icon

Je nočné budenie pre krmenie bábätka potrebné?

Dnes o 04:01

Ahojte, prosím vás potrebujem od vás radu. Mám 7týždnové bábo. Do teraz som budila dcérku každé 3 hod na kŕmenie večer. Ja už som bola ako hodinky presne každé 3 hod vždy ale ja som ju budila nikdy sa ona nezobudila. O 7 večer sa kúpeme a od tej pol 8 mi cca vždy spinkáva. Boli sme u pediatričky a pýtala som sa že či môžem v noci aj kŕmiť každé 4 hod napr. a ona že nie do zavedenia príkrmov každé 3. Nevadilo mi to nerobilo mi to problém. No keď som to povedala pred kamoškami mamičkami tak povedali že nech ju nebudím a nechám spať koľko chce ona. Viac ľudí mi to povedalo. Nemali sme ani žltačku ani predčasne neni narodená. 2.900 sme mali pri odchode z porodnice a teraz 7 týždňová má 4.5kg. No tak som ju nechala že skúsime robila som tak že ako som ju uspala cca o tej pol 8 som ju ešte nakrmila pred tým ako som išla ja spať čo bolo o 11. Dnes mi prespala od pol8 do pol 6. Neni to veľa pre tak malé babatko? Ja neviem viete som prvorodička a všetko sa snažím robiť ako mi povedala pediatrička aj bdelé okná sa jej snažím dodrzmiavať cez deň že hodinu sme hore max hodinu a pol a musím povedať že to funguje lebo keď je dlhšie hore čo sa niekedy stalo potom uspať ju bol problém a hlavne v noci sa to ukazalo pri uspavani nočnom. Teraz už som si našla taký systém a je to fajn. Aký je váš nazor s tým kŕmením? Ďakujem za rady

anonym_9b9753
•
Dnes o 05:04

prepana zmen pediatricku. daj mliecko v noci ked si bude pytat, ja som budila kazde 3 hodiny ale mala som predcasniatko. po mesiaci som to nechala nanho, sam si posunul okna najpv na 4 hod a za par tyzdnov na 5, vsetci sme sa lepsie vyspali

anonym_e6c85b
•
Dnes o 05:10

Neporadim ako to funguje pri babatka na Um. Ja som dojcila. Takze moje boli takmer nonstop hore.
Kazdopadne mi pride viac "nezdrave" budit babatko s kludneho spanku. Kazde zdrave babo sa na tuto potrebu zobudi. Ak by som uz musela budit tak istotne po vacsom odstupe. Tym ze by si nebudila v noci 3x ale iba raz a potom az rano. Ale to by mi musela tiez nasepkat intuicia.

rachel36a
•
Dnes o 05:17

Nebud! Keď bude hladne/smädný tak sa zobudí. Pokiaľ dobre priberá tak nevidím dôvod. Moje deti obe od y týždňov jedli cca o 22 a potom až ráno okolo 7

zuzkaa1991
•
Dnes o 05:52

@anonym_autor necitala som všetko skoncila som vetou od lekara ze do prikrmov🙈🙈🙈

Dieta sa budu prve tyzdne hlavne kvoli žltačke aby prijmalo tekutiny a vyplavilo ju takze ak nema žltačku urcite nebudit v noci na mlieko ja som budila asi do 4tyz ak zmizla žltačke som prestala a zacala sa budiť sama.po 3 4hod.....

Odporúčam nebudit pekne sa nauči dieta spat v noci kazdy mesiac je iny😁😁

Mame 12m a stale pekne spi v noci
To ze od malicka neplace len ked sa buchne takze ani v noci nikdy neplakala takze ak sa zacala.mrvit davala.som mlieko to iste je doteraz len sa kruti hlada miesto tak davam mlieko ;)

Takze kludne spite kym dieta spi a lekarku by som asi vymenila😁😁 ale pri prvej dcere som tiez mala lekarku ktorá mala mi pomoct a musim povedat casom ze zanedbala vela veci teraz pri druhej dcere som viac opatrna a davam pozor na chyby pri prvej ale.mame inu lekarku

anonym_079935
•
Dnes o 05:53

Budiť spiace dieťa je hriech ! V živote som nebudila spiace bábätko na jedenie. Veď keď sa zobudí tak sa napapa koľko bude potrebovať.
To je dieťa a nie stroj. Keď bude pýtať viac a častejšie tak ju necháš hladnu? To čo ti radi tá doktorka?

kitycat
•
Dnes o 06:17

Nechaj ju spat. Ono sa to za tyzden moze zase zmenit a bude sa castejsie budit.

