icon

Časté budenie bábätiek - vaše skúsenosti

poohie
1. jan 2014

Ahojte mamicky, urcite takmer kazda poznate, ako sa babatko zmeni na nepoznanie v 7-8 mesiacoch, ked sa zacne neskutocne v noci budit.
chcem sa spytat na vase skusenosti - ako ste to riesili - okrem tych, co maju dieta vedla seba v posteli a "ono sa obsluzi samo a vam to nevadi" a tych, ktori pouzili nejaku vyplakavaciu metodu.
ak ste to neriesili a nechali tak, ako dlho trvalo, nez sa im to upravilo - myslim aspon zlepsilo? ta separacna uzkost hadam netrva nejako dlho, ci?
ak sa budili aj nedojcene deti, ako ste ich uspavali?
ak ste to riesili tak ako ja - odstavili ste v noci a kojili cez den - v akom veku? a ako dlho ste potom este zvladali kojit cez den? a pomohlo to vobec? nam nie 🙂
mam chut nabuduce odstavit v noci skor (do 6 mesiacov), ale bojim sa, ze pridem o mlieko velmi skoro potom.
a naucim dalsie dieta na cumlik. ale myslim, ze to nestaci. a ze tak ci tak ked pride tento strasny vek, bude to o tom istom.
tak zistujem statistiku 🙂 dakujem za vsetky odpovede!

sosanna88
2. jan 2014

@poohie fiha tolko otazok...zlepsilo sa to asi tak v 10-11mes....ale stale sa striedaju lepsie a horsie dni/noci

zeytin
2. jan 2014

Mala som podobny problem - okolo 6 mesiacov sa staršia dcérka začala budiť na kojenie aj 6 - 7 krat za noc, bola som unavena a nevyspata. Pediatrička mi poradila, aby som vyskúšala dať malú do inej iby ako spím ja. Tak som ju presťahovala z našej spálne do detskej a odvtedy som kojila max 1 krat za noc, o mesiac neskôr mi už prespala celú noc až cca do 6 ráno. Mladšiu som vyšupovala do detskej izby už do 2 mesiacov a vôbec som takéto problémy s častým nočným budením nemala 🙂 Človek sa učí 🙂

poohie
autor
2. jan 2014

@zeytin tak to ste asi mali stastie, ze to takto lahko slo. teda pochopila som, ze bez nejakeho velkeho placu. to nie je asi jediny problem, ze su deti s mamami. ale vdaka za odpoved!

aliza
2. jan 2014

@poohie ja som obe deti odstavila od nocneho dojcenia v 3.m., bez placu. Dcera bola dojcena a odkedy sme odstavili, prespala celu noc. V tej dobe som sa dostala k odbornym clankom, kde odbornici radili,ze organizmus dietatka ma tiez v noci oddychovat a nie travit. Dojcenie nam vydrzalo asi 11 mesiacov. Ale mne to tak vyhovovalo, neplanovala som dojcit dolhodobo. Syn musel byt od 3.dna na UM a tiez sa odstavil okolo 3 .m., najprv som vzdy, ked sa zobudil cakala, ako sa vyvinie situacia, ci bude plakat od hladu alebo zaspi bez mlieka. Nikdy som ho nenechala plakat. Parkrat to mlieko vypil a neskor ho zacal v noci uplne odmietat. Ale on nespal dobre az do 3 rokov. Takze tolko moja skusenost. Poznam par matiek, ktore tiez takto skoro odstavili a detickam nic nechyba. AJ napriek odstaveniu moje deti spavali so mnou v posteli, to len pre tie, ktore zacnu na mna utocit, ze som detom odoprela svoju pritomnost. Dcera spavali s nami az do 4 rokov.

l8nuliq
2. jan 2014

Zdravím. my máme tiež ten problem že sa mi maličká budi 5-7 v noci (niekedy aj viac ale radšej to vtedy nepočítam)...taktiež je kojená má 10m no bez kojenia mi nezaspí ☹ a cumlík od mala nepoužívame....skúšala som jej aj dávat tie hami hajaja pre spokojné bruško alebo nutrilon na dobru noc no nechce to ...tiež neeviem čo robit....a presne ked mala 4,5mesiace spinkala od 21:00 do 07:00 ...to boli noci 😀 ...

zeytin
2. jan 2014

@poohie Nie, to nie je jediny problem, ale u nas to bolo tym, ze stale citila materske mlieko odo mna ... lekarka mi to vysvetlila, ze je to ako keby si mala ty pod nosom cokoladovy kolac, tiez by si nan mala stale chut 🙂
A ano, bolo to uplne bez placu 🙂