icon

Je tažko v dnešnej dobe mať 3 deti?

vikusik
21. okt 2011

Uvažujem totiž o 3. kusku ale neviem.Mam už dva -syna 10 a dcérku 6 .Ma niekto taku vekovu hranicu? 🙄

martinkah
24. okt 2011

My mame dve deti, tretie neplanujeme (zatial), keby prislo neplanovane, tesila by som sa.. suhlasim s mnohym, co ste napisali, ze to je krasne, mat vela deti.. ale nemyslim si, ze financne je to jedno, ci su dve, tri, styri.. keby sme my cakali tretie, museli by sme zaplatit: odber pupocnikovej krvi plus kazdorocny nie zanedbatelny poplatok, kupit vacsie auto, lebo do nasho sa tri autosedacky nezmestia a nechat tam dieta bez sedacky, to by som nespravila, neviem ako by sme to neskor riesili s bytom, kedze nemozme napchat tri deti do malickej detskej izby, hlavne ked uz budu vacsie a budu sa potrebovat ucit.. a ked vyrastu a nebudu uz chciet nosit zdedene oblecenie, ked bude v skole lyziarsky, ked budeme chciet zaplatit studium na VS (internaty, cestovanie, notebook).. okrem toho, s oboma nasimi drobcami od narodenia dost behame po lekaroch, cvicili sme vojtovku, obaja maju alergie, ekzem, vela penazi stoja lieky a kozmetika,ktora sa rychlo mina.. a mam pocit, ze nestiham sa venovat ani tymto dvom.. je to narocne psychicky, casovo.. aj keby bolo penazi vela

eva4444
24. okt 2011

my mame tiez 3, nemenila by som za nic na svete dvaja starsi sa uz zacinaju spolu hrat lubia najmensiu ako vsetko na svete predbiehaju sa kto na nu spravi aku opicku. zijeme v zahranici bez pomoci starych rodicov sme na vsetko len dvaja s manzelom da sa to. 😵

maca793
25. okt 2011

mám 3 ratolesti a nemenila by som. je to veľká radosť aj ked sa musím každý deň obracať a zabezpečiť deťom všetko, čo chcú. som rozvedená, bez partnera a príjem na ten sa nemôžem sťažovať aj ked som na predlženej rodičovskej dovolenke. popri nej si privyrábam roznášaním letákov a úplne mi to postačuje. dokonca si môžeme dovoliť aj značkové veci. čínske obchody už nenavštevujem tak často ako v minulosti.
dokonca mi vravia, že ked príde ten pravý partner, tak budem mať 4 dieťatko. vyveštili mi ho od seba nezávislé veštkyne. 😀

mataharyy
25. okt 2011

Každá doba je v něčem složitá a proto se na žádnou dobu nelze odvolávat. Pokud chcete třetí dítě, tak hurá do toho, sama nejlépe víš co zvládneš, co finančně utáhnete. Neříkám že se člověk nají ze vzduchu, ale peněz je na světě tolik... Patříme tuším finančně k celoslovenskému podprůměru, manžel si, ač na týždňovkách, může o průměrné mzdě nechat leda zdát, já na mateřské, doma dvě děti (2,5 a půl roku) a nějak po novém roce hurá na další a když se nic zásadního nepoto, tak by jsem ráda i čtyři. Nežijem si kdo ví jak, ale máme co jíst, kde bydlet a hlavně máme se všichni rádi, to ostatní čert vem, nepotřebuji každý měsíc nové boty a jednou do roka nový mobil, značkové oblečení mám taky na háku, však cedulku s cenou na zadku nenosím 😎 Je to jen o tom co v životě chceš a v jakém pořadí. Jsou lidé kteří chtějí jedináčka, aby ho mohli přihlásit na x kroužků a měli z něj ukázkové dítě, otázka je zda bude takové dítě šťastné, nebo by raději než na angličtinu, klavír, atletiku... blblo venku se sourozencema...?
Ale hledat záminku v době... 😉

