icon

Kedy chodia večer vaši škôlkari spať?

denisocka
13. máj 2011

kedy dávate spať večer deti ?

lebo odkedy je von vidnejšie,je to u nás katastrofa ,maly sa chce ešte len o 20.00 po vypití mlieka hrat,vystrája nám v posteli , proste lape druhy dych a plný energie je ako utrhnuty z retaze . Doteraz sme nejak zaspávali všetci spolu v spálni, kedže MM sa nam prsestahoval do detskej izby a mne ostali dve deti v manželskej , ale decka rastu - starší je čoraz vybitejší a vynaliezavejší,samozrejme nedonutim ho nijak zalahnuť skor .... a mladší si to chudák "odserie" za neho,lebo nevie zaspať ked hento väčšie vystrája v posteli a spieva si . nakoiec je to tak,že kojím mladšieho aj hodinu,uspavam jak nenormálna bez efektu a o 21.30 je u nás ešte stále krik ... a bujara zábava . tak neviem čo robit,či dnes nastahovať staršieho do izbičky a prekusnem chrapanie MM 😀 v spálni a teda nechám sa maleho hrat v izbe dosýta aby nerušil mladšieho? a ked,tak dokedy ho nechať a hrat ?

ja viem,že su deti,ktoré o 20.00 zalahnu, vy zhasnete svetlo a oni si zaspia,ale ja take deti nemám,takže v tomto smere to u nás nepojde,.skor ma zaujíma dokedy sa nechať hrat,ako ... čo ... každa rada sa cení 😉 lebo ma už nebavi počuvat z rodiny - "ty si večer lahla a bol pokoj ".... alebo "moji chlapci po večerníčku už nevyšli z izbičky ... " akože, zavidím 😀 ,ale u nás nehorzí

Strana
z2
denisocka
autor
13. máj 2011

@titkovamiriam ta nervozny je,ale to ma asi po mne 😀

denisocka
autor
13. máj 2011

@bihan ja viem že mi dala dobre rady,ale žial viem ako to je u nás,možno keby MM chodil na týždnovky,tak zavediem poriadok,ale takto to doma hadžem hrach o stenu . proste ked som doma s detmi,mame klídek a ako príde on,ine nazory .. ine postupy a doma je cirkus humberto

bihan
13. máj 2011

@denisocka pošli TM do kelu, keď ti búra stereotypy (ktoré deti veľmi potrebujú) a nech si v tom prípade radšej ide pozrieť telku do obývačky a šeherezádu si nahraj 😝 😉

denisocka
autor
13. máj 2011

@anjelicek26 inač,zaujali ma tie zavesy, kde sa to da kupit,take čo neprepustia? ja mam ikeacke hrube modre, prepuštaju,ale niečo aj zadrzuju,ale take uplne neprepuštace by bodli
@bihan hej,mam chut ho kopať denno denne 😉

simi251
13. máj 2011

@kaja73
@bihan

Urcite je to individualne; . Pretoze ja som sice pisala, ze moj syn chodi spat neskoro, to znamena ze do postele ide neskoro. Ale ked lahne, spi za par minut a spi pokojne celu noc a ziadne znamky vycerpanosti ci stresu na nom nevidim. Nikdy sme ziadne problemy so spankom nemali. Takze sme urcite iny pripad ako vy. Takze to moc neriesim. Len ma tiez napadlo, ze teoreticky 8 alebo 9 hodin spanku je pre 6 rocne dieta malo. Ale inak ziadny problem s tym nemam,

Ale ak ide o deti ktore maju problem aj potom pocas spanku, verim tomu, ze mate pravdu. Vtedy je to asi z vycerpanosti.

