Je normálne, že štvoročné dieťa ešte nosí plienku?
Ahojte,
myslíte si že je ešte v pohode keď má čerstvo 4r. dieťs plienku na deň a aj noc?
Na nočník a ani záchod nechce.
Ďakujem za postrehy
@anonym_autor nemyslim, len ak ma oneskoreny vyvoj. Inak to ma uz davno vediet pri normalnom vyvine
Nie, ak ide o zdrave dieta, nie je to ok. Ved uz trojrocne deti nastupuju do skolky odplienkovane, tak asi zdravy rozum ti povie, ze uz davno malo byt bez plienok. Ak ide o zdrave dieta, tak je to samozrejme chyba rodica, nie toho dietata, ze ma este plienky.
V tom pripade zaostava vo vyvoji…
cez den ,uz nie,ale na noc je to v medziach normalneho vyvoja...nocne pomocovanie sa riesi,ako problem,az okolo 6.r...
nie je to v pohode, moj synovec ma 4 roky a ma plienku tiez, ale iba na noc. a uz aj to mi pride take, ze by ju fakt nemal uz mat.
Nie, ani na deň a ani na noc... Aj na noc by mala stačiť nepremokavá plachta plus nejaký režim že vycikať sa pred spaním a podobne, hoci samozrejme do tých 6-8 rokov občas nehody v noci bývajú u detí.
Nie je to normalne, ved tak stare deti su uz vacsinou v skolke. Moji boli bez plienky od 2 rokov, ale to bola asi ina doba pred 30timi rokmi.
Nie, ani na deň a ani na noc... Aj na noc by mala stačiť nepremokavá plachta plus nejaký režim že vycikať sa pred spaním a podobne, hoci samozrejme do tých 6-8 rokov občas nehody v noci bývajú u detí.
@marsmykkok nezazila si,tak nepis hluposti..ziadne nepitie vecer alebo nocne nosenie na wc,nenauci dieta pomocovat sa v noci...akurat ma z toho stres...tu ide o dozretie nervove systemu dietata...a pokial je dieta inak zdrave,tak v jeden moment nedojde ku ziadnej nehode
Príčiny vzniku nočného pocikávania
Moč sa tvorí v obličkách a jeho množstvo riadi dôležitá látka v organizme (vazopresín). V noci sa jej tvorí viac a tým sa zmenší objem vyprodukovaného moču. Močový mechúr sa napĺňa pomalšie a nemusí sa v noci vyprázdniť.
U väčšiny detí s nočným pomočovaním je v noci nedostatočná vlastná tvorba vazopresínu. Následne sa u takýchto detí vytvorí v noci veľa moču a močový mechúr sa preplní. Dieťa nie je schopné rozpoznať signály preplneného močového mechúra a prebudiť sa na močenie. Výsledkom je, že sa vymočí do postele počas spánku, pričom tomu nie je schopné zabrániť vlastnou vôľou. (3)
So stúpajúcim vekom dieťaťa sa vyvíja schopnosť organizmu produkovať túto regulačnú látku v dostatočnom množstve, a preto nočné pomočovanie s vekom dieťaťa postupne ustupuje (u dospelých pretrváva asi v 2 %). (3)
Lenže otázky autorky nie je zrejmé o koho dieťa sa jedná vlastné, vnúča, švagrinej, suseda? Či má dg,či s tým boli u MUDr?
Tu ti vsetci nápisu aké je to chore a nenormálne, opýtaj sa v Španielsku a nikoho to nenapadne ani riešiť. Tam deti behajú v plienke aj so 5 rokov a nikto to nerieši. Čuduj sa svete žiadne v nej do školy nejde. Na SVK sa stále riešia nejaké tabuľky a predbieha sa koho dieťa skôr bude bez plienky a potom zas riešime poruchy vyprázdňovania, lebo tým deťom často spôsobia silenim traumu na dlhé roky.
Ak je zdravý úplne tak to v poriadku nie je samozrejme ak je tam nejaký zdravotný problém tak určite to v poriadku je. Ale ak je zdravotne v poriadku tak ani do škôlky ísť nemôže ked nosí plienky.Ho nikde nevezmu ani do súkromnej.
