Ako zvládnuť tretie dieťa po štyridsiatke?
Ahojte, uvažujeme o 3.dieťati mám 41r.
Máme dvoch chalanov 15r a 10r. Ešte také dievčatko by sa pridalo. Manžel veľmi túži mať ešte dcérku. Viacmenej máme kľud teraz keďže sú už samostatný. Ako ste fungovali pri takom vekovom rozdieli a ako ste to zvládli viacmenej bez ďalšieho príjmu.
@angie11 Co ak to bude chlapec?
@anonym_19df68 chlapec je ten najmenší problém. Viac by som sa obávala o zdravie .
Kúpte si fenku
Dievcatko sa mozno neprida, kedze je to vzdy 50:50.
A ked to bude chlapec, tak co? Este dalsi pokus?
Manzel tuzi...a tebe on plni vsetky priania?😏
Ja nechapem, ze si niekto takto chce dobrovolne komplikovat zivot po 40-ke. Pockaj par rokov, perimenopauza ta pobavi a budes rada, ze mas len 2 deti.
Dievcatko sa mozno neprida, kedze je to vzdy 50:50.
A ked to bude chlapec, tak co? Este dalsi pokus?
Manzel tuzi...a tebe on plni vsetky priania?😏
Ja nechapem, ze si niekto takto chce dobrovolne komplikovat zivot po 40-ke. Pockaj par rokov, perimenopauza ta pobavi a budes rada, ze mas len 2 deti.
@anonym_a51c79 ja neviem máš po 40 tke a 3 deti naco mi píšeš keď mi relevantne nevieš odpovedať...pýtam sa názor žien ktoré takto fungujú. Nepoučuj ma prosím čo bude keď bude
Je to obojstranné že chceme dieťatko
Úprimne obdivujem vašu odvahu. Mám o desať rokov menej, dve deti a do tretieho by som už nešla kvôli mentálnej kapacite 😀 Ženy vo vašom veku dnes rodia normálne, ja by som sa však už bála kvôli prípadným komplikáciám a tomu či budem v 50 stíhať jeho tempo. Kolegyňa v práci mala tretie dieťa po 40ke. Hovorí, že fyzicky už zvláda oveľa menej pri deťoch a je z toho veľmi unavená. Tiež, že nemajú taký ten svoj kľud a určitú voľnosť.
Poprosím komentáre iba žien ktoré majú takýto vek a viac detí nakoľko niektoré zakomplexované premúdrelé žienky ktoré možno ani deti nemajú si potrebujú niečo dokazovať svojimi komentármi. Ja chápem, že si tu každý môže povedať svoj názor ale prosím buďme k sebe slušné a netreba hneď napádať. Ďakujem
Poprosím komentáre iba žien ktoré majú takýto vek a viac detí nakoľko niektoré zakomplexované premúdrelé žienky ktoré možno ani deti nemajú si potrebujú niečo dokazovať svojimi komentármi. Ja chápem, že si tu každý môže povedať svoj názor ale prosím buďme k sebe slušné a netreba hneď napádať. Ďakujem
@angie11 A nie si už náhodou tehotná?
@angie11 A nie si už náhodou tehotná?
@anonym_7f800e kým ešte bude, ak bude... 😉
Najdôležitejšie je zdravie, ostatné sa všetko zvládne.
@anonym_889909 konečne normálny komentár
@anonym_889909 ale zdravá môže byť teraz, momentálne. Otehotnie, a o 2,3 roky môže byť zdravie už v keli. Tak načo pokúšať osud?
@anonym_889909 konečne normálny komentár
@angie11 Tak si mala napísať hneď, že chceš len odobrujúce komentáre, ktoré ťa v treťom dieťati podporia. Mám v okolí ženy, ktoré z toho dvakrát šťastné neboli. A za mňa je to tiež pokúšanie osudu. Treba myslieť aj do budúcna.
Každá žena pozná svoje telo a svoje zdravie, jasné všetko má svoje pre a proti preto sa pýtam na názor týchto žien. Ja osobne sa cítim dobre mám za sebou 2 prirodzené pôrody ktoré trvali najviac 3hod. V tehotenstve žiadne komplikácie. Áno vekom to zdravie nieje také aké má napr. 30 ročná ale aj mladé ženy majú komplikácie a rodia sa všelijaké detičky.
Poznám rodinku, kde až piate je dievčatko.. vytúžené dievčatko po 4 chlapcoch, vek podobný ako píšeš. Keď túžite s mužom, prečo nie?
@anonym_889909 ale zdravá môže byť teraz, momentálne. Otehotnie, a o 2,3 roky môže byť zdravie už v keli. Tak načo pokúšať osud?
@anonym_275997 som myslela skôr zdravie malinkej. Zdravie maminky beriem ako samozrejmosť. Teraz sú síce rôzne testy, ale aj tak poznám detičky s PAS.
