icon

Budúcnosť našich deti

bastilly
14. sep 2013

Tak velakrat sa zamyslam nad touto otazkou.ja by som velmi chcela aby bol moj syn nejaky remeselnik .nie len nejaky tuctovy vysokoskolak, ktory stujue len aby mal titul...lenze ak to tak pojde obavam sa ze nas stat vychova samych "inteligentov" s lavymi rukami.ked sa tak pozeram uz ani niet strednych skol s remeselnym zameeranim...mne je z roho velmi smutno...podla mna je to generacia lenivcov..a aj doba je nepekna .ved ludia budu ochvilu bez cinu len same tukanie...chape ma niekto? 😉 ja sama som sa rizhodla neist na VS, pretoze sa mi nepaci to co z nich vychadza a ze sa clovek bedie a meria podla titulu....

barcelona94901
15. sep 2013

@zitaje krásne si to napísala
poznám ženu,ktorá išla na gympel,pretože tam chodili všetci,išla na výšku,pretože to tak chodí,rodičov mala šťastných,kým im neoznámila,že ona si aj tak splní svoj sen ,do teraz robí kaderníčku,majsterku -učí učnov,veľmi dlho trvalo kým to jej rodičia prekusli,no je perfektná vo svojej práci a hlavne šťastná 🙂

linda20111
15. sep 2013

@mima4 to nebolo rasisticke!!! to bolo uprimne vyznanie mojich pocitov!!! ja viem ze aj medzi bielymi je vela prizivnikov, suhlasim so vsetkym co si napisala, ale nesuhlasim ze moj prispevok je rasisticky. mam suseda je cigan a ma rovnaky nazor ako ja, neznasa ciganov ktori kradnu a zabijaju pre par centov. so zenou si ziju pokojne, on pracuje maju deti ale nekradnu, nerobia bordel a dokonca pomahaju susede z druhej strany - babicke s odpratavanim snehu, kosenim travy.. takze ja nehovorim ze neznasam VSETKYCH ciganov, neznasam tych ktori vrazdia, kradnu a mnozia sa rychlejsie ako potkany a okradaju nas zo vsetkych stran...

mima4
15. sep 2013

@linda20111 ale ty si nepisala o ludoch, co sa prizivuju, kradnu, nicia.... ty si doslova pisala o ciganoch. Ako by sa ti pacilo, keby ta niekto zhadzoval kvoli farbe pokozky, alebo tomu, ze si slovenska, alebo tomu ze mas 4 deti (mozno nemas, to je len priklad),...

Keby si vedela ake nehorazne peniaze idu bielym uspesnym ludom zo statneho rozpoctu..by sa ti zakrutila hlava!! Vela veci vacsina naroda nevidi, a mozno je to aj lepsie... Co si myslis, ze na slavine, kolibe... kto stavia tie milionarske vilky s piatimi autami?? to je v 90 % za tvoje peniaze!! A su to vsetko bieli krasni ludia v sackach od armaniho... s modrymi ocami.

barcelona94901
15. sep 2013

@bastilly mne by sa páčilo,keby si decká mohli aj skusiť ,pred samotným výberom,taký ten pohľad do buducna..čo konkrétne im škola,remeslo prináša..ved ako to chodí..rozhoduje rodič,dieťa koľkokrát ani nevie ešte v tom veku,čo chce,nemá prehľad,alebo naj kámoš ide tam a tam,ide s ním ..a dalšia doležitá vec,joj no na to nemáš známky,čo na tom,že to vieš,že ťa to baví..nemáš známky,nemáš právo si tam ani škrtnuť a to čo sa tu nespomenulo,,známosti ,poznám tam toho a onoho,pojdeš tam..nejako ten titul získaš..potom ťa šupnem do firmy..nájdeme nejaké teplé miestečko po známosti..netvárme sa ,že to tak nie je..kopec nielen mladých ľudí sedí na miestach ,ktoré im nepatria ..

simca06022011
15. sep 2013

@linda20111 po tam co vidim v poslednej dobe vo svojom okoli je toto ten najmensi problem, myslim ze sme utlacani z inych miest... a to z tych volenych... ;) A koniec koncov oni maju na starosti aj to ako a co sa uci, kde a kedy sa co dozvieme atd..