Ze do prikrmov ..🥹

anonym_e41a8a
•
Dnes o 06:28

@anonym_autor nepočuvala by som takúto pediatricku. Spánok je dôležitý na ukladanie spomienok, veci čo sa naučila. Moje dieťa do 4 mesiacov prespalo celú noc. Až potom mu prestalo stačiť mlieko a začal sa v noci budiť. A nezlepsili to ani príkrmy, ani zavedenie večernej kaše. Ale chvalabohu od 15 mesiacov prespal už celú noc, aj keď je ešte kojený.

martinka13
•
Dnes o 07:07

Nikdy som deti v noci nebudila.

anonym_6c6da2
•
Dnes o 07:21

Ja som syna budila prvý mesiac. Alw mal zltacku. Potom som ho nebudila a prespal od 19:00 do 1-3:00 a potom sa ešte tak raz zvykol zobudiť okolo 5-6 a spal do 8. Pediatrička mi kázala ho budiť, prvý spánok nechať max 5h bez mliečka a potom každé 3h. Ale ja som ho nechala na neho že ako sa zobudi tak dám.. a prespal mi viac menej celu noc. Teda prvé dva tri mesiace 😂 potom sa to veľmi zmenilo a je hore 3-4x v noci. Keď je horšia noc tak aj 5x. Ale ja twda kojím.

anonym_c610b7
•
Dnes o 07:34
@anonym_e6c85b

Neporadim ako to funguje pri babatka na Um. Ja som dojcila. Takze moje boli takmer nonstop hore.
Kazdopadne mi pride viac "nezdrave" budit babatko s kludneho spanku. Kazde zdrave babo sa na tuto potrebu zobudi. Ak by som uz musela budit tak istotne po vacsom odstupe. Tym ze by si nebudila v noci 3x ale iba raz a potom az rano. Ale to by mi musela tiez nasepkat intuicia.

@anonym_e6c85b ona nepíše, že dieťa má UM
@anonym_autor ja som vyslovene nebudila, ale nakojila mne sa to zdá dlhé okno 10 h pre 7 t dieťa aj kvôli moceniu.Neobtazuje ťa to tak by som to robila

anonym_91e5f1
•
Dnes o 07:43

Dcera mi od narodenia prespala celu noc - cca 10 hodin a nikdy som ju nebudila. Ani v porodnici, aj ked mi kazali. Pri narodeni mala 2,6kg, kojila som ju a priberala v hornych hraniciach. Az okolo roka, ked jej isli zuby, sa mi asi 3x zobudila v noci.

anonym_4b375e
•
Dnes o 09:00

Nikdy som deti nebudila, ani prvé ani druhé, ja som mala starú pediatricku, a pri prvej návšteve povedala, že dieťa mám kŕmiť ako si vypýta a na kŕmenie každé 3h mám zabudnúť, tak som robila pri prvom aj teraz pri druhom, avšak ide o donosene deti, nie predčasne narodené. Prvé sa mi v noci budilo1-2x v noci až do 2r., druhé 2-3x teraz aj 6x idú mu zuby.

anonym_e6c85b
•
Dnes o 11:53
@anonym_c610b7

@anonym_e6c85b ona nepíše, že dieťa má UM
@anonym_autor ja som vyslovene nebudila, ale nakojila mne sa to zdá dlhé okno 10 h pre 7 t dieťa aj kvôli moceniu.Neobtazuje ťa to tak by som to robila

@anonym_c610b7 preto ze nevieme tak som to radsej napisala takto.

autor
•
Dnes o 16:44
@anonym_e6c85b

@anonym_c610b7 preto ze nevieme tak som to radsej napisala takto.

@anonym_e6c85b áno malinká je na um. Ďakujem každeh robím už tak že nebudím nakrmim keď si vypýta😊

anonym_e6c85b
•
Dnes o 17:57
@anonym_autor

@anonym_e6c85b áno malinká je na um. Ďakujem každeh robím už tak že nebudím nakrmim keď si vypýta😊

@anonym_autor tak to by som ozaj. Ak spi ze extra dlho hoc raz by som skusila nakrmit. Ale istotnie sa nemusis drzat "rozpisu" presnych 3hodin.
Dieta potrebuje aj oddych a zdravy spanok.

anonym_6a5644
•
Dnes o 20:47

@anonym_autor nie nebudila som nikdy, aj keď je babatko na um, nemusí sa budot kazdé 3 hodiny, keď bude chciet, vypýta si neboj aa