icon

Kedy by mali chodiť deti spávať?

babulka82
18. jan 2015

Mam na mysli deti od 3-6 rokov napr.Nie uplne maličke? Ja davam tak max. do 9 hodiny ,niektore kamošky aj o 11,nieje to neskoro? 😒

Strana
z2
jana_eyre
18. jan 2015

moje deti chodia do postele najneskor o pol 9tej /mladsia je tam povacsinou uz o 8/, starsi zaspava o 9tej..

to, ci kamosky ukladaju neskor je si myslim na nich - oni vedia ako su potom ich deti cule cez den.. kazdeho vec..

jabadaba
18. jan 2015

u nas detto ako pises. Ale su dni, kedy maju problem zaspat v posteli a vybiehaju z nej. Je to viac menej individualne. Je mozne, ze tie decka, ktore idu spat tak neskoro, spia popoludni a potom su natolko vyspate, ze ich ulozit skor je bez sance.

asocial
18. jan 2015

@babulka82 je to kazdeho vec, inak sa deti unavia...ono to zavisi aj od toho, ci spia poobede, ci nie..
predsa len, niekedy nema vyznam tlacit dieta o 20.00 do postele, lebo som to citala v mudrych knihach a chcem mat vecer pre seba...a potom dieta do 22.00 nevie zaspat, lebo nie je unavene..

babulka82
autor
18. jan 2015

@jana_eyre
@asocial no nam sa smeju že kedy davam deti spat. Ich deti skaču ešte o 23 hodke. a vstavaju o 12 naobed.

mata128
18. jan 2015

No nas maly vstava rano cca 8:30,cez den spi max.hodinu 13:00-14:00 a skor ako 22:30 nezaspi a mozem sa aj na hlavu postavit...aj keby som ho dala do postele o osmej,bude tam skakat,vymyslat...to mi zoberie viac energie,nez ked sa do 22hra a ked prideme do postele,je hned k.o.

jana_eyre
18. jan 2015

@babulka82 tak sa im smej tiez, ze ty mas vecer volno a klud 😉 btw. ich deti nechodia do skolky, skoly - ze mozu vstavat o 12tej?

babulka82
autor
18. jan 2015

@jana_eyre chodi ale každy treti den ked sa im nechce vstavat do školky nejdu.

maslenka47
18. jan 2015

@babulka82 vsak ich ten smiech prejde, ked budu musiet deti naucit vstavat do skoly 🙂

babulka82
autor
18. jan 2015

@mata128 tak to je ešte ok ,ale nechat spat dieta do 12 hodiny ,ja neviem ale asi to nieje ok .

babulka82
autor
18. jan 2015

@jana_eyre
@maslenka47 ja mam večer klud a deti rano vstavaju okolo 7-7:30 .

csenibaba
18. jan 2015

Ahoj moje deti chodievajú vecer spat 8-8,30 a majú 2 a 10 rokov🙂

jana_eyre
18. jan 2015

@babulka82 ci to je ok, alebo nie vedia posudit rodicia.. nechavaju ich vyspat, t.j. neupieraju im spanok a tym padom ich neterorizuju - to, ze maju inak nastaveny rezim neznaci nic o tom, ci to je OK, alebo nie..

osobne nemam rada, ked niekto takto nazera na vychovu inych - ci uz ide o vysmech teba, ze davas svoje deti spavat o 9tej, alebo o otazky, ci je ok, ze niekoho dieta chodi spat neskoro a vstava neskoro..

evelynm
18. jan 2015

zalezi na programe cez den. Ak su doma a mozu dlho spat, tak mozu ist aj neskoro vecer do postele. Ak vsak nastupia do skoly, tak budu musiet rezim troska upravit. Zalezi aj na rocnm obdobi. V lete, ked sa zije dlhsie do vecera, su aj deti dlhsie hore. V zime, ked je tma, je to zasa ine.
Myslim, ze je dolezitejsia dlzka spanku, nie to, o kolkej idu spat.
Ak sa ti kamosky smeju, je to od nich prejav netolerancie. Je to tvoja vec, tvoj rezim dna, rovnako ako je ich vec, kedy ony davaju deti spat.

babulka82
autor
18. jan 2015

@jana_eyre ja so nich nestaram ale prečo sa oni o mna . Preto mi to vrtalo v hlave či som taka nenormalne že si davam deti spat aj o 8 večer,ale kedže su od 7 hore tak mi to pride normalne.Pre mna za mna nech ich deti nespia aj vobec. Osobne ja si neviem rpedstavit že by som spala do 12 doobeda,asi by som nič nepostihala.

babulka82
autor
18. jan 2015

@evelynm jasne cez leto je to ine to aj moj chodi neskor ale ako je už tma tak ho pracem do postele,ine je ak mame nejaky program alebo sme vonku.

sasajka
18. jan 2015

Naše dve deti sa večer cca o 19.00 h kúpu a do 20.00 h spia... Vstávame o siedmej, spoločné raňajky, chystanie do škôlky a odchod do nej 🙂 Tento režim máme pevný /zriedkavo výnimky/, vyhovuje deťom, aj nám s manželom 😉

babulka82
autor
18. jan 2015

@sasajka my taky tak 🙂

jana_eyre
18. jan 2015

@babulka82 preto vravim, ze skus sa im zasmiat aj ty.. mam tiez taku kamaratku, ktora sa stale "cuduje" mojej vychove, zatial co ja tu jej nekomentujem.. minule som si dovolila okomentovat tu jej /ale uz v nervoch z toho, ze sa stale stara domna/ a mala si vidiet to urazenie 😉

mala som potom sice vycitky, pretoze je moja zasada nestarat sa do vychovy druhych, pokial to deti nejako neohrozuje..