andrejka1974
26. okt 2011

ja mam 4 deti 18,14,11, 3 a v aprili cakame dalsie a som velmi stastna

anavila
28. okt 2011

ahoj..neviem preco sa pytas v otazke, či v "dnesnej dobe mať treite dieťa?" akože nechapem...kvoli financiam, alebo kvoli comu sa to pytaš? ja mam tri deti a som neuveritelne šťastna, su este malicke ale s nimi sa tesim z kazdeho dna..aj s manzelom.poznam rodiny, kde maju 5 a viac deti...a zvladaju to.. .No baby, neviem ako vy, ale ja som zhrozena z toho, ze ked som pozrela na prvu stranu tém v sekcii "mama, oco, rodina" tak som tam hned nasla asi 3 temy ohladom toho, ze rodina ma problem v tomto štáte vyžiť!!!!" je to hrozne a ktovie čo bude dalej..hlavne že cigani sa maju dobre :( chce sa mi plakat nad tym vsetkym

nercia
Odpoveď bola odstránená
anzelik
27. nov 2011

pripajam sa k Vam babulky aj ja mam 3deticky 23rocneho syna ,19rocnu dceru a 4,5rocneho drobca a ,aby nas nebolo malo snazime sa otehotniet a da sa to zvladnut aj ked je to niekedy tazke ,ale da sa 😉 🙂

miska1917
27. nov 2011

Ja mam dve deti zatial,pochadzam z 5 deti.ja mam 26,sestra 25,sestra22,brat 20 a sestra17.Nebolo to vzdy ruzove,ale vzdy sme mali co jest aj obliect,a ako to tu niektora spominala oblecenie sme dedili.Ale niec tak ze ja by som mala nove a ostatny vsetko po mne,ja som mala oblecenie po zezternici ktora je o 2r starsia.Tak sa to dedilo.Som sama z detmi,a vyhoda vicerych surodencov ze mi pomahaju v tom ze ked maju deti meniny nar vzdy kupia hhracku ale aj to co prave potrebuju,z oblecenia a pod.Tak je to super.A mojim detom sa to lubi,lebo od kazdeho nieco dostanu,aj ked este tomu nechapu horsie bude ak to zacnu zneuzivat 🙂

stojdulka
18. dec 2011

ja mám tri deti dve staršie a jednu malú princeznú ale kedže nechcem aby sa cítila sama tak plánujeme ešte jedno dieťa, vždy sme si s manželom plánovali veľkú rodinu a preto sme sa snažili sa aj tak zabezpečiť aby sme to zvládli, keď sa chce všetko sa dá 😉

piacere
18. dec 2011

Ja sa momentálne necítim ani na druhé...

a tvrdiť, že sa nemáš pozerať na financia je taká hlúposť, až to hučí... Potom sú tu rodiny s dvanástimi deťmi, ktoré vyplakávajú v televízii, že na vianoce budú variť zemiakové placky...

Tretie dieťa sa dá zvládnuť, ak sa na to cítite fyzicky, psychicky aj finančne, ale to musíš vedieť ty a tvoj manžel... tu ti na to nikto odpoveď nedá. Pretože len ty sama vieš, či by si zvládla tretie dieťa čo sa týka času, výchovy, aj financií... Ak je jediným "problémom" vekový rozdiel, tak to nerieš... medzi mojim bratrancom a jeho sestrou je rozdiel 10 rokov a zohratejšiu dvojku by si dlho hľadala... 🙂

Správne rozhodnutie prajem 😵

bambulka333
18. dec 2011

ja mam jedno, milujem ho, je uzasny, vsetko je ok, ale dalsie proste nechcem. ak sa pritrafi, budem sa tesit a vychovam ho najlepsie ako sa da, ale jednoducho ho neplanujem. myslim, ze kazda zena vie, na co ma a na co nie a podlahnut tlaku okolia, ze by som mala mat este jedno alebo dve, lebo inak som sebec, je uplna hovadina. obdivujem vsetky zeny, ktore sa daju na viac deti, je to super, ze to tak citia a drzim kazdej palce.