linda20111
15. sep 2013

@mima4 lenze ti bieli ludia ktori byvaju na slavine nestoja pred tescom a lidlom a neokradaju tam ludi!!! neidu v noci do domu babicky a nezabiju ju pre par centov, nezatnu dedkovi sekeru do hlavy pretoze bol sam doma a pracoval si pokojne na svojej zahradke. ja nezavidim ludom peniaze, ked je niekto sikovny hoci aj nejakymi podvodmi mna to neohrozuje, chapes... ale mne vadi ta kriminalita, arogantnost, nasilnost a zurivost ciganov ktori toto robia. a nesu to stari cigani... ktori este za cias socializmu boli tiez pracujuci, boli to male deti- 9-14rocne!!! chapes o com tu ja pisem???? a nase zakony su bohuzial na hovno v tychto pripadoch, pretoze podla trestneho zakona sa nedaju potrestat. a co z nich potom vyrastie???? chapes uz o com pisem??

mima4
15. sep 2013

@linda20111 nie, neokradaju ta takym sposobom ale ovela inteligentnejsim, nevezmu ti 20 eur ale 200 tisic EUR!!!

sorciera24
15. sep 2013

@eeffka a ak sa tvoja dcera rozhodne vykonavat napr. to povolanie len tak strelim predavacky, elbo ti povie, mami, mna to bavi.....tak jej to zakazes? 😕 dufam, ze ja takto nikdy neklesnem, akzdy ma pravo vyberu....mozes ho max. niekam nasmerovat, vysvelit mu yvhody a nevyhody jedneho ci druheho, ale nutit, alebo povedat, enchcem, aby moje dcery boli predavacky?...omg......a co su tie predavacky horsi ludia ako ty?.....keby vsetci zmyslali ako ty a talcili deti na VS (sice ten trend tu je)....tak kto by ti predavala? kto by ti vynasal smeti? kto upratoval?.....aj take povolania treba robit........a ti ludia podla mna nie su o nic horsi....blbcov najdes aj s VS titulom....moji rodicia si oco robotnik, mama prave ta predavacka......ale rozhodne mi nechali slobodnu volbu a neboli obmedzeni.......ako vidis VS vzdelanie ti nezaruci vyssiu inteligenciu, kolki bez VS zacali podnikat a su vysoko nad VS.......proste nepausalizovala som.......a kolko razy tito ludia mozu amt aj vyssie platy ako VS vzdelani (vid. moj brat ci oco)...... ato ja mam tiez VS....ale nedelim ludi a ich mentalitu podla vzdelania......

simca06022011
15. sep 2013

@linda20111 aha, Linda, ti okradu par ludi o par eur, ti na slavine okradaju naraz vsetkych o miliony eur... . Nevravim, ze ma nejde vyrutit ked vydim vypasenu ciganku s 5 cigancatami ako sa hrnu medzi ludmi a kradnu co im pod ruku vidia a ani sa nehambia, ale hovorit o tom ze ostatni nekradnu... moju mamu okradol biely, nie o penazenku so 100EURami ale o 2000EUR priamo v banke, detto sa vrazdia, pozri telku, vrazdy na objednavku nie su od ciganov, ked dostrielaju podnikatela, vyhodia mu do vzduchu auto, alebo ho pred rodinou umucia... detto biely podnikatelia co neplatia ucty? TO nie su zlodeji? Urobis pre niekoho pracu, vystavis mu fakturu a peniaze nikde, to nie je kradez? Krachuju na tom cele rodiny... a nie je to 1EURo z vymenenho kosika v lidl, ani ukradnuty nakup... a dalsia vec, chcela by si zivit, 9-18 rocnych zlodekov v base? Lebo za taktuo kradez by sedeli vsetci, polka z nich aj dobrovolne, lebo by mali postarene o vsetko... byvanie, teplo, vodu, stravu a aj zabavu... staci vidiet ako matky z osady nosia preventivne deti do nemocnice... len aby nemuseli byt doma 🙂

simca06022011
15. sep 2013

@sorciera24 dobra predavacka je na nezaplatenie 🙂))

