icon

Bábätko sa budí každú hodinu. V čom je problém?

tina2010
3. dec 2010

Ahojte 🙂
Mam doma mesacneho syna a mame problem so spinkanim. Vsade sa pise, ze by mal spat 2-3 hodiny, lenze on sa budi ovela castejsie. Vacsinou po hodine, 50 minutach alebo dokonca po 45 minutach. Bojim sa, ze ma malo spanku a moze mu to uskodit. Mlieka mam dost. V com moze byt problem?

Strana
z2
lawli
4. dec 2010

@olifcek aha tak to som zle prečítala ,ja len podľa toho ,že si písala o téme február 2010.....tak to už čoskoro budete mať ročik 🙂

anjelicek26
4. dec 2010

@lawli - vzdy to treba robit tak, aby to babatku a aj mamine vyhovovalo. Moj maly spi od narodenia v kosi a od porodnice sa budi len 2x za noc... v troch mesiacoch dokonca prespal dva tyzdne celu noc... a to kojene dieta... je tam stastny, spokojny, tak to neriesim a je tam. Len po dovolenke + zuby to mame teraz take rozhodene. Tak je casto aj u mna v posteli a sme spokojny aj tak. Len ked sa niekedy v noci dotrepe k nam do postele dcerka, tak musi Max do kosika (vsak ten je hned vedla mna, mozem ho rukou hladkat), bojim sa, ze by ho pripucila ci do neho kopla - a to myslim uplne realne 😖

olifcek
4. dec 2010

@lawli no pisem tam s babami dalej, povazujem malicku za februarcatko, ved itak jej mam odratavat mesiac a pol o ktory sa skor narodila, i ked je sikovna a uz robi to, co rocne babatka x;o) ze uz by sme odratavat nemuseli, tot slova pediatricky, uvidime, co v januari povie neurologicka, ktora nas len kontroluje, a vzdy chvali x;o)

olifcek
4. dec 2010

@anjelicek26 samozrejme, ze je super, ekd hajinka vo svojom kosi pri Tebe x;O) a je parada, ze ho tam mozes dat, ked sa dcerka prituli, i ja by som sa bala... ved ja mam medzi Olivkou a mm kojenecky vankus, aby mi ju naaahodou neprivalil 😉

lawli
4. dec 2010

@anjelicek26 snažím sa to robiť tak aby nam to vyhovovalo ,no niekedy to nejde tak ustúpim ja 🙂 zúbky dokážu riadne rozhádzať režim a to nielen spanie ,ale aj jedenie a tak pod. S tou dcérkou to maš pravdu ja by som sa toho bála aj v prípade mojho mm 😀 😀 😀

olifcek
4. dec 2010

ja vzdy robim tak, aby to Oliv vyhovovalo x;o) ale uz sa tesim, az budem mat celu stranu postele len pre seba, i ked si isto poplacem, ze uz spinka vo svojej izbietke, ale na to este mame taky rok cas, takze si ju zatial uziiiivam, i kopance od nej sem tam, ked jej zavadziam 😀

idem za Olivkou... bru noc prajem

anjelicek26
4. dec 2010

@olifcek - no Saska sa v noci toci, rozhadzuje rukami a nohami, mne stacilo par krat v noci, co som maleho len na kojenie vybrala a zachytavala nohu nad jeho hlavou, co na neho letela...fakt v tomto je to blbe... ona nema ten vnutorny pocit, ze niekoho moze pripucit ci si na neho lahnut... ak si lahne na nas, tak ju "nezne" odsunieme inam... drahy kvoli tomuto kupoval najväcsiu postel, aku zohnal... ze aj tak tam raz skoncime vsetci 😅 😅 😅 Aj ked mala chodi tak raz za tyzden iba... ked ide v noci cikat, tak zasadne do nasej kupelne, a potom sa nam nastahuje do postele...

lawli
4. dec 2010

@olifcek tak to hej ,ale ja si myslím ,že to odratávanie by nemalo byť až do roka ,veď tie detičky to dobehnú skoro a by som povedala ,že dokonca v niektorých prípadoch už polroku nieje vidno rozdiel. Veď aj donosené detičky sú poniektoré lenivé. Filipková krstná má tiež tak steré mimi ako ty ,ale je to chlapček a rok bude mať 16.12. ,termín porodu mala 14.1. a koli zlym prietokom jej ho vyvolali skor. Narodil sa ako 42 cm a s váhou 1780 g a dnes ma viac ako mal Filipko na rok.Takže váhou určite nezaostáva a ani dlžkou. ,len neskor začal sedieť a či už chodí ani neviem.

olifcek
4. dec 2010
anjelicek26
4. dec 2010

@lawli - no vsak to, a ked jedny vyjdu a ako - tak sa da rezim do poriadku, tak uz sa tlacia dalsie. Ach jo...

