Baví vás byť na materskej?
Ja uz som 2. rok plus sa mi narodili v 32tyz dvojicky a poviem Vam nebavi ma to vobec. Este tak 2 roky kym budu deti ako tak samostatne 😢
No, same dokonale matky ako tak citam, co dodat 👏
ja mam dve deti. obe nespali do svojich 5 rokov, kazdu chvilu nejake choroby, virozu... hruza . ziadna rodina nablizku, ziadne kamaratky (lebo sme sa prestahovali) a manzel skoro stale v praci. ja som sa len tesila, kedy podrastu a musim povedat, cim su starsi, tym si to s nimi uzivam viac. totiz - som vyspata, boli noci, kedy som spala len 3 hodiny dokopy, raz som v noci vstavala 17 x. vycerpanie ziadnemu cloveku nepropieva. Nic netrva vecne, deti vyrastu a ked zacnu lepsie spavat, vsetko sa da doporiadku. Si dobra mamina, len unavena.
@ajush5 kt tyzden?my 32 ak ste tak 35 tak to jebuz suoer tyzden podla mna,
@dkethe satkaca prso,kludne babo;))) Ja som moju uspavala na rukach do 2r a do 10mes ked spala bola na rukach,inak by nespala,kdeze satka,kdeze kocar
@pokemonkaa
Napísala si to krásne.
Mám to tak isto.
@katyd ano ale to tak ze jednavruka dieta a sedim na fitlopte a cas si kratim takto,za pc sa ani ja nedostanem.Esteze su uz moderne telefony;)
@katyd aha, takze kazda matka, ktora sa obcas postazuje, si nevazi, co ma? Super 👌
@ktochytavzite to je nejaká súťaž komu sa narodilo dieťa skôr? Pri bábätkách je každý jeden deň lepší ako nič. Začínam mat pocit že hľadáte len poľutovanie
@ajush5 nehlafam,len ma zaujima tyzden a starsi ako 3,5 r chidil do skolky?Je rozdiel deti narodene okolo 30tyz a okolo 35tyz ,36 to uz donosene deti su.
@ktochytavzite no vidíš, ja som tiež sedávala na fit lopte a nemala moderný telefón 🙂, vidím, že viacerým sa nepáči, čo som ti napísala, sa mi ráta, že ty tak nereaguješ, preto si myslím, že si takmer úplne v pohode napriek všetkému 🙂
@diewcatqoo no vidíš, aké je to jednoduché, veď predsa keď si niečo vážiš, že máš, nebudeš sa zároveň na to sťažovať 🙂
@ktochytavzite donoseny neboli. Javili známky predčasne narodených deti. Pľúca vyvinuté našťastie boli pretože som niekoľko týždňov ležala v nemocnici a stihla som vybrať kortikoidy. starší má momentálne 3 roky a do škôlky nechodí a keby to sám nevyžaduje ani by som ho nedala
@ajush5 ved hej ale tasa tyzden ma aj rak zaujima,moje nedostali kortikoidy ale zasa su super sikulky a dychali same.Tri toky uz je celkom pekny vek,mna hneva aj to te napr ked som s dvojickami nevenujem sa 2r,kt aj zuarli a zasa sa nemozem vebivat tak dvojickam kedze mam aj starsiu a sa to vykucuur a hl ked obe naraz revu,tak ken rtchlo krmit,prevalivat a aj to ze nekojim len sa odsavam.A ptm ked mam stake dake na rukach a starsia ziarli,to su take veci kt sa mi zdaju tazsie.
