Čo robia doma mamičky s deťmi, ktoré nechodia von?
Nechcem tu teraz sposobit nejaku diskusiu o tom, co je lepsie pre deti, alebo nie je. Ale ja chodim s mojim malym stale von, teraz v lete sme vonku prakticky cely den az na obedny spanok a obed. Takze tak od 9rano do 11. A potom od druhej do pol osmej. O osmej ide spat. V zime v kazdom necase sme boli vonku (este v kociku) aspon 2 az 3 hodky denne, ci snezilo, prsalo, fucalo, mrzlo. Prestahovala som sa na dedinu, kusok od BA a viem, ze je tu kopec deti. Nemam tu moc kamaratok, ale sledujem mamicky a stretavam stale tie iste tvare. Jedna je pripad ako ja, stretneme sa kazdy den 2x a debatujeme spolu, prisaham ziadna ina mamicka neni vonku len my dve. Samozrejme xy z nich chodi na ine miesta. Ale mam 3 susedky, ktore maju male deti 1rok, 3roky a 3 a pol. S nadejou, ze najdem nejaku partacku s ktorou by sme este mojli ist von som sa spytala, ci niekedy nepojdu von.. dostala som 3x tu istu obdpoved... “oni cez den von nechodia” vidim ich, ze su naozaj doma, pocujem ich deti, ako kricia, placu smeju sa atd.. zrejme bude takych mamiciek viac. Mna by uprimne zaujimalo, tie ktore nechodite tak, ze na cele dni von, co robite doma napriklad s tak 1 az 1,5 rocnymi detmi. Ako ich zabavate aky im robite program? Mne nevadi chodit von, s malym sa rada flakam, ale minule bol chory mal teploty a siestu chorobu a boli sme doma tyzden, uz som myslela, ze zosaliem. Nudil sa, krical, vymyslal, vyhadzoval supliky, behal hore dole ako saso, neobsedel ani sekundu, vytlacal mysla, otvaral kose, umyval si ruky v zachode... hracky 0 bodov. Musela som byt nonstop v strehu. Preto mi poradte co robite vy doma s detmi, ze Vam tam je “lepsie” ako vonku. Dakujem 🙂
Ahoj moje maličenstvo vstáva skoro vždy o 10tej alebo o 9tej. Kým sa vymotáme naranajkujeme je vzdy 12 hodín. Navarím frisko obed. Ona má medzi tým šlofíka. A okolo 15tej do cca 19 tej sme vonku.
Ja chodim von o 8 do 10.30 (o 11 ide spat) a potom od 15 do vecera. Doma by ma 2r syn zlyncoval :D ked sa vybeha dobre spi, lepsie je. Podla mna je to aj zdravsie. A doobeda len raritne niekoho na ihrisku stretavame :/ neviem kde su vsetci
Ono je rozdiel mat jedno a dve deti aspoň u nás...keď som mala len dcéru boli sme tiež stále vonku či už na ihrisku kde sme bývali ale prechádzky a tak ale ako sme sa presťahovali do domu tak veľa času trávime tu je to jednoduchsie ustriehnuť 1,5r a 4,5r deti pokial sú živly ako naše mladší chce robiť všetko čo staršia neexistuje ísť s nimi von na ihrisko ktoré by nebolo oplotene jeden ide do láva druhý do práva teraz je to take u nás narocne obdobie..a ja sa neviem rozkrájať mame vzdorove obdobie so separacnou úzkosťou tak je to narocne
@maciatkoe neviem ako tvoj muz, ale moj chodi rano do prace tak si ranajky chysta sam 😉
@stela01 aj ja si kazdy den umyvam vlasy, ci je na tom take divne.. (mimochodom alergici napr by si aj mali vlasy umyvat kazdy den zo zdr.dovodov)
ako zeny ja niekedy zasnem nad cim sa dokazete niekedy pozastavit, umyvanie vlasov a ranajky bez muza.. to je fakt podstatne..
@maciatkoe nie každá žena má muža o 16, keďže my sme ho tiež nemali robili sme si program.
@mirola čakala som kedy sa to zvrtne, že si vlastné neschopná, lebo ho nenechas doma vyberať hrnce, šuflíky a bezcieľne pobehovať, ale ho tahas kade tade.ja som medzi synovym 2-3 r bola veľa vonku, lebo sám sa extra nevedel zahrať ku všetkému potreboval mňa a, keď som mala navarené nevidela som dôvod byť doma.Hral sa rano pokým som varila, potom von, 3 hod spánku a, keď som chcela nech večer dobre zaspí musela som ho zase vybehať, alebo bol v bicykli v sedačke a chodili sme na hrádzu.Ak som nevarila ráno, tak večer pokým muž kúpal a hral sa s ním.Ale jasné, že sú ženy, ktoré čítajú knižku, pozerajú ako sa deti hrajú, ale ja som si chcela dní spestriť, keby som každý deň robila doma to isté a sadla na to isté ihrisko pod dom nezvládnem to.Kazdy potrebuje niečo iné.
