icon

Dvojmesačná dcérka mi prestala dýchať

angie_l
5. apr 2018

Už nikdy to nechcem zažiť najhoršie čo sa môže stať matke že jej dieťa prestane dýchať už nikdy...

doteraz som z toho v šoku ale napíšem čo sa stalo,pretože ak má niekto podobnú skusenost a dokáže mi poradiť a tomu predísť budem veľmi vďačná ja to už naozaj nechcem zažiť
včera cca o 21 hodine som malú kojila ako vždy po leziacky hneď na to dala kvapky babycalm ktoré sme začali užívať len 2 deň,a další zase trosku prsník po vybratí prsníka mala začala striekat z úst fontány mlieka všetko bolo mokré následne hned na to sa začalo dusiť stále sa mi otom ťažko píše ale dopíšem to 😢 začala sa dusiť cela zmenila farbu úplne nehybne telíčko rýchlo som ju chytila za nohy doslova jak králika dála dole hlavou potriasla hneď na to som jej začala otvárať ústa potom zase som ju silnejšie potlapkala po chrbte neviem čo všetko z toho pomohlo robila som to všetko za sebou rucicky mala úplne take nehybne vobec nedýchala ale potom sa konečne nadýchla a plakala vtedy som si povedala nech radšej nonstop plače ako by sám toto malo zopakovat samozrejme som hned volala sanitku ked sa konečne nadychla po cely čas bol na Linke chlap ktorý mi hovoril čo mám robiť kým príde záchranka trvalo im to 19min ale dovtedy mala už bola ako tak v poriadku zobrali má sanitkou na Kramáre vyšetrili atd a poslali domov že zajtra ku doktorke no ale ja už toto naozaj nikdy nikdy nechcem zažit teraz budem v neustálom strese,stále ju kontrolujem trosku zakasle už ju pretacam som prvorodička keď som sa vrátila z pôrodnice bala som sa ako sám postarám ale teraz je to oveľa horšie teraz budem v neustálom strese najhoršie je že áni neviem ako tomu zabrániť povedali že či asi mala pahtlavo papa že sa jej to dostalo do nosa aj do úst či čo ja sa budem modliť nech sa to už nezopakuje pretože už asi skolabujem aj ja naozaj nič neni horšie a ten včerajší deň bol pre mňa najhorší deň v živote ja som bola v šoku neskutočne ešte doteraz som vidieť to bezmocne telíčko 😢😢😢 nechcem už toľko plakať lebo mala bude cítiť že som v strese snažím sa tešiť že sme to zvládli

Strana
z2
julls113
5. apr 2018

Mne takto prúdom zvracala dcéra z espumisanu... nikdy viac... podľa mňa preto sa to stalo aj vám.

wanesaz
5. apr 2018

Mne sa maly dusil s piskotou(mal asi rok) a som ani nevedela co vsetko som robila, len aby ju vyplul.uz bol modry😓 a ked ju konecne vyplul, roplakala som sa aj ja aj on. Potom som mu nic malinke nedavala jest a doteraz mam strach ci nahodou nieco nezlupne mensie. A to uz ma dva roky. Tak prajem aby sa to malibke uz nikdy nezopakovalo a bola si kludna ☺️

maja2233
5. apr 2018

:( Och aj mne sa syncek dusil tym sunarek keksikom ale nastastie to malo pomensi priebeh tak som mu ho nejak vytiahla, verte mi ze ani teraz neviem ako, preto viem ze co ste musela zazit. Ja som malemu od narodenia davala taky klinovy vankus pod matrac v pripade zeby grckal, vraj to pomoze. Odvtedy som tiez ostala taka, ze mam skoro "prilepenu" postielku o manzelsku postel a kontrolujem ho aj v noci. Tieto situacie vzniknu aj pominu a hlavu hore, urcite bude uz len dobre. Deti su nepredvidatelne a my matky sa s tym musime naucit zit a spravit max. preto aby sme sa vedeli v krizovej situacii vynajst a hlavne neostat bezhybne a v strese ked ide o sekundy :0 Podla mna ste to urcite zvladli najlepsie ako ste vedela 🙂

angie_l
autor
5. apr 2018

@julls113 tiež si čím ďalej viac myslím že kvôli tým babycalm kvapkám doteraz nebol ani náznak aby tak grckala keďže sme používali biogaia a hneď na druhý deň keď som začala babycalm sa to stalo

ebi88
5. apr 2018

Aj u nas sa stalo, s rohlickom... tiez som ho vyobracala jak babiku... ja mam dojem ze u kazdeho sa to prihodi, len treba reagovat. Zazitok hrozny, ale nestresuj, na noc davaj na podlozku, zapipa keby nieco, a pri krmeni si vzdy pritomna. Das pozor.