janus32
18. dec 2011

No ja mam sice iba dve deti,ale velmi tuzim este po jednom dietati a dufam,ze sa mi moj sen aj splni 😵 Myslim si,ze to nieje o peniazoch,ale skor o trpezlivosti a laske.takze smelo hor do toto 🙂

modrofuzik11
20. dec 2011

podla mna zavisi od pocitu matky a otca. ked chcu velmi dietatko, tak to nebude narocne, nejako to zvladnu, pretoze sa budu tesit 🙂 medzi nasimi detmi je 1,3/4 roka rozdiel. kubko ma 5 mesiacov. poviem vam, mam dost a tretie dieta by som teraz urcite nechcela. ale nikdy nehovor nikdy 😉

mirusa30
2. feb 2012

caute zienky, tak ja mam tri kocky, jedna ma 11. 8 a 10mesacnu..a musim povedat je to narocne....tie dve maju svoje naroky hlavne financne..muz sa musi obracat a to je krcmar....inak sa to da zvladnut, miluju svoju malu sestru......

m.i.r.i
2. feb 2012

mne sa tiez vzdy pacili velke rodiny, so zavistou som pozerala serial V siedmom nebi, ze to by bola parada, mat plny dom deti co sa tak maju radi a podporuju sa....ale u nas je realita uplne ina, jednoznacne sa musis pozriet na vasu situaci, ako ste na tom financne, ake mate predstavy co detom poskytnete, ake mate "zadne dvere" v pripade, ze napriklad zivitej rodiny ochorie alebo inak strati prijem, ci ti ma kto s detmi pomahat...
Je to velmi na zvazeni kazdej rodiny - a to zdoraznujem, ze nielen zeny, ale oboch partnerov. Lebo my zienky mame emocialne tuzby, co nas zenu mat deticky, je to tak aj prirodou stvorene, ale musime do toho zapojit aj zdravy rozum. Ja tiez tuzim po troch detoch, ale ak budem mat vobec druhe, tak budem rada, kedze moj manzel sa nechce zlomit ani na to....Nidky by som nechcela, aby sa deti navzajom vychovavali, aby mi starsi mal strazit mladsich a nemoct ist von s kamaratmi lebo nemam ochotnu babku ci svokru, ktora by mi vypomohla a podobne veci...tuzba je jedna vec a je aj super pre deti mat viac surodencov, len nie pre kazdeho je ta situacia rovnaka..

galanta
12. júl 2012

@bodka70 neda mi neodisat,najprv som si precitala tvoj krasny prispevok o pocite,kolko deti by zena mala mat a teraz pozeram,ze za chvilu predsa len budete traja.... 😵 😵 😵 normalne si mi vohnala slzy do oci.prajem vsetko dobre 😵 😵 😵 😉

ita78
12. júl 2012

🙂 Ja mám tri detičky, Broňa za mesiac 14r., Patrik 10r. a Michellka 6mes. 🙂 A je to krásne mať veľa detičiek. Aj keď nemáme veľa peňazí,bývame v podnikovom byte, Broňa je hyperaktívna, Paťko má ADHD. Ale milujem ich rovnako,Mišelku možno o niečo viac,lebo je malinká ešte ... 😵

anjelik2509
12. júl 2012

ja pochádzam z troch sestier (vekový rozdiel medzi mnou a mladšou je 2 roky a najmladšou 6), a poviem, že to má aj svoje výhody aj nevýhody..Moja mama na nás väčšinou bola sama, lebo otec bol buď v robote, alebo na stavbe domu...Mama mala čo robiť, ale nevymenila by nás ani za svet, sme celý jej život... Nikdy sme neboli bohatí, keď sme niečo chceli, museli sme si našetriť z vreckového, na druhej strane, naučili sme sa gazdovať s peniazmi a nie sme rozmaznané...Ale zas mať dve sestry je fajn, pomáhali sme si, rehotali sme sa na blbostiach a navzájom sa aj teraz ochraňujeme ale aj bijeme o kúpeľňu 😀...Neviem, ja by som tri deti nechcela, na mňa je to moc, ale keď sa na to niekto cíti, túži po veľkej rodine, prečo nie? 🙂