@angie11 Tak si mala napísať hneď, že chceš len odobrujúce komentáre, ktoré ťa v treťom dieťati podporia. Mám v okolí ženy, ktoré z toho dvakrát šťastné neboli. A za mňa je to tiež pokúšanie osudu. Treba myslieť aj do budúcna.
@anonym_7f800e Ale to sa mýliš ja nechcem iba pozitívne komentáre, nečítaš s porozumením? Pýtam sa všeobecne nie iba na pozitívum
@anonym_7f800e Asi tak. Ale to je vzdy pri tychto temach "mam mam este 1 dieta?" podobne. Oni sa nepytaju na nazor, oni sa chcu len posvatenie od druhych, ze dalsie dieta ano. Pretoze uz su rozhodnute. Tu v tomto pripade nechapem, naco teda cakali 10 rokov, ked to dieta chcu obaja, ale nemusim rozumiet vsetkemu.
Poznám rodinku, kde až piate je dievčatko.. vytúžené dievčatko po 4 chlapcoch, vek podobný ako píšeš. Keď túžite s mužom, prečo nie?
@zuzana2910 Jasné ja tiež poznám žienky ktoré mali 3tie ale okolo 35r. a si pochvaľujú.... Ale predsa. 35 a 41 je rozdiel.
Ale áno uvažovala som aj skôr len sme riešili väčší byt a sťahovanie tak z toho vzišlo.
Normalne sme to zvladli ale bolo to uz 5te,deti sa tesili velmi.Nevedeli sa ho dockat,kedy pride na svet.Dnes ma uz 3r,a starsie maju 10r dcera jedina,14r,16r a za chvilu 18r.Je nas vsetkych stred vesmiru.Ja som isla po roku do prace,muz zvladal vsetko bezomna.Aj grcky,horucky,zuby no vsetko a k tomu aj on vstaval do prace.Menime si smeny,raz je jeden v praci,druhy doma a opacne.Teraz sme konecne uzivame trochu volna v Turecku.A kazdy na kazdeho dava pozor.Aj na maleho ma kazdy oci.
@angie11 ak túžite po dieťati,tak ho zvládnete. Nikto dopredu nevie,čo sa stane. Ale keď ho chcete a zjavne áno,tak nech príde hocičo,zvládnete to.
@zuzana2910 Jasné ja tiež poznám žienky ktoré mali 3tie ale okolo 35r. a si pochvaľujú.... Ale predsa. 35 a 41 je rozdiel.
Ale áno uvažovala som aj skôr len sme riešili väčší byt a sťahovanie tak z toho vzišlo.
@angie11 a vtedy som ja mala 37r,a muz 47r
@angie11 ak túžite po dieťati,tak ho zvládnete. Nikto dopredu nevie,čo sa stane. Ale keď ho chcete a zjavne áno,tak nech príde hocičo,zvládnete to.
@angie11 v 40tke som mala druhu dcéru, no niekedy je to vážne o hubu, lebo máš pravdu inak žena rieši kopec vecí okolo detí keď ma 30, inak keď ma 40, inak keď ma 50 a deti na základnej škole. Ženské telo je ženské telo a prirodzene starne ako detí rastú. Muž je ešte starší ako ja.
@anonym_7f800e Asi tak. Ale to je vzdy pri tychto temach "mam mam este 1 dieta?" podobne. Oni sa nepytaju na nazor, oni sa chcu len posvatenie od druhych, ze dalsie dieta ano. Pretoze uz su rozhodnute. Tu v tomto pripade nechapem, naco teda cakali 10 rokov, ked to dieta chcu obaja, ale nemusim rozumiet vsetkemu.
@anonym_a51c79 každá rodina je iná, v každej je niečo iné, iné problémy iná práca. Nemôžeš vidieť do všetkého preto sú takéto skupiny aby si ženy napísali svoje skúsenosti, pocity, dojmy. Tým že mám už vyšší vek to neznamená, že som stará. Uvažujem možno trošku ináč ako mladšie ročníky, s rozvahou a porozumením a dávam si pre a proti. Preto každá jedna odpoveď či už pozitívna alebo negatívna vie niečím pomôcť
@anonym_275997 ano, tak nemala vlastne pre istotu mat ani tie 2? Ani tie 2 nie su este dospele...🫣
@anonym_70cae0 vaše staršie deti ale nie sú na to, aby vám zabávali mladšie. Ja doteraz nechápem takéto rodiny ako vy, ktoré sú si stopercentne isté, že živiteľ rodiny bude všetko zvládať sám celý život. Aj rozmýšľate, že čo by s vami bolo keby sa vášmu finančnému ťahúňovi niečo stalo? Uživila by si sama 5 detí zo sirotského?

fungovali sme , lebo sme museli.
Radšej by som si rozmyslela či ozaj to tehu v tomto veku. A ešte bez ďalšieho príjmu.
V dnešnom svete kde financie sú alfa a omega bytia.