Je normálne, aby 9 mesačné dieťa vkuse vrieskalo?
Zdravím maminky chcem sa s vami poradit ohľadom sestrinho syna ma 9 mesiacov ale odkedy sa narodil vkuse len reve.. Reve pred spaním reve ked sa zobudí reve ked je hladny aj ked je najedeny, reve v kociku v postielke v aute v nosici proste vsade.. Sestra je z toho uz na prasky ale odmieta to riešiť vraj mu nič nieje a musí z toho len vyrásť. Ja mam dve deti ale vzivote toto nerobili a tak nevrieskali ako on.. Vresti tak az cely obordovie a kope pri tom nohami nelozi ani nesedí neznasa byt na bruchu jedine miesto kde je ako tak kľudný je vaňa pri kúpaní.. Na poradni doktorovi nikdy nespomenie ten plač lebo ona to považuje za normálne ale jej viacero mamiciek z jej okolia povedalo ze to určite normálne nieje a ďalšia vec ten maly je veľmi bledý úplne vyzerá tak nezdravo.
@le4 jedno vlastne. A viedla som nejaky cas skolku a jasle - takze tych deti poznam dost, ak narazas na to, ci mam porovnanie. Tak mam. Ako prepac, ale napisat ze 9 mesacne dieta nonstop place, lebo sa nudi, je fakt na nobelovu cenu za hlupost.
@kittykat22 za mna je hlupost napisat to ze dieta stale place lebo je take. Dieta sa ma smiat a hrat sa, vymyslat, badat, blabotat si.. Dieta place iba ked ma padny dovod tj. Hlad smad bolesti strach, ked mu nieco zakazem, vezmem, nedovolim vystrajat, vyhresim ked je nervozne a dlhodobo sa nudi, nieje on záujem, tak si pýta pozornosť (stým to sa stretavme hlavne u deti skolkarskeho veku, ale pri babatkach sa akosi na to zabuda), takz3 tiez nechapem preco by tu Mamičky nemohli mat nazor ze nieje v poriadku a nieco mu je zdravotne, pripadne psychicky. Ja viem ze ked jedna mamicka napise ze jej syn mal pruh tak to neznamena ze pruh musi mat aj dalsie uvrieskane dieťa, ale takisto neznamená ked tvoje dieta bolo uvrieskane pre nic, ze aj toto dieta bude take a ze nemá zdravotné problemy
@perinka88 to mas preto taky nazor, pretoze sa to tebe nestalo, a tvoje deti boli ticho ako peny. Tak to neexistuje samozrejme, a niekde je chyba. A vies co, existuje. To, ze ty s tym nemas skusenost neznamena, ze to nie je. Vdaka logike ako tu predvadzas ludia liecili autistov a homosexualov neludskym sposobom - pretoze to predsa nie je normalne. Niektore deti revu, lebo revu a vyrastu z toho. Ako napriklad nas syn. Ako jeho otec, ako jeho babicka. Ako jeho bratranec, ako deti nasich kamaratov. A nic im nie je. Su to zdrave deti ktore vrestali na lesy. To je vazne, tak tazke prijat, ze svet sa netoci len tak ako to mas ty doma?