@jana_eyre_2 Ranajky su zaklad dna 😊. My kazde rano ranajkujeme spolu. Obaja do prace rano chodime.
@maciatkoe vidis, pre teba su zaklad dna, pre mna zase nie.. ja do prace nechodim, ty ano - kazdy to ma inak.. ale vytahovat ze "ake je smutne" ze je bez muza len zato ze ho nespomenula v rezime jej syna mi pride troska mimo, sorry 🤔
@jana_eyre_2 podla mna je normalne spomenut manzela, ked opisuje den syna 😊. A vysvetlila som si to s nou 😊. Mimo si ty, ze sa staras do toho co som si pisala s nou. A mne je tvoj rezim ukradnuty.
Tak toto iste mi pride aj u nas v Turach. Je to sice akože mestečko ale to ma od mesta riadne daleko pre mna je to dedina. Su tu preliezky a parky. S dcerkou chodime každy den vonku. A ak natrafime po 2 tyzdnoch na jedno ci dve deti tak sms radi. Nuz ja si myslim že kedže ľudia tu ziju poväčšine v domoch tak su ich deti na dvore. Ale ked tak pozeram po domoch tak nepočujem ani nevidim deti. Kde tie deti su? Prisťahovali sme sa pred rokom a poznam tu len jedneho človeka. Viete čo si ešte myslim. Ze tie deti niesu anj tak na dvore či zahrade ale v nakupnych centrach a detskych kutikoch v nich. Tam si mtslim že deti su najviac. Vela krat sme zazili ze celorocnd sme chodili na preliezky pri jednom obchodnom centre a von nebolo ani jedno dieťa ale videli sme jch cez sklo v nakupnkm centre detskkm kutiku. Čo dodat. Teraz sa to asi tak nosi aby deti co najmenej boli na čerstvom vzduchu a namiesto toho sa vlačia s rodičmi po nakupoch aj cely deň.
@maciatkoe ja ti svoj rezim nepisem, neviem preco to pises.. a prepac, ale je to diskusia kde prispevky vidia vsetci, takze sa stava ze na prispevky urcene inym reaguju aj ostatni ludia, ak s tym je problem, su tu este sukromne spravy.. dobru noc..
@eliska13 inak po pravde, byt troskucku “konfliktnejsia” povaha uz by sa to davno zvrtlo. Ono nema vyznam, ani presviedcat, ani oponovat alebo sa obhajovat. Vela krat som si kusla do jazyka a mavla rukou, ale len hlavne preto aby sa to nezvrtlo, aby som zbytocne nemrhala energoiu. 🙂 ale vsimla si si
@jana_eyre_2 ❤️
@maciatkoe tiez neranajkujeme cez tyzden s manzelom a manzel je vlastne pocas dna v praci asi ako vacsina manzelov matiek na materskej...to by teda bolo zivotov bez lasky podla tvojho vyjadrenia....manzel chodi domov vecer a tu sa mamicka bavi o programe cez den s dietatom a nie o programe s manzelom...tak trosku premyslania pri pisani a nie len ironicky podpichovat.
