icon

Je dôležité dodržiavať režim na minútu?

12. feb 2026

Fakt mám niekedy strach, že zo svojho dieťaťa vychovám horšieho človeka len preto, že nedodržujem režim na minútu. Všade čítam, ako je režim strašne dôležitý, ako bez neho dieťa nebude vedieť spať, jesť, fungovať, a ja pritom každý deň bojujem s realitou. Náš deň nejde podľa tabuľky, ide podľa dieťaťa, a aj tak mám večer pocit viny. Keď nezaspí presne vtedy, ako „má“, som nervózna, sledujem hodiny, rátam minúty a namiesto pokoja je doma len napätie. Dnes som ho držala hore, lebo ešte nebol správny čas na spánok, a on sa mi zrútil v náručí od únavy a ja som mala chuť si trieskať hlavu o stenu.
Najviac ma vytáča, že keď sa pozriem okolo seba, všetko vyzerá tak dokonalo. Režimy, plány, presné časy, rady od odborníkov aj od mám, ktoré to vraj majú zvládnuté. A ja sa pýtam, čo je so mnou zle, keď to takto nedávam. Keď sa na to vykašlem a idem podľa pocitu, dieťa je kľudnejšie, ja som menej vystresovaná, ale hneď mi v hlave nabehne myšlienka, že mu tým ubližujem. Že mu beriem niečo dôležité. Že mu kazím budúcnosť.
Tak sa pýtam úplne otvorene a možno aj nasrato, naozaj vyrastie z môjho dieťaťa horší človek len preto, že nezaspáva každý deň o tej istej minúte? Alebo sme sa len zbláznili z potreby mať všetko pod kontrolou a zabudli sme, že deti sú živé bytosti a nie rozpis v mobile?

Strana
z2
anonym_38103b
12. feb 2026

Podľa mna nie si ok, mala by si vyhľadať pomoc.
Z tvojho dietata neubudne ked nebude mať rezim, ale mozno ho niečím poznačis ty, lebo toto správanie nie je normálne.

biba_18
12. feb 2026

čože? 😲

reanda
12. feb 2026

to kde sa pozeras okolo seba?

beata_k
12. feb 2026

@anonym_autor Drzala si dieta hore kym nezasapal od unavy? To fakt? Ano, rezim je fajn, ale nie je takyto. Ved to dieta nie je na vojne aby to bolo na minuty presne.

anonym_ea4cb4
12. feb 2026

@anonym_autor mamina neblázni. Internetový falošne dokonalý svet a všelijaké múdre reči odborníkov nech ťa netrápia. Daj na svoju lásku a inštinkt.

anonym_e38dff
12. feb 2026

Preháňaš, dieťa nie je stroj, nedá sa naprogramovať Dôležité je dodržiavať postupnosť činností, nie čas. Ubližuješ mu svojím stresom, nie tým, že nedodržiavaš na minútu presne režim

michaelam2
12. feb 2026

Fuha tak ty to ale extremne prehanas. Fakt nepoznam nikoho kto by to takto hrotil a to mam male dieta takze tieto veci riesim denno denne. Upokoj sa, vypni radsej internet lebo ti ocividne nerobi dobre a nevies ho spravne pouzivat a robte tak ako vam vyhovuje. A hlavne preboha to dieta netrap.

anonym_07a35b
12. feb 2026

@anonym_autor 🤯Pomoooc

januska12323
12. feb 2026

Inak si v poriadku? Nepotrebuješ si oddýchnuť?

anonym_1a5df9
12. feb 2026

a kde sa pise ze rezim ma byt dodriavany na minutu?? vsak rezim je to ze dieta rano vstane naje sa, prebali, hraje sa, na obed sa naje, vyspi sa, vstane, naje sa, hraje sa a znov sa naje a ide spat. kedze kazdy den vyzera s dietatom inak tak aj v iny cas je dieta unavene a ide spat... takze nastav si rezim vseobecne nie casovo, ja mam teda aspergera ale cas som NIKDY nedodrziavala ale riadila som sa potrebami a pocitmi dietata. ale v globale tam bol rezim, t.j. nevynechala som mu obed, a pod. takze necitaj "odborne" clanky na nete co a ako ma fungovat ale zacni pouzivat rozum a obcas sa porad so starym a skusenejsim clovekom napr. rodicom

pralinka25
12. feb 2026

Dalsia zo serie tem poriadok, strazenie deti a dieta bez programu...

