icon

Dcérka má 3,5 roka a váži 25 kg. Máte aj vy silnejšie dieťa?

simkam2912
31. máj 2020

Prosím vás mate niekto takē tlstejsie dieta?? Moja mala ma 3,5 roka a 25kg,treba s tym ist k lekarovi?

vafinka
31. máj 2020

@simkam2912 za mna ma riadnu nadvahu ako ozaj.neni tlstjsia ale riadna baba.prepac....moj 6 r tolko nevazi .fakt.

jaass
31. máj 2020

@marlent u chlapcov to je iné 🙂

lenka2710
31. máj 2020

@simkam2912 no ja ti napíšem podľa mojej, má 5 a pol roka a nejakých 17kg! Ja som drobná, muž tiež! Ale neustále v pohybe, tancuje, korculuje, bicykluje! Dr mi na 5 ročnej povedala, že je z tých drobnejsich, ale lepšie chudá ako tučná! Papat sa jej moc nechce 🙄
Ale podľa mňa 3 a pol roka a mat 25 kg je dosť, kamoškina dcéra chodi do 5.triedy a ma 27 kg

6mia6
31. máj 2020

Naša ma 3,5 a teraz som je poslala sa odvážiť ma 15,2kg a nejakých 104cm. Zje všetko aj sladké môže keď zje všetko na obed napr. Celá rodina pijeme len čistú vodu. Stravujem sa normálne. Bežná slovenská kuchyňa.
Ešte mám 8 ročného chalana a ma 23,4, meria cez 130 ale on je vychrtlina, sportovec

marlent
31. máj 2020

@eanie 101

zuzap33
31. máj 2020

@lianka123 môj starší syn sa narodil 4200g, na rok mal 12kg. Ale v troch rokoch nemal ani 20kg. A už je pubertiak s výškou 177cm a 63kg. Áno sú také deti a hovorí sa im obezne...

lujza_
31. máj 2020

Môj 9 ročný syn váži 27kg a to nieje vychudnutý 🤷‍♀️😲

meaningful
31. máj 2020

@simkam2912 myslim ze tvoja pediatricka by mala zasiahnut, urcite to nebude ok, treba vysetrenie. Ja mam skoro 3 rocneho a ma cca 15kg a to je taky dost pevny , vela spapka ale vela vybeha.

vilma7
31. máj 2020

Tak na prehliadku snáď chodíte a zrejme to pribralo dieťa pomaly, takže asi by na to lekárka upozornila, alebo?
Môj rovnako starý syn má 15 kg, takže 25 kg v jeho veku si neviem ľahko predstaviť. Dôležitá je samozrejme aj výška dieťaťa.

lenuliatko84
31. máj 2020

@simkam2912 asi maju doma podvyzivene deti.moj syn ma 5 rokov,119 cm a 30 kg.ma brusko,ale po karentene ho mame myslim vsetci.manzel je vysoky ,muzny,taka atleticka postava a ja normalna

zuzap33
31. máj 2020

@lenuliatko84 tym ze su ine deti podvyzicene sa ohanaju matky vsetkych okruhlych deti 😂. Zaujimave my sme ani v karantene nepribrali

lenuliatko84
Autor odpoveď zmazal
lusinda1989
31. máj 2020

@lenuliatko84 obézny neni ale je pribratý.

heidy222
31. máj 2020

@simkam2912 pije sladene napoje? Ak Ano, Tak tie treba uplne zrusit

zuzap33
31. máj 2020

@lenuliatko84 no váhu má väčšiu ako má mať, nevidíte to sama?

sense
31. máj 2020

Zalezi aj od vysky aj nasa mala v 3rokoch 20 kg, v 5rokoch 25 a teraz ma 7 rokov a 27-28kg,...meria ale 139cm

bimbambim
31. máj 2020

Tak keď sa stravuje normálne tak normálne.Ale je to divné lebo moja sa stravuje tiež normálne a ma osem rokov a 24 kg tak niekde asi normálne nie je ale netuším na ktorej strane daj ešte jej výšku ak je veľká ale aj tak je to dosť

evkars
31. máj 2020

Toto nie je vhodne miesto na riesenie takychto problemov, dostane sa ti len vynadane ze si ju prekrmila a budes z toho smutna, ziadne povzbudive slova, urcite to ries s dr ak sa ti to nezda...nas ma 5,5r a 28 kg a nie nie je tucny ani pribraty...je taky

monkop
31. máj 2020

Moja dcéra má takisto 3,5 roka a tiež 25 kíl, jej sestra ma 10 a takisto 25 kíl, stravujeme sa normálne, zdravo, pestrá strava, mala bola od narodenia väčšia ako hovoria tabuľky, je aj vyššia, doktorka takisto nerieši, povedala ze toto sú veľké deti od narodenia a ze netreba s tým stresovať, že sa všetko časom vykoriguje...

lelicav
31. máj 2020

Pripájam sa k názoru,že toto nie je vhodne fórum na takúto tému.Odpoved Vám má dať detská lekárka.Mala by jej váhu a výšku porovnať s tabuľkami a grafmi,ktoré sa používajú pri prehliadkach deti.Podla údajov bude nad priemernú zónu.V Tom prípade by Vas mala nasmerovať na gastro.Nasa detská lekárka takto postupuje.U deti nad alebo pod štandard nečaká a posúva na špecializovanú ambulanciu.

