icon

Čo robiť, keď bábätko chodí, ale nesedí?

2. okt 2024

Vraj tomu treba zabranovat kvoli zdravemu vyvinu, ale ako ked to robi 90% casu. Dakujem za rady ak mate od fyzio alebo niekoho kto sa vyzna.

kitycat
•
2. okt 2024

To nevadi, sed je narocny a byva castomposledny. Moja snad ani sikmy sed sama nespravila
To babatko je uz batola, nie?

anjelicek26
•
2. okt 2024

Nedat mu možnosť sa vyťahovať,položiť do priestoru, nech lezie,stvornozkuje,posilňuje chrbát.

lucia13022023
•
2. okt 2024

Aj syn sa prv postavil na nohy, chodil okolo nábytku.. Tuším mal 7 mesiacov. Potom z toho išiel na štyri, do sedu a začal štvornožkovať okolo deviateho mesiaca. Cvičila som s nim taky jeden cvik od fyzio s loptou. Mal byť na chrbte a dvíhať nožičky alebo si mal držať loptu nohami. Aby posilnil spodné brusne svalstvo. Ci to pomohlo neviem. Bolo ťažké cvičiť s akčným dieťaťom 🤣
Skus zájsť k fyzio. Každé dieťa je iné, čo platí na moje nemusí na tvoje.

uskrnica
•
2. okt 2024

no to je fakt, je to uplne individualne 🙂 ale asi by som sa poradila s nejakym odbornikom, nech mas istotu. viem, ze niektore deti prejdu takto rovno do statia a ani nesedeli, ale ci je to ok, to uplne neviem posudit.

januska12323
•
2. okt 2024

Koľko má to "bábätko" ? Sed je inak jedna z posledných vecí, ktoré sa naučí preto sa nemá dávať sedieť kým to nevie samo.

janickacrazy
•
2. okt 2024

Netreba robiť vôbec nič, presne takto sa vyvíja zdravé dieťa. Sed je posledná vec, ktorú sa naučí. Všetko je ok.