Budenie mesačných detí na kŕmenie v noci
Dobrý večer 🙂
Baby, budili ste svoje detičky v noci na kŕmenie?
Naša má mesiac a krásne v noci búva. Niekto tvrdí, že dieťatko je potrebné budiť po max 4 hodinách, iní tvrdia, že dieťatko budiť netreba a samo si vypýta papať.
Zdravý rozum hovorí, že ju máme nechať búvať, veď ani nás naše maminy nás nebudili, no troška mi vŕtajú v hlave aj tie iné názory.
Budem vďačná za vaše skúsenosti.
Len doplním, že sme na UM, čiže, žiaľ, nekojím.
Ďakujem
Nie, nikdy mi nenapadlo dieta budiť. Niekedy spi 3 hodny, niekedy 6. Sam si pyta, ma mesiac a sme na UM.
Páčilo by sa ti keby ťa niekto budil kvôli jedlu ? 😂😂😂 Netreba budiť neboj keď bude dieťatko hladne vstane určite samo 🙂
Nebudila som ani cez deň, v noci by mi to ani nenapadlo. Dieťatko potrebuje spokojný spánok, keď je hladné zobudí sa samo.
V noci potrebujú spinkať,teda ako ktoré 😀niektoré majú ten spánok velmi krátky...ja som drobca tiež nebudila,ide spinkať okolo 21h a vstáva po 5h rannej...cez deň sa priznám že občas do neho trošku posparam ked presvihne ale to sa stáva málokedy , aby sme sa zmestili aj z davkovanim mliecka a chodil spávať cca časovo rovnako podľa možnosti
moje sa budili samé...ale
švagriná kojila syna a keď prišli z nemocnice tak už prespal celú noc. Prvé 3 dni ho budila aj v noci a potom to vzdala. Chlapec krásne priberal takže nebol dôvod na budenie.... o takej materskej som ja mohla len snívať pri mojich nespavcoch...😉🙄
Chcela by som citat aspon jeden logicky argument na co je dobre budit zdrave dieta kvoli krmeniu...
V nemocnici mi kázali budiť (tiež UM od začiatku :/),každé tri hodiny,no nezobudil sa mi ani za svet :D doma som to ani neskúšala,na začiatku to ani nebolo treba,lebo mal koliky a celú noc prevrieskal,a po troch hodinách plaču som mu jednoducho pripravila nové mlieko.Ked sa vyriešil problém s bruškom,konečne prespal noc,spí od cca desiatej večer do siedmej rána a nebudime ho..povedala mi to dokonca pediatricka,že v noci ho mám nechať spat a nebudit na jedlo.
Ďakujem za názory baby.
Minulú noc prespala 8 hodín. Na jednej strane ma to teší, no nechcem jej uškodiť tým, že jej nedám skôr papať...
@zooeynka Údajne sa môže nadmerne "odvodniť" a známa ma straší "glykemickým šokom".
Kebyže jej cez deň nedáš tých 8hodin to by bola katastrofa ale v noci aj telíčko či mozoček vypne ,zbiera sily,ako človek
skôr jej uškodíš ak ju zobudíš v nesprávnej fáze spánku ako tým, že v noci nedostane mlieko
8 hodín je už dosť.Mne kázali budiť, ak spi viac ako 4-5 hod čo sa nestalo nikdy😊 mal silnú zltacku bol spavy, mal nižšiu pôrodnú váhu a tiež spomínali hypoglykemiu.Takto maličké bábo by som budila väčšie už nie.Ved tu nejde ani o budenie môjmu stačilo dať do pusy fľašu a ťahal ako divy
Tiež som doteraz v strese z toho jedenia/nejedenia,lebo nás napr.je aj cez deň cca každé tri resp.styri hodiny,aj keď mu skúšam dať po troch hodinách,jednoducho nie je hladný..ma už síce päť mesiacov a pár dní ale on je nastavený tak,že za 24 hodín otočí 5 fliaš po 210 ml (teda 230 ml).Teraz už má prikrmy,čiže sa to zase menilo..Skúšali sme dať menej častejšie,buď nechcel a potom jedol menej a ja som bola na prášky alebo práve naopak,plakal od hladu,lebo mu bolo malo..podľa obalu Sunaru to vychádza "tabuľkovo".Tiež mám obavy,ale napr.som v takej síce starej knihe po mame čítala,keď mal malý 3 mesiace,že vtedy je už normálne ak prespí celú noc..tých sedem,osem hodín.Nic nepísali o zobúdzani babatka...mne pediatricka hneď na začiatku hovorila,aby sme ho v noci nebudili.Aj to budenie cez deň môže byť problémové,napr.babatko fičí aj dve hodiny a viac,potom zaspí hlbokým spankom,a mám ho budiť po piatich minútach spánku lebo už je čas?