ruzovakrava
31. máj 2020

Píšeš že sa stravuje normálne ale to je vysoko individuálne čo kto považuje za normálnu stravu. Niekto považuje za normálne raňajky pre dieťa Nesquik s mliekom, niekto zasa pšenovú kašu s ovocím. Chápeš, nemyslím to v zlom, tu je ťažko polemizovať či je to stravou alebo tam je niečo zdravotné, alebo je to genetika a tvoja dcérka je aj vyššia a celkovo väčšia ako rovesníci. Niektorí pediatri sú veľmi benevolentní čo sa týka prípadnej obezity, možno sa tvojej dr. dcéra silná nezdá, prípadne to bude riešiť ak bude mať iné zdravotné ťažkosti. Opýtaj sa jej narovinu ako to vidí, preber s ňou jedálniček, prípadne prediskutujte nejaké odbery krvi, pre istotu ak sa ti nezdá že by mohla toľko vážiť ak prijíma podľa teba normálnu stravu

simsin
31. máj 2020

8 rokov a 45kg

sono2
31. máj 2020

@lucia147852 aká je vysoká dcéra pri tejto váhe?

sono2
31. máj 2020

@monkop aká veľká bola pri narodení? A aká je vysoká?

lucindav
31. máj 2020

Moja 4rocna ma 20kg a 115cm. Uz na nej vidim ze je baculatejsia a korigujem ju. Nema brucho, ale ruky, nohy ma pevnejšie ako ostatne deti urcite. Ma rada pečivo, cestoviny, knedlik, a vedela by spratať vela, aj 4 knedle. To jej proste nedovolím aj ked pyta. Je to ťažké ked mi hovori mami ja si este prosim, ale tazsie bude ked sa jej budu deti v škole vysmievať... musis zasiahnuť, aj podla mna je to vela

sono2
31. máj 2020

@6mia6 úplne rovnako má aj moja dcéra.

ckatka
31. máj 2020

Môj syn má 3,5 roka a ma 15,8kg a výšku niečo málo cez meter. Je veľmi pevný, fyzicky zdatný svalnatý. Bol dosť tučný tak do roka a pol. Ale ako začal.chodit, behať, skákať, preliezat...A prestal piť sunar a začal jest normálne, ...tak sa "popravil" 😂 Svagrinin štvorročný má 13kg a je dosť chudý a vysoký. Cez 20kg u tak malého dieťaťa...asi niečo robíte zle...buď málo pohybu alebo zlá strava. Naše dieťa sa nezastaví od rána do večera a takmer ku každému jedlu má zeleninu. Sladkosti a mlsanie medzi jedlami u nás nehrozí. Máme raňajky obed večeru a medzitým keď je veľmi hladný tak maximálne jablko, alebo jogurt, niekedy nejaku susienku. V živote som nebrala na ihrisko alebo do kočiara chrumky piškóty ani nič...musí vydržať domov. Takisto v obchode môže niečo zjesť až po zaplatení a umytí rúk (v aute). Väčšinou orechový bratislavský rožok. Nesmie jest kakao takže so sladkosťami od príbuzných sme vcelku v bezpečí a už sa naučili ze sa majú prísť opýtať, predtým než mu niečo dajú 😌 A zmrzku si sám vyberá obvykle sorbet.
Keď robím doma sladké jedlo, robím ho rozumne a nizkokalorickejsie a zdravšie všade kde sa dá. S domacim džemom, brezovym cukrom alebo napríklad zachladim tvaroh s ovocím.a mame to.ako zmrzku...
Ja som od detstva obezna vďaka zlým stravovacim návykom v našej rodine a od puberty s tým bojujem. Nechcem aby moje dieťa trpelo obezitou v dospelosti len preto, že sladké je "odmena" alebo "útecha". Mne roky trvalo naučiť sa nezajedat smútok /radosť /uspech/neúspech koláčmi...ale ešte dlhá cesta predo mnou...

ave17
31. máj 2020

@6mia6 ja mam 7 ročnú, 134 cm a 21 kg, mame strašný problém s oblečením, vy kde kupujete??? Ale doktorka povedala, že je úplne ok 🙂

koaly119
31. máj 2020

@simkam2912
Ako zalezi kolko veru meria. Moja ma 22 kg a tiez 3,5 roka a nie je tucna. Vyzera o cca2 roky starsia oproti rovesnikom.Jedava normalne jedla a porcie, pije cistu vodu a miluje zeleninu a ovocie. Vela sa hybe. A milujem komentare ludi co kritizuju a nevedia nic. Moje obe deti mali vyssiu porodni vahu a najvaic prbrali len ako kojene deti v pol roku mali 10kil. A pritom neboli stale na prsu. Tak pokial ju neprekrmujes a nedavas vela sladkeho este kludne moze byt v dospelosti sliz.

lucia147852
31. máj 2020

@sono2 105cm. Na pohľad je skôr chudá. Narodila sa 4200g