Čo na zápchu u 4-mesačnej?
Ahojte mamicky,viem ze tu uz bolo veela skupin ohladom nekakania deti. Dcerka bude mat za tyzden 4mesiace a teraz mame 7dni co nekakala. Uz ma troska chyta strach:( malu stale kojim. Brusko ju neboli,ma ho makke,kazdy den cvicime,bicyklujeme. Aspon ze ma vetry,prdka dobre. Uz son skusala aj rurku,ta nam vzdy pomohla a teraz nic. S Dr.som volala a ze mam byt v klude,ze kojene deti to mavaju. No v klude uz nedokazem byt. Neporadili by ste mi jieco?
@limcasimca79 ty si normálna???alebo si len robíš srandu!!!ale ani nieje dobre 😖
Existuje harmančekovo-ibištekové glycerínové preháňadlo, volá sa easylax - je pre deti, dostať ho v lekárni.
@hlobenova
A keby si skúsila probiotika?ale keď je len kojena tak zevraj to je normálne...neboj, keď je mala kľudna tak ju nič nebolí horšie by kedy plakala...
@hlobenova vraj je to u kojených detí normálne. Vraj sa mlieko celé vstrebáva, netreba vylučovať. Ak ti povedala doktorka že je to normálne, tak čo jej chceš dávať? Ak nemá čo vylúčiť, načo rúrky a iné ,,pomôcky,,. A hlavne keď jej nič nie je a je v pohode.
Ak si si nie istá, zavolaj inej pediatričke, prípadne na detskú pohotovosť v tvojom meste a poraď sa.
Maminka nech zacne papat lanove semienka,aby to preslo do mliecka-cele lanove semienka popucit valcekom, zaliat vodou a nechat odstat cca 15 min alebo aj cez noc. Skuste si dat tiez slivky ako vam radia a s jogurtom. Malinkej mozete dat na lyzicku skusit tu vodicku z lanovych semienok. Kedze este nepapate prikrmy, skuste do seba dostat co najviac vlakniny a uzivajte hilak forte kvapky.
Moj maly nekakal aj 12 dni, prikrmami sa to upravilo,ja som skúsila aj lyzicku slivkovej stavy,da sa kupit v dmke,alebo kvapky baby calm
4mesacne kojene babatko nemusi kakat aj 12dni! A ma makke brusko, je spokojna tak co riesite?! A rurku na co preboha ked ju neboli brusko a netlaci ani. Nic jej nedavajte hlavne, ked tak vy skuste zaradit nieco z toho co vam tu radia do stravy.
Mne Dr povedala že aj 10 dní je úplne normálne... bruško má mäkké, bolesti nemá, ja by som jej teda nedávala nič 🤷🏻♀️ keby je to väčšie bábätko tak slivkovú šťavu, ale v tomto veku by som ešte počkala, hlavne keď nemá žiadne problémy 🙂
@limcasimca79 ad1) aj tak by to nepomohlo, ad2) strašiť malé dieťa aby sa vykakalo je choré bez ohľadu na to či si to zapamätá alebo nie 😑
@hlobenova to je uplne v poriadku ako aj pediatricka hovori, ja tiez ked som synceka len kojila, ked este nepapal prikrmy, tak mi nekakal 10 dni a potom na 10ty sa pokakal - babatko cisto kojene mliecko vstrebe a nemusi nic vylucit, neskusala by som slivkovu stavu, ta sa dava az ked su zavedene prikrmy (aspon take informacie mam) a co by som ja vyskusala je tepla voda alebo harmancekovy caj - to mi odporucila aj pediatricka ☺ len nestresuj dobre bude 😊
Skús sa opýtať na glycerínový čípok v lekárni, len neviem koľko mal môj malý, či ho môže aj také malé dieťa ako máš ty, ale pomohol..
@hlobenova Naša keď bola plne kojená, nekakala aj 10 dní. A potom sa vykakala úplne v pohode, žiadna zápcha. Dr hovorila, že všetko potrebné strávila, ale pre pokoj duše mi dala čipky Sanova (sú od narodenia). Použila som ich asi 2-3 krát a potom som pochopila, že ma proste také trávenie a nič ju neboli, vykaká sa v poriadku aj po tých 10 dňoch, tak som to prestala riešiť 😉