icon

Čo dokáže moje dieťa

ichbinich
12. feb 2014

Toto je diskusia na pobavenie. Takze nie v zmysle, v 3 mesiacoch sedi, v 9 chodi a v 12 plynule hovori troma jazykmi. Ale o tom, v com vase deti vynikaju, ale teda "pochvalit" sa tym da iba tu medzi ostatnymi mamickami 😉

Tak napriklad moje deti vedeli/vedia:
- pokakat sa az po lopatky (to je velmi oblubena disciplina aj u inych 😉 😀)
- dcera sa dokaze pokakat az po pupok
Tomuto hovorim pruser 😉 😀 A este najma dcera ma pruser zasadne vtedy, ked prave musime odist, a ju treba osprchovat a kompletne prezliect...
- syn ma uprostred noci vola, mama! mama! Tak pribehnem, a on sa ma spyta, ze com so robila! 😠 No co asi, spala som...
- dcera sa po nadojceni skumavo pozrie na bradavku, zacne po nej brnkat, a potom blazene povie mnam-mnam 😀 <3
- syn kakal do dialky... z kupelne az na chodbu, stihol pocas tych par sekund, kym nemal plienku na zadku 😅
- obaja dokazu narobit omrvinky snad aj z bananu. Prisaham 😀
- dcera sa prezenie ako smrst bytom a potom nemam ani kde stupnut, aj ked to chcem ist upratat. Vylozi kazdu policku, vyhodi vsetkych plysakov, pohadze vsetky topanky po celej chodbe, vyhodi papier z odpadu, roztrha ho na kusocky,... To vsetko stihne, kym ja som na wecku alebo chystam jest
- syn sa zasadne pokakal, ked som len rychlo vybehla do obchodu alebo do mesta BEZ prebalovacej tasky. Tak som potom neplanovane vliekla domov velke balenie plienok, obruskov a prebalovala som ho na najnemoznejsich miestach...
- obaja ma dokazu vyrusit pri vsetkom. Ani uvarit, an najest, ani ist na wecko a ani sex nejde bez prerusovania minimalne od jedneho z nich 😅 Odkedy mam deti viem, co je to prerusovana suloz 😀 😀 😀

Urcite ma este nieco napadne, ale potesim sa "vykonom" ostatnych deti. Tak piste, nech sa zasmejeme 🙂

Strana
z6
vranamata
10. mar 2014

Ach, ako dobre som sa zasmiala. Mate zlate deturence! Ja mam starsieho pokojneho a rozvazneho syna, ktory nemal tendenciu vymyslat sialenosti- zato mam 2rocnu dceru, ktora za 2 minuty dokaze pritiahnut stolicku a vyliest kamkolvek, kde napr.
- zaleje polievku s detskou flaskou naplnenou saponatom
-popolieva kvety s bublifukom
-vysypat obsah solnicky alebo korenicky do prave dokonceneho jedla
-pokreslit voskovkou,perom, ci fixkami svoje nohy, kolena, ruky, gauc, stenu
-podpisat bratovi ziacku knizku, pracovne zosity, geometriu a anglictinu
-prekusla bombicku s atramentom, cela pusa modra (volali sme zachranku, povedali, ze atrament je netoxicky<<)
-svoju detsku kuchynku obsypala cistiacim praskom Citra
- obyvackovy nabytok obtocila zachodovym papierom
-miluje kremiky, kozmetiku a ruz ci balzam na pery-pravidelne natrie seba, babinu hlavu aj zadok a nohy s mojim drahym
hyaluronovym kremikom, nacapka si na cele ruky a nahana brata BUBU BU,
-ked mopom cistim zem, do vedra so spinavou vodou namoci latkovu babiku : BABO ma HLAVU BEBE! a bezi si pre naozajstny sampon, aby mu ju nasamponovala.
Pomaha mi samozrejme pri peceni, najradsej plnou parou a nezadrzatelne rozbija vajcia.

vranamata
10. mar 2014

oprava predchadzajuceho: BABIKINU hlavu a zadok
chudatka nase babicky, keby tak vedeli, co o nich pisem 🙂)

ichbinich
autor
12. mar 2014

@vranamata:
No, ja som umyvanie dlazok, ked su deti pri vedomi, vzdala hned po prvom pokuse 😉 😀
Dopalo to tak, ze som kybel s vodou mala na balkone a tam som si chodila v treskucej zime prat handru... Takze nie, dakujem 😀 A to som mala iba syna vtedy.
Ale kupila som si taky mop, co sa da vyprat a vyzmykat bez krcenia a macania ruk, takze ked sa inak neda, dam si dceru na chrbat do nosica a umyvam s nou 😉 Syn je vtedy bud v skolke alebo pozera video 😉

