icon

Dve deti, dvojročný rozdiel vo veku, ako ste to zvládly?

michaelka5
22. jún 2011

ahojte, v januári sa nám narodí druhe babo a netusím co ma caka. prvý je chlapcek, velmi zivy a vyzaduje vela pozornosti, neviem ako si zvykne na babatko.a ako s kočíkom, potrebovali ste súrodenecký alebo uz 2r.dieťa prejde aj vacsiu vzdialenost...ak máte skúsenosti tak sem s nimi, mozno ma inspirujete ako to prezit v pohode...(3x do dna este chodime aj vencit psa🙂, netusim ako to zvladnem s kočikom a dietatom vedla kocika a psom na voditku 😲 ) dakujem.M.

Strana
z2
janka0007
22. jún 2011

@michaelka5 ahoj,medzi mojimi detmi je rozdiel 1 rok aj 2 mesiace,hlavne je zaviest si rezim,nosila som babatko v kociku a Miska musela cupkat peso,ale aj ona je dost ziva a len tak lahko sa nevycerpa,takze zvladala aj vacsie vzdialenosti,no je to pestre pri dvoch detoch ale da sa to zvladnut,ved zena je viac ako clovek 😅

metlonka
22. jún 2011

ahoj, ja mam rozdiel medzi detmi presne dva roky. Tiez som sa obavala ako to zvladnem, som na deti sama, MM chodi domov az vecer...ale akosi vsetko slo same od seba 😉 S tym prevozom ti odporucam kupit si skejtik ku kociku. Je to super vec na tie prve mesiace, pokym si to starsie dieta nezvykne cupkat popri kociku. 😉

michaelka5
autor
22. jún 2011

a mate niekto skusenost so skejtíkom v snehu?

metlonka
22. jún 2011

@michaelka5 no ked nasnezilo, to bola ina sranda...skejtik sme odstavili a ja som tlacila kocik pred sebou a dceru na sankach som tahala za sebou 😀 bol na mna urcite super pohlad 😀

babulina
22. jún 2011

ahoj my mame rozdiel 2r3mes a je to v pohode, ku kociku som mala skejtik, v zime ked bolo malo snehu tak sa este dalo ale inak slecna musela ist pesi, alebo ako pise metlonka na boboch - tiez sranda bola, jednou rukou tlacit kocik, druhou tahat sanky/boby 😀

vieruna
22. jún 2011

Ahoj. My mame rozdiel presne dva roky. Podla mna ti je zbytocne kupovat surodenecky kocik, lebo starsie dieta ti v nom uz aj tak asi velmi nebude chciet vysedavat. Nas starsi pekne cupital popri kociku. Ked v snehu nevladal, tak ze mama chcem ist na konika 😝 Tiez bol krasny pohlad na nas 😀

