Bábätka v kočíkoch večer v nákupných centrách
A rodicia to zjavne neriesia?
Ja som sa od porodnice snazila aby sme malu o 18.00 kupali a o 19.00 aby uz v postielke spinkala. Viac menej sa nam to krasne podarilo. Nestacim sa cudovat, ked vidim po 20.00 hod. vecer mnoho rodicov, co maju malilinke babatka ktore im v kocikoch spinkaju a oni nakupuju 😖
som ja divna, ze mi to pride nezodpovedne?
@bibap no musim povedat ze aj my sme takto chodili,aj ked nie casto,ale do 21hodiny sme boli vzdy doma 🙂
Ok kočky ja to tu na dnest (teda už na včerajšok) balím. idem spať.
Som zvedavá čo si zajtra(dnes) prečítam. 😀
Papa krásny večer
@nelicefo no ze aj ty zaspis s nou hocikde 😀 😀
@vodnarky Cize spiace dieta v kociku po 20.00hod. ma nepokojny vyvoj a je nezdrave, ci ako?Co ak mamicka pride s takymto dietkom domov a iba ho prelozi do postielky? Ja na tom fakt nevidim nic zle..
Jaaaaaaj dievcata, zavidim vsetkym, ze ste mali ci mate take pohodove deti, ze s nimi ste mohli byt kdekolvek a kedykolvek, ze ich netrapilo silne svetlo v nak. centrach, ze ste sa mohli prechadzat s nimi v pohodicke, lebo ste sa vyspali a dieta spalo 20 hodin denne ... keby ste zazili dieta, ktore si neustale vyzaduje vasu spolocnosti, do toho riesili dojcenie, problemy s bruskom, spanok dietata bol tak 10 minut a neustale zavesene na prse (nie nevadilo mi to a pekne som oddojcila cca 15 mesiacov).
Ale tu sa neda hovorit, ze ved dieta sa prisposobi mojmu zivotu, ale ja som sa prisposobila dietatu. Aby sme mali klud na vecerny rezim tak uz okolo 19 sme boli doma a pomaly sme zacali a kym sa mala nadojcila a zaspala bolo okolo 21.
Teraz je z nej velmi ziva osobka, ale ma rada vecer svoj pokoj.
Samozrejme ked je leto tak sme dlhsie vonku, ale teraz v zime najme ked neskoro vstava a cez den uz nespi tak uz o 19,30-20 spi.
Je ine mat niekolkotyzdnove dieta a uz pomaly skolkara doma.
@egyptanka Práveže, mám také nespacie dieťa, ktoré je ale inak veľmi šťastné a pohodové. Tak je blbé byť od 17 doma a čakať, kedy konečne zaspí. Iné je ak dieťa má režim, ale sú deti, ktoré si ho nenásilne nevytvoria. A je zbytočné trápiť bábo i rodinu priúčaním niečomu. Tak fungujeme podľa nej a sme v pohode všetci. Staršia spí skôr ako krpec, ale čo už.
@egyptanka nejde o to,ze dieta sa prisposobi mne alebo ja jemu,. ide o to,ze je sucastou mojho zivota. nasho zivota. ani ja nemam kazdy den ten isty rezim,nieco treba riesit,niekam ist,nieco nakupit,nieco vybavit,letime domov,letime k muzovim,letime na vedlajsi ostrov na vysetrenia atd..kazdy den je uplne iny a tak to od zaciatku vnima aj mala. neviem to inak vysvetlit. len si nemyslim,ze ako to nazvala autorka temy,je toto nezodopovedne. je mi uplne jedno ako to robia iny,ak im to vyhovuje.
ako riesit takto cudzich ludi,je s prepacenim,typicky slovenske. aby sa vam niekedy nestalo,ze vam dojdu,ja neviem, napr plienky a nebude kde nechat dieta a budete letiet o 23:00 do tesca a tam vas niekto stretne a takto vas bude riesit,hoci vas nebude vobec poznat.