terezka1947
15. sep 2013

@barcelona94901 veru,mnoho mladych,cerstvych absolventov mahned miesto,o kt.sa starostlivi rodicia postarali snad uz pred narodenim...bohuzial,sedia castona miestach,kt. "ukradli"sikovnym mladym ludom bez protekcie....a casto su potom takyto mladi povazovani za malo ambicioznych.....ale je to fakt pravda???kolko energie musi obycajny clovek vynalozit,kym sa presadi...je lahko ukazat,zesom dobry,ked som odbremeneny chodenim po pohovoroch,odmietanim,posmievanim...a bud ten clovek zoberie zo zufalstva,co pride.....alebo sa snazi a snazi a snad sa mu k jeho snu podari raz prist...ked ma vsak rodinu,prip.nejaku hypoteku...na nejaky cas musia ist sny bokom.
moj sused ma troch synov...je lekar,aj o synoch povedal,ze musia byt...su...bohuzial nemaju nejaky vztah k tej praci,ale ocko im miesto vybavil,no a kzedze uz nezvladal tutlat ich preslapy..hm....zhana im nejake miesto "obvodaka",ze tam nemaju co pokazit......no a takych odbornikov my mame 😠 😠 😠 smutne....nastastie,nie vsade a u kazdeho je to tak...ale povedzme si uprimne...rozmaha sa to ☹

cmulinko
15. sep 2013

ja chcem v zivote len jedno od mojich deti....aby sa moje deti ucili z chyb,ktore som ja spachala,lebo ked sa chcu v zivote posunut dalej ako ja tak si budu musiet prejst vsetkym tym cim som presla ja a potom pokracovat dalej.Moje chyby by ich mali posilnit a ulahcit im cestu po ktorej kracaju.Budem na nich velmi hrda ak sa moje deti dostanu do ciela,ktory si pri starte vybrali.

mima4
15. sep 2013

@terezka1947
na presadenie sa su dolezite kontakty a odporucania. U nas sa tiez posuvaju CV, odporucim len toho, koho osobne poznam a viem, ze je to sikovny clovek, ma dobre vzdelanie, prax a vie kvalitne pracovat a hlavne je zodpovedny, flexibilny a ma timove zmyslanie 🙂
Nie je protekcia ako protekcia. Ja napr. kebyze mam firmu a hladam cloveka, najprv sa pytam ludi, ci mi vedia niekoho sikovneho odporucit. Keby som mala vedla seba dvoch rovnako sikovnych ludi, urcite by som dala prednost tomu, o ktorom mi clovek, ktoremu doverujem, moze prehlasit, ze s nim pracovat, a je to velmi sikvony clovek.
Kontakty su taktiez velmi dolezite aj pri zivnostnikoch..ten pozna toho a ten tu..atd 😉 Prirodzen, hladam niekoho, najprv sa pytam ludi, ktori maju realne skusenosti... vedia odporucit 🙂

sorciera24
15. sep 2013

@mima4 vidis,a le podla mna toto nie je fer....ako vies, ze ten neznamy nebude ovela sikovnejsi ako ten, koho poznas? moze ho kilometricky predbehnut, ale nemoze to dokazat, lebo ty mu nedas sancu (lebo uprednostnis "znameho").....neviem.....pre mna je tato protekcia ako kazda ina a nepaci sa mi 😒

linda20111
15. sep 2013

Ja nesedim doma na riti a nepozeram z okna so zavistou kto ma ake auto, aky dom stavia, nestaram sa do toho odkial kto ma peniaze... mne to je uplne fuk pretoze mna sa to netyka!!!!! Ale mna trapi to, ze ked pojdem do mesta do obchodu, banky, na nejaky urad, alebo len tak na prechadzku nedajboze este s dietatom aby ma neohrozoval nikto s nozom, aby mojmu dietatu neukradli nic, aby doslo v poriadku domov zo skoly, bez rozbitych ust, bez rozbitej hlavy, aby stari rodicia na zahradke mohli pestovat zeleninu bez toho aby im to cigani z osady kradli a este sa aj vyhrazali zabitim... Ci boha teraz ked to po sebe citam, to znie ako nejake iluzie o bezpecnej buducnosti.. ale toto by mala byt samozrejmost citit sa v svojom state bezpecne bez kriminality ciganskych zivlov!

