Čo robia doma mamičky s deťmi, ktoré nechodia von?
Nechcem tu teraz sposobit nejaku diskusiu o tom, co je lepsie pre deti, alebo nie je. Ale ja chodim s mojim malym stale von, teraz v lete sme vonku prakticky cely den az na obedny spanok a obed. Takze tak od 9rano do 11. A potom od druhej do pol osmej. O osmej ide spat. V zime v kazdom necase sme boli vonku (este v kociku) aspon 2 az 3 hodky denne, ci snezilo, prsalo, fucalo, mrzlo. Prestahovala som sa na dedinu, kusok od BA a viem, ze je tu kopec deti. Nemam tu moc kamaratok, ale sledujem mamicky a stretavam stale tie iste tvare. Jedna je pripad ako ja, stretneme sa kazdy den 2x a debatujeme spolu, prisaham ziadna ina mamicka neni vonku len my dve. Samozrejme xy z nich chodi na ine miesta. Ale mam 3 susedky, ktore maju male deti 1rok, 3roky a 3 a pol. S nadejou, ze najdem nejaku partacku s ktorou by sme este mojli ist von som sa spytala, ci niekedy nepojdu von.. dostala som 3x tu istu obdpoved... “oni cez den von nechodia” vidim ich, ze su naozaj doma, pocujem ich deti, ako kricia, placu smeju sa atd.. zrejme bude takych mamiciek viac. Mna by uprimne zaujimalo, tie ktore nechodite tak, ze na cele dni von, co robite doma napriklad s tak 1 az 1,5 rocnymi detmi. Ako ich zabavate aky im robite program? Mne nevadi chodit von, s malym sa rada flakam, ale minule bol chory mal teploty a siestu chorobu a boli sme doma tyzden, uz som myslela, ze zosaliem. Nudil sa, krical, vymyslal, vyhadzoval supliky, behal hore dole ako saso, neobsedel ani sekundu, vytlacal mysla, otvaral kose, umyval si ruky v zachode... hracky 0 bodov. Musela som byt nonstop v strehu. Preto mi poradte co robite vy doma s detmi, ze Vam tam je “lepsie” ako vonku. Dakujem 🙂
@selest hej presne, krasne si to vystihla :D
@gerrwie_girl Vlastne som nidky nechapala vyznam toho dlhocizneho kocikovania nech nad tym rozmyslam ako chcem 😃
Tvoje slova😉
@selest hej je to minimálne zaujíma pozorovať ako sa ženy vedia dotahovat ako sliepky faaakt lepšie ako tv😂😂😂
@gerrwie_girl
@selest vidíte presný priklad😂😂😂😂😂
@maciatkolulu Ano. Rakcia na: "po pravde nechápem mamičky čo nechodia kočíkovat" . A k tomu co si napisala o tych sliepkach, nezabudaj, ze aj ty sa tu dotahujes 🙂
Ja mam jednu starsiu 6r a druha 4 mesiace. Neda sa byt cely den von.musim aj navarit aj upratat aj sa postarat. 4 mesacna nenavidi kocik. A ist v tomto pekle von s nosicom je o drzku. A neznasam ihriska prepchate detmi a mamickami. Nezaujima ma ich zivot ani problemy ani ja o svojom nemam chut rozpravat s cudzimi. Takze ano stane sa ze nejdeme von niekedy a nemyslim si ze moja 6r je ukratena o nieco.
Byvame na dedine v rodinnom dome zo zahradou, maly ma 18 mesiacov a od narodenia je zive striebro, von chodievame v lete 2x, v zime raz, nie je to v rovnakom case a ani dlzka nie je rovnaka, zalezi od toho ci potrebujem ( nakupit, lekar, teraz mame obdobie zavarania, potrebujem aj zahradu obriadit) podla toho robim denny program z tym ze maly spi 1x na den asi 1.5 hod aby spinkal v klude doma, na ihriska chodievame vramci toho aby bol aj s ostatnymi detickami, kedze zatial mame iba jeho...
vysavam kazdy den, varit musim kazdy den, muz mi nezie to iste na druhy den, a vecer ked maly spi mame vyhradeny cas pre seba s muzom ( nie na domace prace)
maly sa dlho nevydrzi hrat z jednou vecou, ale rad opakuje po mne napr ked vysavam on pomaha, ked vesiam pradlo podava, ked oberam napr cucoriedky obera aj on, skor sa mi " zahra" pri domacich pracach ako z hrackami, to je u nas minus faza, tiez velmi rad polieva kvety, zameta...
