icon

Časté budenie a vstávanie ročného dieťaťa v noci

skorica8
25. sep 2013

Ahojte...neviete mi poradit co by pomohlo spat pokojnejsie mojej malej? Spinkava malinko odmalicka aj ked som dufala ze ked bude starsia sa to vylepsi. Rezim mame fajn do 21.00 mi pekne zaspi, len potom od cca 1.30-2.00 sa mi casto budi aj kazdu polhodku a vzdy vstane v postielke a place. Niekedy zaspi po pohladkani zase na polhodku a niekedy sme aj do rana hore, cim sa jej mrzutost stupnuje lebo vidno na nej ze by spinkala.Nesvietim, nejako extra s nou nekomunikujem len ju pohladkam ukludnim.

Strana
z2
skorica8
autor
25. sep 2013

Tazko sa to opisuje ako to prebieha;) proste hned vstava ochrapana v postielke a place. Skusame vselico..aj plac nech zaspi sama, aj vstavanie k nej aj k sebe do postele...kde kuka na mna dlho al.do blba prip.sa hrajka v tme..ale moc sa to nemeni. Chce spat a nemoze zaspat vacsinou.Vyzera niekedy namesacne chvilkami ale to caste budenie a vstavanie v postielke tym sa preberie. Nemate niekto podobne skusenosti? Aktivne dietatko co spinka divoko?

mamainprogress
25. sep 2013

Nie je smadna? Nevadi jej plienka? Nie je jej teplo?
Moj toto robi ked mu je horuco. Vstava a place, rozhadzuje sa. Pricom sa nepoti, ale dosla som na to ze casto vstaval ked ma flisove pyzamko alebo ine hrube dupackove. Ked som ho vyzliekla, zaspinkal.
Tiez ma napadlo ze problem je postielka- je mala, udiera sa, atd ale hovoris ze to robi aj vo vasej posteli. Moj odkedy spi s nami v posteli tak ma vynikajuci spanok, co je asi od 6-7.mesiaca.
Inac nezavideniahodna situacia...:(

topolinotopomini
25. sep 2013

Dobry vecer, nieco podobne poznam aj ja..moja dcerka ma 16 mesiacov, niekedy sa stane, ze prespi celu noc, ale viac je tych noci, kde sa zobudi a spusti velky plac, najprv som myslela, ze zubky, potom, ze sny...naozaj niekedy mam pocit, ze prve sekundy ma ani nepozna a je namesacna...niekedy staci pohladkanie a zaspi, ale niekedy sa nevie utisit, akokeby sa zobudi na vlastny plac a zlakne sa samej seba....niekedy sa musime ist hrat troska (ked sa uplne preberie), tym sa ukludni, potom si ju vezmem k sebe, pozerame knizky v posteli a potom zaspi....rozumiem, niekedy je to vycerpavajuce ak je to par noci po sebe...moja dcerka je velmi citliva, bojazliva, emocionalne vsetko preziva naplno,boji sa aj tiena z kvetinaca tak som aj ten dala prec🙂))

topolinotopomini
25. sep 2013

Este som chcela dodat, ze dcerka spi tiez na nasej posteli s nami, ale my chodime neskor spat tak nas mozno neciti, neviem, ona ide spat tak o pol osmej a niekedy aj za 2 hodinky je hore s placom....chce maminku, potom tatina...musime ju vzdy najprv utisit, mojkat...

topolinotopomini
25. sep 2013

No a este jedna zaujimavost...toto leto sme boli na dovolenke na 7 noci na Rodose, prespala 7 noci po sebe celu noc!!!Ja som to nikdy nezazila a od porodu som sa nikdy takto nevyspala🙂 neviem, ci to more, kupanie, unava, ci vsetko spolu, ale nezobudila sa mi ani raz, ani jednu noc....