simca06022011
15. sep 2013

@terezka1947 no to je presne to hrozne, lebo ked v tom dietati nie je nadsenie pre tuto pracu, je to hrozne.. ja poznam zubara, ci si vychoval zubara syna a su obaja uzasny, bavi ich to viditelne a chodia k nim ludia z kade take... detto u nas je bezne to ze rodic nauci dieta to co on robi, ja uz od 14tich robim uctovnictvo s mamou, jasne prve co som robila ozajstne za peniaze nebolo v jej firme ale ked som si vyskusala co a ako a vela som sa naucila od inych, preotze ta praca je casto monotonna, tak som presla k nej a perfektne to funguje... druha vec, k tej protekcii pri hladani prace, my tiez v prvom rade hladame zamestnancov cez znamych. Ma to dovod inde a nie v tom, ze by sme inych ludi nechceli. Par krat sme sa popalili, na pohovoroch su to same zvelicovania, sluby a vytahovacky (alebo naopak pride niekto kto ani usta neotovori, skromny ako myska) ale realita je po prijati ina. Ziadne skusenosti, drzost, namyslenost.. to je bezne... ked mam cloveka od znameho, tak ten sa aspon snazi, pocuva co mu chceme vysvetlit, nechce sa pred znamym strapnit. Ale clovek z ulice, toboz ked ma plnu hlavu VS (naroky studentov su popisovane inde), neurobi nic... ked mu poviem ze dostane nastupny plat 400EUR a ked sa ukaze ze je sikovny pridame mu, tak bude sediet ako druk, na zadku a ked sa ho opytam na vysledky, tak povie (citujem) "Za tieto peniaze ja viac robit nebudem ...". Viditelne nechapu situaciu... ze nieco si treba aj odpracovat, za sedenie na ritulke nikoho platit nebudem a moze mat aj 10 titulov. Skladnik u nas zaraba 1000+EUR... je to chlapec z dediny s priemyslovkou, mam ho uz dlhe roky a pracuje uzasne, aj ked sem - tam posomre, peniaze si zasluzi. Nie je to o VS, ale o odvedenej praci... 🙂 ALe to uz je od temy 🙂) Ja som tiez robila aj predavacku, robila som to dobre, bavilo ma to a velmi vela som sa tam naucila. Aj o medziludskych veciach (ono ked sa zacne vadit 10 predavacie ako v kurine, to nie je sranda :P ) aj o organizacii prace vo velkych podnikoch a aj o komunikacii so zakaznikom. 🙂) Prca mojich snov je sen, pretoze realita je taka, ze mama nemoze byt v praci tak dlho ako si to nejake pozicie vyzaduju. Ale nemusim sa tomu vzdialit tak, aby som robila nieco uplne ine alebo nedajboze vobec nepracovala! Vzdy sa na najst kompromis a treba hladat medzi znamymi, ktory maju firmy... mna by potesilo keby mi ponuky od zaujemcov od znamych chodili castejsie :P

mima4
15. sep 2013

@sorciera24 pretoze mi ho odporuci niekto, komu doverujem. Vies, zamestavatel nema cas neustale skusat novych a novych ludi, kym najde toho spravneho. Radsej vezme niekoho, kto mu je odporuceny a zas, je to aj vizitkou toho, kto odporuca, lebo je hanba spravit z capa zahradnika. To je to iste ako pri vybere remeselnika. chces si dat nieco robit v byte/dome a velmi dobra kamaratka ti odporuci konkretnu osobu, ktora to vie super robit, a ma s nim tiez velmi dobre skusenosti. Koho si vyberies? Neznameho remeselnika, co naslubuje hory doly alebo niekoho, s kym tvoji znamy (ktorym pravdaze doverujes) maju pozitivne skusensoti a samy ho odporucaju?? Tak je to aj co sa tyka klasickeho zamestnania. U nas sa osvedcil tento system v praci. Realne, ked sa vzal clovek "z vonka" bez dobrej referencie od doveryhodnej osoby, tak neraz to bola doslova hroza... netvrdim, ze takyto clovek sa nemoze uchytit, ale kym z odporucanych 10 ludi 9 stoji za to... tak pri "neznamych" z 10 ludi je bezne aj 8 ludi totalne nepouzitelnych. A zamestnavatel nema cas a ani priestor skusat, potrebuje sikovnych ludi.

terezka1947
15. sep 2013

@mima4 ano....to s tebou suhlasim,aj ked to nie je tiez celkom spravodlive ako pise
@sorciera24 ....ale jasne,clovek zistuje a da na skusenost niekoho ineho....
nenapisla som,ze kazda protekcia je zla....pisala som o ludoch,kt. nemaju casto sajnu,co robit idu a bohuzial ani sajnu,co aktualne aj "robia" ☹ a beru miesto tym,co by to robili s vacsim nadsenim a najma lepsie....
a co sa deti tyka,urcite nebudem svoje tlacit na miesto,kto nezvladne iba preto,ze tam mam "krstneho otca"... 😉

mima4
15. sep 2013

@linda20111

Ale to, ze z nasich dani idu nehorazne peniaze zbohatlikom - to sa tyka kazdeho z nas. To teba okradaju, tvoje deti... tvoju rodinu... to nie je o zavisti z nasej strany, to su fakty...ze tie peniaze idu zo statneho rozpoctu takym ludom... a to nejde par stovak eur..ani socialne davky, ale miliony eur mesacne!!!

