Chýbajú deťom zážitky z výletov s rodičmi?
Poznám mladých ľudí, ktorí nikde nechodia.Robota domov, stále to isté dookola.On má fyzicky náročnú prácu, ona nie.
Ich dcéra je spolužiačka jednej z mojich dcér.My s deťmi cez víkendy sa snažime ísť na výlety do prírody turistiku cukrarne atď...oni nikde.Dcéra keď si po víkende hovoria, čo robili povie kde sme boli a ona, že oni doma.Víkend čo víkend.Minule prišlo dievčatko do školy celé natešené, že boli na oslave lebo bratranec mal 1.sv.prijímanie.
Ak oni nikde nechcú chodiť ok.Ale nemali by sa premôct a ísť kvôli deťom?Veď nemusia ďaleko.Deti by potešila aj prechádzka na ihrisko.Doma dcéra vraví, že spolužiačka vravela, ze s bračekom su väčsinou na TV.Je mi ich ľúto, že nemajú zážitky, len doma
Môj názor je, že keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané. Samozrejme sú veci, pred ktorými by sme oči zatvárať nemali, ale toto nie je žiadna šikana, týranie, zanedbávanie. Nikdy sme doma dopodrobna nerozoberali životy spolužiakov a ich rodín. Asi sa tu bavíme o mladších deťoch, že ti dcéra vykreslila situáciu ako spolužiačka prišla celá natešená znie skoro až pritiahnuto za vlasy.
@anonym_b56f1b absencia vyletov nie je sikana, ale mohla by napr. sikanu naznacovat (velmi nepriamo). Napada ti nejake logicke vysvetlenie, preco rodicia nepustia dieta s kamoskinou rodinou na mensi vylet? Aby nezatazovala je dost mizerny argument (ak by ju nechceli, tak ju nevolaju). ja by som povedala, ze v tej rodine niecl smrdi - bud su rodicia divni domasedi (a nejaka lahsia forma zanedbavania to je) alebo tam je vazne tyranie. Osobne by som to tak nenechala a snazila sa prelomit tu barieru...
Niektore matky by sa uz mali spamatat. Minule tu jedna zalozila diskusiu, ze nechce aby jej dieta islo na oslavu spoluziacke, lebo su to chudobni ludia. A to vedela podla toho, ze dieta na desiatu nosi rozky a sladkosti, a ma par oblubenych obleceni. Teraz tu dalsia zalozila diskusiu, lebo rodicia nechodia s detmi na vylety 🤦♀️. Co vas je do toho? Mozno dieta prvej ma velmi rado cerstve rozky, tak si ich nosi na desiatu. My chodime s detmi na vela vyletov, ale v zivote by ma nenapadlo riesit ci aj cudzi ludia chodia s detmi na vylety a este vraj by sa mali premoct. Otras.
Inac to je to iste,ako ked poviete,ze deti su tyrane,lebo nikdy nevideli more a na dovolenky cez leto nechodia.Chudence deti.A ze takych deti je velmi vela,co lietadla videli len na oblohe.A o dospelych to plati tiez.Asi su aj oni tyreni.
Z tých deti vyrastú takí istí lenivci, ako su ich rodicia.Tie vzory v detstve nasavaju.Dieta sa potrebuje socializovat, mat zážitky, ma to pozitívny vplyv na vývoj, kondiciu, psychiku.Potom že je toľko obéznych deti so sociálnou fóbiou.
Sedieť medzi styrmi stenami mozu ľudia aj na dôchodku.Ked sa rodičom nič nechce, nemali mat deti, detom sa treba venovať .Kamaratka mala tiez takych rodicov, stále doma sedeli, dodnes to spomína ako zavidela inym detom keď behali s rodičmi po výletoch, ci im vymysleli vždy nejaky program.Preto sa snaží svojim detom urobiť program aký ona nikdy nezažila.Jej rodicia boli leniví, pohodlní domasedi, takí rodicia su za trest
Z tých deti vyrastú takí istí lenivci, ako su ich rodicia.Tie vzory v detstve nasavaju.Dieta sa potrebuje socializovat, mat zážitky, ma to pozitívny vplyv na vývoj, kondiciu, psychiku.Potom že je toľko obéznych deti so sociálnou fóbiou.
