icon

Dovolili by ste dieťaťu návštevu psieho útulku?

fajnova
22. mar 2015

Pracujem v skolstve a v buducnosti mam plan zobrat deti na exkurziu do utulku, aby sa pozreli, ako to tam chodi, lebo casto nemaju ani predstavu jeho fungovania. Zatial je ten plan len v mojej hlave a preto sa pytam vas ako rodicov - dovolili by ste dietatu takyto vylet? Suhlasili by ste? Podla mojho nazoru to detom vela da, vela veci pochopia a tym bezcitnejsim sa otvoria ocka. Ked by ste nesuhlasili, tak mi prosim aj napiste dovod. Dakujem za postrehy. 🙂

Strana
z3
svetluska82
22. mar 2015

@fajnova moj syn ako siestak mal absolvovat takyto vylet do utulku. Rodicua boli proti pretoze je to dalej od mesta a deti mali ist pesi. Taktiezsa bali aby deti nieco nenachytali napr. Choroby.nakoniec nesli

pribinak
22. mar 2015

U nas každý rok škôlkari chodia do útulku, su tam havkáči aj mačky a deti sa dozvedia, ze preco zvieratká končia v útulku, ze my ľudia sme nezodpovední, ze maju zodpovednosť za zvieratko
Učia sa všeličo o zvieratách, o chove, ošetrovaní, výcviku, ...

mima4
22. mar 2015

@fajnova podla mna uvazujes o genialnej aktivite 😉
Zivot nie je len uhladeny a dokonaly... ale prinasa aj taketo veci a situacie, ako su opustene zvieratka... ktore cakaju na svojich buducich panov...

dana33
22. mar 2015

určite by som mojho synčeka pustila,my totižto chodime venčiť a mame z toho radosť,ked možeme urobit psíkom,a aj nam pekny deň...takže určite ááááno.... 😉

zarica
22. mar 2015

Určite áno 🙂

selema
22. mar 2015

Ja by som svoje deti na takúto exkurziu určite pustila 🙂

lubkavargova1
22. mar 2015

Samozrejme a gratulujem rodicom co to zakazuju lebo bacili a bla-bla. Potom mate doma astmatikov a dieta sterilne a furt chore. Nehovorim ze teraz tam sa bude olyzovat so zvieratami, ale aspon pride do kontaktu so zvieratkami. A este jedna vec, rozhodne by som dovolila, aby dieta videlo ako ziju zvieratka co ine deti si vygravcia na Vianoce a Velku noc a potom si s tym nevedia poradit tak to zvieratko vyhodia. Nehnevajte sa, ale takym by som ruky-nohy dolamala a rodicom tiez! To ze je to zvieratko, este neznamena ze tiez nema emocie. A to nie som ziadna zastankyna bludnych ochrancov, len ma dokaze vytocit taketo nezodpovedne spravanie deti a rodicov.

jaduska
22. mar 2015

@fajnova my sme s mojimi deťmi v útulku každý víkend a cez prázdniny tak často, ako sa len dá....najstaršia dcéra tam stratila strach zo psov a nikdy sme si odtiaľ žiadnu chorobu nepriniesli....
Druhá dcéra, keď bola prváčka, tak ich trieda tiež absolvovala návštevu útulku a všetky deti mali z toho obrovský zážitok... Chodia tam aj žiaci z iných škôl - stredných, aj základných. Ja si myslím, že tieto "exkurzie" sú veľmi potrebné, lebo mnoho dospelých, nieto ešte detí nemá predstavu, aká je na Slovensku katastrofálna situácia s túlavými psíkmi a mačkami...
Jedine ak má niektoré dieťatko alergiu, tak by som pochopila, že nemôže ísť.... Iné deti by to mali absolvovať povinne - ideálne spolu s rodičmi....myslím, že by to bol pekná aktivita ku kooperácii rodiny a školy 😉

lucinocka
22. mar 2015

@fajnova urcite ano, a hlavne takym rozmaznancom malym, co hadzu do zvierat kamene a kopu ich, lebo ich drahi rodicia ucia, ze zvierata su menej cenne..