wewe22
12. júl 2012

priklanam s k babam ktore pisu ze to treba zvazit po financnej stranke,
moj muz je zo 4roch deti a v podstate ho vychovala sestra, ked zubar povedal ze potrebuje strojcek za 100kčs povedala mama ze tolko neda lebo jej buduchybat a on ma dodnes priserne krive zuby, stvrte dieta si spravili len preto ze nemal kto strazit po skole prve tri deti
ja by som tiez prijala tretie ale viem ze financne si to nemozeme dovolit uz teraz sme financne LTT a tretie uz by bol des, nechcem jedneho dna povedat detom ze musia von v tych roztrhanych topankach lebo na nove nemam

csina
13. júl 2012

súhlasím s @nercia ... treba všetko vopred zvážiť.. my sme s manželom mali pocit, že nám naozaj dve detičky vystačia na radosť aj na starosti.. staršia bude mať 10, dlho bola jedináčikom, keďže sa nám nedarilo, bola 7,5 roka jedináčik.. potom sa narodila vytúžená 2. dcérka a bola som šťastná prešťastná... tiež som sa rátala medzi maminky, ktoré robia maximum, čiže naozaj plnohodnotné venovanie sa, rozvíjanie všetkých osobnostných stránok, stále sme sa snažili niečo podnikať, aktivity, ktoré tiež nie sú vždy zadarmo sú tiež nezanedbateľná čiastka... staršia navštevuje 6 rokov tanec a 3. rok klavír, čo tiež stojí čas a peniaze.. mladšia má toto v pláne... ideme jednoducho s dobou.. netvrdím, že máme prioritne značkové oblečenie, ale podotknem, že v sekáči nenakupujeme a snažíme sa kupovať kvalitné odevy aj obuv.. ale nikoho nesúdim podľa oblečenia.. nejde o značku, ide o kvalitu, ale samozrejme v rámci našich možností.. tiež dbáme na príjemné domáce prostredie, podnetné pre ich rozvoj, čo sa týka hračiek a športového vybavenia, tiež sa snažíme nepreháňať to ale zabezpečiť, čo treba.. čiže bicykle, korčule , inline... len lyže nemáme, lebo výstroj pre každého nie je najlacnejšia záležitosť.. na dovolenky chodíme... aj keď pomenej, ale snažíme sa, či už na Slovensku, alebo aj mimo..Už cítime, že ak by nás bolo viac, tak by to bola už záťaž pre nás všetkých..
nedávno som zistila, že som tehotná... priznám sa, že som to neplánovala a aj ma to trochu zaskočilo.. všetko sa nám teraz mení.. áno, jasné, vecičky mám haldu aj kočiar a všetko.. ale dojčím stále staršiu, čiže aj vyhliadky na dojčenie ešte ďalšie 2-3 roky ma neteší.. ale bude menej času na prvé dve, bude menej prostriedkov a viac únavy... musíme rýchlo poriešiť väčší byt, aby tam mal každý svoj priestor lebo ja to tak cítim, že to tak má byť... čiže hypotéka až do dôchodku sa nám nevyhne.. viem, že viac detí by som nechcela... viem, že by sme to neutiahli.. finančne, energiou a psychikou... určite však nezvažujem interupciu, lebo zas tak zle nám naozaj nie je, aby som radikálne takto riešila situáciu, len si vždy viem zobrať do úvahy obe strany mince, deti však milujem, a každému, kto si ich môže dovoliť ich zo srdca prajem koľko len uvládzu 🙂

j.a.n.e.7
18. sep 2012

Páči sa mi predchádzajúca odpoveď, hlavne teda to, že autorka asi tesne po nej úspešne otehotnela 🙂 Ja tiež zvažujem tretie bábo, len mám doma ešte pomerne malé deti 4,5 a 2,5 a práve teraz je to už konečne trocha jednoduchšie, už sa aj zahrajú a nie som si istá, či to celé chcem odznova absolvovať (asi aj kvôli pôrodu). Ale pri 6 a 10 ročnom dieťati bude to tretie o niečom inom, starší aj trocha pomôžu, môže to byť fajn. Treba si uvedomiť, že túžba mať ďalšie dieťa môže pretrvávať, ale možnosť mať ho je žiaľ časovo limitovaná 🙂