Smetny kos v kupelni mam na pracke... Smetny kos na bioodpad na balkone... K ostatnym kosom sa dcera este nedostane, doraz na "este" 😀

Pri synovi sme poistky na sufliky a dvierka ani nepotrebovali, ale nie som si ista, ci ich predsa len nevyhrabeme a nenamontujeme kvoli dcere...

gaby21
12. mar 2014

Baby tak najnovšia pikoška od nas, uz par tyzdnov sa s manzelom furt divime, ze nam nejak ubuda z pribornika, zvlašť male lyzičky a dezertne vidličky, dnes som zistila, ze všetky skončili v koši, nenechal ani jednu 😒

gretocka
12. mar 2014

zeny smejem sa az mi slzy tecu. Skvela tema...
ale aby som nieco pridala aj ja:

Stalo sa to ked mala Rachelka asi 10 mesiacov a spokojne si stvornozkovala, obcas sa jej podarilo postavit pri nabytku. Stala som na vrchu rebrika a ukladala veci do skrine. Odrazu sa spod rebrika ozve Adrianko "maminka, Rachelku mas na rebriku". V duchu si vravim co je to za blbost, ved dieta este ani nechodi. Pozriem dolu a naozaj - opica mala stoji na prvom schodiku, rukami visi na tretom a rehoce sa namna. Som nevedela co mam robit v prvej chvili.

Inak vacsinu toho co tu pisete, zazivame tiez, sufliky s ponozkami a slipami uz ani neupratujem, lebo upratane maju zivotnost pat minut

Kazdy vecer pred spanim musime upratat takmer komplet vsetky hracky, lebo oni ich cez den jednoducho potrebuju vsetky povyberat

Kakanie sme nejak tak hororovo neprezivali, aj ked zo dva krat sa nam stalo, ze som kupovala pancusky alebo slipy narychlo v obchode... raz ked som oducala Adika od kakania do slipkov som dokonca jedny okakane slipy zahodila do smetiaku v Ikea aby sa naucil, ze nesmie kakat do slipkov... bolo ze to nareku, ale zabralo odvtedy si na to spominal a daval pozor aby neputovali do kosa dalsie 🙂

Spominam si ked bol este maly, tak som sa chvalila vsade tym, ze on je poslusny a opatrny, ze nemusim pred nim schovavat drobnosti, ze on si nic nikam nestrka.... raz tak telefonujem, manzel robi na pocitaci a dieta zrazu zacne akosi fucat a funiet a hrabe sa v nose. Pozriem co ma v rukach - krabicka s malymi dekoracnymi perlickami. Kuknem do nosnej dierky - perlicka! Tak som mu ju chladnokrvne vytlacila od korena nosa von, vsetko sa udialo tak rychlo, ze ani nepipol..... ale odvtedy uz nehovorim slovo Nikdy 🙂

ichbinich
autor
12. mar 2014

@gaby21:
Ja som tiez tie male kavove lyzicky nemala rada 😀 Ja som ich tiez hadzala do kosa...
Mama ich stihla niekolko povyberat, ale nie vsetky 😉 😀 Takze to vyzera, ze to nie je taka jedinecna vlastnost, ako som si myslela 😀 😀 😀

meiwe
13. mar 2014

Moja uz 10mesacna slecna stihla navyvadzat veci😉 kazde rano vysi na radiatore samozrejme vo vreci a nenapadne skrabe tapetu samozrejme aj s lepidlom a nenapadne si tie kusky pcha do pusy,pritom este natriasa ritku v style samby. Po styroch trieli ku kvetinacu kde su dekoracne kamene a uz ich ochutnava a rozhadzuje. Jedlo a pitie pravidelne konci na zemi alebo naposledy na navsteve na bielom koberci na mne a na malej a nic v ustach. Zbiera vsetku najmensiu spinku a pojeda. Naco by sa slecinka hrala s hrackami v ohradke ked vonku je zabavnejsie. Sufliky skrinky a cokolvek dociahne pozmeta dole. Roznasa topanky minule som si ani nevsimla kedy mi ukradla tenisku nasla som ju az po dlhom hodinovom hladani. Svoje topanky pojeda a ked ju prestanu bavit tak ich zahodi. A vsetky nebezpecne cinnosti su jej kamarati uz sme museli zvesit zrkadlo tahala na seba, tiche dostvornozkovanie a chytenie sa mojich noh a postavenie sa uz teraz som sediva ake kusky vyvadza svojim spoznavanim 😉