@olifcek - dobru nocku 🙂 My sme to stahovanie potom spojili malej z nastupom do skolky, vtedy uz prespavala celu noc a sla k sebe zasa do izbicky. Aj teraz to chcem tak urobit - ked maly bude spavat celu noc, dostane "velkacsku postel" a pojde k sebe.

lawli
4. dec 2010

@olifcek dobrú 🙂

lawli
4. dec 2010

@anjelicek26 presne tak to je 😒 my sme ale až tak veľké problémy nemali ,až teraz pri očných spal veľmi zle....

olifcek
4. dec 2010

@lawli my sme vahoud uz dobehli i dlzkou, sedime od 17.09., cize o dva dni na to mala 9mesiacov, co je uz podla tabuliek uuuplne ok, i neskor mohla, v 10mesiaci zacala stvornozkovat i stavat sa x;o) takze super.

odratava sa niekedy az do troch, ci dvoch rockov, ale my sme to stihli do rocka, co je parada x;o) len este pockam na stanovisko neuro 26.01., ci i z jej pohladu to tak je x;o) ale vidim, ze je 😉

anjelicek26
4. dec 2010

@lawli - aj Max je lenivy a nemyslim, ze to ma nieco spolocne s tym, ze sa narodil skor... ved to boli len tri tyzdne. A na vahe to viac ako dohnal... s 2,5 kg babatka je v pol roku skoro 8,5 kilove... strojnasobil porodnu vahu v 4,5 mesiacoch... len nejake sportove vykony sa mu podavat nechce 😅

olifcek
4. dec 2010

i zubky nam zacali v 10mesiacoch, dnes ich mame 4, ktore su uz cele von, horne a spodne jednotky

uz fakt letiiiiim, bru nocku

lawli
4. dec 2010

@olifcek máš veľmi šikovné dievčatko ,tak pekne dobehla rovesníkov ,vysledky budú určite ok ,veď ty ju vidíš ako napreduje a lekári si to len potrebuju potrvdiť ,to je všetko.

O tom odratavni si aj tak myslím svoje ,detičky na všetko potrebuju SVOJ čas či už ide o donosene alebo nedonosené detičky....

olifcek
4. dec 2010

@lawli uz pisem z mobilu. presne tak, deticky maju svoje tempo x;o) a dakujem x;o)

anjelicek26
4. dec 2010

@lawli - presne tak, kazde dieta ma vlastne tempo. A aj tak sa ich neda do nicoho dotlacit 🙂 Budu to vediet, ked budu same chciet.

lawli
4. dec 2010

@anjelicek26 presne aj ja si myslím ,že to s tym vobec nesúvisi ,s váhou ste to fakt bravúrne zvládli a tie športové výkony budú neboj 😉

anjelicek26
4. dec 2010

No idem aj ja, kym sa pan zasa preberie... u nas su horne zuby na spadnutie, uvidime... Saska mala v pol roku uz 6 zubov... ze by to chcel este nejako rychlo stihnut?? No snad uz nie...

Bru nocku 🙂

lawli
4. dec 2010
denisekkk
4. dec 2010

moja dcerka sa najsor budila tak kazde 2 hodky , potom vydrzla spat 4-5 hodina neskor 3 a teraz je aj kazdych 45 minut na prsniku🙂 ale v noci je to tak 3 krat...no co uz ...ja ju mam v postielke pritisnutu k nasej posteli takze to mame blzko 🙂

lawli
5. dec 2010

@anjelicek26 nam sa prvý prerezal v 9-tom mesiaci a teraz mame 12 😉

dobrú nocku prajem

stvura
Odpoveď bola odstránená
olifcek
5. dec 2010

@stvura faaakt? tak i moja Olivka je asi pravom lekarmi chvalena ;o) lebo spava mi medzi 6-10hodinami,12hodin mi spala malokedy x;o) tiez nepotrebuje hajat, ved niekedy mi za den haja len pol hodku... tak duuufam, ze ma Tvoja kamoska recht 😀

Strana
z2