ejuska79
25. sep 2013

@skorica8 ja mam obe deti nespave, syn je este kojeny, tak je hore casto, ale spi vedla mna, tak aspon nemusim vstavat (spim s detmi na manzelskej,mm v druhej izbe)...ked mala dcerka ako vasa, mala som to podobne, uz nebola kojena, ale pravidelne sa o 1 hod v noci zobudila, zliezla z postele a isla sa hrat, nepomohlo nic, skusala som ju uspat vsemozne, do 5 rana sme sa hrali a potom isla spat..trvalo to asi 3 mesiace...ale slak ma triafal, bola som tehotna s malym a straasne sa mi chcelo spat..potom to preslo..chce to len cas..len ona nebola nezvozna, bola fit...vlastne uz nespim vyse troch rokov 😀 😀 a este to asi potrva, pomoooc

sante81
26. sep 2013

@skorica8 ja mam trochu iny problém, do nedávna mi zaspávala sama v postielke, potom bola 2 tyždne, spávala aj 3x za den, a večer bol hrozny, ako-tak zaspí večer, musím byt však pri nej, ale po hodine sa zobudí a reve, skusala som všetko, jediná moznost je tá ze ju prelozím k sebe do postele, a ked vidí ze som pri nej , az vtedy zaspí, ale je to taky mikrospánok, ako náhle sa postavím z postele , tak je hore, takze moje večery su asi také ze chodím spávat s nou okolo 20.30 ziadna telka, pc, nič, cely den len deti.

pemizb
26. sep 2013

My mame tiez tento problem. Mame dvojicky. Vzdy som myslela ze maly spi zle. V noci sa zobudil a revaaal. No a rano bol pred piatou hore. Mala by spala neviem dokedy. Teraz sme ich oddelili a maly prespi celu joc. S malou mam vsak problem. Place, mrvi sa, prelezie vsetky postele...my mame spojene obe postielky s nasimi postelami. Je hore dost dlho do noci a potom sa budi kazde dve-tri hodiny. Tiez si neviem rady. Skusali sme aj zmenit prostredie...nepomohlo.

skorica8
autor
26. sep 2013

@mamainprogress Neni smadna mam aj vodicku nachystanu a v izbe mame chladno a tensie pyzamko.. Aj malu vzdy skusam ci jej neni horuco. V tom to akosi nebude.Aj ju viem prebalit ked je pocikana. No dnes som ju o 2.00 musela zobrat do postele a zaspalado polhodky a spala do rana. Zeby jej ta postielka mohla vadit? To ma nenapadlo. Dakujem moc za spravu.

skorica8
autor
26. sep 2013

@topolinotopomini Iha to mi nieco pripomina...;) Takze to bude aj osobnostou ako vidim. A ako vidim nic s tym asi nenarobim. Len ked tych celych prespanych noci..ak je 1-2 za mesiac.. Pisem tu aj preto lebo cakame druhe babo v januari a akosi to prestavam zvladat to nespanie.

skorica8
autor
26. sep 2013

@topolinotopomini 🙂 chichi....to ste museli byt paf...musim nahovorit manzela na dovolenku;)

swojska
26. sep 2013

mam podbny problem, maly ma 9m.4 zubky uz vonku..a stale horor.budi sa aj 7krat za noc, niekedy to ustaje sam, sa pomrvi a spi dalej,ale vatsinou ho musim napojit na prso, sa ukludni,,ale potom to zacne znova, vstava o piatej, xe sa hrat, mne uz oci klipkaju, co som furt v noci hore, je to strasne vycerpavajuce, aj cez den, neviem byt v poho, som mrzuta, ja spanok potrebujem, ale co uz.som dufala ze najdem daku radu ale vidim ze niesom sama

lucia006
26. sep 2013

Ja mam 11mes eyncekq tiez odmala toho nepospal vela vnoci,a tiez si stym neviem dat rady skusali sme uz asi vsetko nic nepomohlo,ja nevyspata maly nevyspaty,no asi ln preckat a fungovat takto ako chodiaca mrtvola dalej 😒