@mirola kým som mala jedno dieťa aj ja som trávila väčšinu času von, ale z každým ďalším dieťaťom je domácnosť náročnejšia, voľného času menej a menej a tiež rozdielne záujmy deti. Prvá dcéra mi stále vrieskala a musela som ju neustále nosiť alebo kočíkovat, aj na spanie a tak som radšej kočíkovala. Druhá dcéra bola pokojné dieťa, ktoré spávalo v postieľke - teda som si užívala, že mám aj ja chvíľu voľna a von ísť ma ani nenapadlo 😂. Teraz mam tretiu dcérku a už takmer žiadny voľný čas, bývam v dome so záhradou, deti majú trampolínu, hojdacky, šmýkačku, pieskovisko, v lete bazén, kamošky od susedov - na ihrisko zavítame cca raz za 2 týždne len tak na hodku, aby sa nám trosku zmenilo. Keď sa nedá ísť von, u nás je to o držku - najradšej by som sa vystrelila na mesiac - dom je celý hore nohami a dievčatá sa medzi sebou stále škriepia 🤦♀️
Ja napriklad nechapem zeny co su v kuse s detmi von od rana do vecera, ja osobne po 2h chodenia mam krize v keli, potrebujem doobeda varit obed rodine a malemu a vstavame o 9 takze vobec nato neni cas ist niekam maly je na terase ak nesvieti mega slnko..... potom mam dieta, ktore nechce nosit na hlave nic, tak nebudem v tom najvacsom slnku s nim behat po vonku aby bolo zle mne popripade aj jemu a este do toho moje probemy so zaludkom, vzdy musim jest pravidelne, nacas a byt 5hod von, nemozne a plus mam akcne dieta ktore je kazdych 10s na inom mieste, ja okolo neho lietam ako blazon a nepoznam take ako niektore mamicky ze dieta sa v piesku hra hodinu
A v zime, v jeseni ked vidim po dazdii s detmi v kociku, k comu je to akoze dobre? A idealne tam byt hodiny a potom plakat ake mam chore dieta, to najviac milujem
Mam dieta co si vymysla sam aktivity ked sme doma alebo robi lotroviny
@mirola ďakujem za opis. Program je pekný, tak na 1-2 dni, neviem si celkom reálne predstaviť každý deň sa zastaviť v pekárni, na kofolu, limonádu a zmrzlinu, asi po týždni by som mala toho dosť, tiež keď prší, či je chladno si tých 6 hodín vonku neviem predstaviť... ale keď sa takto dokážeš pretúlať každý deň celé poobedie klobúk dole
@jenny333 my vlacime deti po nakupoch kazdu sobotu, obvykle cca 2 hodiny tym zabijeme. Raz za tyzden potrebujem urobit vacsi nakup a dost mi vyhovuje nevlacit to vsetko v rukach alebo na chrbte, ale pekne pohodlne nalozit do auta. Deti sa zatial vyblaznia v detskom centre a este nam to urobi aj zdravotne dobre, kedze sme alergici - ja aj so synom mame alergiu cca 6-7 mesiacov v roku. Na cerstvom klimatizovanom vzduchu v nakupnom centre sa nam fakt ulavi od vyslzenych bolavych oci a roztecenych slznic v nose a hrdle 😋
@mirola ja som si presne to iste hovorila že ako môžu byť stále s deckami doma.. ja som stále bola niekde s malým, výlety, ihriská. Až pokým sa mi nenarodil druhý, o ktorom som si idylicky myslela že no čo dám ho do koca/šatky a pôjdeme von, ale kde. Vrieskal mi tam nonstop, jemu je proste najlepšie doma. Tak sedíme doma. Dúfam že to do určitého veku prejde, lebo ten starší tým hodne trpí. Sme tam hodinu vonku, aj to ideme do obchodu a na zmrzku. Keď je doma táto vyletujeme, aspoň takto sa mu to snažím vykombenzovat.
@mirola a co si si myslela ze s nim nudes hrat puzzle???Deti bavi oresne to,co pises a este ho dlho hracky nemusia bavit ale bude ho bavit presne to co pises,babrat sa s vodou,otvarat sufliky a pod.
@elementissa neda mi nereagovat...u mna napriklad danie veci do pracky a zapnutie pracky je proces na 15-20minut, lebo maly musi asistovat...nedopusti, aby som to spravila sama, takze nalozi/vylozi, zavrie/otvori dokola xkrat....dalsia vec, nedavam na vecer, lebo to putuje do susicky ktora bezi aj 2,5-3,5hodiny...to zas by nahodou mohli susedia pocut...dalsia vec, ak chcem dat prat viac praciek(periem maleho veci zvlast kvoli prasku na pranie, ktory je drahsi)...mame vela pradla -'nic nema maly na sebe 2x kvoli problemom s pokozkou. Co sa tyka vkladania riadu do umyvacky....muzovi napriklad vadi umyvat pribor v umyvacke, nikdy mi do nej nic neda ale obklada celu linku, lebo jemu sa to zda lepsie a rychlejsie v rukach a ma pocit, ze niekedy sa k tomu dostane skor ako ja....vysavacieho robota nemame...je to luxus, peniaze nie su. Varim minimalne na 2x...zvlast dieta, zvlast my...ked chcem poskladat pradlo, opat sa do toho montuje dieta, lebo aj ono chce...aj on chce odkladat do skrine, ale pritom vyhadze...cize poskladanie pradla a odlozenie trva dokopy aj pol dna niekedy....takze nesud podla seba iba...na to aby ti to fungovalo, musia vsetci clenovia domacnosti dodrzovat to iste ;)

@mirola zlatko , ja som to v zlom nemyslela sme sa nepochopili
Mne osobne je jedno kto má aky režim hlavne že ty vy dieťa je spokojne 🙋🏼♀️