Bábätko sa budí každú hodinu. V čom je problém?
Ahojte 🙂
Mam doma mesacneho syna a mame problem so spinkanim. Vsade sa pise, ze by mal spat 2-3 hodiny, lenze on sa budi ovela castejsie. Vacsinou po hodine, 50 minutach alebo dokonca po 45 minutach. Bojim sa, ze ma malo spanku a moze mu to uskodit. Mlieka mam dost. V com moze byt problem?
@tina2010 -nič si s toho nerob,ja som tiež čítala kolko majú deti spinkať a bola som prekvapená,lebo náš tiež spinkával ovela menej.teraz bude mať 7mesiacov a stále spáva menej ako sa píše.V noci vstáva ako novorodenec-každé 2 hodiny a cez deň spáva 2-3 x max 40 minút,raz za čas sa stane,že doobeda spí hodinku ale potom zaspí až okolo 16-tej na 30minút a hotovo.Uškodiť mu to nemože,neboj sa,mne doktorka povedala,že spí kolko potrebuje a určite mu to neuškodí.
Ahoj Tinka, moj syn ma teraz 12mesiacov a velmi dobre si pamatam na obdobie prvych 3-4mesiacov. cez den mi skoro vobec nespal, videla som na nom, ze je unaveny, ale akosi to nevedel. mali sme asi taky rytmus, ze zaspal kazdu hodinu tak na 10minut!aj som sa pytala lekara, ci je to v poriadku a on tvrdil, ze je to uplne normalne. dieta si samo najde rytmus. nakoniec sme zmenili miesto postielky. najprv mi vsetci vraveli, ze ho mam naucit zaspavat v hluku. tak ja pri zapnutej telke. ked som ho dala sameho do detskej, zacal mi krasne spavat🙂
ozaj, a este som zabudla, hovori sa, ze deti ktore menej spia su viac inteligentne🙂
ahoj my sme si maleho naucili spat =D napapa sa, prebalime ho a dame ho do postielky a sam zaspi, najskol plakal ale len raz a od vtedy ked ho dame do postielky vzdy vie, ze prisiel cas spinkat =D
Dakujem pekne za povzbudenie. V noci sa zobudil po dvoch hodinach a tri hodiny nezasal, potom sa budil opat takmer kazdy hodinu, ale od rana viac menej spi s kratkymi rpestavkami .... tak to asi dohana. Uz sa 'tsim' na noc :(
tiez som robila podobnu paniku, ale uvedomila som si. ze toto ma zmysel riesit az ked bude mat syncek 6 mesiacov a potom sa bude budit tak casto. dovtedy radim, len to co radili vsetci mne (a islo ma z toho rozhodit) : VYDRZAT!!! 😒
hm... tak moj ma 7m a uz 2m sa budi kazdu hodinu, nadranom aj castejsie ☹ predtym spaval krasne 😅
No hej, vydrzat... mne toto robila dcerka do roka kazdu hodinu, potom "uz len" 4x za noc do dvoch rokov, do 2,5 roka do bolo este 2x za noc. Potom som jej supla postel k nam do spalne a spala celu noc. Drahy protestoval, ale ja som uz nechcela byt za blbu, co chodi do prace a v noci stale vstava k dietatu a pan si spi... Ona potrebovala byt pri nas. Ze som si ja blba ju nedala do postele od zaciatku, sme mohli spat vsetci v pohode 🙄
my sme prve mesiace boli nonstop spolu, ako siamske dvojicky spojene pusou a prsom. Oliv mi zaspavala pri kojeni, papala i 40minut, potom spala 50minut, ptrebudula sa a znova cuckala, ci dudlikovala. potrebovala ma mat pri sebe a citit ma, bola som jej vaznom 😅 ani mne nespala tak vela ako pisu v knihach, co roznych clankoch. v sucasnosti mi chodi hajat dokonca po polnoci, okolo jednej rano, a vstava okolo jedenastej doobeda, s cucanim,samozrejme, neprespinka mi zdaleka celu noc, niekedy cucka i kazdu hodinu... deticky su individualne a preucat ich, cinasilu ucit je hlupost x;o) ked Olivke rastu zubky, je na mne cely den nalepena, a v noci cucka i kazdu polhodku! vtedy ma ide porazit, ale co uz, ona je tu sefkou x;o) niektore deticky prespia celu noc az okolo dvoch rockov. my dokonca spime uz len jedenkrat pocas dna! je to od polhodky do 3 hodin, ako kedy, a ci sme doma, ci vonku x;o) takze veru, len vydrzat x;o)
Oliv haja s nami x;o)
@anjelicek26 mozno by si sa nevyspala vobec, mozno by jej chybala Tvoja vona abudila by sa castejsie, a Ty by si musela za nou chodit, lebo by plakavala 😉 deticky od dvoch rokov uz vedia byt i same vo svoje izbe,vraj teda, uvidime
mozno mas aj dost mlieka, ale babatko sa ti nenapije dostatocne vela a preto rychlo vyhladne. Aj my mavame noci, ked sa budi castejsie, ale je to jedna noc raz za cas a nie je to pravidlom tak, ako u vas.