zuzana113
26. sep 2013

Ahojte, my mame take iste trapenie, mam 13 mesacneho synceka, za cely den prespi max. 45 min, takze urcite to nie je tym ze by sa mu nechcelo spat, tiez sa v noci postavi v postielke a place, je hore aj 15 krat za noc. Tiez uz neviem co robit 😒

majulkap
26. sep 2013

Môj maly sa dva roky budil aj 10 krát za noc, ale to som pripisovala kojeniu, ale myslím že vážne môže byt problém postielka,lebo asi v troch rokoch mi povedal, že tam nechce spávať, lebo ho tam niečo kope 🙂 a asi sa tam v noci buchal o postielku , bola mu uz mala, len sme nemohli s urcitych dovodov kupit vacsiu,tak vždy prišiel v noci ku nám do postele a spinkal do rana 🙂

godyna
26. sep 2013

@skorica8 ahoj. Ja viem presne co myslíš.... Mne ako hodinky do 21:00 zaspi a po polnoci to začne... Každú hodinu hore - je to take ako keby jej vystartovalo telo a az následne na to ako sedí alebo stojí sa zobudi alebo zostane v " polospanku" je moc nepokojna ( niekedy som sa normalne zlakla ci je v poriadku- taky čudny pohľad mala) ale mne nestačí ju pohladit a jedine co ju ukludnila je prso ale do hodinky znova a znova az do rana . Skúšam všetko možné... Ak niečo zafunguje tak určite napíšem a ak prídete na daky zázrak budem rada za každé info. Ja to cítim ako úplne dementniem od nevyspania a som nervózna a nepríjemná 🙂

skorica8
autor
26. sep 2013

@lucia006 Som rada ze to berieme s humorom;) ja som fakt obcas jak mrtvola. Ja to nechapem preco nespia;)?

skorica8
autor
26. sep 2013

@zuzana113 Ani ja neviem co robit....tajne dufat a kazdy den si pripominat ze to slniecko za to nemoze a raduje sa zo zivota aj v noci;) Holkyy drzik nam vsetky palce..som rada ze nie som v tom sama a nemusim mat pocit ze zlyhava moja intuicia vovychove.

topolinotopomini
26. sep 2013

@skorica8 no az teraz citam vsetky komenty, asi v tom nie sme same ako vidim🙂 naozaj dodnes nechapem na tej dovolenke takyto obrat o 100%🙂)) dcerke idu aj zuby, nejako si to vysvetlujem, ze to je suhrn viac faktorov...mozno nema taky hlboky spanok, mozno kvoli zubkom, mozno sa jej nieco sniva...neviem uz sama, ale tiez si myslim, ze je velmi emocionalne dietatko, neviem ako to povedat, opisat, napriklad moje krsniatko uplne ine od narodenia nebojacny, ku vsetkym, nicoho sa nebal...moja dcerka od narodenia sa boji ludi, zvukov, tienov, uz je to lepsie, ale bala sa aj novej hracky, na vsetko si musela postupne zvyknut, k nikomu cudziemu nejde, aj muchy sa bala...pritom naozaj zije v harmoniskej rodine kde ju vsetci lubime, nema sa coho bat...je to vsak charakterom, povahou...

skorica8
autor
26. sep 2013

@godyna No tedaaa...ale nas tu pribuda. A ja napodobne..qj ja obcas pekne vrcim doma...hlavne na manzela. Budem rada ak mi napisete holky ak vam nieco zaberie. Ja som skusala aj homeopaticke cipky Viburcol ale nic. Teraz mi dr.odporucila nejaky bylinny homeo sirupcek tak potom podam info.

