icon

Keď nebudem trpezlivá, tak mi zoberú dieťa

24. apr 2021

Tak mi to povedal môj otec, že keď nebudem trpezlivá, tak mi ho zoberú. Dieťa. Ja som mu povedala, že nech. Ale som v šoku z tých slov. Mám v ich doslova v ušiach. Žijem žiaľ s rodičmi, malý je 2,5 roka stále kojený na požiadanje. Spinkal a v precikal si plienku a mal mokré pyžamko. Plakal. Teda reval. Velmi v posledné dni plače a už dlho je nervózny, ma vzdor aj sa hádže o zem, uz davno hádze veci na zem, narocky, velmi place nahlas ak sa mu nieco zoberie..napriklad vylieva vodu narocky na zem, zem z kvetov vyhadzuje, co vie, ze nesmie, sedi na stole, vylezie nan darmo poviem, ze nesmie, inak je veľmi zlatý, múdry, dobrý chlapček, samozrejme, že iba niekedy takto plače, asi dva týždne.. Viem, že to bolo odo mňa necitlivé, že som ho išla neprebudeného prezliekať. Tak som ho zobrala z postieľky, ze mu dám dole pyžamko a on samozrejme kopal, reval a ze chce mlieko, ale to mi len stlacal bradavky a nepil. Tak neviem teraz, ..dám ho do školky, ci jasiel a kojenie ukončím. Ale to, co mi povedal moj otec, ma zasiahlo. Aj moja odpoved. Ze nech mi ho teda zoberú. Dva a pol roka sa uplne sama staram o nich, komplet, otec akurat zoberie vnuka, svojho jedineho na prechadzku raz, dva krat za tyzden, aj za to som vdacna. Ráno mi padajú veci z rúk, čo ma bolia. Pretoze synček je od narodenia velmi zivý. Nechce sa obliekat, nechce jest, nahanam ho s jedlom doslova. Som z tohto znicená. Dakujem za rady.

hailey1
24. apr 2021

😂😂😂 co? Tvoji rodicia ti vezmu dieta, o ktore sa staras? Tak v Narnii mozno.

hindakus
24. apr 2021

Tvoj otec zdá sa nechápe, že potrebuješ vľúdne slovo a podporu. Neplánuješ sa osamostatniť? 2,5 roku, to už je kúsok k škôlke. Vydržať, plánovať.

elizabet173
24. apr 2021

tvoje dieťa sa správa adekvátne svojmu veku a ty tiež nie si stroj, občas sa každej z nás stane, že zareaguje tak, ako by nemala a potom ju to mrzí. Nepripúšťala by som si tie reči otca až tak srdcu, možno to tak nemyslel, možno by tiež potreboval kľudnejšie prostredie, ale s malým dieťaťom to veľmi nejde. Dieťa by som už odstavila, zapísala do škôlky, hľadala si prácu a postupne sa snažila osamostatniť. A dieťaťu treba určiť hranice, v jeho veku už chápe veľmi dobre. Žiadne naháňanie s jedlom, je sa za stolom, odíde od stola, jedlo vezmeš. Pomaly ho uč obliekať sa, pyžamové nohavice sa naučí natiahnuť sám, urob z toho zábavu, ako ide vláčik do tunela - noha do nohavice a na druhej strane vykukne a pod. Ak povylieva vodu, daj mu handru, aby ju poutieral. Ak vyhadzuje hlinu, lopatku, metličku a pozametať. Ako to urobí tak, ale treba ho k tomu viezť.

zuzanka.zuzu
24. apr 2021

Eeej dnes rano sa to tu hemzi fakeovymi temami 😉 vezmu mi dieta, 3 roky cakam s priatelom na sex, som tehotna a priatel ma udrel... autorka, mas rovnaku stylistiku a vsetko su to temy na rozprudenie debaty

0silvia0
24. apr 2021

jasne, verime ti... nemohuci rodicia,, staras sa o nich komplet o vsetkych a do toho ten placlivy syncek... takmer ma strhla zapletka🙄

lucia.t
24. apr 2021

Ale čo vy ti ho zobrali, prosím ťa. Btw. synovi urči hranice, bud prísnejšia, nenechaj si skákať po hlave. A v tomto veku kojis na požiadanie? Chceš sa zničiť? Dieťa nie je tvoj pán, ty si matka. Ja už by som ho odstavila, postupne znizuj kojenie.

luccija
24. apr 2021

Otcovi uleteli nervy stane sa...nemalo by sa, lebo Tá jeho slová ranili na najcitlivejším mieste.Ked budete v kľude by som mu to povedala, že by mohol voliť slová.nasi rodičia už zabudli, že aj ich deti vystrájali, alebo sme boli bití a bali sa a nerobili také roztopase😉

autor
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
24. apr 2021

No koment... skoda reagovat na takuto znosku vymyslenin, vymyslaj dalej.
Ano, stihla som si to precitat pred zmazanim, mna neoklames.

lenkakravcova
24. apr 2021

Rodič si ty a ten s ktorým si dieťa pocala. Nemá ti kto brat dieťa, ak nie si decko sama (chap pod 18r).
Takze otazky:
- kde bývaš? (chápem to že u rodičov, áno?)
- kto vás živí?
- kde je otec dieťaťa???

