Do koľkých stupňov musí mať novorodenec čiapočku?
Do kolkych stupnov v byte musi mat novorodenec ciapocku na hlave?
V porodnici ked lezala mala na novorodeneckom vobec nemali ciapocky na hlavickach babatka.
Doma v byte mam 22-25 stupnov a neviem ci dat malej ciapku bavlnenu.
Ma casto studene rucky, dam jej svetrik no stale ma. Chrbatik ma taky ani teply ani chladny ked skusim.
Myslite ze to ide od hlavicky ta zima.
Nechcem aby sa prechladila, ciapka jej vadi.
Dskujem za (nekriticke, neironicke) odpovede 😉
nas maly sa narodil 26. oktobra. O 5 dni isiel v kociku pol hodiny domov a bez problemov prezil. V byte sme mali celu zimu okolo 18-20 stupnov. Nikdy nemal vo vnutri ciapku na hlave. Teraz ma 2 roky a nebol este ani 1x chory. Uplne zbytocne mat pri tekej vysokej teplote ciapku. Na co jeto dobre? Teplota sa nemeria podla toho, ci ma studene ruky, ale podla toho, ci ma spoteny krk, alebo ci ma studeny krk. Urcite nie podla ruk a noh.
@janka743 ved ano,v telke..akurat ze hned po narodeni,ako napr.pri mojom drobcovi v aprili (ludia vonku nosili bundy),sestričky na novorodeneckom mali okna dokoran,ziadne dieta nemalo ciapocku,v zavinovacke len bodynko,a bolo dobre..ked sme hresili,ze deti kychaju,tak ze to je normalne a musia si zvykat na zivot mimo bruska.A potom v telke povedia,ze ma mat ciapocku..
@janka743 .))) to enmyslis vazne, ze sa riadis tym co povie jeden doktor v TV, na sTv hovorili ze sa ma dojcit do 2R a na markize, povedala pediatricka, ze dojcenie v 6M je nechutne,, na nasej TV sa odporucaju nechutne ortopedicke topanky na prve kroky, na Ceskej TV sa odporucia doktormi capacky, jeden doktor povie prikrmovat v tedy, druhy uplny opak,, nam na kramaroch v porodnici zakazali ciapocky kvoly prehriatiu, jedine pri prievane,,,, takze treba sa problemom zaujimat, precitat si viac zdrojov, vypocut si viac nazarov, ale urcite nedat na jedneho doktora v tV
@zarja011 novorodenec nemá termoreguláciu, ale ručičky môže mať studené aj vtedy ak mu nieje zima. Väčšinou sú bábatká v perinke, alebo v deke, a trčí im akurát hlavička, ktorá je holá. ja som sledovala či je zima, tak, že som chytila noštek... zasa s tou čiapkou to netreba preháňať, stačí aj plienka na hlavičke, len nech je chránená

@mudreocko a aj moj maval prve tyzdne studene rucicky vtedy som mu vsak nedavala ciapocku,ale take tenucke rukavicky,tym sa jednak zohriali a jednak si neskriabal tvaricku,este som sa bala strihat nechtiky..tak ak Ta trapia rucicky,daj mu radsej tie rukavicky,ale ciapocka je zbytocna podla mna,aby sa babo neprehrialo..