Sedieť medzi styrmi stenami mozu ľudia aj na dôchodku.Ked sa rodičom nič nechce, nemali mat deti, detom sa treba venovať .Kamaratka mala tiez takych rodicov, stále doma sedeli, dodnes to spomína ako zavidela inym detom keď behali s rodičmi po výletoch, ci im vymysleli vždy nejaky program.Preto sa snaží svojim detom urobiť program aký ona nikdy nezažila.Jej rodicia boli leniví, pohodlní domasedi, takí rodicia su za trest
@anonym_15da5c kamarátke niečo bránilo chodiť vonku s deťmi a socializovat sa? Toto ale absolútne nie je o tom, či niekto chodí s deťmi každý víkend na vylet.
@anonym_15da5c kamarátke niečo bránilo chodiť vonku s deťmi a socializovat sa? Toto ale absolútne nie je o tom, či niekto chodí s deťmi každý víkend na vylet.
@michaela329 Chodila sama von až bola väčšia., malé dieta predsa nemohlo chodiť same.Tie ihriska a okolie už ale poznala naspamäť.Chcela ist aj inde, mat nové zážitky ako chodiť stale na to iste miesto.Tak ako chodili iné rodiny s detmi od malička.
@michaela329 Chodila sama von až bola väčšia., malé dieta predsa nemohlo chodiť same.Tie ihriska a okolie už ale poznala naspamäť.Chcela ist aj inde, mat nové zážitky ako chodiť stale na to iste miesto.Tak ako chodili iné rodiny s detmi od malička.
@anonym_15da5c gro socializácie malých detí je škôlka, potom škola a blbo povedané - ulica. Ja som žila detstvo v dobe, kedy teda moji rodičia nemali ani peniaze a ani čas nás vláčiť po výletoch častejšie ako raz za mesiac a nám to stačilo, ale socializácia prebieha v partii detí, nie na vychádzke s rodičmi a pri riadenom programe. Drvivá väčšina mojich rovesníkov nechodila ani toľko, čo my a žiadni antisocialni jedinci z nich teda nerástli. Problém dnešnej generácie detí je v tom, že nechodia vonku medzi iné deti a nie, že s nimi rodičia nejdú na hrad.
Skús navrhnúť jej rodičom, žeby ste dievčatko vzali so sebou.My sme ako deti tiež dosť vnímali, že s inými deťmi chodili ridičia na výlet a s nami nie.Síce sme mali záhradu a dvor, ale nás to tam už nebavilo.Chceli sme spoznávať nové miesta.Otec sa venoval radšej svojim koníčkom.
Preto som si dala záležať na výbere manžela aby nebol domased ale akčný typ🙂
Vieš čo je fascinujúce ze niektorí ľudia dokážu z pár viet od dieťaťa poskladať celú diagnózu cudzej rodiny a ešte sa pri tom pasovať za lepších rodičov 🤦🏻♀️ Ty vidíš len to, že nechodia na výlety. Nevidis či makajú 10 hodín denne, či ledva utiahnu domácnosť, či sú psychicky vyčerpaní alebo jednoducho oddychuju po svojom. Nie každá rodina musí každý víkend naháňať turistiku a cukrarne, aby boli dobrí rodičia. Dietatu viac pomôže pokojný domov a rodičia v pohode než rodičia, čo sa nasilu premáhajú len preto aby mali čo povedať v pondelok v škole. Skôr nez ti ich bude ľúto, skús sa zamysliet prečo máš potrebu porovnávať cudzie rodiny a hladkať si ego na tom aká si ty aktívna mama 🙄🙄
@anonym_15da5c to je hovadina ako mraky, môj chlap nikam nechodil, keďže ho vychovala mama sama, a teda doma neobsedí. A nie je ani obézny ani nemá žiadnu sociálnu fóbiu.
@anonym_15da5c presne ten typ komentara kde si človek z pohodlia internetu dovolí označiť cudzích ľudí za lenivcov a zlých rodičov len preto, že nežijú podľa jeho predstáv. Nie každá rodina funguje rovnako.. že niekto netrávi víkend na túrach a v aquaparkoch, automaticky neznamená zanedbané dieťa ani sociálnu fóbiu. Vieš o nich úplné minimum ale sebavedomo z nich robíš psychologický rozbor 🤦🏻♀️ Tvaoja veta nemali mať deti úplne brutálne odsudzovanie ľudí, ktorých život nepoznáš. Možno sú vyčerpaní, možno riešia peniaze, zdravie, psychiku alebo jednoducho oddychujú doma lebo tam sa cítia dobre. Nie každý rodič musí robiť animačný program každý víkend, aby mal právo byť rodičom. Najväčší problém mamičiek dneška je práve toto neustále porovnávanie a povyšovanie sa cez vlastný štýl života. Deti nepotrebujú dokonalý instagramový víkendový program. Potrebujú cítiť bezpečie, prijatie a pokoj doma. Viac škody na psychike dieťaťa často narobí rodič posadnutý tým ako vyzerá navonok, než rodič, ktorý si cez víkend oddýchne doma pri rozprávke
@anonym_15da5c to je hovadina ako mraky, môj chlap nikam nechodil, keďže ho vychovala mama sama, a teda doma neobsedí. A nie je ani obézny ani nemá žiadnu sociálnu fóbiu.
