icon

Dvojmesačný chlapček nevie spať dlhšie ako 30 minút

eja118
5. sep 2017

Ahojte...mam 2mesacneho chlapceka...nevie cez den spat...sem tam pospi na pol hodinu...skusame to aj v koci detto..v satke a v nosici nechce byt...poradte ako ho uspat aby spal...tiez pocas spanku musi mat zviazane rucicky neustale sa s nimi bije po tvari...uz som zufala z toho....v noci po kojeni sa nevie ulozit opat spat neustale kope rukami nozickami...mate s tym niektora skusenost?

janush
•
5. sep 2017

Poznam take pripady...treba vydrzat, pomaha ho aj zviazat v perinke prip. ulitke ak kojis tak skus castejsie..potrebuje este tvoju blizkost

eja118
autor
•
5. sep 2017

Presne tak ho aj viazem...nepaci sa mu to...no robim to aby sa vyspal lebo v noci hlavne sa nevie ukludnit a spat trva nam aj hodinu kym sa ukludni a opat zaspi...

pininka
•
5. sep 2017

Ja som mala to iste, vyriesilo to jedine spanie na brusku, aj ju tak v noci kojim. Mala som od kamosky aj ulitky,ale nechcela v nich byt. Dokonca aj v sportovom kociku spi na bruchu

eja118
autor
•
5. sep 2017

No aj nad tym som uvazovala no on sa na spanok nevie ulozit sam musim ho vzdy unosit...no skusim to...

tenerifka
•
5. sep 2017

@eja118 myslim, ze polhodinovy spanok ma vacsina kojenych novorodencov, je to uplne normalne a asi aj spravne (ved priroda vie co robi).
Mne ked dcera v 3 mesiacoch po prvej flasi spala poobede 3 hodiny, nechapala som a chodila som ju kontrolovat, ci dycha.....proste MM sa rychlo vytravi a dieta je permanentne(kazde 2 hod.) hladne, ale proti prirode sa ist neda....

eja118
autor
•
5. sep 2017

No asi to tak bude...avsak trapi ma,este to kopanie nohami rukami neustale a hlavne v noci po kojeni..po prvom spi dalej v pohode no po druhom je aj vyse hodiny relativne hore...nevie sa totiz ukludnit a kope nohami a rukami aj zaspi a zas sa prebudi a kopeva tak d okola

poohie
•
5. sep 2017

tiez mi napadla ulitka...
nase deti tiez tak spavali, aj teraz mesacny syncek, 5 minut a dost, ale u nas pomaha spanie na bruchu. snazila som sa tomu vyhnut, ak to nebude nutne, ale ked sa neda, tak sa neda.
prajem ti vela trpezlivosti! 😉

eja118
autor
•
5. sep 2017

Dakujem...skusim to brusko...no nejak mam obavu ci si bude vedieyt ulozit hlavicku...nakolko ju dviha a tiez mi tak nezaspi sam od seba musim ho uspat

A nie je nervózny lebo ho bolí bruško?Ja kojim malú a od narodenia len vonku chce späť a spí 4-5hodin od mala.Skus mu po kojeni nežné masírovať bruško,po ukludneni ho položiť na bruško a počkaj či zaspí.A neboj,hlávku si dá nabok.Mladsi syn zas spával výhradne len na bruchu od narodenia,želám trpezlivosť

aadusik
•
5. sep 2017

My sme taketo spanky od 2 az do 9 mesiaca. A to ma dlhsi spanok len jeden za den. Treba len trpezlivost. Casom si zvyknete aj na tie polhodinove spanky.

eja118
autor
•
5. sep 2017

Brusko ho nastastie neboli...ale masirujeme beztak...dakujem za podporu...urcite to chce cas...na prechadzky s nim chcem chodit co najviac no nevydrzi krici akonkeby ho rezali..🙂

diablikovci
•
5. sep 2017

Moj tiež zviazaný v perinke a na kolenách spal alebo na vankúši a tiež bol na kolenách a tak pospal aj 2 hod. Ale ja som sa samozrejme nepohla a keď som prelozila aj stym vankúšom a 5 min bol hore :(

poohie
•
5. sep 2017

@eja118 ked aj nezaspi sam na brusku, tak ked ho uspis, tak ho tak mozes polozit. hlavicku jemne vytocis nabok, ak si ju tak neda sam. u nas toto zatial paradne funguje, dnes dva 3-hodinove spanky!