@kittykat22 moze mat malo podnetne prostredie a ver, ze moze za to dieta plakat. Ja som trojnasobna mama a vypozorovala som co-to zo skusenosti, moje prve bolo velmi urevane, asi tak ako ten chlapcek a zmena prostredia casto pomohla, tretie dieta sa mi zvyklo zmenit z umrncaneho vecne nespokojneho na take, ze ani nepipne, ked sedi v kociku. To bolo prave vtedy, ked doma nikto nebol a ja som mala robotu okolo domu. Z rodiny poznam patnasobnu mamu a tvrdi to iste. Isto, ze to dieta nereve ako tur len kvoli tomu, ze nie je vonku a doma nema vela podnetov, no moze to prispievat. Aj tak male dieta potrebuje pocut ludsku interakciu, vidiet pozitivne emocie atd... Nechcem sa hadat..., pekny den prajem
@daganov áno sme už tretej keďže prvej som mala problém ucitelkov aj riaditeľkou no potom sanatorii bola aj tejto škôlke bol problém vyse mesiaca trucovala nechcela jesť a podobne že aj tam plače ale našťastie im to nerobí problém a majú pochopenie len tie začiatky bol problém lebo je tvrdohlavá
@kittykat22 jezis ty si mimo. Splietas tu jablka s hruskami. S tebou sa neda. Ja nic nemusim prijat pretoze presne to som vyssie napisala ze ked jedno dieta reve lebo malo pruh druhe moze revat lebo "je také" nervive, vecne s niecim nespokojne, a dalsia vec co si nepochopila lebo nevies citat s porozumenim a co tu v konecnom dosledku krituzujeme je, ze najskor ma mat rodic snahu zistit ci dieta nereve pre zdravotny problém (ako si to spravila ty) az potom myknut plecami a tvrdit ze dieta je proste take (a nie moje deti niesu jak peny, hlavne mladsia)
Aj moj prvy pol dost uplakany. Ja som to riesila aj s dr. Dokonca nas poslala aj na to detske gastro a tam som mala asi najhorsiu skusenost s dr. ktora bola velmi neprijemna a kukala na mna ako na neschopnu co si nevie pomoct s urevanym deckom. Nic mu teda nezistili. Plakal v kociku, plakal v postielke, plakal v aute a kolkokrat aj na rukach. Uz som nevedela co s nim. Pohybovo bol vsak v poriadku a prave pred dovrsenim prveho roka sa to zacala zlepsovat. Uz neplakal stale ale je pravda ze teraz ma 6 a poplace si stale. Mojej kamoske ale bol tiez syn velmi uplakany a jemu zistili problem s uskami. Proste tazko sa radi na dialku. V prvom rade treba navstivit lekara.
Ale áno, môže byt kľudne také dieťa a áno, nemusí mu nič byť. Môj mladší syn bol taky.. Prvý rok svojho života len prevrieskal a to som ešte pekne napísala. 95%dna len revy revy revy, pochodila som s nim rôznych Dr, vylúčili mu všetky možné zdravotné problémy a vrieskal stále. Ja som bola zrelá na psychiatriu a to doslovne. Venovať sa staršiemu, nula bodov, nedalo sa. Aj keď podradtol, stále bol ufnukany, nespokojný, veľmi náročne dieťa. Teraz ma 5 rokov a KONECNE je dobre... 🙂 ale sama vravím, keby bol moje prvé dieťa, druhé by som už nechcela, tak náročný bol
@daganov neviem už sama je to od narodenia už v nemocnici plakala od rána do ráno aj keď sme doma boli aj u detskej sme tým boli a nič už aj psychologicky ťa nám povedala že dieťa není rozmaznané je dostatok inteligentné že nebudú žiadny problém nemyslíte že ako plače tak aj robím ja ju nechám tak skúšali sme všetko aj objať porozprávať aj nechať osamote keď začala plakať a nič doktorka mi povedala že mám náročné dieťa že mám byť rada že je zdravá tak to aj skončilo
@rebellefleur moj bol podobny, uplakany v noci sme nespali...... a mame len jeho 😉😁, ma uz 6 a je mudry, inteligentny obcas chyti nervicky, ale asi musi dieta zo vsetkeho vyrast.....
@perinka88 lenže my mamu toho dieťaťa vôbec nepoznáme, nevieme čo rieši.. možno má len plne zuby rád z okolia a mudrovania čo má robiť a tak len odpovedá, že z toho vyrastie a vyšetrenia už má dávno za sebou.. takže nie je čo kritizovať..
Mne tiež koľko ľudí mudrovalo čo.robit, ale tie rady ničomu nepomohli.. z najmladšieho vyrástol múdry chlapec, ktorý stále občas nevie zvládnuť svoje emócie, ale aj to snáď raz prejde a bude dobre..
Su aj take deti, co proste stale revu a nic im nie je. Sama mam takeho mladsieho, nic mu nebolo, nemal ziadne intolerancie, nemal zdravotne problemy, neurologicke nic. A reval cely prvy rok svojho zivota. Niektore deti su proste take. Mi sme nasho vela mojkali, nosili a bol stale v podstate na mne, lebo stale reval - kludne aj 16 hod denne. A vyrastol z toho. Ako mi hovorime - on sa uz v zlej nalade narodil 😀. Uz ma takmer 4 a je to normalne dieta, akurat trosku viac emocnejsie.