terezka1947
15. sep 2013

@simca06022011 suhlasim s tebou...ja som myslela na protekciu,kt.pretlaca ludi bez adekvatnej znalosti toho,co ma ten clovek robit a iba preto,ze je niekoho chranenec....jasne,ze je super moct dietatu odovzdat vlastne skusenosti zo spolocneho oboru....ved takto sa z deti stavaju lepsi odbornici...a ano,clovek sanemusi uplne vzdat svojich snov...ide mi len o tu nespravodlivost,ze tolko ludi je doma bez prace,ci casto na inych miestach,ako maju byt kvoli ludom,co mali"len'protekciu

sorciera24
15. sep 2013

@mima4 ja chapem, co tym chces napisat, ale nie ej to spravodlive....elbo prichadzaju o sancu mozno este sikovnejsi (aj keby to bol len 1 z 10)...ale kvoli tomuto nema sancu nabrat prax a ukazat, co v nom je......a popravde ja naozaj neznasam nespravodlivost a a no, ekdysi som sa priklanala k odporucaniam, dnes dam sancu aj novym...prave z toho dovodu aky som uviedla........( a ak zamestnavatel chce naozaj spickoveho cloveka, tak ten cas na preskusanie by mal najst.....podla mna)

barcelona94901
15. sep 2013

@terezka1947 ono aj taký ,moderný,,,,"konkurz" ,,,"výber zamestnanca" ..ktorý je už vopred známy,ale dáva planu nádej desiatkam zufalcov,čo dufaju,že sa im pošťastí..ale smola pre nich, ide iba o papierovu vec ,.nečudujem sa,že odchádzaju von či na podradnejšie miesto,alebo prepadnu depresii,...

terezka1947
15. sep 2013

@barcelona94901 veeeeeru a koooolko mladych ludi prepadli kvoli tomuto depresiam....viem,ze som dobry,ale ako o tom presvedcit?

mima4
15. sep 2013

@sorciera24
ale dat sancu novym (vezmem tvoj priklad 1 sa osvedci z 10tych) znamena pre zamestnavatela zabezpecit niekoho, kto zaskoli noveho zamestnanca, taktiez dodatocne financne prostriedky (ten clovek v uvodnej faze svojho posobenia vo firme este neprinasa adekvatny zisk), dalej rozne skolenia a x dalsich veci, ktore sa daju financne zmerat. 98 % zamestnavatelov nema na to prostriedky a ani čas a ani dalsich ludi. Ja som uz x ludi zaskolovala, je to velmi narocne,pravdaze mna to stoji nezaplatene nadcasy, ovela viac energie atd. Takze branie ludi na zaklade dobrych odporucani ma svoj dovod. A myslim si, ze to velmi pekne vysvetlila aj @simca06022011
Zvysena fluktuacia a neustala vymena pracovnikov nestoji iba kopec penazi ale aj kopec energie ostatnych ludi a kazdy zamestnavatel chce mat hned hotoveho sikovneho cloveka, na ktoreho je spolahnutie.

mima4
15. sep 2013

@barcelona94901
ten "moderny konkurz" je casty v statnej sprave, ale je to o tom, ze neraz tam uz ten clovek nejaky cas robi, mnohi aj roky (hlavne zastupovanie RD), maju toho cloveka odskusaneho zlava - zprava..ale musia vyhlasit vyberove konanie - uklada to zakon. Ale oni su s tym clovekom spokojni, ma kvalitnu pracu, je zapracovany, overeny... prirodzen konkurz sa stava iba tako "pro formou"... 🙂

sorciera24
15. sep 2013

@mima4 ale ja to chapem...a? nie je to spravodlive, oto ide...... a zamestnavatelia ako vidim su tiez pohodlni....chapem tie dovody, ale mne sa toto nepaci......pozri, tiez by som si mohla studentov zaskatulkovat podla prvych dojmov.....4kara nechat 4karom do konca studia...takto funguje drviva vacsina ludi...ymslis, ze to robim?nie! hoci je to narocnejsie na energiu, pracu, skusanie a motivovanie, ale z mnohych 4karov som vypracovala 2kraov (aj 1karov)...lebo som im dala sancu! (a ti, co ju vyuizili, im to neskutocne pomohlo)...... vies, hotovy ludia sa nerodia, ludia nie su roboty, ale musia sa vypracovat a kazdy si zasluzi sancu....a ak ju spravne vyuzije, myslim, ze sa to 100nasobne vrati...