sjuzocka
22. jún 2011

Ahoj, tak my mame presne skoro na den rozdiel 2 roky a 2 mesiace. Prvy je tiez dost zivy, konieckoncov ako asi kazde dietatko v tomto veku. Zvladame to celkom dobre. Dost som sa obavala, ale bolo to ovela lahsie nez som myslela. Ide to tak prirodzene. Malemu sme sice vysvetlovali ze bracek sa narodi ale asi tomu prilis nerozumel. Bolo to cele take.. abstraktne. Potom ked sme prisli s babom, tak akoze v podstate zaujem velky o neho nejavil ale ak tak nebol voci nemu agresivny ani nic take, pohladkal, dal pusinku, alebo skor dudel do ust, trochu skusal co si moze este voci mne dovolit. Akoze dudel uz davno nemal, ale ked videl s dudlom babo, tak aj on musel skusit. Ale dovolila som, nerobila som z toho ziadnu vedu a v pohode, k dudlu sa nevratil. Potom videl ze sa teda kojime ostosest a vtedy putal pozornost, tak som mu vzdy ponukla ze pod si aj ty dat z druheho, to sa len chichotal a nechcel skusit :D kocik - narodilo sa nam babo v zime. prvy mesiac sme velmi von nechodili, mozno tak okolo domu. potom som zacala riesit. najskor sme mali buggypod, ale to sa mi neosvedcilo, lebo v zime sa to tazko karovalo a hlavne na sirku to bola velka bariera, nikam som sa s tym nevedela vopchat. Nakoniec som kupila skejtik a najväcsia spokojnost. Vid moj album. Bravam so sebou aj nositko, ked vidim ze starsi chce spat alebo co, tak mensi putuje na mna a starsi je teda v tom kociku nasardinkovany. Surodenecky kocik ak tak jedine nieco ako Phil and teds, inak ta bariera velkostna je dost onicom... ale skejt postaci 🙂 Babo prve tri mesiace skoro stale spalo, takze to bracek velmi nepocitil, ale potom zacal vyzadovat viac pozornosti a zacalo pribudat ziarlenia, teraz uz mensi je dost aktivny a uz starsi na neho utoci, skusa, dojde, buchne ho a pozera ze co my na to... :( toto je fakt tazke. U nas ziarlenie sa prejavuje hlavne putanim pozornosti, zacne hadzat veci, buchat nas... :( znie to hrozne ale nie je to zase tak casto. musime si davat pozor na prehnane mojkanie s malym pred jeho ocami. Jo a spime vsetci spolu. k manzelskej posteli sme prisunuli valendu takze miesta je dost. Nesmie sa starsi citit odstrceny. Tiez odveci su poznamky typu "nemozes toto ci tamto lebo bracek..." - takto by sme mu braceka dost znechutili. Aj navsteva ked pride a vrha sa na mensieho ze je taky zlaty, musim upozornit ze aj starsi je zlaty... jaj a este... trochu siel dozadu s plienkovanim, teda skoro uplne... uz bol oduceny a hop, zrazu nam zacal naschval gate pocikavat... zabralo casom to ze sme ho za to nijak nekarhali, nerobili sme sceny, len sme to utreli, prezliekli a trebars vysvetlili ze asi mu nie je prijemne ked sa musi stale prezliekat, mozno by bolo lepsie ist cikat do nocnika, na zachod ci do travicky (vonku). Casom ho to preslo. Inak druhe babo je veeelmi prisposobive, co ten musi zniest :D chuda male :D aj hluk a vsetko... ale zvlada to bravurne. Asi najhlavnejsie pravidlo - DETI NA PRVOM MIESTE (kaslat na domacnost, ta bude zanedbana, na to sa priprav - inak by si sa zblaznila keby si este aj na tom trvala ze kazdy den navarene upratane vygruntovane) a to prve dieta hadam este na prvejsom mieste, lebo to ma obzvlast tazke, chvilu potrva kym prijme novu situaciu. Ak nieco tak sa pytaj. ...

michaelka5
autor
22. jún 2011

@vieruna no výborne, tak si ma predstavte, ako budem tlačiť v snehu hlboký kočiar, za sebou ťahať nášho lenivého bígla a krku mi bude hovieť nače chlapčisko...🙂))... alebo posadím psa aj Mateja do saní a budem ich tahat spolu 🙂

katren
22. jún 2011

@michaelka5 moja mala ma tolko co tvoj drobcek teraz a termin mam o 2tt, tak aj ja som zvedava, ako to zvadnem 😅

vieruna
22. jún 2011

@michaelka5 Aspon ho havo postrazi, keby chcel zo sani vyskocit 😀 Drzim palce 😉

sjuzocka
22. jún 2011

@michaelka5 ja odporucam kocik, ktory si mozes obratit smerom k sebe. ked k nemu das skejtik, moze ti dieta aj sediet na tom kociku. mrkni moj fotoalbum. nozickami je na skejte ale sedi (samozrejme moze aj stat). Je pravda, ze som hlboky kociar velmi nepouzivala, len co som skusala ten buggypod. Dala som do sportaka uplne sklopeneho fusakotasku. Ale v snehu sme dlhe trasy nedavali, fakt bola zima, to nevydrzis dlho a to co vydrzite ti maly odslape. Ale vzdy som si bravala aj nosic, keby bolo treba dat starsieho do kocara (vie ti sediet ci lezat aj v hlbokom :D) aby som mala ruky volne, mensi v manduce alebo babyvaku.... toto sa mne javi ako the best kombinacia. ked nebol sneh, tak skejtik bol super, do snehu asi nie.