@sense presne suhlasim aj ja. Niekedy je to prave odstrasujuci priklad.
@anonym_15da5c
Velmi, ale velmi scestny nazor.
V 25 som si zbalila kufor a odisla do sveta dobit svet. Odvtedy som vo svete, stale ako bojovnik. Ty si predpokladam dalej ako za miestnym kopcom a dovolenky v chorvatsku dalej nebola.
Nemam pocit, ze som leniva, v robote patrim medzi najlepsi staff, v minulosti som bola vrchna/stanicna na neuro, specializaciu mam z Oxfordu. Este stale som leniva? Jaj aha, nechodim so synom kazdy viken na vylet, no hold som solitare rodic, a tym padom robim vsetko, ale naozaj vsetko ja sama. Nemam ziadny back up, a moja najvacia nocna mora je , ze ochoriem a nebudem sa moct o syna postarat.
A takych ako ja, na polceste k vyhoreniu (a aj tych vyhoretych) je plna rit, len sa o tom nerozprava. Na matky sa stale naklada, doma dalsia sichta, a este teraz tu budem oznacena za lenivu.
Mam zahradu za domom, byvam v Londyne, v bielej stvrti, syn je jediny v celej triede, co ma zdrave ranajky, je stihly, zdravy, vysoky. Rozprava viacerymi recami, hra na hudobny nastroj. Ja mam tiez kopec hobby, ktore stiham popri nom.
Ale tak nechodime na vylety, tak syn bude zrejme v buducnosti socka s pivnym bruchom a bude poberat UC.
Mňa by zaujímalo, kedy tie každovíkendové výlety ľudia stíhajú. Ako fakt, lebo by som to tiež chcela. Milujem to, ale nie vždy sa podarí. Z domu idem o šiestej, okolo štvrtej poobede vyzdvihnem deti (a viem, že to je celkom luxusný čas). Keď je pekne, chvíľu ihrisko, potom učenie, varenie, kuchyňu sprace muž, chystanie na spánok, rozprávka, horko ťažko sa po uložení detí ešte po deviatej večer vyvlečiem zo spálne, aby som si užila chvíľu manželského života. Muž bežne robí 10 - 11 hodín. Raz v týždni mám HO, otočím jednu práčku popri práci (vešanie na úkor bežnej prestávky). On je síce veľa na HO, ale je rád, keď sa stihne najesť, nonstop cally a rýchlo potom poslať veci.
Cez víkend proste musíme aj prať, aj trochu upratať (doslova len nutné, ale všetko chce čas). Ak chcem nedajbože presádzať kvetiny alebo pretriediť oblečenie a podobné bežné veci, tak ďalší čas. Dieťa minule celú nedeľu robilo projekt, muž zatiaľ druhé učil bicyklovať, ja som varila, prala 4 práčky, upratovala po dvoch týždňoch. Deň predtým sme boli u babky a kosili, sadili. Vďakabohu naši rodičia ešte nepotrebujú starostlivosť, ale pomoc už áno. Tiež za nimi niektoré víkendy dochádzame. Strašne rada plánujem výlety a aj chodíme, ale jednoducho to vždy cítim na tom, že sa potom doháňam iné veci. Sú víkendy, keď chcem svätý pokoj a dobehnúť zameškané. Úplne chápem, že niekto chce kľud.
K tomu, "čo z takého dieťaťa bude" - no čo asi, môj muž nechodil ako dieťa nikam a nie je domased, ja som s našimi sem-tam chodila, ale určite nie toľko ako sa chodí dnes.
@anonym_autor keď ti je dievčatka ľúto, tak ho vezmite so sebou.
