Je normálne nepoznať krvnú skupinu dieťaťa?
Ahojte nechápem že v nemocnici to nezistili? A dr mi povedala že aj tak to ešte nebude iste že až po roku sa ukáže skupina. Je to ok?
Tak ak mate,kazdy inu tak mozno ano.U nas ma kazdy 0lku,takze aj deti.
ja neviem krvnu skupinu takmer 12 rocnej vlastne ani moju
@anonym_50786c to nie je určite ok asi 😂
Mame každý inú. Teda môj muž nevie akú ma 🙇♀️🙇♀️🙇♀️🙇♀️🙆♀️
A na co presne by si tu krvnu skupinu chcela vediet, pri akejkolvek vaznej situacii sa krvna skupina aj tak zistuje, lebo si nemozu dovolit spolahnut na tvrdenie kohokolvek. Ani moj manzel nevie, ani ja si nie som ista, ....ked bude treba zistime.
A ano dnes uz sa krvna skupina novorodenca nezistuje automaticky, iba v pripade potreby ak je na to indikacia (matka je negativna a otec pozitivny Rh faktor atd.), vysledky byvali casto skreslene, ovplyvnene krvou matky.
@anonym_autor ani ja neviem u mojho 12 rocneho syna. V prepustacej sprave z porodnice to nebolo a odvtedy sme to, chvalabohu, nepotrebovali vediet.
@anonym_autor ja mám dve dospelé deti a tiež netuším. V zdr zázname je nutné wkde napisané aj kebyze to pozriem casom zabudnem
Až tak na tom záleží? Robila by si niečo inak keby si vedela?
Nevedela som ani mojej 17r dcéry. V škole jej zobrala krv spolužiačka a sama si zistila na labákoch.
Tak ja poznam krvnu skupinu moju, manzelovu aj vsetkych, uz dospelych, deti. Ked detom daaavno rutinne brala dr krv, poprosila som ju aj o krvnu skupinu. A svoju poznam od detstva, muz takisto. Asi sa to kedysi robilo bezne.
Tak ja poznam krvnu skupinu moju, manzelovu aj vsetkych, uz dospelych, deti. Ked detom daaavno rutinne brala dr krv, poprosila som ju aj o krvnu skupinu. A svoju poznam od detstva, muz takisto. Asi sa to kedysi robilo bezne.
@simsalabim svoju som sa dozvedela až ako tehotná. Povedali mi že AB tak som sestričke povedala že to čo za blbosť tak A alebo B. 🙂
Mame každý inú. Teda môj muž nevie akú ma 🙇♀️🙇♀️🙇♀️🙇♀️🙆♀️
@anonym_autor muž nech ide darovať krv, tam mu povedia akú má
@anonym_autor Nie je potrebné, aby rodič vedel spamäti krvnú skupinu svojich detí. Načo? Kde by si to využila?
@anonym_autor asi ked je vsetko u zeny a deti ok, tak krvnu skupinu nepotrebujes vediet.
Ja som vedela hned z toho dovodu, ze mam rh negativny faktor a moje deti obe pozitivny po muzovi a tvorili sa mi v tehotenstve protilatky, tak sa to sledovalo a bolo to dost podstatne.
Ak by bolo vtedy vsetko ok, asi by som nepotrebovala akutne vediet krvnu skupinu deti.
@simsalabim svoju som sa dozvedela až ako tehotná. Povedali mi že AB tak som sestričke povedala že to čo za blbosť tak A alebo B. 🙂
@anonym_116a2c sestricka si sedela na kabli, ked sa cudovala, ved krva skupina AB je uplne normalna. Nie je sice tak bezna ako ine, ale to nie nic, preco by sa mala cudovat.
Alebo asi chcela byt vtipna, a nevyslo...
Ja viem, ale u nás zisťovali asi hlavne kvôli rozdielnym Rh faktorom mňa a partnera. A ja viem aj KS rodičov aj brata, lebo máme každý inú a jednoducho ma to vždy zaujímalo.
@anonym_autor krvnu skupinu viem celej rodiny, ale mne to pride dolezite. Co ma zarazilo, je informacia, ze dietatu sa skupina ukaze az po roku???to je co za nezmysel. Krvna skupina je dana uz pocas tehotenstva. Nie je mozne,ze sa dokaze zmenit.
Preco by mali zisťovať KS u zdraveho babetka?
@janinah v SK porodniciach sa každému novorodencovi zisťuje KS z pupočníkovej krvi🙂
Ja tiez neviem aku ma mala a to chodi kazdeho pol roka od narodenia na odber. Nenapadlo mi to zistovat, kedze moju vlastnu krvnu skupinu som nevedela pomaly do 30tky a v pohode som to prezila bez ujmy 🤷♀️
@anonym_autor mne to hlasili este na porodnej sale, ze deti maju krvnu skupinu po mne. Ale to mozno preto ze som Rh- a cele tehotenstvo mi sledovali protilatky.
Ja viem všetkých mojich deti mali ju napísanú v prepúšťacej správe a to najstarší ma 33 a najmladšia 14 urobili všetkým viem aj svoju aj manželovi
Poznám svoju krvnú skupinu, aj vctehotenstve ju zistovali a zapisali do knizky aj mužovú poznam. Poznam krvnu skupinu aj našho spoločneho syna. Ale nepoznam skupinu mojich starších detí.
Rodila som 3 roky dozadu, nikde to nebolo napisane. Pytala som sa pediatra, tak povedal ze ked bude brat krv, ze to zistime.
@anonym_autor my máme predcasniatko a krvnú skupina nám povedali hneď... A aj faktor... Takže myslím si, že nieje to dobre, že to nezistovali.. Ja mam B+, muž má A+ a syn má AB+

ja neviem krvnu skupinu takmer 12 rocnej vlastne ani moju