ale aby ste si nemysleli ze len pracujeme:D citame si aj knihy,rad sklada skladacky alebo lego, a este rad tancuje ked mame pustenu hudbu
kazde dieta je ine, kazda domacnost ma ine fungovanie podla mna je dolezite aby dieta a matka boli spokojne a nezalezi na tom ako to robia ostatni... ;)
Mna by zaujimalo, co robim zle, ked mi "davat prat" trva 20 minut a nie 5. Len kym pretriedim pradlo, tak je to nosa casu. Mam susicku, cize nevesiam. Prehodit veci z pracky do susicky je 30 sekund, ok. Ale len kym ususene pradlo povyberam (drobnosti hadzem hned do kosa na ciste pradlo a tricka vyrovnavam a ukladam na seba, aby som ich mohla poskladat, ked budem mat viac casu), tak je to minimalne 5 minut, nieto este vesat to na susiak a potom zvesovat a skladat/zehlit, to je ovela casovo narocnejsie. Nedokazem kazdy den navarit jedlo do 30 minut, to mozno nejaka rychla polievka alebo cestoviny, polotovary (ktore nelubime), parky, prazenica, krupicna kasa. Ked mam navarit plnohodnotne jedlo, tak to trva minimalne 1-1,5h. Lebo to nie je len o tom, ze maso sa dusi napr. 45 minut, ono to treba aj umyt, orezat, nakrajat, naklepat, ocistit zeleninu, nakrajat, atd. Inak sa vari pre 2 ludi a inak pre 6 ludi. Len priprava francuzskych zemiakov na pecenie mi zaberie aspon hodinu. Pecu sa mi dalsich 75 minut. A mozno by som povysavala za 5 minut (niekolko desiatok m2 prizemie), len to nie je len o tom, ze prebehnem podlahu vysavacom. Ono treba aj pozdvihat par zabudnutych hraciek, sem-tam nejake zabudnute papucky, povyberat zakotulane veci spod gauca, atd. Ale na druhej strane chapem, ze toto sa lavou zadnou zvlada iba kym je babatko v brusku. 😉
@bobricek1979 moja ma 4 mesiace a ked vidi kocik vrieska ako pavian. Takze nekocikujem 😂 a zijem, som stasna, spokojna. Ci teda mam kocikovat len preto aby ma okolie videlo ze moje deti su vonku? Osobne sa mozem vykaslat na nazory. A s nosicom ta trepat v 30-35st vonku je uplne prijemne pre obe
U nas ked som mala len jedno dieta , isla som s nim doobedu na hodinku (obcas k tomu nakup,pes a pod.) A poobede tiez na 2 hodinky cca bud na ihrisko alebo niekde mimo ,nejake vybavovacky ked boli a pod.. teraz mam 2 deti ,..a jednoducho doobedu sa von nedostanem ... musim urobit jest,upratat - a s detmi je to presne tak ze jednu izbu upracem a starsi mi urobi bordel v druhej a pod .. medzitym sa venovat babätku - dlho mi zaspava ,v kociku jači ,prechadzky su u nas rychlovka ,..takze uspavame na rukach a tak .. a poobede ked ideme alebo az ku veceru tiez na 2 hodky a okolo 19tej zacnem obidvoch davat dokopy,okoko 20tej su v postely ... a spia cca za polhodku ... a vecer je zaase ten isty bordel ale vela krat sa mi uz nechce pratat ,chcem oddychnut s muzom pri telke radsej 😊 a starsi sa vie zahrat aj doma , ma lego,puzzle ,plno hraciek ..ale aj tak najcastejsie robi to co ja ,pomaha mi alebo si pozrie rozpravku ... takze ja obdivujem mamicky ktore su vkuse von , a mna uprimne vysedavat cele hodiny na ihrisku nebavi , nieto teraz v horucave ... volim strednu cestu, z kazdeho troska..aj si trochu upratat,navarit,dat si prechadzku ,alebo len tak byt chvilu von .. a mat aj svoj klud 😉
Keď bol Tado malý, chodila som von v každom počasí, doobeda 3 hodiny, poobede 5 hodín... aj v mraze :D Teraz má 3 roky, chodievame von, ale už nechodím, keď fúka a do toho prší :D, to sa mi fakt už nechce. Inak sme stále vonku. Malý sa mi tam prebaví najlepšie. Piesok, blato, kaluže.. to je jeho.
Doma nevarím - varí mi muž ráno, keď ide do práce (vstáva okolo 4-tej - robí to dobrovoľne) a upratujem, keď príde svokra alebo manžel a sú oni s malým vonku, tak 1-2x do týždňa. Mne to stačí, keď sme vonku, tak vnútri nemá kto bordel urobiť.
Myslím si však, že každý má taký režim aký mu vyhovuje. Mne sa vonku páči viac 🙂
Aj u nas na dedine rovnako... Oni vyhodia deti na dvor a kvasia doma alebo spia 🤦🤦🤦
@rybka16 skor je to taky syndróm dedinskej zeny. Ked nemam o niekom detailne informácie co robi a kedy presne to robi tak aspon poohovaram. A presne kvoli takým typom niektore mamicky radsej tie deti vypustia na dvor za zavretú bránu a “kvasia” napríklad pri zaváraní ako by mali strácať cas s debatami s niekym len preto aby si o nich dotyčná nemyslela, ze “spia.”
