icon

Chrápu vaše detičky počas spánku?

mmaattuuss
27. okt 2011

Chcem sa spýtať, či si myslíte, že je to normálny jav aj u malých deti.? V poslednom čase malý hlavne v noci často chrápe. Skúšala som mu aj odsávať soplík, ale nemal žiadny.

ludka140281
•
27. okt 2011

občas mi chrapu obe,ale len slabučko 😀

luciferkax
•
27. okt 2011

Myslím, že chrápanie je nebezpečný jav.. Deti by chrápať nemali. Môj občas chrápe, ale le n ked je prechladený a má plný nos, ináč je to zdravotný problém...

lucka1987
•
27. okt 2011

segra chrapala ako 5 rocna. a vybrali jej nosne mandle . a teraz chrape aj moj 6 tyzdnovy drobec ale to preto ze je zahlieneny tak odsavam sopliky stale

lubik6
•
27. okt 2011

Pozor, je to zdravotný problém. Moja malá sa chrápaním trápi už pol roka, stále lieky a lekári, no asi pojde nosná mandla von. Budúci týž. uvidíme..Nenechala by som to tak, chodte radšej na vyšetrenie ORL.

deeny
•
27. okt 2011

moj maly ma iba 4 mesiace a tak niekedy v noci chrape, ze sa neda pri nom spat. zacne hlavne ked sa v noci napapa, ale uz aj cez den. inak je vsetko ok a vobec sa mi nezda, ze by bol chory, no ale ked zacne chrapat, mam pocit, ze sa mu neda dobre nadychnut. mne sa to nezda uplne normalne.

halienka
•
27. okt 2011

Moja malá raz tak začala chrápať, mala vtedy asi rok a pol, myslela som si že soplík niekde vzadu, skúšala som kvapkať kvapky, odsávať a nič nešlo, tak som po pár dňoch išla k dr. a ona že zapálené mandle 😕 som bola v šoku, to ma ani nenapadlo, a malá ani nemala teplotu. Tak nasadila ATB a po pár ďalších dňoch bolo po chrápaní...takže to naozaj môže byť zdravotný problém. Najlepšie ísť k doktorke, možno aj ORL, aby posúdila, môže to byť z viacerých príčin.
Ešte som chcela, pri veľmi malých bábatkách to môže byť, že sa im vracia mliečko späť, napr pri grcnutí sa im to môže dostať až do nošteka a tam potom zavadzať pri dýchaní. Treba skúsiť prečistiť noštek nejakým physiomerom alebo tak, ak ani to nepomôže, tak k doktorke.

nelicefo
•
27. okt 2011

Skús to riešiť. Možno to budú madle 😕 😒 😉

katka3012
•
27. okt 2011

Ja by som to tiez zacala riesit,ako pise nelicefo 😒

lenka3007
•
27. okt 2011

Moj maly chrapal, ale jak stary chlap, bola na vine nosna mandla, mala ist von, to bolo pred tym, ako sme sa prestahovali, tak doktorka nam dala odklad 6 mesiacov s tym, ze mam sledovat, ako to bude na slanom morskom vzduchu, odkedy sme tu, tak nechrape. Iba ked bol chory a zahlieneny, inak vsetko OK. Skus sa objednat na ORL.

sssimi
•
27. okt 2011

Moja chrápe iba pri soplíkoch. Tiež by som to v tvojom prípade dala radšej vyšetriť.

angua27
•
28. okt 2011

môj syn chrápaval cca. do 3 rokov iba pri soplíkoch. po jednej nádche sa chrápania nie a nie zbaviť. nakoniec musela von nosná mandľa (a nielen kvôli chrápaniu). odvtedy je v noci opäť tichúčko a ja môžem kľudne spať. odporúčam návštevu lekára.

ivett1
•
28. okt 2011

@mmaattuuss ahoj, naša dcérka v troch rokoch začala tiež chrapkať -po chorobe...mala opakovaný zápal stredného ucha 😝 ...a pri kontrole na ORL jej zistili, že má zväčšenú nosnú mandľu...minulý rok sme boli na adenotómii a (klop-klop-klop) odvtedy má pokoj...nechrápe...len, keď má veľmi silnú nádchu a zapchatý noštek...takže, treba sa popýtať u lekárky, možno bude potrebné absolvovať nejaké vyšetrenia...ale aj tak, vidím, že je ešte dosť maličký (len 1 rok), ak by aj mal zväčšenú nosnú mandľu, tak by sa to v jeho veku operáciou (adenotómiou) riešiť nemalo, lebo tá (mandľa) do 5 rokov veku dieťaťa zvykne dorásť ...skús sa spýtať lekárky...držím vám palce 😉
alebo postačí len trošku zvlhčiť vzduch, lebo ak je príliš sucho, zvykne sa nosná sliznica vysušiť a opuchnúť a to môže brániť v dýchaní, a tak drobček chrápe... 😉 ...

janka_pn
•
28. okt 2011

ked je sopel, je chrapanie normalne, inak je to problem s mandlami a to treba riesit 😉 😉

vanessm
•
28. okt 2011

Chrápeme aj my, ale len keď je zahlienená, ale má aj zväčšenä nosnú mandľu, tak asi aj preto. Ale už má 4 roky a nebýva moc chorá, v 5 rokoch sa začína mandľa zmenšovať až neskôr zanikne, tak sa na to spolieham.

acikaa
•
28. okt 2011

moj syn chrapal neskutocne ,potom mu vybrali mandle najprv nosne potom krcne a chrapanie preslo.teraz neviem ci chrape lebo s nami nespi a dcerka zachrape obcas.