mpg
24. apr 2021

Toto vyzerá tak, že chýba pomoc od otca dieťaťa a sama sa starať o dieťa za pomoci rodičov, tam môžu vznikať takéto scény, nervozita. Ale lepšie je sa ovládať, lebo deti dobre vedia cítiť takú nervóznu atmosféru a aj oni sú nepokojné. Čím mu vytvorí pokojnejšiu atmosféru, tym je aj ono pokojnejšie.

martinkatinka
24. apr 2021

A kde ti ho vezmu, ked byvate spolu?

autor
24. apr 2021

@hindakus Ďakujem. Ešte sa ho na to opýtam ako to myslel. Ďakujem za pochopenie. Áno chcem sa osamostatniť aj si hľadám prácu na jednu smenu. Malému sa málo venujem. Vzdy nieco iné robím co treba a je to jeden kolotoc od rana do vecera, ucim sa take prakticke veci a asi sa motám...uz iste skusim viac sa s nim hrat a menej robit co treba a co robim zle..vela periem zbytocne, varim tiez dlho a on sa hra popri mne ale vidim, ze musim viac s nim byt, a naplanovat lepsie veci..Dakujem ti velmi pekne.
@martinkatinka no zrejme myslel sociálku.
@luccija ďakujem. Ja sa učím byť matkou, svoju som nemala poriadne a ja som malého mala vydržať tíšiť, ale keď nepomáhalo a odstrkoval ma, tak som si odsadla od neho. Aj som ho chcela vyzliecť proti jeho vôli. No žiaľ, uz som vybuchla aj predtým, on za to nemohol, ponahľali sme sa na autobus, mala som tazký nakup, co je moja chyba samozrejme, kricala som na neho. Dva krat sa to stalo, takto..ja s tazkymi vecami a on ide opačne ako ideme. Ja viem, že to je čisto moja vina, len dúfam, ze zabudne a ze ja sa naucim byt pokojna a pri ňom neriešiť take ako nakupy, opravy doma, upratovanie..mam pocit teda istotu, ze sa mu malo venujem. Moj otec dosť pije aj sa snazi prestat a najviac mi pomaha a ja ked sa teraz vyspi, sa ho spytam ako to myslel.

@elizabet173 ďakujem pekne aj za rady, budem to tak robiť s tými nohavicami 🙂, dakujem. No odstavit ho zatiaľ neviem. Suhlasim co pises so vsetkym..vdaka.
@lucia.t ďakujem lucka, aj by som ho odstavila a aj mu poviem, ze nie mliečko, ked povie mliečko..ze chce, ale zatial neviem ako to mam spravit, lebo ho chce a to aj tak zaspáva, takze som pri nom a kym zaspí uz som unavena ze nieco robit..akurat poriadok v kuchyni kupelni a uz som ho aj nehala ze desat minut ci tak kojila a dala do postielky, ale zvykne este plakat potom, ze chce von, niekedy nie. Uz som nervozna z toho kojenia a zaroven mi to pripada, ako zvyk čo mame, ale ja som z toho nervozna, uz to kojenie mi ide na hlavu, hlavne, ze viem, ze aj detom sa zuby kazia, lebo po kojeni mu teda neumyjem zubky. No tie hranice veru...ďakujem Ti pekne aj za rady aj podporu.
@lenkakravcova Byvam u rodicov, chcem poziadat o najomny byt mesto aj v okolí vsade, ale proste sa osamostatniť. Mam rodicovsky 400 a najomne 165, elektrika 45..plati otec, ...ja nic nemusim platit na byt, kym varim a upratujem, on si plati telku, pozera od rana do vecera a sem tam pije, hrá tie zápasy, chodi s malym von dva krat raz za tyzden, kupujem iba prasky na pranie, jar, hubky, jedlo, no domacnost, vsetko malému..kociky, veci co potrebujeme, vela na hracky, zariadenie, bez otca by som nezvladla, sestra mi pozicala uz asi dvakrat, varim a ku koncu mesiaca aj on pomaha s peniazmi na jedlo, moja chyba je, ze dost minam podla mna na zbytocnosti..vyhodim jedlo alebo som kupila nekvalitne hracky. Otec dieťaťa je hrozný človek, nezaujima sa. Neplati, za cely cas dal 250 eur. Ja mu zvyknem volat, nech pride a ked pride hrozne ma ničí, kritizuje ma, vysmieva sa a podryva, vyzivné mi slubuje, ze zarobí a da mi, podanie mam napisane, ale nezaniesla som ho na súd. Viem, ze to je chyba velka, bála som sa, bojim sa socialky co to bude ked pridu a sudu, nikdy som nebola na súde. Nemá záujem o malého, hoci ten ho velmi potrebuje, je mi to lúto.
Ste veľmi zlaté a dobré žienky, že ste ma neodsúili a podporili ma, veľmi vám ďakujem vsetkým. ..

luccija
24. apr 2021

Každá sa učila...a mala ideálnejšie podmienky ako ty.jednu vec sprav určite treba žiadať výživné, súdu sa neboj a sociálky tiež nie.On by sa mal báť.neukracuj syna a seba o peniaze, ktoré Vám patria.on má tiež vyživovaciu povinnosť a ty ťahas vlastne zaňho finančne.