akika722
13. máj 2011

@denisocka moj Paťko chodí spať o 19.30 a spí aj cezu deň..aj dnes je doma,boli sme u dr.a tera spí..no moje deti su od malička obe ako na makovine,prespia polku života 😀

bihan
13. máj 2011

@simi251 myslím, že u väčších detí je to iné a aj ich potreba spánku sa časom znižuje, ale Denisočka má 3,5r syna, ktorý je večer očividne unavený a napriek tomu nespí.
Podľa mňa je síce aj pre 6r dieťa spánok medzi 22h-7h nedostatočný, ale ešte nemám také veľké dieťa, takže to neviem posúdiť. 😉

lenka3007
13. máj 2011

@simi251 ahoj, no my máme rovnaký problem, slnko tu svieti ešte o 21.30 (a každým dňom dlhšie a dlhšie svieti) a kým zaadne, že je uplna tma, tak je už pomaly 22.30 a mojmu krpatemu sa ani nesniva o tom, že by sa aspoň do pyžama prezliekol...a ešte tá odpoveď "mami, ved ešte neni polnoc" on vážne chodí tiež spávať až po 23.00 a to o nejakej 22.00 lahne do postele a potom si tam ešte brble a frfle, že prečo musi isť spať 😀 ... Zo začiatku som z toho šalela, ale teraz ho nechávam tak, ked vládze ráno vstať a neodpadáva mi v školke od unavy, tak to už neriešim.
@denisocka tých machrov na zaspávanie typu :"moje dieťa spi už o osmej" kludne odbi niečim, čo dokáže tvoje dieťa alebo ich odignoruj, u nas to tak funguje aj ked sme 2000 km od domu, mamina, svokra, babky, všetky sú mudre jak rádio... 😀

vodnarky
13. máj 2011

@denisocka -tak nasa odkedy dovrsila treti rok,tak prestala spavat poobede..proste sa jej uz nechce..a tak jak fungujeme cely den,vecer uz okolo 6:30-7:00 sa vypyta sama,ze chce ist uz spinkat..ked ju tam ulozime,tak nestihnem narat ani do 10 a uz je tvrda.. 😀 ..co sa tyka toho denneho svetla,tak my mame take drevenne zaluzie a este aj zaves..takze ked aj svieti este slniecko o tej 7:00(lebo my tu v Irsku mame dlhsie svetlo ako je na SVK),tak jej tam urobim take pritmie a mala v pohode zaspi...takze urcite daj nejake tie zavesy a bude sa hned vsetkym lepsie spinkat..tak ako je to aj u nas.. 😉

kaja73
13. máj 2011

@simi251 Ja som si pri prvom synovi začala uvedomovat, že mu ten spanok nestači až od cca 4 rocnika,ale neriešila som to.Až teraz začinam,na zaklade pre mna novych info.Na synovi som si v tej dobe zacala vsimat ,že ak maju matematiku prvu,druhu hodinu,alebo slovinu-proste narocnejsi predmet a pisu pisomku doslova vždy to posral,aj ked bol inak cisty jednotkar-aj je.Ale prve 2h su stale problemove.Ak siel-ide spat vcas,tak zvladol pisomky aj prve hodiny.Takže niekedy sa to prejavi až pri takychto situaciach.A problem zaspat teraz naskočil cca pred 2 rokmi.Dovtedy zaspal sice ne jeho vek neskoro,ale zaspal hned po zalahnuti a spal celu noc-od tych 6 rokov.Spankovy dlh vznikol aj tak.Ale je fakt, že hlavne prve dva roky jeho života a potom este ciastočne dalsie 4 to s nim bolo o držku.

martija
13. máj 2011

@denisocka mas pravdu, bude to vesele a ja si zas a znova (ako pri kazdom dietati) nahovaram,ze tento raz to dieta bude velmi spave a velmi kludne....(ha ha)

@cmulinko @simi251 som rada,ze v tom nie som sama. deti sa naozaj nedaju donutit na viac spanku, ako im treba, aj napriek radam babkam, tetkam a strycom, bohuzial je to tak, deti su viac aktivne, maju viac podnetov, mozocky im pracuju naplno, nedovolia oddychovat....(napriklad jeden slavny maliar - meno mi just nenapadne - spaval kazde 4 hodiny po pol hodine, viac pre jeho hyper? - aktivitu nedokazal)ale naozaj je na kazdej mamine, aby si to odsledovala a zhodnotila sama. Napriklad mne ten mladsi obcas odkvacne sam na gauci, trebars aj o pol siedmej, ale nezostane uz spat,takze u nas skore spanie neprichadza do uvahy,lebo o 10 vecer je hore,a potom uspavame do 12vnoci a rano o osmej znova hore,takze este horsie.

denisocka
autor
13. máj 2011

no,tak sme mu sprovoznili jeho izbičku,tak uvidime,zatial sa hra,lebo tu mame suseda , starka si vytkla clenok ked s ním sla teraz von ,tak bežali na pohotovost a my tu mame trošku rušnejšie

gretkab
13. máj 2011

@anjelicek26 tie zavesy zaujali aj mna - kde si ich kupila?