michaelka5
autor
22. jún 2011

@sjuzocka jej dakujem, dufam ze to takto aj my nejako zvladneme, nas Matej je uz od plienok odučený, tak dúfam že sa to nevráti...a dudulku ma stále, to som ale povedala že ho teraz už odúčať nebudem, možno pochopí sám že už je na to veľký...len so spaním bude problém, je zvyknutý na svoju postielku, sám si do nej vylezie keď je unavený a v noci si len vypýta mlieko a spí dalej. pri nás spat nevie, to sa len prehadzuje. bojím sa aby sa necítil odstrčený keď ho presťahujeme do velkej postele a do jeho izby...

michaelka5
autor
22. jún 2011

@katren držím palce, to bude dosť náročné, ale ako mi niekto napísal, žena zvladne viac, lebo žena je viac ako človek 🙂

michaelka5
autor
22. jún 2011

@sjuzocka spolieham na babyvak, s matejom som ho tiež hodne využila, hlavne ked snežilo a bolo treba ist venčiť...a cestáry nikde, tam je kočiar akykolvek na ostaru

geegee
22. jún 2011

Aj nase deti maju rozdiel presne 2roky a 2mesiace. Ja mam pocit, ze som to mala znacne ulahcene vdaka tomu, ze starsi syn bol vyspelejsi ako napriklad v tom istom veku mladsi syn - pomahal mi, vedel sa sam vyhrat, strasne dlho vydrzal ked sme si citali...kazde dieta je ale ine a urcite si aj vy najdete svoj system. Mne pomohla Manduca, ked mladsi syn podrastol, netrepala som nikde kocik, ale nosila som ho v Manduce a ruky som mala volne pre starsieho syna a ten zvladol prejst peso dost vela 🙂 A teraz je to uz super - vyhraju sa spolu, aj sa pohadaju, ale uz su v takom veku, ze je to parada 🙂

babulina
22. jún 2011

najma v zime budes hodne riesit aby drobco nebol dlho vonku aby neprechladol takze velke vylety do snehu by som necakala, my sme vacsinou obehli dom, kusok mame taky briezok zo parkrat sa starsia smykla isli sme domov
tak ako pisala sjuzocka, deti su prvorade, na domacnost kasli najma nejake bezvyznamne detailky, parkety vysavam, umyvam raz za dva tyzdne, i tak ich deti docapkaju, najma mladsi lozivec, zrkadla a sklene plochy len ked hrozi navsteva, najma si premysli ako zabezpecis stravovanie, varenie tesne po porode, ja som v tomto dost sa obracala na babky najma prve tyzdne lebo som nebola po porode fit, hanba nehanba jest sa musi a kedze som nevladala inak sa nedalo

sjuzocka
22. jún 2011

@michaelka5 my sme drobca ucili spat vo velkej posteli (dovtedy spaval s nami) ked som zistila ze som tehu, schvalne v predstihu, aby si to nespojil s tym, ze to kvoli babu ma odist z nasej postele. Uplne v pohode novu postel prijal a spaval v nej (ale v miestnosti s nami). to ta postel nebola vedla manzelskej. Lenze, ked sa druhy narodil, zrazu k nam zacal chodit na navstevy. Pochopila som ze sa boji o nasu lasku alebo ako to povedat, tak sme tam tu postel dali. Ak ma tvoj Matej tak rad svoju postielku, nechaj mu ju. Ked sa tam nastahuje babo, mohol by to velmi tazko niest. Aj s odstupom niekolkych mesiacov! Zrazu zbada ze ste vytiahli tu JEHO postel a dali tam TO DRUHE BABO a vykasle sa ti na novu postel hoc na nej spal uz niekolko mesiacov. Pisem ten horsi scenar, mozno nie. Ale deti vo veku ked sa ti narodi druhe babo vzdoruju ostosest. Cize je to dost mozne. Ja by som to riesila tak aby to bolo co najmenej stresujuce ze ked bude mat nutkanie ist naspät do tej mensej postielky ktoru chcete pre babo, tak mu dovol, ze kludne, bez okolkov. Povies ze teraz ty spinkaj tam teda, mas pravdu ze je to tvoja postielka, my si zase poziciame tvoju velku postel. A skus tam ist spat s malym. Mozno o par noci sa to otoci... to uvidis potom.. lepsie ist proste cestou ze prvemu toho vela dovolis. on sam pride na to ze nie je treba bojovat.