iffka2002
5. apr 2018

Nam sa to stavalo uz so starsim dietatom, stale sa dusil na ihrisku nejakym cukrikom co tam stale nejake maminy rozdavali, tiez som ho musela ratovat, no hroza, veru, najhorsie spomienky! Doteraz maju zakaz decka jest oriesky, behat s jedlom atd.. aj ako kojenec sa casto dusil mliekom a nevedel sa nadychnut.. hrozne nieco toto.

maminecka2
5. apr 2018

@angie_l Nic si neprikladaj za vinu, si dobra mama. Zareagovala si dobre, si schopna zachranit dieta. Keby sa to nedajboze opakovalo vies co mas robit. Ja by som si kupila monitor dychu a budes mat istotu ze ked spinka a Ty nie si pri nej keby nieco monitor to ohlasi. Ak sa uz velmi bojis existuje aj monitor co sa pripne na plienocku a to mozes mat aj ked je v kociku...
A spanok- zasadne na boku a striedat strany. Existuju take "opierky", ktore fixuju babatko aby sa nepretacalo.
Cez den mozes skusit aj nosit a davat malu do zvislej polohy, uvidis ako sa vam bude dat.
Drzte sa.

maminecka2
5. apr 2018

@iffka2002 Ano, tie oriesky, tvrde cukriky...- lekari odporucaju az po 6. roku, dovtedy este nie je uplne dokonala koordinacia prehltacich pohybov. Ja este aj mojmu 6,5 rocnemu velmi nedovolim, je hyperaktivny, vzdy len pod kontrolou.

bobulko
5. apr 2018

si dobra matka, skvele si zareagovala a nespanikarila.
starsia bola velmi drobna a bolo tam velke riziko syndromu nahleho umrtia, trpla som niekolko mesiacov. pri druhej sme uz mali monitor na plienku a velmi mi to pomohlo k lepsiemu spanku. kym sa sa nam nezacala zachadza. to trva uz asi rok. najhorsie to bolo na jednom ockovani. to bola az uplne fialova a aj doktorka zacinala byt zufala :( nastastie sa potom nadychla. a stale sa trapime, ked sa zlakne alebo si ublizi.

katrin21
5. apr 2018

Mne sa takto dusil synovec Lipo cukrikom co mu zabehol ked mal asi 2r..tiez som ho chytila za nohy dole hlavou a triasla..vypadol nastastie..
Zareagovala si dobre..

Myslim ze u vas to bolo tym vrackanim ze jej yo vbehlobtak prudko do dycgacich ciest...
Tazko povedat ci je to tymi kvapkami.. mozno sa len prejedla...a zaludocek to neudrzal.

katrin21
5. apr 2018

A jedna rada...nekoj v tomto pripade po leziacky...babu skor zabehne a vybieha ked je vodorovne..
Koj po sediacky a malu maj sikmo..vyssie hlavicku.

chmurkaxy
5. apr 2018

my sme toto mali ako mesačne bábätko. a to len ležal v kociku . úplne osivel a jak handrova bábika:( kupili sme monitor aj priamo na plienku,nosil ho dlho. aj keď vyrástol z normálneho monitoru dychu, používali sme na noc tento .

babatkoo
5. apr 2018

Mojmu 1 rocnemu synovy zabehol jazyk po placi z nevolnosti v aute. Jazyk zabehol a nedychal bol v krci. Vybrala som ho zo sedacky, manzel zastal v serpentine na ceste. Ja som sa mu snazila ten malicky tvrdy jazyk vytiahnut. Podarilo sa, potom sa rozplakal a my s nim. Najhorsi zazitok a skusenost pre matku, ked sama bojuje o zivot svojho dietata. Vdaka bohu ze vsetko dobre dopadlo aj u vas aj u nas. Drzi vam palce

errinye
5. apr 2018

ahoj, predavam klipovy monitor dychu...este je v zaruke. Skus pozriet. Je to fajn vec . Prajem vsetko dobre

ema234
5. apr 2018

@angie_l este ze si tak rychlo zareagovala, verim ze to musi byt hrozne :( u nas zas bol problem ze moj maly v troch rokoch sa mu prepadal hrudnik, keby sme neprisli vcas zomrie takze ta chapem :(

teta1
5. apr 2018

mne sa to pri detoch nastastie nestalo, ale urcite by som odporucila takto po leziacky nekojit, radsej v sede a potom davat odgrgnut a ak je mala v postielke, tak pod matrac dat deku alebo uterak nech potom lezi vo vyvysenej polohe a davat len na bok lezat ( striedat strany ),verim ze sa to uz nezopakuje, drzte sa

aamaria9
5. apr 2018

Aj mojej dcere sa to v takom veku stalo a tiez po babycalme. Nedychala ale len chvilku, hned som ju otocila dole bruskom cez svoje rameno a buchala som po chrbte, potom sa rozdychala. Urcite to bolo kvapkami. A nekojit vlahu...