miahavash
22. mar 2015

Určite áno🙂

charlie1980
22. mar 2015

Samozrejme, ze by som pustila. A hned pri tej prilezitosti by som im vysvetlila, ze ako zvieratka nemali to stastie natrafit na vhodny domov, tak ani niektore deticky nemali to stastie natrafit na vhodny domov, aby si popritom vytvarali hodnoty, na ktore sa v dnesnom zrychlenom svete casto zabuda poukazat.

maznacik007
22. mar 2015

urcite ano dovolila by som

sense
22. mar 2015

urcite ano....

fajnova
autor
22. mar 2015

dakujem zatial za prispevky, velmi ste ma potesili, cakala som skor odsudzujuce reakcie... 🙂 tiez planujem zorganizovat napriklad zbierku na granule a pod. nacala som diskusiu hlavne preto, lebo co som sa pytala v mojom okoli, vsetci si tukali po cele, ze to ti urcite neprejde, lebo choroby, lebo tie deti tam psi dohryzu a podobne nezmysly.

lucinocka
22. mar 2015

@fajnova my sme chodili zo skoly aj do detskeho domova, aj do domova dochodcov...mali sme kratke scenky, co sme nacvicili v druzine a potom sme odprezentovali...hned pritom sme sa zoznamili aj s detmi v domovoch a dochodcovia plakali od dojatia...davam tipy na dalsie aktivity 😉

janabanana
22. mar 2015

ja som ako školáčka chodila pravidelne pomáhať do útulku ako dobrovolníčka nikdy som nič nechytla a naviac majitelia utulkov by deti ku chorému alebo nebezpečnému psu nepustili. Je to perfekná skusenosť, dokonca útulok ktorý som ja navštevovala usporiadava vela akcíí ako den detí výlety, tury, prednášky, mikuláš, ples.....

sense
22. mar 2015

@fajnova ved deti predsa nepojdu do klietky ku som a tie psy tam tiez nebehaju len tak po vonku...praveze si myslim ze je to idealny napad amozno by mali ist aj rodicia aby videli ako konci zial vela psikov len preto ze ho deti chceli a potom sa nemal kto starat...(zial velakrat smutna realita dnesnej doby)

charlie1980
22. mar 2015

Tak ja ti garantujem, ze ako dieta som dovlacila kazde zviera z ulice, dokonca sme ich dlho chovali pred branou, lebo mi ich nedovolili doma, boli plni kliestov, ktore som im ako dieta vyberala, nechceli sa uz ani domov vratit, vzdy usli od pana, ked si pre nich prisiel, pred branou aj spavali radsej ako u neho. K tomu som sa bozkavala z kazdym tulavym psom, aj som prisla domov s rozhryznutou perou, aj dvaja psy ma naraz pohryzli, jeden za lavu nohu, druhy za pravu, z kontajnera som priniesla steniatka v igelitke, kotnu sucku, no isli sa zo mna zblaznit. A nikdy som nemala ziadnu chorobu. Ved nech uz neprehanaju ti ludia !

zita19
22. mar 2015

@fajnova zamastnanci útulkov maju svojich chovancov precitanych, takze urcite nepustia k detom takých psov, ktori nie su uplne pohodovi, takze ziadne nebezpecenstvo nehrozi. Psi v utulkoch su odcervene a ockovane, co sa o mnohých bytovych havkacoch povedat neda, takze ani infekcie nehrozia. Rozhodne ti fandim aby ti to vsetci odsuhlasili. Bude to zazitok aj pre deti aj pre utulkacov. O tom, ze mnohym detom sa hadam otvoria oci ani nehovorim.
V kazdom pripade dohodni s útulkom podrobnosti navstevy a mozes este deti motivovat aby doniesli havosom nieco na zozranie (granulky, konzervy), pripadne stare deky, postelne pradlo aby vedeli, ze utulkaci su odkazani iba a len na pomoc a dary od dobrovolnikov.