sjuzocka
22. jún 2011

@babulina to mas pravdu. Po prvom porode som po navrate z nemocky (5. den) bola uz pomerne fit, aj ked mama mi nosila jedlo, co mi pomohlo, no zvladala som aj ja navarit. Kdezto druhy porod ma na istych miestach dost znicil a 2 tyzdne som bola schopna len lezat, ochkat a maximalne tak kojit, uplne ma v tej nemocke zdevastovali, som nechapala (pouzili klieste pri porode :((( ... kedze som mala vsak uz dve deti, o to tazsie bolo relaxovat a zotavovat sa.

michaelka5
autor
22. jún 2011

dakujem za povzbudenia, uz sa tak nebojím

anet2212
22. jún 2011

Ahojte. aj ja mam rozdiel 2r.a 2 mesiace 🙂 Nikolasko ma v pondelok 6 rokov, Nancy bude mat 4r. a na buduci tyzden ma nase tretie zlaticko Amy 3 mesiaciky 😀 No 3 deti je uz zaberak, ale doobeda su v skolke tak si naplno uzivam malinkej, ba sa az nudim 😀 Ale kedze som na materskej musim mat deti cez prazdniny doma takze to este len zistim ako to budem vobec zvladat, a este dotoho kompletne prerabame byt a budeme sa stahovat, horor, nech je uz september, budeme prestahovany a deti pojdu opät do skolky a ja si konecne vydychnem 😀 Pocitaj s tym ze sa ti zmeni, musis viac dbat na neho ako na babo, ved to potrebuje len napapat, prebalit... Je dobre ked pochopi ze je velky bratcek, nech ti pomaha, nech kocikuje... bude sa citit dolezity a hrdy 🙂 Zaciatky boli u nas tazke, kedze maly bol dost rozmaznany, snazil sa stale uputavat na seba pozornost, prestal rozpravat, chodit, strastne zle znasal skolku, bral to ako odpis, ze ho nelubim a davam ho prec a lubim len Nancy. Preplakala som dni aj noci... no postupom casu sa to upravovalo. no teraz Amy uz berie uplne inac je starsi tak je to super, ale zase Nancy trosku ziarli, stale sa hra ze je babo... No je to pestre, raz bude ok raz zas horsie, ale neboj isto to zvladnes!!! 😉 Drzim palceky

anet2212
22. jún 2011

a zabudla som dodat ze tiez mame psa .-) ja korytnacky a rybky 😀

elbe
23. jún 2011

ahojte, medzi mojimi chlapcami je rozdiel 2 roky. Tak sme to planovali a tak nam to aj vyslo. Prvy mesiac bol ok, manzel mal dovolenku, vela sma sa venovali starsiemu synovi, kocikovali sme, bolo to celkom fajn, aj ked nas starsi vyrazne ziarlil, v noci sa budil s placom castejsie ako novorodenec... Potom sa muz vratil do prace a zacalo sa asi najtazsie obdobie v mojom zivote. Tiez mame psika, ktoreho som musela s chlapcami vencit, a bolo tazke najst si rezim, ktory by vyhovoval obom. Nakoniec som nasla dievca, ktore nam psa vencilo a bolo to super. Starsi syn putal na seba pozornost neustale, vesal sa na mna pri kojeni, prebalovani, vzdy sa pytal kakat, ked som si konecne sadla s malym a kojila som, krical na neho, bil ho po hlavicke - vlastne najviac vyvadzal, ked som kojila. 😢 Bola som maximalne trpezliva, vela som sa mu venovala, citala, kreslili sme, a vsetko mozne...a postupne sa to zacalo zlepsovat. Ale priznam sa, ze som sa citila uplne znicena, vycerpana, velakrat som tajne plakala v kupelni. Vzdy som si len opakovala, ze mam krasne zdrave deti, ze je to len prechodne obdobie a raz sa skonci...Najlepsie bolo, ked mladsi v roku zacal spavat len raz denne - ulozila som ich spolu a po roku som mala 2 hodiny len pre seba! Bolo to uzasne. V tom case som este externe studovala vysku, a dalo sa to zvladnut aj pri dvoch malych detickach. Len sa neboj, urcite to zvladnes, nebudem ti klamat, ze je to pohoda - nie je, bude to makacka, ale s trochou pomoci manzela alebo babky to pojde. Moja rada je, aby si sa po porode venovala starsiemu dietatu, ako sa len da. Babatko moze kocikovat aj babka, ty bud so starsim, velmi to pomoze 🙂 Drzim palce