kale13
5. apr 2018

moj syn vracal mlieko stale, ak lezal na rovnej podlozke a to mal speci mlieko na predpis... mala som monitor dychu, ale hlavne pomahalo, ze postielku som vyvysila pri hlave, aby nelezal vodorovne. Nastastie aj vanicka v kociku bola polohovatelna, tak som ju tiez vyvysila aby mal hlavu vyssie..a ked sme sli dolu kopcom musela som ho tahat za sebou 🙂 a este pomahal cumel.

tova
6. apr 2018

dcera ked mala cca 3r. mala silne hlieny a nevladala ich vykaslat v noci som sa zobudila ze kasle isla som pozriet, v kuse kaslala asi 1 min. az nevladala. Ja ani neviem ci prestala dychat ostala uplne nevladna, neplakala dala som ju lahnut na zem na chodbe, muz volal zachranku a mna nastastie napadlo hned vedla z kupelne vziat odsavacku hlienov pre babatka, dala som jej uplne do zadu do ust a vytahala par krat az potom zacala plakat a este viac vykaslala von. Deti sa mozu hustym hlienom zadusit, majte stale po ruke odsavacku (nie taku elektronicku s kratkym krkom) taku aby dostala do hrdla.

macik34
6. apr 2018

@angie_l rovnako odporucam monitor dychu. Nam pomohlo kojit po sediacky. Hlavicku trosku vysie ako telo. A hlavne dat odgrgnut

katrin21
6. apr 2018

@chmurkaxy to je nieco ine... tebe samovolne prestalo dychta, tu islo o dusenie sa zvratkami....

angie_l
autor
6. apr 2018

Zabudla som pripomenut ze som platila 10€ poplatok za to že som bola na pohotovosti po no novom sám platí čiže keď Vám bude umierať dieťa zavoláte si záchranku vypýtajú si 10€ to je jedno aký to je prípad podľa mňam chore keďže si platíme zdravotnú

conspi
6. apr 2018

Ťažko sa to aj číta toto, ale niečo podobné som zažila aj ja. Spali sme už stalo sa to v noci dva mesiace do zadu. Ďakujem zrejme jeho anjelom strážnim pretože syn sa začal dusiť mliekom, ktoré mu natieklo do úst aj nosa. Nevedel vydať žiadny zvuk a jediné čo ma vytrhlo zo spánku bolo to, že jeho postieľka sa začala strašne triasť z toho ako trepotal rukami a nohami. Ešte mesiac po tejto udalosti som poriadne nespávala. Teraz je to už lepšie ale kontrolujem ho stále. Je to fakt nočná mora každej matky ☹

ukulela
6. apr 2018

@angie_l ono terza je to asi pre teba najmensi problem, ale pre ten poplatok by som sa sla hadat! preto sa to predsa upravovalo - kvoli tehotnym a malym detom, toto bol zivot ohrozujuci stav.
inac ako pisu baby - zmenit polohu pri kojeni. a skus sa vratit k biogaii, ked ju mate odskusanu. ja - ked boli u nas na namesti dne s cervenym krizom - som si bola dat specialne vysvetlit, ako postupovat, ked dietatu zabehne, ci sa dusi mliekom/jedlom - najdes aj na jotube, prehodit cez ruku a jemne buchat po chrbte. ale teda tiez si pamatam, ked sestre zabehlo, ze otec ju automaticky zdrapil za nohy a triasol - asi u kazdeho prvy reflex.

lulu19
6. apr 2018

Presne toto som zazila ja s prvym dietatkom .dsla som kvapky a zacal sa dusit uplne bol fialovy nebyt svokry zdrav.sestri tak by mi maly tam zomrel doteraz si to vycitam a to je 7 rokov .viem ako sa citis .ja som viac tie kvapky nedavsla a uz sa to neopskovalo .drzim palce

februar2017
6. apr 2018

Určite prestať kojit po leziacky.az od nejakeho pol roka a možno aj neskôr. Mne sa prvý dusil pri každom jednom kojeni.hltavo ťahal.vzdy som ho musela "schmatnúť" a ním zatriast. A potom,Keď mal 6m,tak mu velice mladá svokricka dávala kekse(Ja som jej to zakazala) a odlomilo sa mu veľa,no a začal sa dusiť.buchala po chrbte,aj dole hlavou dala a potom vypadlo. A ešte môj sikovny muž mi musel dať hlasku,či som už spokojná.by som ho vtedy viete kam nakopala

Strana
z2