p_etrisha
22. mar 2015

Ja si pamatam,ze som takyto vylet v skole absolvovala. Zanechalo to vo mne vela. Myslim,ze spravni ludia by mali svoje deti vychovavat k tolerantnosti k zvieratam, laske a nie k násiliu. Ked uvidia ako zvierata ziju v utulku a "pozadie" ako sa tam dostali, mohli by to chapat. Lebo jedna vec je rozpravat o tom, druha je zazit. Takze ja som urcite za!

fajnova
autor
22. mar 2015

dakujem, normalne som dojata, aki dobri ludia su tu 🙂

masinka
22. mar 2015

Tak ja by som dceru urcite pustila. Stale pyta psika, co ale u nas neprichadza do uvahy kym byvame v byte. Akurat neviem, ci by to bol potom plus pre mna pri argumentacii proti (ked sa jej nebude chciet chodit rano vencit alebo ju prestane bavit, tak by takto skoncil), alebo nas tym bude presviedcat ona (aj v byte spolu s 3 detmi bude psikovi lepsie ako v utulku) 😉

erikaah
22. mar 2015

Samozrejme, že pustila 🙂 Kamarátka chvíľu v útulku robila a občas sme jej chodili pomáhať 🙂

veroni111
22. mar 2015

ja by som tiez urcite pustila 🙂 ale sama by som asi nesla,lebo by mi puklo srdce a vsetkych by som si chcela zobrat...

0604katka
22. mar 2015

taktiez by som deti pustila.......

pribinak
22. mar 2015

Ale treba sa nachystaj aj na rodičov, ktorí budu proti, presne ako píšeš, choroby, možnosť pohryznutia dietata a niektori sa budu určite báť toho, ze synak ci dcérenka budu chciet nejakého 4noheho kamosa doniesť domov
Treba to mat ošetrené argumentami

fajnova
autor
22. mar 2015

@pribinak samozrejme, s tym ratam. ale ruku na srdce - poculi ste o nejakom pripade, kedy by v utulku pohryzol pes dieta. na to su tam zamestnanci, ktori svojich zverencov uz poznaju, vedia o ich muchach a urcite nedovolia detom byt v blizkosti agresivneho psa. no a choroby, hm, tiez ma nejako nenapada, ako by to tam mohli dostat, ani ake choroby.. ale tak ano, musim ratat aj s takymito reakciami, urcite nebudu vsetci nadseni

jana_eyre
22. mar 2015

ja mam este male deti - ale ak sa raz takato aktivita bude riesit u nas v skole/skolke - urcite deti pustim..

vidim to ako vybornu prilezitost detom ukazat aj to, ze zvierata niekedy koncia ako nechcene, ako prilezitost im vysvetlit, ze zviera nie je hracka ktora sa da odlozit a ignorovat..

Co sa tyka obav rodicov z chorob, uhryznuti a podobne - predpokladam, ze by ste vybrali prevereny utulok, kde sa o najdene zvierata stara zverolekar - t.j. ze zvierata budu ockovane a pracovnici utulku urcite budu natolko zodpovedni, ze deti pustia iba k preverenym kludnym zvieratam po karantene..

pribinak
22. mar 2015

@fajnova u nas sa stalo, ze psík rafol chlapčeka, utekal ku kotercu ci voliére a silno do mreží udrel a pes vyskočil a zachytil mu ruku, naštastie to bol len škrabance a rodicia to brali v pohode, lebo majú PSA a mládenec je viac než živý, myslel, ze to co toleruje jeho pes, znesie aj iný.
My vždy este deckám do MS dávame staré deky, obojky, vodítko, misky, oblecenie, pelechy a všetko co naše zvieratá doma nepotrebujú

katka1981
22. mar 2015

@fajnova, je to super napad. V nasej skolke dcerkina pani ucitelka s utulkom spolupracuje a deticky mali priniest hracky, misky a deky pre psiky, krasne ich vedu k laske ku zvieratkam. Je to dobry napad rozhodne, aby deti nemysleli iba na seba a na zabavu ale aj na zvierata a prirodu.

Strana
z3