Ak nie, nestaraj sa. A hlavne to nerozoberaj pred dcérou
@anonym_autor keď ti je dievčatka ľúto, tak ho vezmite so sebou.
Ak nie, nestaraj sa. A hlavne to nerozoberaj pred dcérou
@anonym_546bef to navrhovala, čítaj... Nestretlo sa to s pochopením u rodičov dievčatka.
Prečo by sa mali rodičia premôcť? Ja ako dieťa víkend čo víkend sme boli doma, na dovolenku sme chodievali v lete a tu som. Popravde som aj rada že sme nikam nechodievali, mne by sa ani teraz nikam nechcelo. A vôbec cez víkend sme sa pripravovali do školy, tak aké výlety?
@1sally12 a koľko máš rokov?Lebo ja 44 r a vždy sme cez víkend chodili k babke, na hríby, na kúpalisko, jazero, opekať si do lesa, na hrady, zámky, môj otec nás ťahal nie vždy sa nám chcelo už sme boli nástrocni, ale aspoň viem kde je pekné a to isté robíme my s deťmi, v lete Tatry, do lunaparku, keď ešte bol...vždy to záleží od rodičov ako sú aktívni.Niekto píše cez víkend sa učiť s deťmi snáď sa neučia 10 hodín.Vikend je o oddychu pre niekoho je oddych piecť koláč, variť obed pre ostatných vyjsť zo zabehnutých koľají.Kazdy má svoj model rodiny a trávenia voľného času.My máme radi tráviť víkend inak ako cez týždeň, ale neľutujem deti, ktoré sú doma a verím, že nie sú na mobiloch, ale hrajú hry, karty, niečo vyrábajú.Som rada, že moji rodičia nechceli sedieť doma a aj teraz na dôchodku chodia sami aktívne do prírody aj zdravie a kondíciu majú dobru
Deti sa maju vediet aj nudit,najst si zabavku aj same.Ale aj s rodicmi travit cas aktivne,no vsetko s mierou a vyvazenostou.Cez tyzden su rodicia taxikari,lebo kruzky a dieta si nema cas ani oddychnut,len tak nic nerobit.Potom ale s deti vyrastu bud extremny nalinajkovany perfekcionalisti a teda ked nieco nejde podla presneho planu uz su na nervy s toho a nevedia co dalej.Alebo zase opacny extrem,totalny salamisti.
Vo vsetkom treba najst tu zdravu,strednu cestu.A to plati aj na tie vikendove zazitky a stale niekam kade tade chodit.
@anonym_bdf199 nie som ani perfekcionista ani domased.Je toľko pekných miest, múzei, ktoré chceme vidieť.My sa celý týždeň tešíme čo budeme robiť cez víkend.Jedine šťastie, že muž aj decká to cítia rovnako a som za to vďačná.Ozaj nemám radosť z toho, že si poperiem cez víkend takéto povinnosti robím cez týždeň veď neperieme na potoku.
@1sally12 a koľko máš rokov?Lebo ja 44 r a vždy sme cez víkend chodili k babke, na hríby, na kúpalisko, jazero, opekať si do lesa, na hrady, zámky, môj otec nás ťahal nie vždy sa nám chcelo už sme boli nástrocni, ale aspoň viem kde je pekné a to isté robíme my s deťmi, v lete Tatry, do lunaparku, keď ešte bol...vždy to záleží od rodičov ako sú aktívni.Niekto píše cez víkend sa učiť s deťmi snáď sa neučia 10 hodín.Vikend je o oddychu pre niekoho je oddych piecť koláč, variť obed pre ostatných vyjsť zo zabehnutých koľají.Kazdy má svoj model rodiny a trávenia voľného času.My máme radi tráviť víkend inak ako cez týždeň, ale neľutujem deti, ktoré sú doma a verím, že nie sú na mobiloch, ale hrajú hry, karty, niečo vyrábajú.Som rada, že moji rodičia nechceli sedieť doma a aj teraz na dôchodku chodia sami aktívne do prírody aj zdravie a kondíciu majú dobru
@anonym_74ef7c každý jeden víkend ste niekde boli? Každý, kazducky víkend?
