icon

Chýbajú deťom zážitky z výletov s rodičmi?

17. máj 2026

Poznám mladých ľudí, ktorí nikde nechodia.Robota domov, stále to isté dookola.On má fyzicky náročnú prácu, ona nie.
Ich dcéra je spolužiačka jednej z mojich dcér.My s deťmi cez víkendy sa snažime ísť na výlety do prírody turistiku cukrarne atď...oni nikde.Dcéra keď si po víkende hovoria, čo robili povie kde sme boli a ona, že oni doma.Víkend čo víkend.Minule prišlo dievčatko do školy celé natešené, že boli na oslave lebo bratranec mal 1.sv.prijímanie.
Ak oni nikde nechcú chodiť ok.Ale nemali by sa premôct a ísť kvôli deťom?Veď nemusia ďaleko.Deti by potešila aj prechádzka na ihrisko.Doma dcéra vraví, že spolužiačka vravela, ze s bračekom su väčsinou na TV.Je mi ich ľúto, že nemajú zážitky, len doma

Strana
z3
anonym_9021c5
17. máj 2026

Pozvite spolužiačku na výlet s vami.

majlo1234
17. máj 2026

Ja by som tak zit nechcela. Ale ucim sa nesudit. I ked je to tazke🤣

anonym_ab2507
17. máj 2026

Veď zavolaj rodičom toho dievčatka že vy idete tam a tam a vaša by ju rada pozvala na výlet

autor
17. máj 2026
@anonym_9021c5

Pozvite spolužiačku na výlet s vami.

@anonym_ab2507
@anonym_9021c5 to veľmi nejde.my máme 3 deti, nezmesti a sa k nám.Keď sme išli niekde poblizku buď prechádzka alebo bicykle volali sme ju Dievčatko chcelo, ake že roďičua nie, aby nás nezaťažovala.

anonym_b56f1b
17. máj 2026

Môj názor je, že keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané. Samozrejme sú veci, pred ktorými by sme oči zatvárať nemali, ale toto nie je žiadna šikana, týranie, zanedbávanie. Nikdy sme doma dopodrobna nerozoberali životy spolužiakov a ich rodín. Asi sa tu bavíme o mladších deťoch, že ti dcéra vykreslila situáciu ako spolužiačka prišla celá natešená znie skoro až pritiahnuto za vlasy.

autor
17. máj 2026
@anonym_b56f1b

Môj názor je, že keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané. Samozrejme sú veci, pred ktorými by sme oči zatvárať nemali, ale toto nie je žiadna šikana, týranie, zanedbávanie. Nikdy sme doma dopodrobna nerozoberali životy spolužiakov a ich rodín. Asi sa tu bavíme o mladších deťoch, že ti dcéra vykreslila situáciu ako spolužiačka prišla celá natešená znie skoro až pritiahnuto za vlasy.

@anonym_b56f1b ani my.dcera mi o nej rozprava.rozpravju sa o takom zhrnuti vikendu aj na rannych kruhoch....byvaju neďaleko, tak som si ich vsimla.dcera to moznk ani nepovedala, cela vytesena, ale usmievava vesela...

anonym_b56f1b
17. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b56f1b ani my.dcera mi o nej rozprava.rozpravju sa o takom zhrnuti vikendu aj na rannych kruhoch....byvaju neďaleko, tak som si ich vsimla.dcera to moznk ani nepovedala, cela vytesena, ale usmievava vesela...

@anonym_autor Neviem aký vek majú decká, ale niekedy máme celý víkend aktivity a môjho, keď sa ho niekto spýta, čo robil, tak povie nič alebo vyberie z toho tú najväčšiu blbosť ako, že sa hral na počítači, pritom to bolo tak 30 min. z celých dvoch dní a mňa ide roztrhnúť. Možno to nebude tento prípad, ale stále, čo s tým chceš robiť?

