Kedy bábätko pri sede drží hlavičku?
Ahojte, prišla som sa poradiť. Boli sme tento týžden u neurológa a tam si doktorka všimla že keď ťahala malú za ručičky do sedu zak stále má hlavičku zaklonenu. V pozícii na brušku vydrží pekne, už začína ruky dávať aj na bok (nie pod hruďou) a chytať hračky. U neuorologa sme boli kvôli pôrodu, nakoľko bol použite vákuum. Spomenula som to pediatricke, pozrela sa na to ale neposlala nás na fyzio ani mi nepovedala ako to zlepšiť len že by už mala trosku zdvihnúť hlavičku… mali ste niekto tiež tento problém? Neviem či s ňou radšej nemám zájsť na fyzio po vlastnej osi. Ďakujem.
@anonym_autor joj mne syn takto nedvíhal hlavu mám pocit že vôbec. Mal normálny pôrod ale aj tak ma hypotoniu. Musí si posilniť celé telo takže treba s ním chodiť plávať, cvičiť a podobne 🙂 začal sedieť a stvornozkovat naraz cca v 8-9 mesiaci dovtedy sa len plazil
Cvičili sme od malička na fitlopte ktoré sme si ukazovali na baby balance, fyzioterapeutku som nemala práve najlepšie ale baby balance mi to plne vynahradil 🙂 začal chodiť v 14 mesiacoch 🙂

kludne chod na fyzio ved to je pre istotu a tvoj klud