@alabama0011 -nie,tak to nebolo myslene..myslim,ze pre deti je lepsie ked uz okolo 22:00 ako som pisala,su uz v kludnom prostredi,cize domacom pri maminom teple(objati)... 🙂 inak o rezime a s nim vsetko suvisiace nieje nic nove.. 😉
Ja osobne si myslím, že hlavne my na SK by sme sa už mali trošíčka uvolniť a zahodiť všetky tabulky, predsudky a úskoprsé zmýšlanie a mali by sme si trošku začať užívať ten život. Ja si myslím, že tak ako deti patria do parku, tak patria aj do nákupného centra. Prečo nie? To by potom asi deti nemohli ísť ani do mhd, metra, lietadla... a ja neviem kde všade, kde je vela ludí a nie je tam klud. Ale tie deti nežijú na samote. Žijú medzi ludmi a čím viac medzi tými luďmi sú, tým viac sú spoločenskejšie. Mne skôr príde divné, že sa deti učia byť už o siedmej v posteli a potom príde nejaká velká rodinná oslava, svadba, alebo ja neviem čo, na ktorú sa rodičia velmi tešia a majú ju celú skazenú, lebo dieťa nie je o siedmej v posteli a je mrzuté a zlé.
No a v neposlednej rade by sme sa už mali začať učiť byť tolerantný a neriešiť všetko a všetkých. Nemôžeme byť všetci rovnakí..
@estterka -netvrdim,ze sa s nim musi hned nieco stat,deti si zvyknu skoro na vsetko..a taktiez som nikdy nepovedala,ze ak je to raz za cas,alebo potreba ist neskoro vecer von(na nakupy),ze sa mu nieco stane...ale stale mi nebude normalne pripadat,ak sa niektore maminy dokazu s nimi prechadzat len tak neskoro v OC..a viem,ze sa tam len tak prechadzaju pravidelne(kedze som tam pracovala)...vsetci mozme byt spokojny so svojimi zivotami(na to,na co sme zvyknuty a co nam vyhovuje),preco nie?ale urcite mi nemoze nikto povedat(nebude to logicke),ze pre deti nieje lepsie,v tu nocnu hodinu teply domov a klud.. 😉 🙂
@vodnarky Miri, to je ako s dospelými, niekto má radšej klud, niekto davy. Aj deti sú také a rodič vycíti, čo má jeho dieťa najradšej. Netreba hneď všetko škatulkovať a tvrdiť, že takto alebo takto je to správne. Správne je všetko, čo tie deti robí šťastnými a keď nie sú zlé, mrzuté a nešťastné, tak im to tak vyhovuje. No nie?
@vodnarky reagujes na co teraz z mojho prispevku,ze dieta si zvykne takmer na vsetko? lebo napr co sa spanku tyka a toho,kedy chodi spat som nikdy nijak neovplyvnovala a chodi spat vtedy,ked je unavena. ja som ju nezvykala na nic. a osem hodin vecer je pre teba nocna hodina??? lebo autorka pise o mamickach,ktore su vonku o osmej vecer!
@zuzana581 pekne napisane ;)
@zuzana581 -mas pravdu...ja som len narazala na to,co som videla tu..deti uplakane,niektore nervozne,ine spali a maminky sa veselo prechadzaju vecer o 22:00 v OC..a to keby som tu mala pisat este ine veci,co sa tu da vsetko vidiet ocividne a skoro vsade..ale to uz je ina tema.. 😉 🙂 my mame asi radcej ten klud.. 😀 😉 🙂
baby mate pravdu... urcite.....
ja tych ludi vobec nechapem.... a tu na preboha tu uz rovno z porodnice idu do mall :(
dieta ledva vidno uplne male fuj :(
ja som prvy krat vysla do obchodu ked mal maly 4 mesiace... vzdy som chodila sama ked prisel mm domov.
aj teraz ked ideme tak len od 2 do 5 a potom domov.....