ale mozno si kamaratka uvedomila, ze to nie je prijemne.. mozno pisem preto, lebo sme sa odvtedy nevideli a neviem ci mam verit tomu, ze bude do mojej vychovy vidiet stale lepsie ako ja..

sasajka
18. jan 2015

@babulka82 Super, my sme si takto zvykli a nevieme si vynachváliť 😉

sorciera24
18. jan 2015

tak ja som si maleho od malicka naucila chodit spavat po Vecernicku, cize 19.30....do 20tej spi.....neviem si predstavit, ze by mi o 22ej este behal...ma 5 rokov...ucim tak uz aj krpana.....zatial klop funguje, obe deti spia o 20tej....vstavaju okolo 6.30.....treba si od zaciatku spravit rezim...

babulka82
autor
18. jan 2015

@jana_eyre ani ja nestaram do druhych ale potom sa ludia stažuju ked maju deti v puberte ake su. Ale ako sa hovori:Ohybaj ma mamko pokial som Janko ,ked budem Jano už ma neohneš ! Detom treba určit pravidla a už ked dieta nema pravidla že musi chodit do školky tak pomtom bude brat ako samozrejmost nechodit ani do školy a neskor do prace. Vlastne si bude robit len to čo chce ono.

bellamafia
18. jan 2015

Aj ja prispjem mala ked mala od 3 do sest kupala sa o siestej vecera zubky cikat a supky pred telku na vecernicek,po vecernicku k.o.....sestrina mala bola v tom case u nas na prazdninach a o siedmej vecer mi volala sestra co robia baby..povedala som jej ze uz spia a zostala v soku lebo doma jej mala chodila spat az okolo 23....teraz ma moja slecna 13 rokov a nechame ju do prvej reklamy ako zacina vecerny film po spravach....stava rano o siestej a vyrúti sa z domu o 7:40

siska53
18. jan 2015

@babulka82 my davame do 21..ale nie vzdy zaspia..uz sa stalo ze zaspali aj o 22 ci 23..ale to boli vynimky. Podstata je,ze do 21,zvacsa do 20:30su v posteli.

bubelko
18. jan 2015

@babulka82 nasi chodia cez tyzden spavat o siedmej, cez vikend o osmej a cez prazdniny podla programu 😉

jajka257
18. jan 2015

Nasa zalieza do postele o 19.50 a v tomto som nekompromisna. Cez prazdniny trosky neskor. Rano vstava cez tyzden o 6:00 a o 7:00 ideme do skolky. Cez vikend vstava cca o 8:00. A cez prazdniny skor, lebo uz je svetlo. Ked bola Baska malinka, chodila spinkat o 19:00 a vsetci mudrovali, teraz mi zavidia, lebo rovnako stare deti im este o polnoci behaju po byte.

moni73
18. jan 2015

@babulka82 zase to netreba prehanat a robit z deti, ktore chodia spavat neskor dospelych, co nebudu chodit do prace 😉 . moja uz od babatka nevedela zaspat. cez den mile dieta sa po kupani a naslednom uspavani-kojenim menilo na maleho "nenazranca", ktory potreboval byt kojeny minimalne do 23tej. a ked zacala stvornozkovat, tak stvornozkovala v postielke od ulozenia cca od 20tej tiez do tej jedenastej az kym nepadla. nechyba jej pohyb ani pobyt vonku. uz je skolacka, zaspava rovnako neskoro, v posteli je zhasnute o 9tej a aj tak sa niekedy stane, ze zaspi az po 12tej ☹ . je mi jej velmi luto, lebo je samozrejme rano unavena, ale zatial sa mi to nepodarilo zmenit. a to skusam rozne caje na spanie, mlieko s medom, kadejake ritualy a zatial sa to zmenit nepodarilo 😒 .

ivetoy
18. jan 2015

20 00---moja 3 rocna kedze poobede nespinka tak o 19 30 uz spi...o 23 00??----neexistuje.... 😕

babulka82
autor
19. jan 2015

@moni73
@jana_eyre praveže poznam deti ktore nemaju problem zaspat aj o 19:30 ale rodičia ich nedaju aby mohli rano dlhšie spat a neotravovali ich .Mam osobne skusenosti ked dieta ktore chodi spavat o 23 a mamička tvrdila že ono skor nezaspi a pritom ked ma priležitost tak zaspi aj o 19. Je ine dat dieta do postele a ležat a nevie 2 hodky zaspat. Take nieje unavene to by som nenutila spat.

nyusika
19. jan 2015

mudre ste ako radio 🙂

nie skolopovinne deti je vhodne davat spat vtedy, ked to detom aj rodicom vyhovuje.
nie vsetci rodicia vstavaju o siestej o o pol osmej odchadzaju z domu. takze si vsetci mozu pospat.
a otcovia castokrat chodia domov z prace o siestej-siedme, nie vsetci su uz tak za vodou, ze do prace chodit nemusia, alebo pracuju do pol stvrtej-pol piatej.
takze ked si chcu deti aj oni uzit, nedam dieta spat o pol osmej.

nechajte zit, nech sa o svoje deti stara kazdy tak, ako to jemu najlepsie vyhovuje 🙂
a prestante byt vztahovacne a blbsie poznamky zas az tak neprezivajte, castokrat ide o neskodne podpichnutoe, ktopremu netreba davat velku vahu.

jana_eyre
19. jan 2015

@babulka82 ano, aj ja poznam jednu taku mamicku, ktorej to tak vyhovuje, davat spat dieta o 22:00.. ale je to jej vec, moje deti budu chodit spat skoro dlhe roky, ja mam vecernu pohodu rada..

Strana
z2