Ahoj, úplne ťa chápem. Tento posledný rok na materskej je u mňa taký, že cítim, že potrebujem zmenu. Na začiatku materskej to bolo úplne fantastické, najstaršia dcérka bola zlatíčko, skoro vôbec neplakala, vnímava, múdra, učenlivá. Tehotenstvo tiež bezproblémové. No čo viac som si mohla priať... Iba druhé bábo. Zadarilo sa nám, keď mala dcérka 3 mesiace. Neplánovali sme tak hneď, ale ani sme sa nebránili. Aj druhé tehotenstvo bolo super, hoc strašili ma s DS a CF, nič z toho sa nepotvrdilo - našťastie. Druhá dcérka sa narodila týždeň po oslave prvých narodenín prvej. No hneď som si všimla, že druhá dcérka je úplne iná, uplakaná, akoby apatická, koliky, reflux... dookola. Do toho obrat staršej o 180 stupňov, ale zvládali sme to. V noci mi baby celkom dobre spali, budili sa iba 2x, niekedy ani to nie. No už to nebola prechádzka ružovou záhradou. Hlavne mladšia dcérka vyžadovala viac pozornosti, do toho rôzne zdravotné problémy - týkajúce sa práve tej druhorodenej... Ona mala 9 mesiacov, keď som otehotnela s tretím bábom a presne 1,5 roka, keď sa narodil synček. Chodievali sme a aj chodievame stále na ihrisko za náš blok. Našla som si plno kamošiek-mamičiek s detičkami a celé toto obdobie som pokladala za to najkrajšie 😉. Keď sa malý narodil, bolo to už miestami fakt náročné, hlavne to nočné vstávanie. Mladý sa budil v noci každú chvíľku, cca po hodine a ja som cez deň padala na hubu. Najstaršia dcérka začala biť iné deti (žiarlila a vyžadovala pozornosť) a mladšia v jedinom kuse plakala (ostalo jej to). Najhoršie bolo to nočné vstávanie k synovi, čo bol ustavične hladný (stále aj je), tie bitky najstaršej a revy prostrednej. Keď mal synček cca rok, najstaršia dcérka pochopila, že bitie iných detí nikam nevedie... postupne to prestalo. Teraz je fantastická, ako bola aj predtým. Prostredná dcéra absolvuje vyšetrenie za vyšetrením, čo ma dosť vyčerpáva. Bolo tam podozrenie na PAS, no upúšťajú od toho.
Bude to niečo iné - preto tie vyšetrenia stále dookola. Syn ten by jedol v jednom kuse. V noci sa stále budí. Zajtra bude mať 2,5 roka. Už cítim, že potrebujem zmenu... Deti milujem, ale cítim akýsi druh vyhorenia, už nemám síl sa im venovať... nevládzem? nechcem? neviem... no viem, že po 5-6 rokoch stačilo. Aj financie v tom hrajú svoju rolu - ťažko je platiť úver a podobné iba z rodičáku. 😉 No tebe zakladateľka prajem hlavne veľa síl, neboj bude dobre... všetko raz prehrmí...
@ktochytavzite veď je to ťažšie nikto netvrdí že nie je. Starší má 3 a chalani už majú rok takze sme si týmto úspešne prešli a je to teraz oveľa náročnejšie ako zo začiatku. Hlavne keď dvojicky utekajú každý iným smerom. Jedného odnesiem idem pre druhého a už je prvý zas tam kde nemá byt. To k tomu patrí no na to aby si bola spokojnejšia musíš kradnúť chvíľky pre seba. Neviem aký vzťah máte s partnerom ale ten môj si váži moje psychické zdravie 🙂 a veľmi rad zostava s chalanmi aby som si ja mohla ísť zaplávať, zacvičiť, aby som mohla pracovať a byt proste sama so sebou. Musíš si decka naučiť prispôsobovať sa aj tebe inak tá zožerú a ty môžeš ísť rovno na psychiatriu. Ja som sa budila k chalanom niekoľko krát za noc a potom sa mi stalo šťastie v nešťastí že starší ochorel tak som spala s ním v izbe a manžel zostal s dvojičkami. Spali sme tak par noci a ten môj trulo spal tak tuho že sa k chalanom ani raz nezobudil a oni si veľmi rýchlo zvykli že v noci majú čušať a odvtedy prespia celu noc. Preto tvrdím že ako si naučíš tak máš pretože dieťa je len odrazom rodičov.