🙂 dieta musi mat rezim a nie flakat sa 🙂))
ale asi nas za to ukamenia lebo mame iny nazor ... tu uz netake moderne mamicky chodia na ten MK 🙂)))
@bibap ahoj no tak aj ja sa radim medzi "nezodpovedne" vodicak sice mam, ale auto mam mm v praci... byvam nadedide, relativne daleko od mesta... a chodime s mm raz za tyzden ked pride z prace (je kamionista) na nakup... a ked pride navecer, tak aj vecer, bohuzial....
a aj na navsteve sme ked je nepr 7 hodin vecer... drobce si zvykol na rezim kupania okolo 9 hodiny... potom sa napapa a zaspinka ako v bavlnke... rano je uz o 4 hore.... takze si neviem predstavit ako by to bolo keby som ho ukladala o 7...
jednoducho niekto ma iny zivotny styl je na to zvyknuty a myslim ze nase dieta vobec netrpi s tym ze nejde spinkat o 7 hodine.. kedze babatko vnima cas trosicku inak....
ked bude mat rok..... vtedy to bude uz ine... vtedy je myslim si 9 hodin vecer uz dpst nato aby spinkalo... ale takto ked ma len ar tyzdnov? 😅 ved ono spinka staaaale 😀
@monika15 no si z tych stastnejsich, ze t ma kto nakupit... ja som sla z porodnice domov sama 😅 (otec moj soferoval) manzelovi nedal jeho svina sef volno... a musela som si cestou z porodnice aj nakupit.... pretoze otec nie je zrovna nakupny typ, kedze on do obchodov takmer nechodi... a ked mal drobec tyzden , dva , tri...... pre boha.. co by som jedla? z coho by som si varila? ked nebol manzel doma a mala som cestu z poradne, jednoducho som nenechavala Mareka v aute... musela som ho vziat zo sebou a ist si nakupit (nehovorim o nejakych 4 hodinovych nakupoch, ale o 15 minutovom, zivotne potrebnom nakupe) a nemyslim si ze moje dieta by bolo nespokojne, prave naopak.....
niekto mozno nema svokry, mamy, dedkov, babky na blizku, co im nakupia... manzelia na tyzdnovkach, pripadne niekde na dlhe tyzdne v zahranici... a maminy su odkazane na svoju svojpomoc... co by si urobila ty, hm? cele mesiaace by si prosila susedov nech ti chodia nakupovat?
Budem sa len opakovat,tiez nevidim natom nic zle,muz v praci,na dietatko si sama a ked sem tam raz za cas vybehnete do nakupneho centra ,tak je to podla mna uplne v poriadku 😉
@abbey1 ano, to poznam, mam hyperaktivneho syna, niekedy nespal aj celu noc, ale o 23 som s nim do tesca nesla, to uz mi pride jemne prehnane ... ci nie ?
@danka.k ze vahas 😀 😀 😀
@estterka deti nechavam zvacsa doma s manzelom, ked idem na nakup, preto som aj bola takto neskoro 😉 , nehovorim, ze nikdy s detmi nejdeme do nakupneho centra, jasne, ze chodime, ale nie v noci 🙂

suhlasim s @winona24. tiez nechodime spavat so sliepkami, ale deti by urcity rezim mali mat. pochopim, ze sa maminka s dietatkom zdrzi vonku dlhsie, hlavne v lete, ked je dlho vidno, aj tak dieta nezaspi o 20,00. ale nakupovat so spiacim babom v rusnom nakupnom centre, ktore je otvorene od nevidim do nevidim, je podla mna blbost.
ine je spanok dietatka pocas dna, hlavne uplne malych babatiek, ktore si schrupnu hocikde za jazdy, ale nocny spanok by sa mal odohravat v postielke, v tichu, pokoji.