Nasi (3 a 5 rokov) inak chodia spat o osmej, nam pomahaju (si myslim) vecerne ritualy, vecer rozpravka v obyvacke, potom vycikat, umyt zuby a do postielky. Teraz spavaju spolu v izbicke.
Ked spia poobede, tak cielene pustam pred spanim Jim-Jam, tam su kazdy den uplne identicke rozpravky od 12 do 13. Cize uz sami vedia, ze skonci "Osvald" a idu spat.
Rano sa nam ale zas na 99 % nepodari ich udrzat v posteli dlhsie ako do 6 (skor k nam docupitaju uz pred 6) - jedine v pripade, ze niekam skoro odchadzame rano a treba nam skoro vstat, tak to kludne spia aj do siedmej 😉.
Ale kazde dieta je ine, co funguje na jedno na druhe platit vobec nemusi.
Tak drzim palce.

bubelko
13. máj 2011

@denisocka co sa manzela tyka - moj bol podobny. chodi domov vecer o siedmej, ked deti idu spat. zo zaciatku sa s nimi chcel este hrat, potom este volat babke a do postele isli o deviatej. lenze na druhy den boli unavene, starsi na obed uz dlhsie nespava, tak to bol horor. normalne som si s nim potom sadla, vysvetlila mu, ze cenim si jeho snahu venovat sa detom, akurat prichadza v nevhodnu dobu. prebrali sme to, povedali si pre a proti - manzel sa zamyslel a teraz uz ked nestiha prist domov na pol siedmu - na kupanie, tak pride az okolo osmej, ked deti su uz davno v posteli. radsej je s nimi potom cely vikend, hra sa s nimi, vezme ich von a ja mam svoj cas. alebo ideme niekam vsetci spolu.
takze skus sa s nim o tom porozpravat a vysvetlit mu, preco ti to vadi a pod. ono je dolezite, aby ste tahali za jeden koniec, pretoze inak to neskor deti mozu zneuzivat 😉
a anjelicek26 ma skutocne pravdu - tv do izby k detom nepatri 😉

gretkab
13. máj 2011

My mame TV aj v obyvacke, aj v kuchyni, aj v spalni aj v detskej (taky mini) a nase deti spia v pohode 😉. Ale samozrejme nepustame TV ked idu deti spat 🙂.

harper
13. máj 2011

my mame teda tiez telku v spalni a v sobotu moze so mnou v posteli nieco pozerat s tym ze ju potom tatino prenasa do jej izbicky a v pohode zaspi aj pri pustenej telke. My sme ju tak ucili od malicka, nepatri medzi tie deti, pri ktorych nemoze ani len pes u susedov zastekat, ked spi 😀

denisocka
autor
14. máj 2011

no,tak pochopila som,že problem je asi v nás a v tom,ako spavame v kope 😀 tak sme večer dali staršieho do svojej izbičky,trvalo do 22.00 kým zaspal,aj rozpravka bolaja, som si k nemu na chvílku lahla,aj plač bol ked som musela odist kojit vedla...no nakoniec zaspal s MM v izbičke a rano o 3.00 pricvalal do manželskej,že ho pavuk kuše do nohy tak sme sa tlačili dkonca štyria 🙄 a v konečnom dolsledku som musela o 6.00 odist s mladším prec

syslica
24. jún 2011

Ahojte, napíšem vám niečo na odľahčenie témy: Mladší syslík si včera asi hodinu v posteli spieval uspávanky a ja som mu musela robiť obecenstvo (všade tma, zatiahnuté žalúzie, zhasnuté svetlo, plyšáci po ruke.. regulérna príprava na spánok)... do vlastnej postele som sa doplížila až po skončení predstavenia o 23.00! 😅
A to všetko preto, že poobede spal! Skrátka on poobedňajší spánok nepotrebuje, lebo potom má večer návaly energie... a ja som už asi stará, jednoducho tomu duracellovi nestačím. A som veľmi zvedavá, čo sa bude diať, keď od septembra začne chodiť do škôlky.

