Išli by ste so štvormesačným bábom na návštevu na onkológiu?
Tvrdia mi ze cez vikend niesu oziari tak nam nic nehrozi...
Určite by som nešla a už vôbec nie na onkologiu...Jedna známa, ktorá mala rakovinu, nám povedala, že malé deti nesmú minimálne 2 týždne k človeku, ktorý je po ožiaroch ☹ Neviem síce čo je na tom pravdy, ale ju vraj na to upozornili doktori
Radšej by som to neriskovala, je to vec priorít a prvoradé je neohrozenie zdravia dieťaťa. Navyše efekt pre pacienta môže byť celkom opačný, ako sa očakávalo a miesto radosti z takej návštevy príde ešte väčší žiaľ, hlavne ak je stav naozaj vážny. Ten stret niekoho, kto je možno na konci, a nového života môže prebiehať rôzne. Zažila som niečo podobné, bolo to dávno a doteraz ma to máta ☹
Podla mna ta tam s dietatom ani nepustia....k mojej mame nepustili 10rocneho synovca, sestra mohla ist len preto, ze bola dospela a nenechala sa odbit...a ani by som s takym malym dietatom nesla vobec do nemocnicneho prostredia....dieta nema tak silnu imunitu, aby zvladlo ten napor infekcii, bakterii, a pod.... a ako pisala lulu369, ked som bola tehu, tak znamy, ktory bol po ozarovani, ma tiez varoval, ze sa nemam priblizovat, ze ho upozornili, ze nema ist k detom a tehu...
urcite nie ...moj ma sice uz 4,5 ale ani teraz ho nikdy so sebou ani do "normalnej" nemocnice neberiem a nie to este na onkologiu ... mne samotnej tieto zariadenia casto nahanaju akysi nepokoj....
ano bola som s par mes. dvojickami pri svokre par krat. Bola velmi rada ze ich vidi, a boli sme tam zhruba 10min. lebo ani ona sa na viac necitila, a deti boli cely cas vo vajicku v kociari. Nachladene boli prvy krat ked mali 14mes. ine choroby nenachytali a to ani nie su ockovane. pytala som sa dr, aj ona onkologa, povedal ze mozu. bezne do nemocnice chodime casto a stretavam tam xx malych deti. lenze u nas v nemocniciach su pacienti po samom vacsinou takze aj aj bakterii je asi pomenej. Prisla ich aj pozriet 2 den po porode aj sa rozplakala a prva veta bola ze ona ich neuvidi vyrastat, ale to hned preslo podrzala jedneho, druheho, a chodila aj k nam domov ich pozriet cca raz tyzdenne 1 rok. stihla. ked ich videla dodalo jej to viac sily. A co potom rodicia kotri chodia na oziare a musia vychovavat popritom svoje deti? alebo surodenec chodi na oziare? nepocula som o pripade, kde by sa museli ostatny clenovia rodiny vystahovat .
juj asi nie :((((((((( nemusia dnes ozarovat ale osoba este moze mat v sebe nieco :((((((((
navstevy na onkologii su pre deti zakazane, nesla by som tam s dietatom, ludia, ktory tam lezia maju casto aj nakazlive infekcne ochorenia, mali sme dlho na onkologii otca..... ☹
Ahoj ,u nas je vsup na onkológiu do 15 rokov je zakázanè!Bohuzial nedávno som onkológiu návsevovala den co den a dcèrku ktorá má 10 rokov nepustili dnu!!
deti do 15 rokov maju obvykle zakaz vstupu. 4-mesacne dieta este nema poriadnu imunitu, neoslabovala by som ho pobytom v tomto prostredi - a podla mna by vas ani nepustili.
Nemocnici sa treba vyhybat sirokym oblukom. Bola som s dcerou hospitalizovana imunitu mam tip top a napriek tomu som nakupila rotavirus. Bola aom na sukromnej izbe. S 4,5 m dietatom ani nahodou,ani do budovy nie se na oddelenie.Hocijake.
Nie, nesla by som...ale ak ide o niekoho doleziteho, kto strasne tuzi vidiet tvoje babatko a mozno na to neskor uz nebude mat prilezitost, isla by som s dietatkom do nemocnicneho parku, sadla si na lavicku a tam by sa vidiet mohli...ak ide o pacienta, ktory nevladze sam prist, moze mu pomoct sanitar a dotlacit ho na voziku...niekedy staci pohlad a mala chvila a vsetci su spokojni...no do budovy nemocnice by som dieta nebrala, mohlo by tam nieco chytit a ochoriet...
no treba si zistit ci vobec pustia. My sme s nasim boli pri svokre, ale to uz mal cez rok, no neboli sme na oddeleni, ale stretli sme sa len na chodbe kde boli ambulancie a kde sa cez vikendy nepracuje.
Do nemocnice absolútne nie,pokiaľ by som nešla na nevyhnutné vyšetrenie so samotným bábätkom!
No aj pôrodnice sú v nemocniciach, pacienti a personál chodia často tými istými schodmi, výťahmi, do tej istej lekárne. Asi závisí od povahy pacienta a dieťaťa, ako to oni budú znášať a štvormesačné bábo sa niektoré ľahko rozplače v cudzom prostredí. A či vôbec tam pustia také dieťa a či to tomu pacientovi nebude skôr vadiť ako ho to poteší.
S bábätkom by Ťa ani nepustili ... ani tehu ženy nepušťajú. A tlačí sa mi otázka ... a načo tam vlastne má ísť to bábo?

Nesla by som do nemocky vobec s takym mimi a uz vobec nie na onkologiu.