anonym_347647
12. feb 2026

Pre mňa bolo dôležité mať istý denný režim, nie preto aby z môjho dieťaťa vyrástol dobrý človek, ale pre moju a manželovu psychickú pohodu, aby naše dni mali nejakú štruktúru a aby sme sa netočili len okolo každého mrnčania. Toto miešaš hrušky s jablkami, aký zlý človek má z neho vyrásť? A tiež keď sa bavíme o režime, nikto tu nehovorí o tom, že všetko má byť na minútu presne. Samozrejme, že sa nedá všetko prispôsobiť nejakým tabuľkám, však ani ty nevieš zaspať na povel či byť hladná na povel. Buď sleduješ nejakých divných "odborníkov" alebo si to zle pochopila. Oddýchni si, drž sa, nestresuj sa.

majlo1234
12. feb 2026

Ked chces rezim, dodrziavaj rezim. Ja som nerezimova povaha, mnw to nikdy nevyhovovalo a ziaden rezim nemame

anonym_15cd2a
12. feb 2026

Ufff nechápem prečo nerobíš podľa seba a dieťaťa
A prečo si usúdila, že nejaký striktný režim máš dodržiavať ty
Čo máš nejako choré dieťa či čo

anonym_5ff25e
12. feb 2026

toto by som začala riešiť hneď..nie režim dieťaťa, ale teba.. nieje v poriadku to čo robíš, uvedom si, že mu ubližuješ.. nedovoliť mu spať keď je unavené?.. to je moc.. nerobíš to správne.

anonym_9471ba
12. feb 2026

@anonym_autor nemáš popôrodnú depresiu? Neznieš ok

luccys
12. feb 2026
@biba_18

čože? 😲

@biba_18 To je nasa stara znama s upratovanim, strazenim atd. Uz v 2.vete mi bolo vsetko jasne. Jej styl si nepomylis.

firsttimemommy
12. feb 2026
@luccys

@biba_18 To je nasa stara znama s upratovanim, strazenim atd. Uz v 2.vete mi bolo vsetko jasne. Jej styl si nepomylis.

@luccys takže je to len celé vtip tento príspevok autorky? :-O povedzte mi, že áno :D

la_dolce_vita
12. feb 2026

Ako kazis dietatu buducnost!?

lizatko1009
12. feb 2026

🫣🫣🫣 to vážne? zivot nie je na minuty a sekundy, navštív psychologa. Ja uz mam sice pubertiaka, ale ziaden rezim u nas nikdy nebol a ani nebude, nebudem zit v strese a cumiet na hodiny.

anonym_28d874
12. feb 2026

@anonym_autor no Ty si mnohe veci uplne zle vysvetlujes. Mam 4 deti a ani jedno nemalo ziadny pecny rezim ako stroj. Orientacne, aj to len veeelmi z rychlika. Aby ranajky boli rano, obed na obed a vecera na vecer a hlavne spanky tak, aby do vecera bolo dost unavene.
Ty trpis nejakou formou OCD, posla mna to uz bude aj na psychiatra, sorry.

anonym_0d2bee
12. feb 2026

Nie nedá sa ísť podľa tabuliek a dodržiavať presný režim, najdôležitejšie je počúvať svoje dieťa. Naša malá od 4 mesiacov prešla na 2 spánky, 3 spánky boli u nej nemožné, aj keď som s tým všelijako bojovala. A počúvala som všeličo, že potrebuje ešte minimálne 3 spánky atď. Radšej sme ju nakoniec ukladali skôr na ten nočný. Teraz má 8 mesiacov, stále máva len 2 spánky a prespí krásne celú noc. Polovica detí v podobnom veku má stále tie 3 spánky. Neriaď sa tabuľkami ale svojím dieťaťom.

