icon

Časté budenie a vstávanie ročného dieťaťa v noci

skorica8
25. sep 2013

Ahojte...neviete mi poradit co by pomohlo spat pokojnejsie mojej malej? Spinkava malinko odmalicka aj ked som dufala ze ked bude starsia sa to vylepsi. Rezim mame fajn do 21.00 mi pekne zaspi, len potom od cca 1.30-2.00 sa mi casto budi aj kazdu polhodku a vzdy vstane v postielke a place. Niekedy zaspi po pohladkani zase na polhodku a niekedy sme aj do rana hore, cim sa jej mrzutost stupnuje lebo vidno na nej ze by spinkala.Nesvietim, nejako extra s nou nekomunikujem len ju pohladkam ukludnim.

Strana
z2
kittyfox
14. jan 2014

Presne viem o com tu píše väčšina mamičiek 😉 aj my mame doma maleho NEspachtoša. Uz vyše roka sme s mm naspali celu noc v kuse. Tak to riesime tak ze chodime spavat s malym okolo 21.00h. Kojeny bol do 4.mesiaca, potom som myslela ze to bude lepsie, ale aj tak este 1x za noc papa nutrilon a zobudi sa aj tak cca 5x za noc. Skusala som aj sirup Sedaliu - to nam nepomahalo, teraz mame PEDIAKID tak uvidime 🙂 zatial ho mame kratko.

carrie28
20. apr 2014

@zuzana113 Ahoj, my mame 13mes a podobny problem
Upravil sa vam spanok?

carrie28
20. apr 2014

@luvika aj ja potrebujem odpoved na tvoju otazku🙂 sme na tom rovnako
Neverim, ze pes je zakopany v kojeni
Vcera napr uspavanie hodinu a nic nezaberalo
Nakoniec si trochu pocuckal a zaspal ale so mnou

zuzana113
20. apr 2014

@carrie28 Vobec nie uz neviem co robit :(

sam262
7. júl 2014

@alenkam. ahoj viem, ze si pisala uz skor... no prosim o radu. ako sa vam podarilo odstavit v noci? a v akom veku dietatka?

alenkam.
15. júl 2014

@sam262 ahoj, oboch som v noci odstavila v 11mesiacoch.. Proste som odisla do drihej izby a ostala so starsim svokra a s mladsim muz.. Stacili 3 noci.. Prva bola najhorsia, druhunuz len parkrat pomrnkali a tretiu uz prespali.. Mozno nahoda, ale fakt u nas stacilo ist mimo izbu na.celu noc...

siskaz2
22. nov 2015

Ach jaaaj. Ja som na tom podobne. Moj drobec bude mat uz skoro 2 roky a odkedy sme prisli z porodnice, celu noc neprespal ani nednu. Zaspinka pekne cca o 20:30 , prvy krat sa zobudi, teda zacne plakat - nikdy sa uplne nezobudi, ze by bol hore a pozeral na mňa 🙂 o 23:00 dam mu mliecko a cca na 2 hodky je klud a tak to ide az do rana :(. Niekedy sa budi aj castejsie :(, kedy to skonciiiii? Skusali sme uz aj veceru pred spinkanim , aby sa nebudil , no ziadna zmena pomooooooc 🙂))))) je tu niekto , u koho to postupne preslo?

mily7
22. nov 2015

Siska nie ste sami. Ja už nevládzem čo budem opisovať to čo píšu baby. Mám staršieho bolo to to isté peklo a teraz zas. Som nevyspata,unavená, mrzuta . A odstaviť od nočného kojenia je zas len na mne tak už nemám síl. Kto nezažil nepochopí. Mám známe čo vstavaju dva x za nič. Pre mňa nenormálne niečo. My každú hod nerátam už ale je to zlé. Určite odstavim od dojcenia v noci. Pri prvom mi to zachránilo život. Doslova. Ten psychický určite )

modrofuzik11
22. nov 2015

mame tri deti. ondrejko ma teraz rok aj 5 mesiacov. dokopy som sa uz poriadne 6 rokov nevyspala 🙂 . mozno by pomohlo, keby si jej dala napit cajiku. alebo si ju zober k sebe do postele. ondrejko spi so mnou v posteli, tiez sa v noci vrti, ale ked ma citi, tak je pokojny a nezobudi sa...

siskaz2
23. nov 2015

Ten cajik skusime, ale k sebe urcite nie. Spinka uz saaam , tak aspon to je fajn 🙂

timea7
23. nov 2015

@siskaz2v prvom rade zruš nočné jedenie, snaž sa dodržiavať pravidelný denný režim, denne rovnaké rituály pred spaním, ukladanie na spánok v rovnakú hodinu, teplotu v spálni znížiť na 18 stupňov a denne minimálne dve-tri hodiny aktívny pohyb vonku. Držím palce.