Samozrejme, ze detom chybaju zazitky z vyletov s rodicmi.Nase deti sa nevedia dockat víkendu.Ale teda my sme akcni, aj moj muz, pre nas je premrhany cas doma.Je tolko moznosti, co vsetko vidiet, kde ist.My si cez tyzden naplanujeme a cez vikend si plnime sny.Nase deti miluju pohyb, prirodu., spoznavat nove miesta.Niekedy berieme aj susedovho chlapca, ten je nestastny lebo mama s nim len doma sedi.Raz povedal, ze by nas chcel za rodicov.A to sa nenarobi cez tyzden, ma HO.Radsej si zavolá kamosku na Pokec ako sa venovat dietatu.
S nami rodicia chodili tiez takmer kazdy vikend po vyletoch.A to som uz starsia generacia
My napríklad tiež chodíme málo na "výlety". Moje deti milujú divadlo , filharmóniu, galérie , múzeá, čiže sa uberáme týmto smerom. Behať po lesoch ich veľmi nebaví, ale radšej budú celý deň chodiť po galériách. Tiež napríklad nemajú rady bicyklovanie, zato milujú plávanie a vedia plávať naozaj dobre. Neexistuje univerzálna šablóna ako tráviť čas s deťmi a kde. Závisí to od mnohých faktorov, kde rodina žije, aké má finančné a časové možnosti, ako boli vychovávaní samotní rodičia atď. Máme známeho , rodičia s ním trávili málo času , robili v zdravotníctve, celé dni bol s dedkom zavretý v obývačke a hrával šachy, dnes študuje v zahraničí jednu z najlepších univerzít.
Ja ako dieťa som bývala cez víkendy doma, rodičia ma nikdy nikam nezobrali ani sa so mnou nezahrali. Mala som smutné detstvo. A teraz keď mám svoje deti robím všetko pre to aby sme si spoločný čas spolu užili.
Sú aj také dni keď sme doma, hráme spoločenské hry, robíme niečo v záhrade a na dvore, grilujeme alebo si pozrieme nejakú rozprávku spolu. Veľa chodíme do prírody, na pochody, na bicykel, hrady zámky, turistika, zoo zvieratá, motokari, koncerty, do kina, na loď, vselikade na výlety. Cestujeme autom, vlakom aj autobusom, niektoré deti ani nevedia aké je to zábavné ísť niekam vlakom.
Kamarátky sa ma pýtajú odkiaľ mám na to energiu na to všetko čo podnikáme s deťmi, tak mňa to baví tráviť s nimi čas a užívať si krásne chvíle. Často bravame aj kamaratkine deti s nami, nemám s tým problém.
A keď niekto chce byť každý víkend doma a oddýchnuť si neriešim, keďže každému vyhovuje niečo iné. Hlavne netreba sa porovnávať.
@anonym_74ef7c tak naši neboli takí akční, že chodiť po výletoch, nedajbože nejaké hrady či zámky😄babku som mala v tej istej dedine. Samozrejme že sme sa neučili 10 hodín v kuse, potom som sa zahrala sama, zvacsa pc hry alebo s bratom, občas prišli spolužiačky.
My sme ako deti nechodili nikam. Tiez len doma a nemam pocit,ze by som bola ochudobnena. To len teraz je taky trend neustale niekam chodit, nieco robit,vsade byt a vsetko vidiet. Aj doma sa da stravit pekny cas.
Ja ako dieťa som bývala cez víkendy doma, rodičia ma nikdy nikam nezobrali ani sa so mnou nezahrali. Mala som smutné detstvo. A teraz keď mám svoje deti robím všetko pre to aby sme si spoločný čas spolu užili.
Sú aj také dni keď sme doma, hráme spoločenské hry, robíme niečo v záhrade a na dvore, grilujeme alebo si pozrieme nejakú rozprávku spolu. Veľa chodíme do prírody, na pochody, na bicykel, hrady zámky, turistika, zoo zvieratá, motokari, koncerty, do kina, na loď, vselikade na výlety. Cestujeme autom, vlakom aj autobusom, niektoré deti ani nevedia aké je to zábavné ísť niekam vlakom.
Kamarátky sa ma pýtajú odkiaľ mám na to energiu na to všetko čo podnikáme s deťmi, tak mňa to baví tráviť s nimi čas a užívať si krásne chvíle. Často bravame aj kamaratkine deti s nami, nemám s tým problém.
A keď niekto chce byť každý víkend doma a oddýchnuť si neriešim, keďže každému vyhovuje niečo iné. Hlavne netreba sa porovnávať.
@anonym_12634b mňa tie výlety a aktivity dobijaju.
@anonym_12634b mňa tie výlety a aktivity dobijaju.