@ktochytavzite bavi, a velmi, je to moje prve babo a fakt si to uzivam. Ale asi nie 2 roky 😃
@alchemilkazltozelena aha, cize treba si ponadavat na tazky udel matky aby clovek nebol posmesne oznaceny za dokonaleho. nemoze uprimne odpovedat na otazku v nadpise.
@ktochytavzite mňa to bavilo.. bola som 5., Deti 2 s 2r.rozdielom, bolo aj horšie dni, ale teraz je neuveritelna hektika, nic nestíham, ako by som.chcela..
A nie, nemam ani som.nemalal kludne deti, hlavne starsi, ten bol velmi zivy uz ako babo a mala zas prve 3m.uplakana..
Ahojte, prispevky dozadu som necitala. No pisem za seba. Ano,bavi ma to, byt doma, starat sa o maleho, venovat sa mu, starat sa o domacnost, aj ked su dni kedy som uplne vycerpana, unavena aj nervozna a rada by som mala den len pre seba. Ale som rada,ze mam moznost byt s nim doma,ze nemusim chodit do roboty a maleho davat do jasli. Predtym nez som nastupila na MD som mala psychicky narocnu pracu, sice aj robotu som brala ako moju zalubu,lebo ma to bavilo a naplnalo, ale som rada,ze som sa rozhodla dat si pauzu, a byt mamou na plny uvazok. Su dni ked mi praca chyba,ale rozhodne by som sa do nej nevracala skor, aj ked som uz mala ponuku po ubehnuti pol roka materskej. Ale dieta praca pocka, dieta tak rychlo rastie,ze si ho chcem uzit. Z Bratislavy sme sa prestahovali na dedinu na Kysuce. Mesto mi vobec nechyba, kamaratky mam aj tu, hoci sa az tak casto nestretavame,lebo kazda ma okrem deti aj pracu okolo domu v zahrade. Spavat chodim kazdy den okolo pol noci, ked maly zaspi, venujem sa aj sebe aj svojim zalubam.
@lilucerullo uprimnost na mk je mozno 1% kazdy sa len predbehuje kto je lepsia matka kto dlhsie koji dlhsie nosi lepsie vychovava kkho dieta skor cita skor rozprava skor chodi ved kazdy den je to hlavne o tom .. tu na mk myslim
@alchemilkazltozelena v tejto diskusii som taketo nieco mepostrehla, zena sa spytala a kazda jej odpovedala podla svojich skusenosti. ci uz nieco je alebo nie je pravda je uz na kazdom.
@katyd tak v tom pripade si bud super matka alebo mas dokonale deti a zavidim ti (myslim to naozaj uprimne, ziadna ironia, ani vysmech a ta zavist je, samozrejme, v dobrom 🙂 ).
Ja mam vymodlene dieta, kazdy den dakujem bohu za to, ze ho mame a ze je relativne zdravy. Ak sa vyskytne situacia, ze vystraja a ja by som ho najradsej prizabila, vzdy si poviem, ze je 1000x lepsie, ked takto vystraja, nez by mal chory a nevladny lezat v posteli.
Teraz si uz matersku uzivam, ale boli dni, ked to neslo. Presla som si tazkou poporodnou depresiou, ked som premyslala nad tym, ze dieta niekam odlozim a ja sa vyparim z povrchu zemskeho. Nevies si ani len predstavit, ake znicujuce mozu byt tvoje slova pre zenu v takomto rozpolozeni. Tam staci jedno blbe slovo a moze nastat skrat...
Ver mi, ze kazda, ktora si matersku neuziva, bojuje sama so sebou a velmi ju to trapi, ze mozno nie je takou dobrou matkou, akou by chcela byt. Nie kazda zena ma pre matersvo idealne podmienky a su situacie, kedy to proste nezvlada. Vobec to nie je o tom, ze by si nevazila to, co ma.