@daganov dôvody sú rôzne nejde jej vyzuť nedovolím jej niečo aj pre nič za nič ani dôvod nemá sedi a zrazu vrieskot niekedy záchvaty zlosti rôzne skúšam objať porozprávať ale niekedy ju nechám samu keď nepomáha nic a nech sa vyplace a kontrolujem ju len dúfam že to čím skôr už skončí je to niekedy na prášky aj sme dokonca mysleli že sa cíti sama tak máme ešte jednu dcérku to je opak jej ale aj tak to nepomohlo 🤣🤣
@zdewma asi najlepšia ignorácia, nechať ju tam, kde je, nech vreští. Možno by som jej ešte povedala, že tým, že bude vrešťať, sa nič nezmení a po dovrieskaní sa jej spýtala, v čom jej ten plač pomohol. Alebo jej povedala, že môže vrieskať, koľko chce, ale vy nie ste povinní ju počúvať, nech sa páči do kúpelne, keď skončí, môže prísť. A striktne to dodržiavať, začne - smer kúpelna a nedovoliť jej vrieskať medzi vami. Viem, že robíš, čo môžeš, možno to bude prípad dcéry môjho bratranca, vrieskala ako bábätko hádam nonstop a potom tiež, ale tam to bolo o vynucovaní si svojho, ale aj keď sa jej niečo nedarilo, ako opisuješ ty. No bola nesmierne šikovná, popredu vo všetkom v porovnaní s ostatnými deťmi, gymnázium so samými jednotkami a momentálne VŠ aj doktorát.
@daganov presne ja som na ňu od mala prísna ja jej nič nepovolujem keď chce nech plače ja to tak tiež robím ja každému vravím že mne dieťa nebude rozkazovat ja ju nechám plakat aj sa jej vždy spýtam čo sa stalo ale nič nereaguje hádam stoho vyrastie ale ako hovoríte ja strašne inteligentné dieťa rýchlo sa učí všetko ju zaujíma aj u logopedicky keď sme boli tak vravela že má výbornú slovnú zásobu ťažšie slová pozná má rada šport kreslí číta spieva a podobne každý deň máme program buď na tvorenie čítanie alebo len prechádzka a tak nech zabudne na plač ale chvíľku to pomáha ale neposedí 🤣🤣 aj lekárka mi toto iste povedala hlavu hore že tieto deti ktoré sú náročné na výchovu ale dospelosti dosiahuju úspech sú inteligentné ltak uvidíme
@mimikas ja len napr. môj malý bol ani nie tak uplakaný ako neuspateľný a tiež nám výsledky na gastre nepotvrdili alergiu na mlieko (BKM) no napriek tomu ju oficiálne má, pretože má všetky príznaky, takže u malých detí nie sú tieto testy na 100% a to vie každý kto bol s menej ako ročným dieťaťom na testoch alergií či intolerancií...čiže to nepíšem len vám ale všetkým, čo tu píšu že všetko u Dr.v poriadku, napr. aj ja aj moja mama mávame občas, tak dva krát do roka brutálny záchvat bolesti v bruchu a po každej hospitalizácii sa dozvieme že nám nič nie je, ale také je naše zdravotníctvo...ja osobne mu teda moc neverím, možno súkromné kliniky, kde ťa fakt poriešia sprava zľava ale takéto tie akože bežné testy...no neviem..
@veronika4495 čo ja viem, na lekárov sa spoliehať...napr. tie deti s SMA, ich rodičia (napr. alexejkovi) si museli vydobíjať že s ich deťmi nie je niečo v poriadku a to je že do očí bijúca diagnoza...mám kamarátku ktorej malý má podla mňa totálne atopický exém na tvári, a ked sa jej pýtam čo na to jej Dr. že nič, že z toho vyrastie..akože..z čoho všetkého sa dá vyrásť?

@kittykat22 kolko mas deti, ak sa smiem opytat?