bronia13
13. mar 2014

aj ja mam nadane deti 😉 😀 drobec v jednom roku vylial na seba,koberec v obyvacke a kachlicky v kuchiny permanentnu farbu a babral sa vnej (nebola skodliva nastastie, skoncili sme na pohotovosti ale vsetko bolo OK) z koberca a spar v kachlickach to nezislo a trvalo nam 3 dni kym sme to z neho dali dole - takze UMELEC
raz na seba vysipal velku krabicu suseneho mlieka a dalsi raz muku,no to su tiez dobre momentky 😉

sudruzka mi ked mala 2 roky dala oblizat prst z cokolady, hm lenze to nebola cokolad ale viete asi co - fuuuuuuj takze asi KUZELNICKA 😀 😎

este si musim pospominat co este insie porobili.... oh non stop z balkona lietaju veci, DVD,hrack,oblecenie,detske flase... co im pride pod ruku vsetko lieta 😵 este ze nie su taky silny ze by vyhodili TV 😉

zrka
13. mar 2014

ja som mala doma 3ks kief na umyvanie flias, rôznej velkosti a sirky. Nieco som upratovala v izbe, ked pocujem ze je ticho, idem sa radsej na krpca pozriet, ze to nebude v poriadku... a tak aj bolo. Maly stal nad wc misou a so vsetkou vervou cistil zachod s mojimi kefalmi....
alebo boli sme vonku, bolo poprsane, na chodnikoch mlacky. Maly sa zohne, strci prst do hnedej kaluze, olize, poochutnava, a opyta sa: To je kakavko?? 🙂

ichbinich
autor
13. mar 2014

Topanky chutia aj mojej dcere... Najlepsie take dobre zablatene :-/
Minule mi poroznasala spinave ponozky z kupelne po celom byte. Ale bud som ich nasla vsteky, alebo presne o par menej, lebo teraz pri odkladani som nemala ziadnu bez paru 😉 😀

Dcera pri prvej navsteve pieskoviska sedela, "macala" si ruky do piesku a s pozitkom si ich oblizovala 😝

My tiez mame asi meter kubicky hraciek vhodnych aj pre dceru, ale nie, vsetko ostatne je zaujimavejsie ako hracky... Alebo potom synove male Lego, jeho "svate" auticka a pod.
Najradsej vyhadzuje papierovy smetny kos, a do neho hadze ostatne veci, co tam vobec nepatria. Takze pred tym, ako idem so smetami, si ich musim skontrolovat...

ichbinich
autor
13. mar 2014

Inak, aby sme si boli jasne, ze to nie je az take strasne, davam link na ine detske katastrofy:

www.shitmykidsruined.com

Zaroven to dokazuje, ze deti toho dokazu kadeco na celom svete 😀

sosanna88
27. mar 2014

ked nahodou necham pootvorene dvere na wc hned tam doleti a maca sa v zachode,odmota cely kotuc a hovori Ňam
ked ostane nieco pri kosi lebo uz sa to nezmestilo do kosa alebo je to nejaka krabica,flasa..mala vyprazdni samozrejme obsah ak tam este nieco ostalo,priklad v mliekovej krabici par kvapiek atd. a hovori Ňam...ak tam nahodou neni nic,roztrha krabicu a pojeda tu...zase Ňam....
pravidelne zbiera omrvinky,akekolvek...zo zeme...setri ma,aby som nemusela vysavat...minule zjedla lienku,bola ususena na podlahe...zase Ňam...
porozlieva zo svojej flasky pitie na zem a potom to zo zeme nasava a oblizuje...Ňam...
vybera kamienky,susene ozdoby,vysparava sviecky,hlinu z kvetinacov....taktiez vonku,konariky,trava,listy...vsetko je skratka Ňam...
ked nic z tohto nema,alebo tomu vcas zabranime,oblizne aspon stenu alebo zahryzne do stola....to by bolo nieco zo sekcie ŇAM...