katushka16
24. jún 2011

ahoj,my máme rozdiel medzi malými rok aj 11 mesiacov.mladšia sa narodila v decembri,tak sme aaspoň na zimu kúpili súrodenecký kočík.a bolo to super.a keď zima prešla,predala som ho a staršia cupitkala vedľa.tiež som sa obávala ako to zvládnem s oboma naraz kedže staršia išla do škôlky až od septembra,ale prišlo to akosi samo.ke´d mladšia spinkala,tak som sa snažila plne venovať staršej,aby sa necítila odstrčená,tak som ju stále uisťovala,že ju ľúbim a tak lebo sa stalo,že ke´d som mala mladšiu na rukách aj ona chcela,keď som ju prebalovala,tak som ju zapájala do toho,nech mi trošku pomôže.jasné,stalo sa,že ju staršia poštípala,pohrýzla asi žiarlila,vysvetlila som jej,že to sa nesmie,že to bolí...držím ti palce
@michaelka5

krasnulka
24. jún 2011

@michaelka5 ja mam deti s vekovým rozdielom 2,5 roka. Syn je hyperaktívny, takže som sa dost bala, ako to zvladnem s miminkom. Ked sa nám narodila dcerka, vsetko sa zmenilo, az som tomu neverila. Syna som zamestnavala aby mi pomahal, neustale som mu vysvetlovala ze sestricka je malicka, preto sa jej musim viac venovat, ze aj on ked bol taky malicky tak som bola stale s nim. Sam od seba mi zacal podavat plienky ked som malu prebalovala, pomahal mi pri kupani, velmi sa mu to pacilo. Naucila som ho aby sa drzal kocika ked ideme von, a to ma doteraz. Stale ide vedla kocika a drzi sa ho, takze aj ked som sa velmi bala ako to dopadne, bola som velmi milo prekvapena. Ale kazdu volnu chvilku ked mala spala sme sa s manzelom venovali synovi, aby neziarlil. A trva to aj doteraz...pekne sa spolu zahraju, niekedy jej robi zle, ale vacsinou sa krásne hraju aj doma a aj vonku. Takze sa nicoho neboj, ale vela zalezi na tebe ako pripravis prve dieta na prichod surodenca.

michaelka5
autor
24. jún 2011

dievčatá dakujem za rady...už teraz sa snažím aby synáčik nebol na mne nacicnutý, a kočíkujeme vačšinou macka, alebo opičku a ked uz ozaj nevladze tak ide do koca, tak mam este 6 mesiacom aby si navykol...to je hadam dost cacu, ved dieťa sa vela a rýchlo učí.

michaelka5
autor
13. nov 2012

po 10 mesiacoch mozem len skonstatovat ze SUPER....zvlali sme to, a chalani sa zacinaju aj klbcit ale sa aj lubia...🙂

duratlicka
10. dec 2013

@michaelka5 , @krasnulka Ahojte dievcata,ako ste to pri 2 detoch vyriesili s kocikom?O par mesiacov budeme mat druhe babo a nasa 2 rocna dcera sa rozhodla,ze si bude setrit nohy a na stare kolena sa zacala kocikovat😀 Nechcem zhanat surodenecky,kupovali ste nejaky skejtik alebo mladsie islo do nosica a starsie do kocika?

michaelka5
autor
10. dec 2013

@duratlicka ja som kupila peg perego pliko, ma vbudovany stupienok ale len ked uz to mladsie sedi...inak som to striedala so satkou a byciklikom ked sa dalo...ale na zimu a uplny zaciatok, ked bol maly este babatko...4mesiace sme ho pouzivali som mala surodenecky, inak by som sa nikam nepohla...a teraz sa uz 2rocny nechce vozit, zato 4 rocny sa vyvaza max.rad:-)

nivalis
10. dec 2013

My mame rozdiel 15mesiacov 😉 ziadny problem!!! od kedy sa maly narodil, mala chodila peso 😉 kupili sme aj sedatko na kocik ale vobec na nom nesedavala... teraz maju 4 a 3roky, su naj kamosi a krasne sa spolu hraju 🙂 pre mna cim mensi rozdiel tym lepsie 😉

Strana
z2