icon

Detský vzdor

leonidas8790
9. aug 2017

prosiiim pomooooc. moje dievcatko ma rok a ja sa už asi zblaznim. je taka vzdorovita ,ze si s nou neviem uz radu. prosim poradte mi co mam robit.dnes sme si davali asi 30x ciapocku na.hlavu ,aby nemala upal,lebo sme boli vonku.a ona si ju po 31x strhla z hlavy. 😢ja uz som jej capla po.rukach ,ale nezabralo nic..a to je za den asi 100takych situacii...a ked nie.je po nej tak sa hodi na zem zo sedu na chrbát a udrie si hlavicku.coz veľakrát stihnem situaciu zachranit a rychlo ju dvihnem. ale naozaj som zufala.preco sa ten vzdor zacal tak skoro. prosim o.radu co ste robili zo svojimi. mne totiz nic nezabera.som.z nej uz psychicky unavena a vycerpana.nedokážem jej vyhoviet. a uz z nej placem😨😨😨

janickacrazy
9. aug 2017

@leonidas8790 Je to úplne normálne obdobie, náročné síce, ale prejde to, neboj. Čo sa týka tej čiapočky, ja som vyskúšala asi 4 typy čiapok, dokým som našla takú, ktorá malému vyhovuje a nedáva si ju dole z hlavy. U nás funguje šiltovka otočená naopak. Sú aj letné čiapočky, ktoré sa dajú zaviazať dozadu, vyskúšaj. Pokiaľ má dieťa záchvat plaču a vzdoru, ty musíš ostať kludná, to je prvá vec. U nás zaberalo to, že vrieskajúce dieťa dám do postieľky, kde si poplače a ukludní sa. Nechávala som vždy otvorené dvere. Hlavne nedávaj dieťaťu všetko len preto, lebo sa hodí o zem. Ked budeš záchvaty úspešne ignorovať, dieťa časom pochopí, že tudy cesta nevede. Chce to len čas a veľa trpezlivosti.

snehulena
9. aug 2017

Som sa pousmiala s tou čiapkou. Ako píše @janickacrazy, aj nám zabralo vyskúšať viacero typov. Nášmu vyhovuje zase látkový klobúčik, naopak napr.šiltovku si nedá vôbec, resp. hneď ju dáva dole. Čo sa týka ostatného netrúfam si radiť, prechádzame vzdorom tiež.😀 Snažím sa hlavne zachovať kľud, ako rodič musím mať nadhľad a svoje emócie pod kontrolou.

katka253111
9. aug 2017

@leonidas8790 neboooj saa... este len pride ten pravy vzdor 🙂 moj ma od roku a 2mes a teraz bude mat tri a niekedy je to na prasky

xstelinka
9. aug 2017

@leonidas8790 co sa tyka ciapocky,ako pisu baby vyssie...mozete spolu nejaku kupit,ktoru si vyberie ona s motivom,kt.sa jej paci(barbie,pony...neviem na com ficia dievcatka,mam chlapcov 😎 ).....tiez sa mi hadzali o zem a ja som ich nechala tak aj ked ludia pozerali,aj ked sa udreli a vtedy som im to ani nepofukala 😉 deti skusaju co vsetky si mozu dovolit

nina19833
9. aug 2017

Týmto si musí prejsť asi každé dieťa a s ním samozrejme aj jeho mama. Je síce pravda, že u nej toto obdobie vzdoru prišlo trošku skôr ako je zvykom ale zase musíš to brať tak, že keď to skorej prišlo tak to skorej aj odíde 🙂 Skús hľadať také cesty ako ti baby poradili, že napríklad vyberie si sama čiapočku a tak ale ja chápem, že nie vždy sa to dá, treba len vydržať no :/

zuzulkaba
9. aug 2017

Vsetky chapeme tvoje pocity,moja mala vzdor okolo 2.rokov a ja som myslela uz,ze sa naozaj zblaznim.hovorila som kludnym hlasom,vysvetlovala,kricala,capla po zadku..nic nepomohlo..kazdy den sme sa niekolkokrat "pohadali",v 2,5 roku jej to preslo..musis proste len vydrzat,kazde dieta si tym prechadza a nielen raz..pevne nervy prajem

lubi40
10. aug 2017

@leonidas8790 vzdor nezacal skoro, zacel presne na cas 🙂
Okolo roku prichadza prva vlna vzdoru a podla mojich skusenosti ta len pripravuje na tie dalsie, ktore su ovela zaujimavejsie (my napr. mame obdobie ignoracie - hocico poviem, tak to neurobi, resp. urobi opak)
Treba trpezlivost a urobit si veci jednoduchsie - napr kupit ciapku na snurku. Lebo dieta v tom veku este nechape, ze mu chces dobre, takze proste musis niektore veci vyriesit inak (dat veci z dosahu, detske zamky na sufliky a pod.

rheuska
10. aug 2017

nestrácať nervy. aj moja skúša čo to dá. Ponožky, topanky a čiapky tiež odmieta. Takže ak zhodila čiapočku, išla do domu. Von iba s čiapočkou. A tak dookola. Ale inak ak nepraží, tak jej už žiadnu nedávam. Ak chytí amok, tak ju nechám kopať a kričať. Poprípade jej donesiem balón, alebo vankúš nech vybije energiu. Potom jej vysvetlím prečo nemôže to a to. Niekedy aj každú hodinu tú istú vec riešime dookola. Možno ešte nerozumie, ale raz bude.

leonidas8790
autor
10. aug 2017

a este k.tomu za boha sa nechce dat prebalovat.to je suboj titanov.nahanam ju po posteli a ona sa ryhni a ked ju konecne zmohnem tak ručí ako jeleň od placu. ja uz som si dala lexaurin bo.posledne tyzdne su na nevydrzanie😢

silesias
10. aug 2017

Fuha, to uz ked nemozes vydrzat teraz co budes robit neskor? Ja mam strednu protivnu od narodenia a maly ma teraz rok ( rozdiel medzi nimi 16mesiacov ) co by si robila keby si mala dve? Hlavne klud, to ked musis byt na lexaurine teraz co budes robit neskor? Deti nednodu ho maju obdobie vzdoru a trva pomaly do puberty 😁 ked s nou budes bojovat nic nevyriesis skor naopak. Ludia radia vysvetlovat no take male dieta si nechce dat vysvetlit. Ked sa hadzala o zem zaistili sme len aby si nerozbila hlavu a nechali sme ju vyrevat, urobila to asi 10x zistila ze nic nedosiahne a prestala s tym. S tou ciapockou naozaj staci iba vymenit za iny druh a je po starosti a lexaurin mozes hodit do kosa.

bambinka123
10. aug 2017

moj prvorodeny krical,plakal,ked nebolo po jeho. Dokazal sa dostat di takeho stavu,ze sa nedokazal uz sam ukludnit a vtedy som vedela,ze je cas pomojkat a porozpravat sa. Trapili sme sa spolu s tymto fakt tazkym stavom asi pol roka,potom tento sposob vzdoru zacal odoznievat.
A dcerku to chytilo asi pred 3tyzdnami-vreskot,ale ze az hlasivky jej preskocia. Pravdu? Som tiez vystavena psychicky, ale musi si tym prejst.
Pri tom velmi rady neexistuju. Len sa snazit s nimi komunikovat a pomahat im v zvladani toho navalu emocii,ktory ich v tu chvilu pohlti a s ktorym sa detska psychika este nevie sama vysporiadat.
Pevne nervy, sme mamy, musime to zvladnut. 😇