1008
5. dec 2015

ahojte my sa tiez trapime,v podstate od narodenia,prve mesiace to bolo kludne babo,ani som nevedela,ze ho mam ,ale potom zacali boliet zubky,to bolo strasne obdobie,bola som chronicky nevyspata,no teraz ked uz mame zubky skoro vsetky a momentalne ani nebolia,nocny spanok sa nezlepsuje.od narodenia spi s nami na manzelskej,no teraz som ho uz chcela naucit na sv.postielku,lenze nieje to absolutne realne tak ako aj pisete skoro vsetky,chodi spat o 21vej,ale casto sa budi....este dva kr.pyta za noc mliecko,prehadzuje sa,doslova robi kolecka na posteli,cize postielka nehrozi.pri spani ma stale stiska,dvyha sa,..a este mame aj taky pekny zlozvyk,doslova mi trha vlasy,uz som z toho na nervy,inac je to poslusny syncek,ale noci su strasne..... ☹

siskaz2
6. dec 2015

Och :(, my sme tiez bojovali , no nakoniec sa podarilo naucit ho sameho do svojej izbicky. Lezim pri nom, kym nezaspinka a potom idem do spalne. Ale vstavam cca 3 x za noc, niekedy viac 🙂

timea7
6. dec 2015

@1008 nebuď na nervy, postupne zruš všetky zlozvyky, ktoré si mu vytvorila. Nevoľ mu trhať ti vlasy, chyť rúčku a povedz dôrazne - nie, to bolí. Môže sa jedovať koľko chce, nedovolíš mu to, pochopí veľmi rýchlo, ak si budeš stáť za svojím. Potom zruš v noci mlieko, už ho dávno nepotrebuje. Najlepšie niekde inde, ako doma - v hotely, na chate - fľašu nemáme, nie je. Ideálne by bolo, keby si ju zrušila úplne, cez deň nech pije z pohára, je už dosť veľký. Dve noci cirkusu vydržíš a potom by mal spinkať lepšie. Naučiť ho spať v postieľke bude asi najzložitejšie, možno by pre začiatok bolo fajn prisunúť si ju bočnicou k vašej posteli, bočnicu odstrániť, aby bol blízko teba, mohla si ho hladkať, držať. Priprav sa na to, že bude protestovať pri všetkom, čo sa pokúsiť zmeniť, no keď si ho už na toto naučila, inak to nepôjde. Ver mi, že aj iným deťom idú zúbky, aj ich to bolí, netreba ale aby kvôli tomu spávali s rodičmi v posteli.

1008
14. dec 2015

baby dakujem,za vas nazor a rady,no timea7 ,kazdu noc mu pekne vravim,ze nemoze mi chytat vlasky,ze to mamku boli,no aj tak si neda povedat a s tym mlieckom..ano uz sme sa snazili zhruba tyzden mu v noci nedavat a namiesto neho davat cajik,ale nechce,on vyslovene chce mliecko,teraz aj dost malo papa,casto kr.nespapa veceru,takze teraz mu to mliecko nebudem odopierat..a na postielku sme uz naucili,sice plakal 3noci,..ale zvykol si

timea7
14. dec 2015

@1008 na čo mu to pekne rozprávaš? Sama vidíš, že je to bez efektu. Odtiahnem mu ruku a dôrazne poviem NIE! Ak neprestaneš, idem preč. Ak neprestane, tak odídeš. Budem tu iba, ak moje vlasy nebudeš ťahať, bodka. Neboj sa, rozumie ti veľmi dobre. Jasné, že chce v noci iba mlieko, lebo je naň navyknutý. Najlepšie odvyknúť niekde na návšteve, nemajú, nie je. práve preto, že ho v noci nalievaš mliekom, tak zje menej cez deň. Ak mu zrušíš fľašu aj cez deň, dáš mu hrnček, budeš zase o krok vpredu, ak budeš akceptovať všetko, čo si on želá, tak tu budeš písať toto isté aj o rok, je to na tebe. malý s tebou slušne cvičí.

sardinka335
14. dec 2015

@1008 tak potom neodopieraj a nesťažuj sa, že sa trapiš. Mne by trhal vlasy tak dostane po ruke ked nerozumie ,,slovensky,, ...nech ma kludne aj rok. Ostatne suhlas s @timea7 ved dieťa ma rok a 7 mesiacov tu sa nejedna o ziadne babätko čo musi v noci jesť, ale o zlozvyk.

Strana
z2