icon

Chýbajú deťom zážitky z výletov s rodičmi?

17. máj 2026

Poznám mladých ľudí, ktorí nikde nechodia.Robota domov, stále to isté dookola.On má fyzicky náročnú prácu, ona nie.
Ich dcéra je spolužiačka jednej z mojich dcér.My s deťmi cez víkendy sa snažime ísť na výlety do prírody turistiku cukrarne atď...oni nikde.Dcéra keď si po víkende hovoria, čo robili povie kde sme boli a ona, že oni doma.Víkend čo víkend.Minule prišlo dievčatko do školy celé natešené, že boli na oslave lebo bratranec mal 1.sv.prijímanie.
Ak oni nikde nechcú chodiť ok.Ale nemali by sa premôct a ísť kvôli deťom?Veď nemusia ďaleko.Deti by potešila aj prechádzka na ihrisko.Doma dcéra vraví, že spolužiačka vravela, ze s bračekom su väčsinou na TV.Je mi ich ľúto, že nemajú zážitky, len doma

Strana
z3
anonym_3778f3
Včera o 11:53

@anonym_autor my sme rodina, čo chodíme stále niekam. A keď sa opýtaš našich deti, že čo by si najviac priali- je byť doma, nič nerobiť. A taktiež pri ranom " kruhu" koľko krát ani nepovedia, že kde boli/čo videli/zažili - lebo im je to jedno, deti toto neriešia.

anonym_9021c5
Včera o 12:00
@anonym_ffe555

A ja som tak vyrastala, bolo to premna prirodzene. Teraz v dospelosti mi chybaju zazitky,spomienky s rodicmi. Ako hovoris nemam ziadnu spomienku s rodicmi a ani to dievca nebude mat. Ja som uz mala 18 rokov ked sme sa ako rodina vybrali do chorvatska. Ale to bol mega zazitok dodnes mam ziaru v ociach 😅. Aj ked Neskor sa mi snazili rodicia zaplatit vsetky vylety v skole, a vylett tanecnym suborom.. teraz uz aj ja som mama a chapem rodicov bolo to o peniazoch. Musim povedat snazim sa vymyslat ja pre svoje deti vylety. Ako hovoris ked tak len aspon na ihrisko, na korcule, kolobezku...ale stale sa stretavam s pocitom ze niekedy musim detom vysvetlit ze nie nejdeme do bufetu, nie teraz to nekupim, nie mame zabalene v taske ...to ma mrzi a asi mne toto nechceli rodicia vysvetlovat preto sme nechodili nikam. Teraz riesim vikend chcem konecne do zoo, uz sme boli davno, a poviem ti okrem 50km cesty, ma zarazilo vstupne pre nas 4 to bude 53 eur. A asi si zasa zabalime do tasky jedlo. Alebo riesim nahradny program aj ked tuzim potom ist do zoo. No 100eur len tak na vylet do zoo...si nemoze kazdy dovolit a este tam budem s pocitom ze maximalne si dame mrzku a vytiahneme rozok...nehambim sa zato, ale teraz viem co mohli citit moji rodiacia a preco ma nikam nezobrali. Alebo proste boli sme na majalese a ano kupila som detom nieco, ale dopredu som im musela povedat ze sa popozerame,rozhodneme sa kto co chce a kupime 1vec viac nie. Poviem ti niekedy mam depky ztoho ale mozem si vybrat zostat doma, alebo takto iat... Ak zoberies spoluziacku na spolocny vylet, daj pozor na to ze sa mozno jej rodiacia budu citit trapne, skor by som vymyslela taky vylet ktory nestoji ziadne eurace alebo teda minimalne.

@anonym_ffe555 výlety do prírody, na bicykloch nestoja peniaze

anonym_74ef7c
Včera o 12:46
@anonym_ffe555

A ja som tak vyrastala, bolo to premna prirodzene. Teraz v dospelosti mi chybaju zazitky,spomienky s rodicmi. Ako hovoris nemam ziadnu spomienku s rodicmi a ani to dievca nebude mat. Ja som uz mala 18 rokov ked sme sa ako rodina vybrali do chorvatska. Ale to bol mega zazitok dodnes mam ziaru v ociach 😅. Aj ked Neskor sa mi snazili rodicia zaplatit vsetky vylety v skole, a vylett tanecnym suborom.. teraz uz aj ja som mama a chapem rodicov bolo to o peniazoch. Musim povedat snazim sa vymyslat ja pre svoje deti vylety. Ako hovoris ked tak len aspon na ihrisko, na korcule, kolobezku...ale stale sa stretavam s pocitom ze niekedy musim detom vysvetlit ze nie nejdeme do bufetu, nie teraz to nekupim, nie mame zabalene v taske ...to ma mrzi a asi mne toto nechceli rodicia vysvetlovat preto sme nechodili nikam. Teraz riesim vikend chcem konecne do zoo, uz sme boli davno, a poviem ti okrem 50km cesty, ma zarazilo vstupne pre nas 4 to bude 53 eur. A asi si zasa zabalime do tasky jedlo. Alebo riesim nahradny program aj ked tuzim potom ist do zoo. No 100eur len tak na vylet do zoo...si nemoze kazdy dovolit a este tam budem s pocitom ze maximalne si dame mrzku a vytiahneme rozok...nehambim sa zato, ale teraz viem co mohli citit moji rodiacia a preco ma nikam nezobrali. Alebo proste boli sme na majalese a ano kupila som detom nieco, ale dopredu som im musela povedat ze sa popozerame,rozhodneme sa kto co chce a kupime 1vec viac nie. Poviem ti niekedy mam depky ztoho ale mozem si vybrat zostat doma, alebo takto iat... Ak zoberies spoluziacku na spolocny vylet, daj pozor na to ze sa mozno jej rodiacia budu citit trapne, skor by som vymyslela taky vylet ktory nestoji ziadne eurace alebo teda minimalne.

@anonym_ffe555 voľakedy neboli na každom rohu stánky, balóny, hračky.Aj vtedy sme nosili slaninu a chleba do lesa a jablká, sirupovu vodu🙂bol 1.5., hody, deň detí.Kto chce ide aj za humno do lesa pozerať mravce a hádzať kamienky do vody.Vzdy to je ako sú rodičia naladení ani nie o peniazoch, benzíne a drahom vstupnom.Priroda sama ponúka možnosti.

anonym_12634b
Včera o 12:52
@anonym_74ef7c

@anonym_12634b mňa tie výlety a aktivity dobijaju.

@anonym_74ef7c Vidím v okolí že veľa ľudí je na tom podobne, že sa im nechce nič vymýšľať a najradšej by boli len doma a oddychovali. Možno aj ja taká budem o pár rokov ktovie, no zatiaľ mňa to baví a nabíja ma to energiou aj príroda aj tie výlety a užívam si že trávim čas so svojimi deťmi. Lebo toho času je málo, cez týždeň do roboty do školy a deti tak rýchlo rastú, tak ja si to užívam s nimi pokiaľ sa dá.

anonym_12634b
Včera o 12:56
@anonym_ffe555

@anonym_ffe555 To máš pravdu aké drahé je všetko všade, v takom zoo alebo na majáles väčšinou kúpime si len zmrzlinu a niečo na pitie, jedlo bravame častokrát z domu. A nehanbím sa za to.

martinadomianova
Dnes o 09:22

@anonym_autor poviem za seba, že mne teda veľmi chýbali. Takže sa snažím to doháňať buď sama alebo s priateľom.

Strana
z3