icon

Hrozí mojmu díteti nebezpečí, když sedí u televize?

slobodnabaculka
1. júl 2014

Včera jsem kukala telenovelu s malým a odrazu začal trást telkáč a taktéž neco zunelo ako keby hrmelo a pritom búrka uš odešla. Sekalo mi aj HD signál a nevidzela jsem či Fabrizio dostal košem alebo né. Byla jsem hneďkáj okukovat Facebook, či se tam nepíše oč jde v okolí Vranova, ale nič tam nebilo. Ani nikto si nestežoval, šetci bili jednak spokojni. Mohlo to bit zemetrasení, alebo máme neco s eletriku. Bojím se dnes aj zapat telkáč, seriál jde uš o pol hodiny, malý si hrá radši s kockáma. Je to takto lepčí, ako to mám rešit?

Strana
z2
25daniela
1. júl 2014

@slobodnabaculka neako neviem prist na chut telenovelam, nebola by ina tema na zasmiatie?

slobodnabaculka
autor
1. júl 2014

Ale jsem dopadla, baby. Očúvajte ma sem. Nakonec jsem z té dnešné telenovely nezahlédla ani jeden švenk, dneskaj jsem prvý krát zmeškala 218. díl a predtým jsem veru na šecky vivaluvala kukadlá. Nevidzela jsem ani chlp z Fabriziového aristokratického nosiska a jeho profilu, ani kúsek z jeho uhrančivého pohledu. Jáááá dnes nezaspím a proč to tedy takto dopadlo? To vám rozpovím hneďkáj.

Jak jsem se klátila s rebríkem po pavlači odhodlaná prekonat zábrany a zbehnút hluchej zaspatej susede do bytu kukat telenovelu, najprv jsem jsi viriguvala cestu hore k satelitu abych ho pretočila na jihovýchod. Potem jsem zlezla rezko dole a najskor jsem ošmírovala starú susedu, či spí rovno cez jej spálňové okno. Jak jsem vidzela, že se duchna kníše a suseda odfukuje, tak jsem spokojene položila rebrík k jéj kuchynskému oknu a válila jsi to rovno cez vetrák kuchynského okna do jej bytu. Tedy jsem ješče mala nádej, že uvidím alespoň 20 minút z mojej telenovely.
Tak jsem se skydla do okna, že ním prolezu do jej bytu, no ako na potvoru jsem stracila rovnováhu a jak jsem bila uš napoly v okne, tak jsem zakopla jednu nohu do rebríka pri okne a ten na mne spád a já jsem se zasekla ve vetráku okna. A teď co? Nejhorší na tém bilo, že to nešlo ani ven ani dnu. Banďoro mi viselo ven a hlavu s plecáma jsem uš naťahuvala do jej kuchyne a rukáma dočahúvala stúl. No nic se nedalo robit. Kukala jsem zúfalo celých dvacet minut na kukučkové hodziny oproti mne na stene a umírala jsem zúfalostí, že mi mine telenovela a já trčím v okne jak pani Nezábudková. Po púl hodzine zúfalství a strachu naštestí vylézl z mojho bytu na pavlač múj malý rozospatý Ringo a šel se kuknút kde je jeho mama. Našel mne naštestí viset napol rici ven z okna a napol vnútri susedkynho bytu jak trepem noháma a snažim se viproscit.

"Dyg! Ringo jseš to ty, múj malý zázrak?" Ríkam mu "Opravdu? Pomož máti ven, rob neco! Zavolej pomóc. Rychlo!"

Chudina malá začel od leku kričet na šecky strany, aš začali vilézat susedé ze dverí jak roskotúlané maliny. Kukáli se na mne jak kdybych jim rozeslala spamy a pdezíralo na mne hledeli, co to v tém okne vivádzam. Prišli ťahali ma ven, no nešlo to ani ven ani dnu, celá jsem bila spocená, zašprajcovaná jak závora! Šaty od matury jse mi rostrhli vejpúl. Bila jsem vistresovaná a hlavne hladná. Tak nic se nedalo robit... nešlo to, mám težké telo, jsem porádna vazba, to uznám.
Starý Záviš z druhého poschodia musel zavolat hasišov, kerí nakonec došli s težkými vyproscovacími mechanizmami mne uchycili za nohy a nejak mne nakonec po pol hodinové tortúry vitáhli celú v tvári červenú ven! No stálo mi to zato? Asi né!
Teďkáj uš alespoň vím, že nic na svete neni prvoradé, jen naše malé ratolesci, kdyby jsme jich nemáli, tak by jsem šecky trčáli nekde k oknách, na satelitech, anténach, na Facebooku. Na rúznych Rómeov, hrdinov na bílich konech zabudnite, chlapy ždy dolezú když je po funuse, jak tí americké autá od policie v akčných filmech. Nááá veru!

Ale na teho Fabrizia by mne preca jen chytli jak muchu na mucholapku, to vám povím!

slobodnabaculka
autor
1. júl 2014

@25daniela Moja, a coby né?! Bila by jiná téma. Tak poďme teda o nejakém žvanci, jsem veľmo vihladlá po tém dnešném výkone!

mimla
1. júl 2014

@slobodnabaculka Náhodou, ja som sa celkom pobavila 😀 Ďakujem, bol to taký podivný deň u nás.

Inak ten dialekt, čo ho používaš, sa v našich končinách volá Cinegeho nárečie.

anatalia77
1. júl 2014

@slobodnabaculka dakujem,pobavila som sa.

10zabka
24. júl 2014

@slobodnabaculka si skvelá rozprávačka, smejem sa na každom tvojom komente vo fórach. Neuvažuješ napísať to knižne? Ako rady do života😀, myslím, že úspech by si mala zaručený. Niekoho ako ty bolo na MK treba ako soľ. Dík za tvoj postoj k životu, dík za tvoj humor 🙂

Strana
z2