kallanchoe
•
6. sep 2017

Asi ta nepoteším ale je to úplne normálne. Môj spal do roka cca 2 krat pol hodku. Niekedy 3 krát. Mohla som robiť čo som chcela proste nechcel spat. Zato prespal celú noc cca od mesiaca.spal do cca 8 ráno, niekedy do 9 (do roka sa budil v noci na kojenie potom spal dalej) Po roku už spi raz denne asi 1 hod niekedy aj 1 a pol hod. A som šťastná že za hodku stíham co to po robiť. Sú aj také deti čo asi spánku potrebujú menej a pritom má kopu energie, ide jak na baterky celý deň na nohach 😀

vondolina
•
6. sep 2017

a nespal by ti lepšie v noci keby so ho cez deň nechala tak a ne nútila ho spať? možno by bol viac unavený a bolo by to lepšie. ak nie je potom cez deň príliš mrzutý keď si nepospí tak by som to skúsila aj takto

luga_luga
•
6. sep 2017

ja som mala take dieta, ako novorodenec nespala cely den, pomohlo tiez viazat ruky (to ju budilo) a po mesiaci sme zistili, ze jej vyhovuje kocik na spanie - tam uz spala (ale museli sme jazdit, nemohla som zastavit) a dovtedy som ju mala cely den na rukach, aby bola spokojna a nemrncala, ked sa nevyspi

eja118
autor
•
6. sep 2017

Nam ani v koci nechce byt☹

alchemilkazltozelena
•
6. sep 2017

@eja118 nas ma skoro 7 mesiacov a detto..spi len polhodinu..akurat mu skoncila tak uz place..ja nechapem :-O

eja118
autor
•
6. sep 2017

No to nechapem ani ja...vidno na mom.ze chce spat a nespi...skusala som neriesit ze ked nespi tak nespi no potom bol mrzuty nervozny ani najest sa nevedel lebo chcel aj jest aj spat a vsetko dokopy...v noci spi potom prvu etapu celkom fajn cca 3hod no potm po nakojeni sa mu ruky nohy nezastavia co sa nevie ulozit...tie nase deti to su zazraky 😎

alchemilkazltozelena
•
6. sep 2017

@aadusik prosim ta pises ze do 9.mes....nas ma skoro 7...mam este nadej ze sa to zmeni a normalne pospi aspon hodinu doobeda a hodinu poobede? 😣

eribel
•
6. sep 2017

Mne trvalo pol roka, kym som prisla na to, ako docielit, aby sa poriadne vyspal aj cez den, nielen tych povestnych 30 min...musim lezat pri nom a ked sa cca po 30 min prebera, pritiahnem ho k prsniku a spi dalej, ale dalsiu pol hodinku pri prsniku (plytka faza), potom upadne opat do hlbokej....aj v noci spime spolu, ked "sramoti" pritiahnem si ho a zaspim asi skor ako on 🙂 Mala som na vyber: bud takto a nespravim nic, alebo s nim odmietnem spat a tiez nic nespravim....vybrala som si tu prvu moznost ☺ Koncom septembra uz bude mat rok, mame uz iba jeden spanok a stale castejsie sa stava, ze namiesto prvej hlbokej polhodiny je to hodinka.....bude lepsie, neboj....a da sa zvyknut aj na to, ze nemas tip top byt a vzdy super navarene a napecene, hlavne aby sa maly vyspal a ty s nim, inak budete nervozni obaja a potom aj cela rodina.....my sa uz pomaly vraciame k normalnemu zivotu, treba to ten prvy rok vydrzat....

eja118
autor
•
6. sep 2017

No tak sa aj mne obcas podari ze ustriehnem ked sa prebera a unosim ho a,pospi trosku viac no nie vzdy...a v noci no skusim ho nechat pri sebe uvidime co to urobi..chlap bude spat v obyvacke nakolko ten tiez sermuje rukami aby mu nezavesil 😅

stastnablcha
•
6. sep 2017

jezis to bolo obdobie sa zivo pamatam, spala som v noci tak 3-4 hodky a cez den som bola s ostatnymi detmi. ale da sa aj to, nasej pomohlo ked bola v zavinovacke a nosena. neskor v posteli so mnou a prsnik stale k dispozicii . na tom zaspavala hodne . ked sme presli na UM bolo to uz o drndaní, ale zas musim povedat ze amilk ju zasytil viac a spala dlhsie.. ked ty lezis a male je v naruci aj tak je nespokojné?

aadusik
•
6. sep 2017

@alchemilkazltozelena tazko povedat. Ja som dufala kazdym dnom,ze bude spat dlhsie. Docksla som sa az po 9mes. Aj to ma dlhsi len doobedny spanok.