Ja rada kvasim aj spim cez den s malou. Cim viac deti mam, tym mam vacsiu potrebu odpocivat. Necitim sa kvoli tomu vobec zle.
@vendulka80 100000 % si to vystihla
Ahojte, nechcem rozpútať diskusiu, ale čo robia celé leto mamičky, ktoré nechodia na dovolenky? Lebo my sme celé leto pri mori a na dovolenkách a nestretávame tu žiadnych Slovákov… Tak mňa to strašne zaujíma, čo preboha celé leto kysnete na Slovensku? Pýtam sa to iba preto, že keď náhodou na pár dní prídeme na Slovensko, tak deti tu nemajú čo robiť a stále sa pýtajú ku moru. Tak preto chcem vedieť tipy, čo tu tie mamičky celé leto vedia robiť...
P.S. To len na odľahčenie. Sorry, ale fakt ma irituje spôsob, akým autorka poňala túto diskusiu.
@ellieellie “chodíme sa prechádzať “
@ellieellie 😂😂😂👍👍👍
@stela01 a kysneme alebo spime, hned ako detiska vyhodome na dvor 😂😂😂
@ellieellie kúpaliska, záhrada s bazénom, výlety, ihriska, parky, dovolenka pri mori na tyzden, kde mi maly nevedel vydrzat, dovolenka v horách..mám pokračovať?😉Ja osobne si neviem predstavit celé leto na jednom mieste a moje dieta tiež nie☺️
@lucinka1988 ja myslim ze bola iba ironicka, nemyslela to vazne :D
@ellieellie 👍👍 si super 🙂
@gerrwie_girl ja viem že áno, ale mala som potrebuje to uviesť na pravú mieru lebo ak nie táto mamicka, istotne ina by sa to tu za chvilu opýtala 😉
@rybka16 no na MDD sa tu tym dve "chvalili" ze dom je super ze deti vyhodia von a oni si oddychnu 🤔 no ja chodim s detmi von,zavaram popri dvoch detoch aj varim a pecivo peciem doma, a moje deti nie su vyhodene vonku.... Odpovedala som na otazku ktora bola polozena, nemusis hned rypat ak sa ta to dotklo 😂🤦
@wieruska1 ze tralalakat sa kym robota stoji..😂
A co mas doma stikacku kolko odrobis?? A kedy?
Osobne beriem jeden až dvakrát do týždňa Upratujem priebežne a jedenkrát týždenne také väčšie upratovanie takže mi to čas nejako nezaberie A keď sú mamičky vonku viacej Tak doma si ani nenarozhadzuju... Takže čo chceš vlastne upratovať stále a akú robotu máš na mysli?
A to je napríklad aj dosť umývam riad ručne lebo nedávam všetko do umývačky a umývačku púšťam Tak raz za 3 dni.
A varím na dva až tri dni a robila som to aj keď bola malá a ešte do roka taká že som jej varila príkrmy iba pre ňu Tak takisto som to urobila rovno na dva až tri dni a hotovo. Takisto to robili aj naše mamy a rozhodne odmietam stáť za šporákom každý deň hodinu do obeda alebo kedysi keď ešte malá spala cez obed tak som robila 2. Od keď ona spala a potom som si stihla ešte pozrieť aj online nejaký seriál a vypiť pri ňom kávu a rozhodne som nemala doma Neviem aký neporiadok alebo špinou jednoducho Všetko sa dá a len zase netreba byť zaťažený len na upratovanie typu ani lyzicka v umyvadle🙈, lebo ti utekajú Najkrajšie roky života...cas..
ešte poviem že Ja rozhodne nevstáva mo siedmej ráno s malou, ale naučila som ju že ma nechá ešte pospať a ona sa pohrá v izbičke alebo si pustí nachvíľku rozprávku alebo pesničky a môžete ma aj ukameňovať ale hodinka denne tomu dieťaťu neuškodí Veď aj my sme ako deti pozerali rozprávky a Pre mňa je ranný spánok nenahraditeľný
@lucinkab Aj ja vyhodim deti von a robim si alebo odpocivam. Preco mas nazor, ze to nie je ok? Mne sa napr. nepaci, ked rodicia robia svojim detom animtorov 24h denne. Potom sa tie decka nevedia sami zahrat, nemaju fantaziu. Aky rozdiel je v tom, ze ked deti skacu na trampoline, alebo sa hojdaju, smykaju, hraju v pieskovisku, nahanaju, ze ja som od nich 2 m vonku alebo 20m vnutri v dome, rovim si svoje a sem tam na nich ockom mrknem? Som zla mama podla teba?

@maciatkolulu mna stale fascinuje ze niekto klikne na diskusiu a cuduje sa ze ludia diskutuju..