a inak...hned po prebaleni sa vykadi, hadze jedlo na zem,vlastne hadze vsetko na zem,poistky mame na vsetkom co sa da lebo to bolo pravidelne vyhadzane, topanky ak nie su odlozene v botniku tak ich roznasa po celkom dome alebo do nich nieco vklada-minule som mala v botaske keramickeho vtacika🙂),zazitok zo vcera-zase isla brat sviecku,tak som uz kricala nono a ona si preventivne sama capla po ruke a aj tak ju zobrala,sak nech sa mama neunuva. leze nam do zachoda,naposledy vliezla muzovi a podliezla mu rozkrocene nohy,v poslednej chvili zabranil tomu aby jej neostal hlavu🙂)...atd atd...skratka ma fantaziu dite a niekedy neviem ci sa mam rehotat alebo revat🙂

klincek
27. mar 2014

@ichbinich piesok🙂..ja mam variantu so strkom..prvykrat na ihrisku sme baby z preventivnych dovodov dali radsej na plochu vysypanu takymi malymi kamienkami-vyzera to ako taky ministrk, biele nepravidelne kamienky..topanky su z nich spinavsie ako z piesku, lebo su cele obalene jemnuckym prachom, akoby cementom-ale ten veru chutil vsetkym malym detom 😀 ..sup kamienok do pusy, ocmulat cement a vyplut..a druhy..najlepsie pat naraz. clovek by neveril, ake su deti rychle. a dvojicky koniec-jednemu z pusy vyberas, druhe si zatial nacpe 😅

klincek
27. mar 2014

u nas teraz uz ficia skor hlody ako ine nezbedy..minuly tyzden sa dcerka dozadovala spolocneho tancovania na rukach - ma uz 16 kil a ja bolavy chrbat, tak som jej vysvetlovala, ze uz ju nevladzem zdvihnut a mohli by sme tancovat na zemi..zamyslela sa a hovori: "no, mamina, musime to neako vyjesit". od 2,5 rocneho drobca to bolo na umretie, a keby ste videli ten vyraz 😅

a vcera v aute zahlasila "to tabetov tyzdne" (sto tabletov tyzdenne)-rano chodime okolo Alzy, maju na fasade obrovskeho mimozemstana 😀 ..darmo, reklama nepusti. donedavna vedela len melodiu, ale teraz jej bolo krasne rozumiet🙂

yanni
27. mar 2014

ja nemoooozem? ;-DDDDDDDDDDDD
najmladsi, ked sa odplienkoval nesie na zachod aj cely den, len na opytanie, ci musi. Ale zaujimave, ze na plavarni, to vzdy vedel. Aj ze si ma gate stiahnut. Boli sme u svokry a isli na plavaren a tam sa vystveral na taky striekaci hribik v detskom bazeniku, ja sa vyvalujem fajne v tepluckej ocikanej ;-DDDD vodicke, otocim hlavu, kde su ostatni a ked kuknem k hribiku, tak krpec s plavkami na clenkoch, drzi pipisa a cura ako keby nic riadny gejzir. A este sa usmieva a pysny, ze on sa pekne vycikal. Ludia to bola hanbaaaaa. Keby na mna nevykrikoval, asi by som sa k nemu nepriznala grrrrr

siska53
27. mar 2014

Som sa dobre pobavila,aspon viem,ze moje deti su este slabi vymyselnici. Ale zas,ja ich mam stale pod dozorom,teda takmer stale,takze sa im az tak vselico tak casto nepodari.
ale mam ja ja zopar - moje au-pairca sa totalne prekakalo v krasnom strikovanom bielom oblecku - hovienko bolo vsade -na mne,stene,nevedela som,co skor cistit. 🙂 a moje deti tiez mali zalubu sa totalne prekakat v bielom oblecku ci pri dakych slavnostnych udalostiach.
to,ze ma maly na dialku okakal a zoparkrat i ocikal ani nehovoriac.
pod dozorom tatina porozvlakovali cely toaletak po izbe,zatial,co ja som bola na pc.
pravidelne tiez miznu,hracky,2lego panacikov som nasla v skatuli,kde je pripravene este velke oblecko na buduce nosenie. Obcas pozeram,ci uz nieco nie je nositelne,no nechapem,kedy to tam strcili.
maly zas strcil tatovu platobnu kartu do otvoru na CD v pc a nie raz,mm to musel aj opravovat.
a malej sa podarilo samej 4nozky dostat po schodoch za mnou v zahrade,4ju strazili a neustriehli. Ja umyvam,riad a za mnou mama,mama. Nikde nikto,len,tej moj drobec.
synator zas velmi,rad zatvara dakoho z nas na balkone,takze ja si preventivne musim nechat otvorene okno,aby som,keby daco,preliezla dnu.
najvacsia zabava je trasenie flaskou,nech voda strieka von,horsie je,ked tam je mlieko,alebo riedeny dzus.
pusanie prispevkov na facebook je uz asi bezna prax,takisto pokusy o pisanie emailov na zvlastne emailove adresy..
A raz synator poslal francuzsku detsku pesnicku panej na UPSVaR.
mozno je toho viac,pisem si urcite veci do ich tkz.dennickov,aj ked som to uz asi 3mesiace zanedbala.