Potom si pamatam, ze su tyzdne, ked ma dieta rastovy sprint a vtedy sa budi tak neuveritelne casto, ako pises ty. Raz v noci som si u starsej dcery robila aj ciarky na papier, ze kolko krat sa budi. Uz som to ani nedokazala ratat a rano som naratala 14 ciarok a to chodievam spat okolo polnoci 😝
no moja 7týždňová dcérka aspoň v noci prespí a budí sa každé 2-3 hodky na papanie...raz sa jej podailo spať 5hodín a hneď za tým 4...ona si kľudne spinkala a ja som sa stále budila, že čo to dieťa tak dlho spí...cez deň spí len také chvíľky max. pol hodku...najlepšie sa jej spí na mne, to vydrží aj 2hodinky vkuse...už som si na to zvykla, že málo spinká. horšie je, že pri nej nič nespravím...☹
@zucha moja je zavislacka na prse x;o) casto sa zobudi len na cucnutie, ci na podudlikovanie ako kontrola, ci som pri nej x;o) urcite sa mi dost napije, len proste, kontrola musi byt, ale napriklad dnes uz hodku a pol haja, dokonca som mimo nej uz pol hodku a spinka, lepsi sa to 😵 😵
@dublinka78 i na to si zvyknes x;o) ja uz teraz konecne kusok i cosi robit mozem, lebo uz si lozi a chodi vsade, takze je to v pohode x;o) ale musi mat naladu, inak nemozem vobec nic.. ve dmy sme i na wc chodili spolu, teraz ju posadim oproti sebe a kecame x;oD
@zucha ja ked vojdem, OLiv sa nepohne ani x;o)) ratam, ale, ze za polhodku jej zacnem chybat, zacne sa mrvit, ohlasovat a ked neprifrcim, zacne tenko plackat, pridem, dam prso, pocucka,odtrhne sa a bude hajat x;o)
vies su dve teorie,a ja verim v tu, ze sa babo casto bude, lebo nas chce mat pri sebe a kontroluje, ci tam sme a cucka, lebo nas potrebuje mat pri sebe x;o) nik ma o opaku nepresvedci x;o) chcela som babo, tak sa jej venujem naplno, zijem jej zivot, ale od jari uz zacnem i ten svoj zit popri tom jej 😵 😵
@tina2010 - mesacne dieta ma malinkaty zaludocek, preto rychlo vyhladne. Malo by sa to zlepsit. Saska bola fakt ojedinely pripad, kde nezaberalo ani tych 210ml MM co pila na jedno!! kojenie kazdu hodinu v noci... ani neskor kasa na veceru... jej spalovalo neskutocne..
je mi jednoduchie dat prso, nez bezat do inej izby a tak ho dat x;o) kojit chcem minimalne dva roky, takze... ;o) ale cim je vacsia a starsia, tym je to lepsie...minulu noc som sa uzasne vyspala.. ked mi da 3hodky vkuse, tak uz nespim po nich, lebo som vyspata, hehe... tak som naposledy pozehlila aspon x;oDD ale tuto noc som spala dlhoooo, cuckali sme asi len 3x,takze parada x;o) Oliv si sama zvolnuje tempo 😉 a mozno mi len dala darcek na mikulasa minulu noc, kto ho vie? ja nie x;oD
@olifcek - my sme ju odstahovali a to bola chyba, ja som v noci kazdu hodinu behala z izby do izby ako namesacna... pri druhom som drahemu povedala dopredu, ze ziadne kraviny ako pri malej uz robit nebudem, len preto, lebo niekto napisal v mudrej knihe, ze dieta potrebuje na spanok svoj priestor a klud. Lebo to je totalna kravina. 9 mesiacov spojeny pupocnou snurou a teraz zrazu ma byt dieta same? Maly spi v kosi prirazenom k mojej posteli a ked sa v noci viac krat budi - co bolo teraz ako mu sli zubky, tak ho presuniem ku mne do postele. Spime super, je to rozdiel 100 a 1... Normalne sa budi len 2x.