mima4
15. sep 2013

@sorciera24
ale ty si ucitelka, tvojou pracou je pracovat s ludmi. No vezmi si fakt tu situaciu, ze nieco davate s muzom doma robit. Koho uprednostnite na danu pracu? cloveka, co ma reci jak koza bobek...alebo clvoeka, ktoreho ti odporuci kamaratka, ktora si u neho davala spravit rovnaku, resp. podobnu pracu???
Skus mi na tuto vec odpovedat. Lebo tiez podla tvojho uvazovania by bolo nespravodlive uprednostnit remeselnika na zaklade odporucania. Ale co moze nastat potom? Vezmi ze ten bez odporucania mal len kecy, zaplatite mu cca 2000 eur, mozno aj viac a vysledny vysledok uplne na nic.. Co teraz? idem davat sancu dalsiemu?? Ale co peniaze padaju z neba?!! Prirodzene, aspon ja nemozem si dovolit utracat peniaze len tak a riskovat. Chcem hned mat vec spravenu dobre a kvalitne, preto som rada ked mi niekto odporuci sikovneho cloveka.

livka299
15. sep 2013

My zatiaľ stojíme tak, že máme síce všetko, ale čo sa týka budúcnosti neviem. Čo im ja okrem mojej pozornosti môžem dať ja. Chcem aby sa učili dobre, aby v čase, keď si budú chcieť sami vybrať povolanie nemali nejaké obmedzenia. Napríklad v známkach. Samozrejme nechcem aby makali vo fabrikách za pásom. Ale keď si vyberú nejakú kozmetičku alebo kaderníčku, a budú to chcieť robiť tak prečo nie?

barcelona94901
15. sep 2013

@mima4 to je pravda všetky štátne zákazky, ktorá strana vládne,tam je dobre stáť,že áno,po celom Slovensku to tak funguje..máš niekoho v rodine,máš známosť,niekoho v strane ,na urade a už sa vezu..všetci do jedného..za naše ,ale otázne je,dokedy..pretože aj studna má dno..máme kopec starých ľudí,mladých,čo utekaju von,ľudí,čo založili rodiny vonku a neplánuju sa vrátiť..vzdelaných ľudí ,čo sa nám tu pekne "zadarmo"vyučili ,ale idu okamžite von,..a áno romov a neprisposobivých invalidov pribuda,nehrajme sa teraz na ty si rasista,ty si neni,stačí otvoriť oči a pozreť sa okolo seba,je to samí invalid,,nekontroluje ich nikto..mladá romka si v jednom okienku vyberá dávky ,v druhom 5000,-čo jej posiela muž z Anglicka..maju výhody áno,dotácie ,bývanie ,programy ,na ktorých sa nabaluje dalšia desiatka ľudí..peniaze,ktoré prichádzaju do našej krajiny,len aby tu ostali a nechodili tí naši užasní romovia von..je jasné,že nehádžeme všetkych do jedneho vreca..dedina ,na ktoru sa ja sťahujem má napríklad jednu ulicu s romami,ale pracuju ,kade tade robotníci ,ano maju deti veľa,ale makaju..no nie je to všade...netreba zapínať ani tv,kde deno-denne su hlavne romovia..mizne železo,uroda ,prepady..celkovo tá kriminalita stupa,chudoba ,ludia bez domova..samovraždy..,vidíme ,čo všetko sa prepečie politikom,rodinkárstvo,miznu peniaze,nezmyselné zákazky kde je strýčko,manželka ..bez trestné ,prepečie sa im všetko a ubohý živnostník ,ktorý má prax,dobru cenu ,no nielen ,že nemá šancu vyhrať niečo,prebojovať sa,bez známosti..bez toho aby dával provízie,ak sa mu aj niečo podarí,teší sa zbytočne ,pretože ho nevyplatia a nejeden takto krachol a padol na samé dno ..ja s tebou suhlasim,,fakt sa stačí iba pozrieť,no jednoduchšie je tváriť sa ,že nič z toho či píšeš nie je krutou pravdou

mima4
15. sep 2013

@barcelona94901
ja osobne som toho nazoru, ze kebyze mam uciliste a akurat tak sancu robit na slovensku povolanie za minimalnu mzdu, tak hned po maturite balim kufre a natrvalo sa sem nevratim. Slovensko je krajina zlodejov a prizivnikov (bez rozdielu farby pleti ci inych veci).