elise
24. jún 2011

v zime chodí spinkať o 20 hodine a v lete o 21 hodine. spáva aj poobede ak by nespal večer by bol mrzutý.

denisocka
autor
24. jún 2011

ja so maleho po tejto teme hned prestahovala do detskej izby,mali sme mesiac problem spat-zaspat,trebalo mu čitat rozpravky,vymšlat rozpravky,nakoniec sme ešte o 22.00 vymyšlali a stale sme zaspali skro ako on. teraz je to trochu lepšie,pustame mu na veži hovorenu rozpravku, tak vie zaspať už sám ,ale nie stale -väčšinou si pyta manžela k sebe ,nech mu vymyšla niečo . ale spat chodi stale po 21.00

bets
24. jún 2011

moja dcera tiez nevie vecer dlho zaspat, hoci od 20.00 su deti v posteli. teraz, ked je dlho svetlo, je to este horsie, niekedy zaspava az o 22.30. lenze moje deti su naucene, ze idu do postele a v tej posteli aj su, sice sa bavia, citaju, spievaju, ale musia pri tom lezat. od malicka som im nedala inu volbu, takze v tej posteli aj su...

a k tomu, ze sa dcere neda zaspavat - viem pricinu, ale neviem s nou vela urobit. totiz problemom je poobedny spanok v skolke, ktory ona nepotrebuje. kedze zaspava neskoro a skoro rano vstavame (6.00), tak vstava z nechutou, je unavena, otravena. potom ked uz musi v skolke lezat, tak tym ze sa dostatocne nevyspala v noci, tak zaspi a potom vecer nevie zaspat a tak stale dokola. koli tomu povinnemu skolkarskemu spanku je uplne rozhadzana. uz sa tesim, ze ide do skoly a trapenie sa skonci...

syslica
24. jún 2011

@bets Mrkni na môj príspevok hore: úplne tie isté slová, ten istý problém 😅 - akurát Ondrík ešte len nastupuje do škôlky. Sysle sú skrátka nezničiteľné a neunaviteľné a ja asi patrím k inému zvieraciemu druhu 😀 .

bets
24. jún 2011

@syslica to sa mas na co tesit, ked pojde do skolky a bude musiet povinne poobede spat... ale pri chlapcovi si skor myslim, ze bude vyvadzat a nebude spat, moja dcera chcela byt poslusna a od nudy radsej v skolke zaspala...

matutka
24. jún 2011

ahoj baby, tiež sa vám sem trošku strčím do témy 🙂 , moji dvaja nezbedníci teraz za dlhšieho svetla mám tiež problém nahnať do postele a máme to tak ako @denisocka, lebo sú obidvaja pri mne v spálni na posteli, MM obýva detskú izbu (aj chrápanie), ale najmä on chce celú noc spať pri otvorenom okne, čo by sme v spálni mať nemohli, lebo sú okná otočené do ulice a ešte aj o 23-tej je tam dosť rušno, najmä puberťáci sa schádzajú za tmy a potichu určite nie sú 😠. Keď chodí syn do škôlky, tak trvám na tom, aby sme boli už o deviatej v posteli, ale im to zaspávanie tiež trvá 😒 a samozrejme ako vlezieme, tak Adamko zahlási, že chce piť, malú uspávam ešte kojením, ale aj ona sa odtiahne a chce piť vodičku, lebo počuje jeho. V zime je to lepšie, lebo tam nemusím veľa presviedčať, že je čas spať, keďže je tma a malý v zime spával v detskej, takže boli každý oddelene, tak sa nerušili 😵. Ale teraz v lete im chceme preložiť detskú izbičku a vymeniť za väčšiu a už im tam dáme dve postele, tak som zvedavá ako sa naučíme na takýto režim, ale budú sa musieť 😀

sarka112
10. sep 2012

Ahoj denisocka je to normalne tvoj chlapec potrebuje asi velmi vybit energiu prihlas ho na plavanie alebo co ho proste bavi alebo chodte na navstevu alebo casto na plavaren s nim to mu asi pomoze ..... 😉 Vela Stastia

Strana
z2