anonym_74ef7c
17. máj 2026

@anonym_autor často čítam, že sú ľudia introverti a sú doma.My, keď sme doma ako aj tento víkend, lebo pršalo som z toho frustrovaná.Pre nás to je psychohygiena a utužuje to rodinu.Ja by som upadla do depresie byť veľa doma.Ludia žijú rôzne, ale kvôli deťom sme robili veľa výletov, múzea, dielnicky aj, keď sa nám nechcelo a máme pekné zazitky

anonym_ae00f1
17. máj 2026

@anonym_autor ani ja som nemala čo povedať, keď iní vraveli, kde boli. Pretože rodičia pili, ich dake výlety netankovali. A ak ju nechcú pustiť s vami ani na bike alebo prechádzku ..tak to bolo u nás no. Nechcem nikoho súdiť, vravím, ja som tým tiež trpela a cítila som sa trápne pred spolužiakmi, ale som tu, inak to vtedy nešlo, kompenzujem si to teraz a deti si to samozrejme užívajú. Ale rodičov nedonutis. A ani to nerob, zlizne si to len ich dcéra.

anonym_f0c1ca
17. máj 2026
@anonym_b56f1b

@anonym_autor Neviem aký vek majú decká, ale niekedy máme celý víkend aktivity a môjho, keď sa ho niekto spýta, čo robil, tak povie nič alebo vyberie z toho tú najväčšiu blbosť ako, že sa hral na počítači, pritom to bolo tak 30 min. z celých dvoch dní a mňa ide roztrhnúť. Možno to nebude tento prípad, ale stále, čo s tým chceš robiť?

@anonym_b56f1b mne minule moja skolkarka zadrela ze keď sa ich pani učiteľka pýtala co robili cez víkend tak ze jej ušlo do gatiek 😀 akože skoro ma vystrelo lebo zrovna ten víkend sme mali dosť perný co sa týkalo zážitkov a ona povie toto

anonym_32be67
17. máj 2026

Ja to tiez nepochopim, kedze na vela vyletov sa da ist aj uplne zadarmo, takze to vobec nie je ani o peniazoch, to chce len najst si cas a chut. A pritom spolocny cas je to najkrajsie a najlepsie co detom mozu dopriat. A uprimne, to naj co si z detstva pamatam, su prave spolocne aktivity, vylety, dovolenky…

denithestrange1993
17. máj 2026

@anonym_autor vies ty ake ma rodina problemy? Mozno ich posledny problem je niekam chodit...Iste clovek by mal detom vymysliet nejaky program,ale nestrkajte nos do coho je vam nic. Mozno prezivaju tazke obdobie.

rfrd12
17. máj 2026

To co riesis? Ved kazdy, ako mu vyhovuje. A mozno sa doma detom venuju viac, ako Ty niekde na vylete. My sme cez tyzden tak vytazeni, ze cez vikend sme radi len tak doma. A niekedy zas mame obdobie, ze niekolko vikendov po sebe full. Z mojho detstva si teda ozaj nepamatam, ze by rodiny povinne stale vyletovali, to teraz je taky trend. Najlepsie keby sa kazdy staral o seba a nie cudzie rodiny rozoberat na nete.

anonym_4de758
17. máj 2026

Mozno nemaju na vylety peniaze, mozno su len lenivi a unaveni, mozno maju dalsie male dieta a je tazke najst aktivitu, pri ktorej sa zabavia aj vacsie aj malicke deti. Nie je to idealne, ale nie je to ani tyranie.

marianarem
17. máj 2026

@anonym_autor No dnes je blbe aj to, ze ked rodicia nic nevymyslia, tak mnohe deti naozaj nic moc nerobia. Ked som ja bola mala, tak sme niekedy na vylet isli, alebo na kupalisko, do cukrarne atd., ale ked nie, tak som chodila so sestrou a s kamaratmi po vonku a neexistuje, ze by sa cez vikend nic zaujimave neudialo. My som synom tiez nejako casto na vylety cez vikend nechodime, ale zase on je taky, ze stale ma doma nejake svoje rozrobene projekty, takze nejaky odlozeny v kute pri telke nie je.

anonym_6b8661
17. máj 2026
@anonym_b56f1b

@anonym_b56f1b napodobne...takže deti niekde boli ale po par dnoch ani nevedia kde a kolko.