Je fajn, ak sa moze zena z casu na cas porozpravat s niekym, kto ju pochopi a podpori v tom, ze nie je sama, pre ktoru je toto obdobie narocne a ze sa nemusi citit ako najhorsia matka na svete.
Každý sme nejaký. Niekto sa teší, niekto nie, niekto sa radšej hrá s väčšími deťmi, niekto si viac užíva starostlivosť o novorodenca... môj malý má 2 mesiace, niekedy som na pokraji zúfalstva, ale robím to pre našu rodinu. Niekedy by som všetky sprosté návštevy poslala kade ľahšie lebo keď malý 10 hodín denne plače nemám chuť ich obskakovať a už vôbec nie im vysvetľovať prečo som nemala čas umyť ten plný drez riadu či umyť podlahy :( potom mi chýba sociálny kontakt a radšej vybehnem niekam vonku a vtedy má poteší každá stará babka čo mi nazerá do kočíka 🙈 dni sú rôzne, niekedy ľahšie, niekedy ťažšie...
Uzivam si kazdu sekundu, pracovat budem do konca zivota. 😉
@knihomolka2 ale, ak si čítala, tak autorka príspevku to pochopila, ty nie 🙂, je zaujímavé, že ona nemá problém s tým, čo som napísala a ty áno 🙂, a smutno ti nemusí byť, nie som taká ako si myslíš, na základe pár viet vieš zhodnotiť človeka, možno je zase niekomu smutno, že existujú ženy ako ty, nikdy nevieš 🙂
@diewcatqoo ak si čítala príspevky, autorka vôbec nemá so mnou problém na rozdiel od niektorých žien, ktorých sa to dotklo, aj keď sa ich to netýka 🙂, je to zaujímavé, aké sú ženy vzťahovačné 🙂, nie som super matka, aj keby som chcela byť, len už mám nadhľad, tiež som bola ustráchaná a unavená mama, keď bol malý malý, teraz som už skôr iba pozorovateľkou toho, ako vyrastá, ako sa učí všetkému a nechávam to plynúť, sem-tam usmerním, veľa sa rozprávame, sem-tam zvýšim hlas, nemám návod, ako sa to robí správne, ale snažím sa to robiť ako najlepšie vie pri tých poznatkoch a skúsenostiach, ktoré do tejto chvíle mám 🙂
@katyd mozno ano, ale urcite by som nesplechla inej vycerpanej zene do tvare, ze jej deti maju smolu, ze sa narodili prave jej. Autorky sa to mozno az tak nedotklo, ale ina zena, ako som napr. ja, by sa kvoli tomu trapila. Ak sa ti nezda, ze si prestrelila, tak neviem, co k tomu dodat.
@ktochytavzite Deti sú také, aká je ich matka. Ak sú zlé, ako píšete, zamyslite sa nad sebou. Treba chodiť viac von aj s deťmi, nájsť si systém a vnútornú motiváciu.

@katyd
Ešte raz si prečítaj, čo si napísala. Poznám XY párov, ktoré sa snažili dlhé roky, podstupovali umelé oplodnenie a aj napriek tomu sú teraz, keď už je dieťa na svete, na pokraji zúfalstva. Sme ľudia, predstava je krásna, vyvoňané malé bábo, krásne dojčenie, mojkanie sa. Realita človeka však častokrát poriadne vyfacká, pretože príde popôrodná depresia, koliky, problémy s dojčením, reflux, nespravosť a kopec ďalších vecí, ktoré psychicky slabší jedinec nemusí zvládnuť. Môj partner je flegmatik, nič ho len tak nerozhodí, mal nastúpiť na materskú avšak odmietol to, že ju proste nezvládne. Mať poslušné dieťa a užívať si materskú je veľmi jednoduché, keď toho má človek extrémne veľa, stráca sa racionalita.