@anonym_autor za mna ok, poznam take deti a su normal, synov kamos bol do 4 a teraz ma 5 a je oki, jeho mama je dokonca pedagog pre predprimarne a specku
tak v tomto pripade by som povedala, ze asi trosku zaostava vo vyvoji. a ine "problemy" nema? mozno mu to len troska dlhsie trva, ktovie. ale teda on nechodi este do skolky? spravne to chapem?
Nie nieje to normálne, ak je zdravé, ak má nejakú poruchu a diagnózu to je iné, čo na to doktor?
@anonym_autor riadne zaostale
@marsmykkok nemáš pravdu. Pýtala som sa lekára na nočné pomočovanie 4 ročného dieťaťa. Pokiaľ nemá oslabené panvové dno,tak sa to rieši až cca od 5 rokov. To môjmu dieťaťu dať len nepremokavú podložku,tak môžem za mesiac matrac vyhodiť, pretože plienka je vždy hodne plná.
@anonym_autor Nemyslím si, že je to normálne. Dieťa treba čo najskôr odnaúčať od takýchto babacinovskych vecí, inak bude vývoj pozadu ...
nie je to v pohode, moj synovec ma 4 roky a ma plienku tiez, ale iba na noc. a uz aj to mi pride take, ze by ju fakt nemal uz mat.
@mazisika ak ju ma len na noc, je to ok. tam ide naozaj len o dozretie a na to sa musi len pockat. pride to samo, medicinsky sa to riesi az v 6r. ale 4r by uz cez den plienku mat nemal.
@marsmykkok nezazila si,tak nepis hluposti..ziadne nepitie vecer alebo nocne nosenie na wc,nenauci dieta pomocovat sa v noci...akurat ma z toho stres...tu ide o dozretie nervove systemu dietata...a pokial je dieta inak zdrave,tak v jeden moment nedojde ku ziadnej nehode
@jarmila2010 presne tak, nepit vecer a podobne pokusy len dieta stresuju a nemaju ziadny vplyv na schopnost byt v noci bez plienky. ale ano, ked je dieta dehydratovane, tak sa nepocika, to je pravda ale nema to spolocne nic s tym, ze vie vydrzat v noci. ked nervovy system dozrie, netreba ani limitovat pitie, ani dieta budit v noci. Staci pockat.
Tu ti vsetci nápisu aké je to chore a nenormálne, opýtaj sa v Španielsku a nikoho to nenapadne ani riešiť. Tam deti behajú v plienke aj so 5 rokov a nikto to nerieši. Čuduj sa svete žiadne v nej do školy nejde. Na SVK sa stále riešia nejaké tabuľky a predbieha sa koho dieťa skôr bude bez plienky a potom zas riešime poruchy vyprázdňovania, lebo tým deťom často spôsobia silenim traumu na dlhé roky.
@anonym_4849b2 tak ja zijem v Spanielsku a naozaj tu nie je vidno vela 5 rocnych, ani len 4 rocnych s plienkou. Je to skor vynimocne. Do skolky sice mozu nastupit s plienkou, ale do decembra sa ju snazia odstranit. Dieta z nej nevyhodia, ak sa to dovtedy nepodari, ale isto to nie je standard.
Ale s druhou castou uplne suhlasim, ziadne predbiehanie, odplienkovava sa podla dietata. Vacsinou to vsetci robia v lete pred nastupom do skolky. Do skolky ide cely rocnik, takze niektore sa v lete odplienkovava ako 3 a pol rocne, ine 2 a pol.
Zaostáva buď vo vývoji dieťa (ak má diagnozu,diagnózy) alebo potom zaostáva matka, pohodlnosť sa to volá
@anonym_autor nepoznám také dieťa, väčšinou to zvládnu do 3 rokov, tie rýchlejšie i do 2
@anonym_4849b2 za chvilu sa ale mozno dopracuju k Anglicku, kde niektoré deti nosia plienku aj do školy

Môj postreh je..nieje to v pohode