Kedy sa prvýkrát posadili vaše detičky?
Ahojte mamičky kedy si prvý krát sami od seba sadli vaše detičky ? Aj ste im s tým nejako pomáhali alebo učili ??
@nikoleta17 žiadne učenie sedenia nie je. Nepodopieraj nasilu žiadnymi poduskami alebo zdvíhanim chrbtovej opierky v káričke ani nič podobné. Keď bude dieťa pripravené na sedenie, jeho svaly a kostra, sadne si samo bez pomoc, bez opory. Ak by si mu v tom volako ,,pomáhala,, môžeš mu akurát tak uškodiť. Netreba sa nikam ponáhľať v takýchto veciach, všetko ma svoj čas. Môj syn si sadol sám ked mal 9 mesiacov.
Moja až skoro v roku .. má hypermobilitu tak všetko začala robiť neskôr .. v roku ešte sama nestala rok a pol ešte sama nechodila ..
Trénovali sme cvičili na nátlak dr ale išlo to s plačom tak som to nechala tak. Neznášala cvičenie. Nakoniec všetko urobila sama od seba .. ešte si pamätám ako som ju nasilu dávala na štyri nech stvornozkuje. Bolo to trápenie
@nikoleta17 neucila som ho. Sam sa zacal dvihat v kociku, aby videl, mal asi 9 mesiacov. tak som mu dala hore opradlo a odvtedy sedel.
Neposadzovala som,nesmie sa to.ked je telo pripravené,sadne si najprv na pol zadocka a potom pekne na celý.
v 9 m..tiez som ho neposadzala ani nic.sam sa posadil a od toho dna aj stvornozkoval.dovtedy len plazil a obchadzal nabytok
Známa ma syna má 7 mesiacov a sám sa podopiera zatiaľ.Ale sadni si keď chce.S pomocou svojich rúk a nohy.
@nikoleta17 začal v 9. mesiaci, vtedy začal loziť, 2 týždne na to štvornožkovať a pár dní na to si sadol. Ja som ho dávala sedieť do vysokej stoličky na kŕmenie, inak nič netrénoval.
@nikoleta17 Dcéra si sadla presne na štedrý deň, mala 6,5 mesiaca... Je to ale veľmi individuálne a dieťatko keď je dostatočne pevné posadí sa samo- nie je nutné to siliť a už vôbec nie učiť 🤗
Ahoj, u nás je sedenie práve aktuálna téma. Môj malý mal teraz 4.4. 7 mesiacov a 7.4. si sám sadol. Takže začiatkom 8- meho mesiaca.
6 mesiacov + 1 týždeň, jedna noha vpredu, druhá vzadu a pomaličky tú zozadu presúvala dopredu. Vôbec sme ju nikdy "neučili", ani nepodopierali.

@nikoleta17 neucila,nepomáhala. Sama si sadla 13.2. mala 8 mesiacov a týždeň. 🙂