Je nočné budenie pre krmenie bábätka potrebné?
Ahojte, prosím vás potrebujem od vás radu. Mám 7týždnové bábo. Do teraz som budila dcérku každé 3 hod na kŕmenie večer. Ja už som bola ako hodinky presne každé 3 hod vždy ale ja som ju budila nikdy sa ona nezobudila. O 7 večer sa kúpeme a od tej pol 8 mi cca vždy spinkáva. Boli sme u pediatričky a pýtala som sa že či môžem v noci aj kŕmiť každé 4 hod napr. a ona že nie do zavedenia príkrmov každé 3. Nevadilo mi to nerobilo mi to problém. No keď som to povedala pred kamoškami mamičkami tak povedali že nech ju nebudím a nechám spať koľko chce ona. Viac ľudí mi to povedalo. Nemali sme ani žltačku ani predčasne neni narodená. 2.900 sme mali pri odchode z porodnice a teraz 7 týždňová má 4.5kg. No tak som ju nechala že skúsime robila som tak že ako som ju uspala cca o tej pol 8 som ju ešte nakrmila pred tým ako som išla ja spať čo bolo o 11. Dnes mi prespala od pol8 do pol 6. Neni to veľa pre tak malé babatko? Ja neviem viete som prvorodička a všetko sa snažím robiť ako mi povedala pediatrička aj bdelé okná sa jej snažím dodrzmiavať cez deň že hodinu sme hore max hodinu a pol a musím povedať že to funguje lebo keď je dlhšie hore čo sa niekedy stalo potom uspať ju bol problém a hlavne v noci sa to ukazalo pri uspavani nočnom. Teraz už som si našla taký systém a je to fajn. Aký je váš nazor s tým kŕmením? Ďakujem za rady
Neporadim ako to funguje pri babatka na Um. Ja som dojcila. Takze moje boli takmer nonstop hore.
Kazdopadne mi pride viac "nezdrave" budit babatko s kludneho spanku. Kazde zdrave babo sa na tuto potrebu zobudi. Ak by som uz musela budit tak istotne po vacsom odstupe. Tym ze by si nebudila v noci 3x ale iba raz a potom az rano. Ale to by mi musela tiez nasepkat intuicia.
Nebud! Keď bude hladne/smädný tak sa zobudí. Pokiaľ dobre priberá tak nevidím dôvod. Moje deti obe od y týždňov jedli cca o 22 a potom až ráno okolo 7
@anonym_autor necitala som všetko skoncila som vetou od lekara ze do prikrmov🙈🙈🙈
Dieta sa budu prve tyzdne hlavne kvoli žltačke aby prijmalo tekutiny a vyplavilo ju takze ak nema žltačku urcite nebudit v noci na mlieko ja som budila asi do 4tyz ak zmizla žltačke som prestala a zacala sa budiť sama.po 3 4hod.....
Odporúčam nebudit pekne sa nauči dieta spat v noci kazdy mesiac je iny😁😁
Mame 12m a stale pekne spi v noci
To ze od malicka neplace len ked sa buchne takze ani v noci nikdy neplakala takze ak sa zacala.mrvit davala.som mlieko to iste je doteraz len sa kruti hlada miesto tak davam mlieko ;)
Takze kludne spite kym dieta spi a lekarku by som asi vymenila😁😁 ale pri prvej dcere som tiez mala lekarku ktorá mala mi pomoct a musim povedat casom ze zanedbala vela veci teraz pri druhej dcere som viac opatrna a davam pozor na chyby pri prvej ale.mame inu lekarku
Budiť spiace dieťa je hriech ! V živote som nebudila spiace bábätko na jedenie. Veď keď sa zobudí tak sa napapa koľko bude potrebovať.
To je dieťa a nie stroj. Keď bude pýtať viac a častejšie tak ju necháš hladnu? To čo ti radi tá doktorka?
Nechaj ju spat. Ono sa to za tyzden moze zase zmenit a bude sa castejsie budit.