skorica8
autor
26. sep 2013

@topolinotopomini Osobnost....neskutocne ake je kazde babo od narodenia svojske. Aj ja som prekvapena dakedy ze preco tak babo reaguje ked podnety od nas a todinky ma uplne ine. Tak dufam tvoja dcerka z toho vyrastie. Je to pre nu asi vsetko tak nove...;)

topolinotopomini
26. sep 2013

@skorica8 je to uz ovela lepsie ako to bolo, ale som aj to davala nejako so suvisom s tym spanim, zobudi sa, neciti ma a ona chce maminu v ten moment asi citit, boji sa tych snov,neviem...niekedy totiz ako pisala godyna , ze sa zlakla, ze mala zvlastny pohlad, to presne poznam...akokeby bola namesacna proste...a ten plac bol taky az hystericky niekedy, parkrat aj normalne bola taka, ze hadzala hrackami ked sme jej dali jej oblubene...akokeby to ani ona nebola...az ked sa uplne ukludnila tak sme isli spat...a inak viburcol som skusala aj ja, aj som mala pocit ze je to ovela lepsie, ale raz spustila taky plac, ze muz ze "dajme jej cipok" a ja ze "ale ja som jej uz dala po kupani"...takze asi tak🙂

topolinotopomini
26. sep 2013

@skorica8 No ja bezim spat, tebe,aj vsetkym nevyspanym maminkam prajem pevne nervy a aj sebe🙂))

lucia006
27. sep 2013

@skorica8 netusim ani ja vyskusala som uzckadeco,a tak som si myslela ze moje dietatko bude urcite spachtos porodicoch 😀

luvika
11. jan 2014

Tak trochu obnovujem túto tému...je nejaká maminka, ktorá prišla na nejaký fígeľ, aby sa dieťatko po polnoci prestalo budiť? lebo môj drobec medzi 20.00-20.30 zaspi a po polnoci je hore každú hodinku. Pije aj vodičku, ale potom chce aj tak za tým mliečko, spáva v postieľke, no po polnoci už nevládzem toľko vstávať, tak spí pri mne, ale ani to nie je dobré, lebo jednak ma strašne kope a ručičkami ma hľadá (vždy sa kúsok odsuniem kvôli kopaniu), no potom ma chytí za pyžamo a prisunie sa takmer na milimeter ku mne a otvára pusu, že chce papať. A tak dookola až do rána, o šiestej je hore a ja som nevyspatá :( Cez deň spí dobre, pol hod. doobeda, 2-3 hod. na obed a pol hodinka ešte pred večerom. Ale tie noci, hrôza a to do 4 mes. spinkal krásne, raz-2x sa zobudil, napapal a spal...kde sú tie časy 😢 a kedy to prejde ☹

alenkam.
11. jan 2014

@luvika u nas zabralo v noci odstavit od kojenia.. a zrazu mavnutim prutika spal celu noc.. len tym, ze uz sa nebudi, tak nevstava 6m30 ako doteraz ale pred 5.. a starsi bol toto iste.. ku koncu som kojila kazdych 20 min.. ale tam potom prisiel problem, ze sa boji tmy.. cize sme kupili malu lampicku do zasuvky, svieti celu noc a je dobre.. a len dodavam, ze odstavenie od nocneho kojenia bolo spojene s presunom do vedlajsej izby a normalnej postele.. v noci ak cosi pricupita k nam do spalne, ale to obratom idem s nim azad a ulozim... zaspi nazad a ja sa vratim do svojej postele...

luvika
11. jan 2014

@alenkam. hm, ale tak moj nema este ani 5 mes., cize nekojit ho v noci aspon raz-dva krat sa neda este...aj ked asi by vydrzal, ktovie, no je maly...

adelsa
14. jan 2014

@zuzana113 ahoj chcem sa opytat ci ten plac u vas v noc stale pretrvava alebo uz nie mam ten isty problem a neviem co s tym.

mmmj
14. jan 2014

no my taku jednu nespavu doma mame a nepomohlo nic, musela z toho vyrast. Uz spi lepsie, prakticky celu noc, ale ma velmi lahky spanok a je aj pocas neho akcna, putuje po celej posteli, vykrikuje zo sna, smeje sa, place...
Ako pisem, preslo to, ale az zhruba po druhych narodeninach.....

zuzana113
14. jan 2014

@adelsa No on neplace kazdu noc, on je skor iba hore, alebo chce mlieko.

Strana
z2