@anonym_74ef7c odpovieš mi na otázku? Chodili ste preč každý jeden víkend?
@anonym_ab2507
@anonym_9021c5 to veľmi nejde.my máme 3 deti, nezmesti a sa k nám.Keď sme išli niekde poblizku buď prechádzka alebo bicykle volali sme ju Dievčatko chcelo, ake že roďičua nie, aby nás nezaťažovala.
@anonym_autor ja zase nechápem ľudí čo stoj čo stoj musia každý víkend niekde byť..ale tiež nesudim..chodíme na výlety ale máme veľa vikendov aj len doma na záhrade. Polievanie, sadime, plejeme ale ideme aj na prechádzku blízko alebo bicykel..mne je čudné zase že niekto niekam ide hodinu, aby tam bol tri, minie desiatky eur a zase hodinu ide naspäť, víkend čo víkend.
@anonym_autor ja zase nechápem ľudí čo stoj čo stoj musia každý víkend niekde byť..ale tiež nesudim..chodíme na výlety ale máme veľa vikendov aj len doma na záhrade. Polievanie, sadime, plejeme ale ideme aj na prechádzku blízko alebo bicykel..mne je čudné zase že niekto niekam ide hodinu, aby tam bol tri, minie desiatky eur a zase hodinu ide naspäť, víkend čo víkend.
@dankanka ono niekedy ľuďom uniká, že nejde o to, kde tie deti vezmú a čo všetko im kúpia, ale o kvalitu toho času, čo s nimi strávia. A ten vie byť kvalitný aj doma s hrami, alebo pri pečení koláča.
A ja som tak vyrastala, bolo to premna prirodzene. Teraz v dospelosti mi chybaju zazitky,spomienky s rodicmi. Ako hovoris nemam ziadnu spomienku s rodicmi a ani to dievca nebude mat. Ja som uz mala 18 rokov ked sme sa ako rodina vybrali do chorvatska. Ale to bol mega zazitok dodnes mam ziaru v ociach 😅. Aj ked Neskor sa mi snazili rodicia zaplatit vsetky vylety v skole, a vylett tanecnym suborom.. teraz uz aj ja som mama a chapem rodicov bolo to o peniazoch. Musim povedat snazim sa vymyslat ja pre svoje deti vylety. Ako hovoris ked tak len aspon na ihrisko, na korcule, kolobezku...ale stale sa stretavam s pocitom ze niekedy musim detom vysvetlit ze nie nejdeme do bufetu, nie teraz to nekupim, nie mame zabalene v taske ...to ma mrzi a asi mne toto nechceli rodicia vysvetlovat preto sme nechodili nikam. Teraz riesim vikend chcem konecne do zoo, uz sme boli davno, a poviem ti okrem 50km cesty, ma zarazilo vstupne pre nas 4 to bude 53 eur. A asi si zasa zabalime do tasky jedlo. Alebo riesim nahradny program aj ked tuzim potom ist do zoo. No 100eur len tak na vylet do zoo...si nemoze kazdy dovolit a este tam budem s pocitom ze maximalne si dame mrzku a vytiahneme rozok...nehambim sa zato, ale teraz viem co mohli citit moji rodiacia a preco ma nikam nezobrali. Alebo proste boli sme na majalese a ano kupila som detom nieco, ale dopredu som im musela povedat ze sa popozerame,rozhodneme sa kto co chce a kupime 1vec viac nie. Poviem ti niekedy mam depky ztoho ale mozem si vybrat zostat doma, alebo takto iat... Ak zoberies spoluziacku na spolocny vylet, daj pozor na to ze sa mozno jej rodiacia budu citit trapne, skor by som vymyslela taky vylet ktory nestoji ziadne eurace alebo teda minimalne.

Deti sa maju vediet aj nudit,najst si zabavku aj same.Ale aj s rodicmi travit cas aktivne,no vsetko s mierou a vyvazenostou.Cez tyzden su rodicia taxikari,lebo kruzky a dieta si nema cas ani oddychnut,len tak nic nerobit.Potom ale s deti vyrastu bud extremny nalinajkovany perfekcionalisti a teda ked nieco nejde podla presneho planu uz su na nervy s toho a nevedia co dalej.Alebo zase opacny extrem,totalny salamisti.
Vo vsetkom treba najst tu zdravu,strednu cestu.A to plati aj na tie vikendove zazitky a stale niekam kade tade chodit.