Ze do prikrmov ..🥹
@anonym_autor nepočuvala by som takúto pediatricku. Spánok je dôležitý na ukladanie spomienok, veci čo sa naučila. Moje dieťa do 4 mesiacov prespalo celú noc. Až potom mu prestalo stačiť mlieko a začal sa v noci budiť. A nezlepsili to ani príkrmy, ani zavedenie večernej kaše. Ale chvalabohu od 15 mesiacov prespal už celú noc, aj keď je ešte kojený.
Ja som syna budila prvý mesiac. Alw mal zltacku. Potom som ho nebudila a prespal od 19:00 do 1-3:00 a potom sa ešte tak raz zvykol zobudiť okolo 5-6 a spal do 8. Pediatrička mi kázala ho budiť, prvý spánok nechať max 5h bez mliečka a potom každé 3h. Ale ja som ho nechala na neho že ako sa zobudi tak dám.. a prespal mi viac menej celu noc. Teda prvé dva tri mesiace 😂 potom sa to veľmi zmenilo a je hore 3-4x v noci. Keď je horšia noc tak aj 5x. Ale ja twda kojím.
Neporadim ako to funguje pri babatka na Um. Ja som dojcila. Takze moje boli takmer nonstop hore.
Kazdopadne mi pride viac "nezdrave" budit babatko s kludneho spanku. Kazde zdrave babo sa na tuto potrebu zobudi. Ak by som uz musela budit tak istotne po vacsom odstupe. Tym ze by si nebudila v noci 3x ale iba raz a potom az rano. Ale to by mi musela tiez nasepkat intuicia.
@anonym_e6c85b ona nepíše, že dieťa má UM
@anonym_autor ja som vyslovene nebudila, ale nakojila mne sa to zdá dlhé okno 10 h pre 7 t dieťa aj kvôli moceniu.Neobtazuje ťa to tak by som to robila
Dcera mi od narodenia prespala celu noc - cca 10 hodin a nikdy som ju nebudila. Ani v porodnici, aj ked mi kazali. Pri narodeni mala 2,6kg, kojila som ju a priberala v hornych hraniciach. Az okolo roka, ked jej isli zuby, sa mi asi 3x zobudila v noci.
Nikdy som deti nebudila, ani prvé ani druhé, ja som mala starú pediatricku, a pri prvej návšteve povedala, že dieťa mám kŕmiť ako si vypýta a na kŕmenie každé 3h mám zabudnúť, tak som robila pri prvom aj teraz pri druhom, avšak ide o donosene deti, nie predčasne narodené. Prvé sa mi v noci budilo1-2x v noci až do 2r., druhé 2-3x teraz aj 6x idú mu zuby.
@anonym_e6c85b ona nepíše, že dieťa má UM
@anonym_autor ja som vyslovene nebudila, ale nakojila mne sa to zdá dlhé okno 10 h pre 7 t dieťa aj kvôli moceniu.Neobtazuje ťa to tak by som to robila
@anonym_c610b7 preto ze nevieme tak som to radsej napisala takto.
@anonym_c610b7 preto ze nevieme tak som to radsej napisala takto.
@anonym_e6c85b áno malinká je na um. Ďakujem každeh robím už tak že nebudím nakrmim keď si vypýta😊
@anonym_e6c85b áno malinká je na um. Ďakujem každeh robím už tak že nebudím nakrmim keď si vypýta😊
@anonym_autor tak to by som ozaj. Ak spi ze extra dlho hoc raz by som skusila nakrmit. Ale istotnie sa nemusis drzat "rozpisu" presnych 3hodin.
Dieta potrebuje aj oddych a zdravy spanok.
@anonym_autor nie nebudila som nikdy, aj keď je babatko na um, nemusí sa budot kazdé 3 hodiny, keď bude chciet, vypýta si neboj aa

prepana zmen pediatricku. daj mliecko v noci ked si bude pytat, ja som budila kazde 3 hodiny ale mala som predcasniatko. po mesiaci som to nechala nanho, sam si posunul okna najpv na 4 hod a za par tyzdnov na 5, vsetci sme sa lepsie vyspali