V noci sme zo zaciatku budili maleho na papanie mlieka (umeleho), lebo nepriberal a tak nam poverala doktorka.. ked sa asi v 4 mesiacoch uz nedal zobudit, evidentne chcel spat, tak sme uz nebudili 🙂
Och v nemocnici do nas tiez hucali ze kazde 3 hod musiime budit a krmit...bola som tym zaskocena, nikdy som o tom nepocula ani necitala za cele tehotenstvo, no dodrziavala som tie 3 hod aj po prichode domov...o 2 dni sme isli k pediatricke na prvu prehliadku a ked som sa jej na to opytala tak az zhikla ze urcite nebudiit 😲
Ježiši kriste... určite nebudiť!! Čo ti je ľúto, že sa vyspíš neprerušene niekoľko hodín?? Pokiaľ ti nejako rapídne nechudne, tak si užívaj pokojné noci. Lebo to sa môžeš razom zmeniť a potom tu budeš písať, že prečo sa mi dieťa tak často budí v noci na hlad.
Myslím si, že najlepšie urobíš, keď sa opýta na poradni svojho pediatra. Totiž, poznám aj prirpadkedy dieťa museli budiť. Bolo hrozne maličké, narodilo sa predčasne a chudé, asi neprospievalo ako malo alebo neviem, proste im to poradil lekár, že musia ho budiť. Ale nemyslím, že je to tvoj prípad, lebo to by si sa v tom prípade nepýtala, vedela by si co mas robiť 🙂 🙂 ak ti lekár nič nepovedal, tipujem, že ho budiť určite nemáš 🙂 ale za opýtanie nedáš nič
Ináč,keď som riešila,či malého nemáme radšej budiť v noci a dať mu mlieko,moji rodičia boli zhrození,lebo aj po tridsiatich rokoch majú veľmi živo v pamäti,ako som ja nespala v noci do mojho prvého roka..celé noci som plakala,celá rodina so mnou prechodila kilometre či už v náručí alebo rovno v aute,aby som trošku spala..prespal som len jednu jedinú noc,nevedeli ma zobudit,preto hneď utekali so mnou na pohotovosť :D keď som im spomenula,že či by som malého nemala radšej v noci budiť,rovno sa ma spýtali,či mi už úplne šibe z tých hormónov,že oni majú z mojich nočných revov doteraz traumu :D
Ahoj, my sme boli tiež na um a keď som sa ho snažila zobudiť ako mi kázala dr, tak si len pricucol cumel z fľaše, netahal a spal 😀 mal to proste na háku a vstal až vtedy, keď potreboval papať 😀
nie, nebudila som, od štyroch týždňov prespal od 22,00 do 5,00 približne. Na čo budiť? Ak by bolo dieťa hladné, zobudí sa samé. Budia sa len nedonosení novorodenci s nízkou pôrodnou váhou, ktorých aj to dojčenie unaví tak, že zase zaspinkajú.
Nie, v noci nebudit. Ked bude hladné, samo sa zobudí. A aj dr ked sme si odnašali syna z pôrodnice z JIS nam tak povedali.
Záleží s akou pôrodnou váhou sa dieťa narodilo a ako priberá.....pokiaľ dieťa pekne priberá, nie je dôvod na budenie.....Ak sa ale dieťa narodí s nízkou váhou alebo slabo priberá, tak ano, lekár káže kŕmiť aj v noci....Naša sa narodila s váhou 2340g a bolo ju treba zo začiatku kŕmiť každé 2hoidny(aj v noci), neskôr každé 3-4hodiny.....postupne ako priberala sa na papanie budila sama, takže sme počkali až sa prebudí sama....Kamarátka napr.nebudila v noci, cez deň jej pri papaní vždy zaspal - a že aké má dobré bábo stále len spinká a ani neplače....Na prvej poradni zistili že dieťa má pôrodnú váhu, nebudilo sa lebo bolo zoslabnuté a nevládalo ani toľko vytiahnuť aby sa poriadne napapalo, takže hneď nemocnica a tam na trvrdo nasadili hned UM(predtým bol kojený)a budiť zo začiatku každé 3-4hodiny....
Ja som mala prvého tiež spáča a budila som ho v noci na papanie iba keď som mala už prsia na prasknutie.. ale keďže nekojis neriesila by som.. 😊
Nebudila som. Mne sestricka povedala za ak ma dost pocikanych plienok a ak dodrzim tych x kojeni co bolo odporucane pre mesacne babo(neviem presne kolko) kym je hore, tak ho nemam vobec budit. Budit mi kazala len ked mi nepriberal a mal suche plienky prvy tyzden..Potom som ho uz nechala pekne spinkat

Ahoj ja sice kojim ale tiez som svoju nebudila na kojenie 🙂 v porodnici mi kazali kazde 3 hodiny ale to bolo nerealne...vnoci som si nastavila budiky ale moja mala sa ani ta panečka nechcela zobudit 😁😁 som sa jej prihovarala hladkala potahala (jemne) za uska nostek 😁 nic nezaberalo 😁😁 tak som to po prichode domov hned zrusila 🙂
Tiez som zato ze dietatko sa zobudi nato ze chce papat predsa sa nevyhladovie 😁😁