Čas môžu efektivne travit spolu aj doma
Moje deti by dokazali cely deň niečo tvoriť. A kolko x ani nechcu ist niekam preč, len byť doma a hrať sa s nami rodičmi alebo spolu.

anonym_2083f0
18. máj 2026

My ako rodina sme tiež dlho nikde neboli. Cez víkendy sa učím, deti sa učia, maximálne vezieme dcéru na futbal.🤷‍♀️

1sally12
18. máj 2026

Prečo by sa mali rodičia premôcť? Ja ako dieťa víkend čo víkend sme boli doma, na dovolenku sme chodievali v lete a tu som. Popravde som aj rada že sme nikam nechodievali, mne by sa ani teraz nikam nechcelo. A vôbec cez víkend sme sa pripravovali do školy, tak aké výlety?

anonym_814105
18. máj 2026

@anonym_autor plnohodnotne, spoločne strávený čas s rodinou chyba každému. Aj deťom aj dospelým. Samozrejme, na to netreba dovolenky a drahé výlety. Stačí vybehnúť niekde na pekne miesta v okolí, parky, opekačka, turistika... Nie byť stále len doma, robota a škola a nič viac. A nie je pravda, že deti si nebudú nič pamätat, možno tie 3-4 ročné. Viem to podľa seba, dnes už ako dospelá matka veľmi rada a s vďačnostou, spomínam keď sme niekde boli ako rodina. Ale veľmi záleží aj od vzťahov v rodine. Ak má byť matka spuchnuta a otec nasraty, že doma nemohol pozerať futbal tak to nemá význam.

oslo1
18. máj 2026

Hlasim sa k tym, co Tu ohovaras. Tiez som mala pre syna vymysleny iny zivot.
Potom som SA stala vdovou, ked mal syn 3 Roky.
Ako spravna osamela matka robim full time s nulovou pomocou od rodiny. Robim aj matku, otca, babku, dedka a cely dedinu (village) mojmu synovi.
Od Rana do vecera taham s vyplazenym jazykom. Syn je od 7:30 do 17:30 mimo domu v skole .(Aj s cestou).
Pracujem ako sestricka, taka fajn prestimulovana, denne riesim take problemy, ze Ty si o nich ani nepocula.
Takze ano, cez vikend mi idu aspon 3 x pracka kazdy den, to periem aj cez tyzden, plus navatit a upratat treba. Vylozenie pracky trva 15 minutes X kolko je ich.
Syna ucim zrucnostiam, aby vedela fungovat v domacnost, Vela SA rozpravame, . Vsetko robime spolu.
Chodime aj na bicykel a podobne.
Ale v prvom rade mam vikend na oddych. KDE som v celom tom kolotovi ja a moje potreby?
Teraz budu prazdniny a syn vyslovene povedal, ze nikam nechce ist, ze chce byt doma.
Co viem, tak takto funguje Vela jeho spoluziakov. Sem tam idu niekde, ale vacsina je doma.

aurora33
18. máj 2026

@anonym_autor akože čo je zle na tom, že niekto nejde každý víkend na turistiku? 😀😀😀

anonym_70c6b6
18. máj 2026

@anonym_autor je taky problem byt doma? Môj manzel vela cestuje na služobné cesty, kazdy tyzden je 3-4 dni v zahranici. Cez víkend je rad, ze je doma. Mame rodinny dom, aj okolo neho treba nieco porobit a to sa da len cez vikend. Ihriska su pre mna utrpenie 🫣
Na zahrade maju smykacku, hojdacku, futbalovu branku, pieskovisko, mozu skakat, behat. Nemyslim, ze im je doma az tak zle...nehovorim, ze kazdy vikend treba sedieť doma, ale aj to ma svoje caro.

Najma nevies ake su tam pomery, problémy. Netreba zbytocne riesit zivoty inych ludi ..

anonym_96b05d
18. máj 2026

No a toto je ten problém dnešnej doby. Stále robiť deťom "aktivity". Načo? Ved sa môžu zahrať t aj vonku na dvore, na ulici, tak, ako sme to robili my, staršia generácia. A bolo nám dobre, žiadne výlety nám nechýbali. Len teraz sa už predbiehajú rodičia kto kde pôjde, koľko to všetko stalo atď. Celý tento cirkus robia len a len rodičia, nikto iný. A je to smutné.