@anjelicek26 kebyze je tu palec hore, mas ho x;o) mne v postielke byt nechce, ale kebyze mame postielku s bocnicou, dala by som ju do nej a prirazila postel k nej, resp postielku k nasej posteli... takto by ma chrbat bolel stale ju tam davat a vytahovat... x;o)
@olifcek - pri prvom dietati som sa snazila robit vsetko spravne a sla som casto proti sebe a proti svojmu dietatu, len aby sme sli podla tabuliek. Toto uz robit fakt nehodlam. Vidim to na malom, o kolko je kludnejsi, pokojnejsi, vyrovnanejsi, lepsie spinka... lebo na neho neprenasam ziaden stres... kojime podla potreby a nie nejakych vzorcov a hodin... spime tak, ako to nam obom vyhovuje, nie ako pisu v nejakej knihe... nepretaca sa, nelozi? No a, ma svoje tempo, raz to vediet bude... nemam potrebu na moje zdrave a vitalne dieta vytahovat vojtovu metodu, len aby dodrzalo normy. Je toho vela...
@anjelicek26 presne tak.. ja mam predcasniatko ale cuduj sa svete, dobehla uz teraz rovesnikov, takze parada a slo to bez cviceni a trapenia... velmi mi pomohli @annag - laktacna poradkyna, @latvia a @strapco - lekarky, potom aj @leelo a @prsky - supe rmaminy a radkyne 😵 😵 vlastne dodnes, ked cosi potrebujem sa na nich obraciam s prosbou o pomoc... ja som nikdy nedala na knihy, ci radu len jedneho lekara... este mi hodne pomohli baby u nas v teme ,,februar 2010,, kde mam zase @blumka - na ktorej rady dam, pretoze sa s nimi stotoznujem a jej nazory beriem x;o)
ja som tabulky ignorovala, i ked som sa kusok bala, ked sme boli mimo nich, ale nesla som na ukor malickej, aby sme ich naplnali x;o) vzdy som robila, co moje dietatko chcelo, ked sa mi nevidelo cosi, pytala som sa bab v prispevku vyssie x;o)
vidím ,že nielen ja ponocujem 😀 babuľky trošku sa vám tu votriem ,ja mam skoro dvojročného synčeka a stále ho kojím a to aj v noci tak 2-3 krát a keď mu idú zúbky aj 5-6 krát. Ešte som nespala ani jednu noc celú odkedy ho mame ,ale je to to najkrajšie obdobie v mojom živote čo teraz prežívam. Viem ,že raz vyrastie a už ma nebude potrebovať a potom sa to už nebude dať vrátiť.
Filipko mi spinká v postieľke ,a chrbát ma boli poriadne. Ale to nieje moje rozhodnutie ,on sám sa teraz nacica a pýta sa do postieľky. Už od malička som cítila ,že spinká medzi kojeniami lepšie v postieľke ako pri nas v posteli.
@olifcek tak to ja s objatiami teraz mam ružové ,je niekedy celý vytešený keď ma vidí a tuľká sa hádam aj pol hodinky. Dúfam ,že mu to ostane ,ja sa rada túlim a m nie ,takže uvidíme časom - vekom ako to bude v jeho prípade. Pozerám ,že maš februárove slniečko ,aj naš Filipko sa narodil vo februári 🙂
@lawli my sa s mm radi objimame, ale s rodicmi to uz par rokov nepraktizujeme, chi... preto si Olivku uzivame, lebo ked bude po naaaaas, nemame vela rokov, co nas objimat bude chciet x;o) nooo, februarova mala byt, teda, posledne vysetrenia ukazovali na 28.01. az 03.02., nooo prisla 19.12., nastastie ale od prvej chvile dychala sama a nepotrebovala ziadne pristroje k zivotu, apqar skore mala 10/10/10, moje silne dievcatko x;o)

@tina2010 čo som urobila ja: prestala som čítať knihy o ukážkových deťoch, pochopila som, že ja také nemám 😉 Mesačné bábätko sa ešte len prispôsobuje tomuto svetu a preto je normálne, že to chvíľu trvá. Viem, je to vyčerpávajúce. A či mu neuškodí málo spánku? Ono si spinká toľko, koľko potrebuje!!!! Napapá sa, pomojká s maminkou a zase trocha pospí. Nijak sa nedá dosiahnuť, aby dieťa spalo toľko alebo toľko ☹ Ak to niekto vie, tak to poraďte aj mne 😀 😀 Malý má 17mes. a je to proste slabý spachtoš 😖 Ono sa to bude stále meniť, tak prajem veľa síl 🙂