viestta
12. feb 2026

@anonym_autor "Alebo sme sa len zbláznili z potreby mať všetko pod kontrolou a zabudli sme, že deti sú živé bytosti a nie rozpis v mobile?" 3
Nie, my sme sa nezblaznili. My vieme, ze dieta je tiez len clovek, ziva bytost so svojimi potrebami. Aj matka a otec su tiez ludia. Ani jeden z nich nie je stroj a nikto nefunguje podla tabuliek. Ak mas pocit, ze treba ist presne podla harmonogramu a niekto ta k tomu nuti je najvyssi cas zamysliet sa nad sebou alebo sa obratit na odbornikov ked ti to zamyslenie neprinesie vychodisko z tejto situacie.

zuzanaete
12. feb 2026

Prosim, zamysli sa. Naozaj si myslis, ze dietatu zbabres zivot, ak ho das spat o 30 minut neskor alebo skor ako urcuje nejaky plan? Ak je zena doma s viacerymi detmi v roznom veku, tak je realne striktne dodrziavat rezim kazdeho dietata? Dieta najviac potrebuje spokojnu mamu. Sama si napisala, kedy si kludnejsia. Nechod proti sebe. Ano, je fajn si vypocut skusenosti/rady ostatnych. Ale kazde dieta je ine.

danielad9
12. feb 2026

@anonym_autor Som “dieťa” režimu. A bez režimu neviem fungovať, aj keď nie som horší človek tak je to neuveriteľne nepraktické lebo v živote nastanú chvíle kedy režim naozaj nedodržíš a čo budeš robiť, zosypeš sa? Vykašli sa na dokonalosť, nič tým nedocieliš.

blackcat8885
12. feb 2026

Neverím že toto píše dospelá žena ktorá ma vlastný rozum bez urážky. Veď má byť spokojne dieťa a ty a nejde o režim na minútu určite by som sa kvôli tomu nestresovala

mamatroch
12. feb 2026

@anonym_autor ved dieta je ziva bytost a Ty tiez a su rozne dni, vase potreby sa menia... akoze priblizny rezim ok, ale budes teraz davat dieta spat kazdy den 19:30, lebo suseda mala na instaci foto ako jej anjelik 19:30 uz spokojne spinka?
moj chodil v 4 rokoch spavat 22:00 - 22:30 🤷 a bolo uplne jedno, ci spal poobede alebo nie, kolko sme boli vonku... 21:00 bol v posteli, 21:30 uz aj jeho teenagerky sestry, tie skoro hned aj zaspali a on spokojne vyliezol z postele, svietil si baterkou a skladal lego. rano v pohode vstal do skolky 🫣 bol spokojne stastne kamaratske dieta, ktore prekypovalo radostou zo zivota.
teraz ma 7 rokov a vacsinou uz 20:00 spi. skratka teraz toho spanku potrebuje viac ako vtedy, tak sa riadim tym. 15-rocna zaspava cca. 21:30 a 13-rocna chodi spat o 23:00, lebo vecer rada v klude tvori. ako vidis, neda sa ist vzdy podla tabuliek. ked si dieta odsledujes, vidis, ci mu staci mnozstvo spanku alebo nie.

rozculena
12. feb 2026

@anonym_autor ty si troll,že?

anonym_24fa6b
12. feb 2026

@autor a keď tvoje dieťa sa nebude vedieť vys*ať, tak to z neho s prepáčením vytiahnes lebo je čas na to aby s*alo? Choď prosím k psychiatrovi, dieťa nieje atómová bomba nepotrebuje na minútu mať režim, každé dieťa je iné. Naozaj sa daj liečiť

pralinka25
12. feb 2026

Baby kaslite na to. To fakt nevidite ze to vsetko pise jedna a ta ista osoba?

Strana
z2