kubankakubanka
13. okt 2012

Ja mám dve detičky 8r.Sofia,a 4 a pol roka Ivan,práve som som sa v septembri zamestnala,a zistila som že som tehotná,,,,neplánovane,,,Bol to pre mňa šok,,ale pomaly sa stým zmierujem,,,pravdepodobne prídem o prácu,,,, 😒
Nemám po svojich deťoch už nič s výbavičky ,ale ani nepotrebujem,pretože príspevok,od štátu mi pokryje základné výdavky , ešte aj ušetrím keď nekúpim nový kočík,,,,takže sa začínam aj tešiť!!!!Po skúsenostiach viem že dieťa toho naozaj veľa nepotrebuje,,,,,,vždy sme im dopriali všemožné hračky na rozvoj motoriky atd,,,ale deti sa aj tak naradšej zahrali,,,z hrncami ,papierovými vreckovkami s topánkami atd,,,,,takže pri dvoch sa stratí aj to tretie,,,,,,ešte vek moj budem mať tesne pred 34 ked budem mať termín

kinna
Odpoveď bola odstránená
zymga
13. okt 2012

ahoj ja mam Tri krasne deticky.Karinka ma 3 roky a 10mesiacov,Majko ma 2,3mesiace a najmensi ma 3mesiace a 1tyzden.Som neskutocne stastna ze ich mam.Je to nikedy financne velmi tazke ale zvladame to v pohode 🙂

andrii
13. okt 2012

ja som vždy chcela tri...a aj mám...dve dievčatá - 14 a 12 r. a chlapca 4 r. a nemenila by som za nič. som šťastná,že ich mám..a brala by som ešte jedno 😉 ... tie staršie už aj pomôžu s tým najmenším. a je u nás vždy veselo.

nika1375
13. okt 2012

Máme väčší vekový rozdiel... Mám 19 ročného syna, 15 ročnú dcéru, a 4,5 ročného synčeka. A majú sa velmi-velmi radi, navzájom. Od velkých som v živote nepočula, že prečo bolo treba, alebo, že s ním nechcú byť. A keby nebol ten malý...bolo by treba vymyslieť 😀 . 3 rôzne veky, rôzne problémy, ktoré treba riešiť, ale každý jeden nám dáva niečo iné, inú radosť, a milujeme ich nadovšetko 🙂

syslica
13. okt 2012

Mne sa na tejto otázke páči najviac, že zakladateľka Vikusik medzičasom už svoju dilemu vyriešila a dokonca aj Bodka70 sa dočkala krásneho tretieho dieťatka. 😵 😵 😵
Odpoveď pre ktorúkoľvek ženu, ktorá ešte váha, sa dá zosumarizovať z predchádzajúcich príspevkov: áno, nie je to ľahké, ale ak sú okolnosti priaznivé a materinské srdce túži po treťom dieťatku - niet nad čím rozmýšľať. 🙂

cmulinko
13. okt 2012

niekto riesi otazku ohladom poctu deti otvorenim penazenky a niekto otvorenim srdca....niekto to riesi otvorenim oboch...niekto neotvara nic a niekto darmo ma plnu penazenku,ked sa srdce neotvara....myslim,ze je jasne co tym chcem povedat,len neviem ci to aj ostatni chapu rovnako ako ja 😀 😀

voskovka
13. okt 2012

ja mam dvoch synov 5 a 3.chodim do prace,chalani do skolky.Manzel pracuje zaraba.stihame s financiami.a teraz snazilkujeme na tu dcerenku,len mam nejake zdrav.problemy tak sa musime pozbierat a tesim sa na to.Kebyze uz nemam za sebou uz 2cisarske kludne mam aj 4 deti.ale tretie nam uz bude stacit. tak ak sa citis ty sama na to tretie kludne do toho chod.