviatej do nakupneho centra,ked dieta spi v kociku pritom? vyspi sa horsie? kolko deti sa uspava v kociku?
@nelicefo
@berenika39 hihi, moj maly dnes zaspal o trištvrte na desať. A to bude v noci ešte dobre 4 razy hore na cicik.... 😅 Už som sa napočuvala reči ako som si ho naučila. Ale to je blbosť ja som ho nikdy nič neučila, vždy som len počuvala čo chce a prispôsobila som sa obdobiu ktorym prave prechadzal...
ale zas moze to byt aj prostredim,kde zijem. tu toto fakt asi nikto neriesi.
Presne tak, aj moja ked mala 3 mesiace zaspávla skor vzdy vonku lebo sa narodila v L.A kedze tam je vzdy 30 stupnov 🙂) , alebo pri hudbe, zili sme aj v mexiku a tam je to na dennom poriadk ze deti su po 20tej vecer v nákuponch centrách v kocíku.naco tu riesit takéto veci,.Nie je na tom nic zlé.Ved je to dieta riadne postarané tak co je na tom?
takto...jedna vec je zobrať dieťa na nákup...to je predsa OK...ale zakladateľka témy mala na mysli to,že je úplne bežné,že ešte o deviatej sa v NC prechádzajú veselo s kočíkom...a to (nech sa na mňa nikto nehnevá) už také normálne nie je...hlavne ak NC sú otvorené 7 dní v týždni cca 14 hodín denne... 😔
ja osobne som svoje dieťa kým bolo malé (do cca 2 rokov) skoro vôbec nebrala do NC...alebo teda minimálne...len keď to nebolo nevyhnutné....načo?
malé bábätká podľa mňa nepatria do NC....teda na nejaké dlhodobé prechádzanie sa....pretože mám pocit,že niektoré maminy si to zamieňajú s prechádzkami v (au)parku 😅
No ja môžem veselo nakupovať aj s nespiacou malou. Teraz mi ešte len zaspáva na prsníku. Brala by som, aby mi spala od 8 sama v postielke, ale nie je ten typ , tak mám nervačiť ju i seba plačom pri násilnom uspávaní len preto, lebo dieťa má vraj spať od 7,8? Takto sme v pohode celá rodina a v lete ozaj beháme po ulici aj o 22 hod.
My sme taký čudný národ. Máme tendenciu stále riešiť niekoho a niečo, čo nás vôbec nemusí zaujímať. 😠
Nie je jedno. kde sa mamina venuje svojmu dieťaťu, keď im to obom vyhovuje?
My sa chodíme bežne voziť do OC po schodoch, teraz obzerať výzdobu.A čo je na tom zlé?V čom ohrozujem svoje dieťa?
Trávime hodiny na záhrade, či ihrisku a chvíľu v OC a tak to robíme od malinka.Prečo tzu stále niekto niekoho rieši?To sú všetci takí dokonalí?
Mňa poburujú deti v zafajčených kaviarňach a deti vypustené bez dohľadu v detských kútikoch. Ale aby som riešila, či niekto je s deťmi v nákupnom centre?!
@bibap tak ti napisem. moja hviezda nezaspi skor ako o 20,30 aj to len poslednych par tyzdnov. bolo u nej uuuuuplne bezne, ze zaspavala az okolo 22-22,30. takze mozno maju tito rodicia taketo deticky a uz nevedia, co s nimi, tak to riesia vecernym nakupom. i ked, ja by som to urcite nerobila. teda nie teraz v zime, ked uz je velmi skoro tma a dost chladno.. v lete nepoviem, to sme sa este o 21,30 s nou prechadzali po meste 😀 😀 ked boli tie super tepla. ona proste zaspavala bezne o 22,30, tak sme ju boli este "vyvencit".
ale teraz v tychto surovych, chladnych dnoch ani ja nerozumiem tomuto pocinaniu - behaniu po supermarketoch, no ale ja uz neodsudzujem. jednoducho, mozno maju take deti, ktore potrebuju vybit do poslednej stavicky, aby im potom ako-tak zaspali 😉
preco by malé bábatká nepatrili do NC? to je staromodny názor, prepác. Moje dieta ale odjakziva milovla kocík a rada sa vozila.Samozrejeme ze sme tam netrávili pol dna ale samozrejme ze to je zbytocné riesit, ked niektoré presne na 19.05 kupu, 19.30 krmia, 19.40 psat ---vsetko podla hodiniek na sekundu...🙂)to su také zvyky starých mám este podla mna
@abbey1 tvoje o 23:33 - super napisane 😉
@estterka jeeej, ty sa mas! v dobrom zavidim 😉 😀
@vejula Super povedané. Ja sa prispôsobujem potrebám svojich detí a nenásilne ich prispôsobujem požiadavkám , či záujmom rodiny. A od malinka cestujeme, chodíme do múzeí, plávať, nakupovať,...Stále spolu a tak, aby sme si to všetci všetko užili. Tiež nemám kde nechať malú, keď nakupujem, vybavujem. Všetko spolu, ale snažím sa to robiť tak, aby aj malá bola spokojná.
Ja na tom nevidím nič zlé. My sme tiež nastavený na taký "nočný režim" a nás by si stretla nie len po ôsmej vonku, či v nákupnom centre, ale aj po deviatej večer. V lete, keď je dlho svetlo, tak sme radi vonku čo najdlhšie. Stretávame sa s priatelmi a chodíme na výlety a nemôžeme, ani nechceme sa pozerať na hodinky, že "je 19:00, deti musia spať". A nebudem to meniť ani v zime, len zato, že o 16:00 je už tma. Ak sú deti spokojné, tak je úplne jedno kde sú.
ja to beriem tak sirsie,nie ze dieta je v nakupnom centre vecer,dieta moze byt hocikde aj vecer. cim mensie dieta,tym menej vnima,kolko je hodin,lebo su pre nho ine veci dolezite,nie postielka. ja viem,ze moje dieta pri mne zaspi hocikde 😉
@mandragora22 hehe 🙂 😉
@nelicefo 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@mandragora22 čože taký záchvat? 😀 🙂
tak my sme o 19:00-19:30 tiez uz v posteli..ani by som s nou nemohla byt dlhsie vonku,lebo ma rezim na ktory je zvyknuta..stalo sa nam par-krat,ze sme boli na navsteve(kde boli aj deti,takze sa nenudila) a boli sme tam do tej 21:00,ale sme si to potom aj uzili,co bola s toho cela nervozna a aj tazko zaspavala..ale nevidim na tom nic zle,ked musia ist rodicia nakupit vecer,lebo im to nevyslo cez den casovo,alebo proste sa nedalo..ved jest sa musi..ale zase na druhej strane,nieje celkom v poriadku,ked sa okolo 21:30-22:00 len tak kocikuju a prechadzaju s detmi po obchodaku a to pravidelne skoro kazdy vecer(ked je este v tu hodinu otvorene)...tu(v Irsku) je to normalne..no pre mna nie..som za,ze dieta potrebuje svoj rezim na jeho pokojny vyvoj a zdravie.. 🙂

@berenika39 no čo už stalo sa 😀 😉 😎