ichbinich
autor
31. mar 2014

@klincek:
Dcera vcera pojedala sedmokrasky, pupavu, aj pastierovu kapsicku, ci ako sa to vola. Potom sa ma jeden chlapec prekvapene pyta, ze preco ma to babo zlte usta 😀 😀 😀 No, prave jedla sedmokrasky, preto 😉
A tiez je samozrejme vstko mnam, ci je to jedle alebo nie...

@siska53:
Svagor a svagrina sa stahovali, tak som im zbierala noviny a davala som ich do skatule od plienok, ze maju odrazu aj dobru skatulu na veci. Potom sa mi podakovali a dali mi do ruky: Lego panacika, lopticku a drziak na rurky, co musela cmajznut niekde v spajzi, kde ma manzel rozne "stavebne prislusenstvo" 😉 😀

ichbinich
autor
31. mar 2014

@sosanna88:
Tvoj manzel ma dobre reflexy 😉 😀 😀 😀
Inak ja musim tiez vzdy zatvarat dvere na wecku, to je pre nu velmi zaujimave. A zvlast sa mi tam chce vtrepat, ked prave musim synovi utriet zadok. Musim rychlo za sebou zavriet dvere, a ona zatial urazene reve pred zachodom, lebo ja som so synom vnutri a ona nie...

siska53
31. mar 2014

@ichbinich on,im to dovolil! Chapes? To je,neuveritelne,ja nechapem,ako im,to,mohol,dovolit,len som sa pousmiala,co som mala robit,no chlapi! Kebyze to dovolim,ja,tak koniec..
no ja ked utieram synovi zadok,tak,musim,otvorit dvere,lebo sa tam uz nezmestime,mame maly zachod,ja mu utieram (on je v takom,mostiku chrbatom,hore),tak,mala ho zatial sticuje,alebo hladka,prosto volacu,minule s detskou metlou mu chrbat hladkala!

yanni
31. mar 2014

baby ja fakt nemozem ;-DDDDD S tym utieranim zadku to je asi vsade tak. Nasi tiez musia stale kukat, ako utieram zadok, lebo to je nieco faaaak veeeeelmi zaujimave ;-DDDDD

ichbinich
autor
31. mar 2014

@siska53:
My sa nastastie do zachodu dvaja so synom zmestime 😉 Kebyze necham otvorene dvere, tak dcera by asi stihla vsetko ochutnat, vratane toho modreho splachovacieho "kamena", a urcite aj odmotat cely hajzelpapaier. Tak zatial, kym nedociahne otvorit dvere, si ich za sebou zatvaram 😉 Co budem robit, ked bude vediet otvorit dvere, netusim 😅

vevesh
31. mar 2014

odmotavanie toaletaku je u nas narodny sport....na odmotavanie som uz kludas..ale ked vidim malu ako ho sklbe na mini pidi franforce aj celu rolku, TO ma ide porazit.. 🙄 🙄 alebo hranie sa s metlickou do zachoda 😠 😠 namocit do zachoda a mavat nad hlavou a ofrkat celu kupelnu 😠 😠 😠
a najnovsie zdokonalovanie sa:
- dcera v prebehu 10 sekund, co som sa otocila, popisala seba aj sestru (1r.) ciernym perom po rukach a tvari 😅 🙄
- jednorocna otvorila, teda roztrhala, balik s cili mletou paprikou a porozsypovala po polke kuchyne - a potom dvojhlas -ja rev - ona rev 😨niet nad stiplavu papriku.. 😔
- co nechapem, a robia to vsetky deti co som stretla...... mame doma malu skladaciu bugynku na baby born, normalne sa do nej vtrepu dve 4r. deti a treti ich tiska 😕 😕 🙄
a najnovsie mame maniu "vmiesavat" jedlo do vlasov (pocas jedenia si masirujeme vlasky..) 😠 😠 normalne mi staci pozriet na vlasy a viem jedalnicek dnesneho dna 🙄