simona20201309
18. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zážitky z víkendu sa nehovoria preto, aby deti medzi sebou súťažili, kto ma lepsi zážitok a kto bol ďalej.
Dam ruky do ohňa zato, ze ich rodinu sudis aj pred dcérou a dcéra to samozrejme tlači spoluziacke do hlavy - vy ste nikde neboli?..... (samozrejme s ,,lutostou")
Každý ma inú predstavu o tom, ako si svoj život predstavuje a ak nemôžte deti na vylet vziať vy, tak sa láskavo do toho nestaraj. Netušíš co za tym moze byt. A mozno su oveľa šťastnejší ako vy.
Kvalita zivota, šťastie rodiny nezávisí od toho kde sa nachádza ale AKO ten cas trávi. A ci sedia pred TV cely den alebo 1h ty vedieť nemôžeš.
Takze nesud a hlavne nestaraj sa!

anonym_d65e93
18. máj 2026

@anonym_autor teba tiež nosili rodičia každý jeden víkend na výlety?
Mňa nie, šli sme k babke a dedkovi. A cez každé prázdniny som bola len tam.
Kedže moja svokra nikdy nejavila záujem o deti tak tam moje deti nechodia, manžel väčšinou pracuje aj cez víkend, niekedy aj ja. eraz síce nepracoval tak sme grilovaní na záhrade. Tento rok sme na žiadnom výlete neboli.

tiezjedna
18. máj 2026

No pekne ste sa tu niektoré na autorku zosypali... Áno, veľa rodín nechodí na výlety, pretože si cez víkend chce odfrknúť alebo má iné povinnosti. Ale je aj veľa takých rodičov, ktorí hnijú doma kvôli vlastnej lenivosti a nezáujmu o čokoľvek a tento svoj postoj prenášajú aj na deti. Autorka predsa nikde netvrdí, že majú trajdať každý víkend, ani že majú podnikať drahé výlety a už vôbec si nemyslím, že by klavírovala niečo dcére do hlavy🙄To sú tu zase konštrukcie... 😖 Je jej proste len ľúto spolužiačky, ktorá nemám žiadne zážitky...

tiezjedna
18. máj 2026
@anonym_d65e93

@anonym_autor teba tiež nosili rodičia každý jeden víkend na výlety?
Mňa nie, šli sme k babke a dedkovi. A cez každé prázdniny som bola len tam.
Kedže moja svokra nikdy nejavila záujem o deti tak tam moje deti nechodia, manžel väčšinou pracuje aj cez víkend, niekedy aj ja. eraz síce nepracoval tak sme grilovaní na záhrade. Tento rok sme na žiadnom výlete neboli.

@anonym_d65e93 mňa nenosili... zvládala som po svojich, prípadne sme jazdili autom🙄

anonym_e33143
18. máj 2026

Pokiaľ si nie si istá, že deti zanedbávajú a nevenujú sa im tak nesúď. Veľa vecí môže na oko vyzerať inak ako v skutočnosti. To, že zoberieš dieťa na výlet neznamená, že si lepší rodič. A možno si takéto deti budú výlety vážiť viac ako dieťa čo má vyplnený každý víkend. Kým na isto nevieš že im zapnú TV na celý deň a neriešia ich tak nerieš ty ich.

michaela329
18. máj 2026

A ako to ovplyvnilo váš život? Nakoniec možno tá rodina aj chodí na návštevu, alebo na prechádzku v rámci svojich možností a dieťa to už vníma ako "nič". Moji svokrovci neboli s.mojim mužom nikdy na dovolenke, vylete, kúpalisku... celé víkendy trávili na chate, u starých rodičov. Tak to niekomu jednoducho vyhovuje.

sense
18. máj 2026

Vidíš to , ja zas ako človek ,ktorý je v ramci práce stále na cestách, som rada keď mám voľný víkend a nikam nemusím, čo ale neznamená, že nikam nechodime.a mám zas kamarátku ktorá robí Homeoffice celý týždeň a ona by cez víkend doma neostala ani keby traktori padali, lebo deti musia mať zážitky a ísť len poblíž k jazeru alebo do lesa je nuda, lebo to už poznajú.A potom sa cez prázdniny sťažuje , čo s deťmi ako je to s nimi na nevydržanie lebo sa nevedia doma zabaviť viac ako hodinu dve. No bodaj by sa vedeli keď cez týždeň su do pol štvrtej v škole a potom krúžky a cez víkend sú stále niekde.

Strana
z3