siska53
31. mar 2014

@yanni ,no a to moja dcera este cbodi vzdy kukat,ako velky brat cika do lavora,potom lavor odnesie pred wc s pocitom,dobre vykonanej prace.
a najnovsia zaluba je hadzat najma lego panacikov do akejkolvek nadoby s vodou -vedro i wc (ked sa tam dostane).
a umelkyna uz tiez popisala,stenu (ja,som zas prefarbovala voskovkou gauc,lebo sa mi nepacila jeho farba -moje vysvetlenie pre mamu)

siska53
31. mar 2014

@vevesh kura na zlepsenie kvality vlasov 🙂) maminky si davaju uhorky,deticky sibto vylepsili 🙂)
ale inak jedna,pani si akekolvek ovocie dala vzdy aj na,tvar a mala,tvar jak babatko. 🙂
deti vedia,co robia,🙂) a my kupujeme,drahe sampony!

vevesh
31. mar 2014

@siska53 😀 😀 tak to by tu kuru mala fakt potrebovala, jej to akosi nepomaha....ked sa narodila mala tolko vlaskov, ze mi v porodnici povedali, ze take vlasate este nemali... 😕 😅 a teraz jej v 4 fazach vypadali...tak ma paperovu postupku 😝..ked sa otepli pojdeme na nejaky kratky strih 😎

mimake
1. apr 2014

Moje dieta dokaze prist ku jedinemu narcisu ktory nam v zahrade vyrastol ( kedze mame stavenisko a psov ktori vsetko podupu) Ovonat ho, pohladkat ho, asi 30 sekund sa z neho naramne tesit a potom si nanho sadnut....

ichbinich
autor
1. apr 2014

@vevesh:
Ano, vtieranie jedla do vlasov je aj u dcery velmi oblubene. V nemcine je prislovie, ze votriet si nieco do vlasov, vo vyzname, to je zbytocne. Tak neviem, co si teda potom mam o tom jedle mysliet, zvlast, ked som ho uvarila ja 😉 😀
Len najradsej to robi, ked uz je vlastne nachystana do postele, okupana, ale este ani za svet nechce ist spat, tak ju vezmeme k rodinnej veceri, Potom jej da manzel este nieco ochutnat (ona uz samozrejme vedla pred tym), no a to si potom s oblubou natrie do tych prave umytych vlasov...

Minule som asi dve minuty odpratavala katastrofu, co zanechala na jednom konci obyvacky. Potom sa obzriem, ze kde je, lebo nejake podozrive ticho, a ona si zobrala z policky predposledneho cokoladoveho mikulasa, pekne si ten staniol odbalila a uz ho aj jedla, pekne schovana pod stolom 😀 😀 😀
Oci by mi bolo treba nie len ze aj zozadu na hlave ale este aj na zadku, kua 😉

ichbinich
autor
2. apr 2014

Moje dieta dokaze:
prerusit akukolvek cinnost, aj neblahu 😀, a priliezt okamzite do kuchyne, len co zacuje, ze pracujem s umyvackou... 🙄 Este vykladat riady, no dobre, tie su ciste, ale ked davam spinave a ona sa mi tam clapka v tej vode a zvyskoch, co vytieka z riadu na dvere... bleee
Dost mi to lezie na nervy, lebo za tu pol hodinu az hodinu, co spi, proste nestiham aj pracovat, aj domacnost, aj varit a pod....

gaby21
2. apr 2014

Najnovši poznatok. ktory som dnes objavila na mladšom. Dokaze byť von od osmej rana bez akejkolvek stravy a spanku, a večer o šiestej isť domov s huronskym revom, bez potreby najesť sa, stale ma presviedčajuc, ze ešte stale nie je čas isť domov, som unavena ako kon 😝

ichbinich
autor
7. apr 2014

@gaby21:
Poznam. Respektive najrpv s huronskym revom nasilu vonku, a potom s huronskym revom ako posledny domov z ihriska, lebo este nechce ist domov a uz vobec nie do vane a spat...

Strana
z6