Kedy ste začali detičky učiť na nočník?
Chxem sa spytat kedy ste ucili deticky na nocnik moj tam sedi ale nevycika sa ani
Ja malého dávam od pol roka celé leto sme fungovali bez plienky... Nepýtal sa ale vždy som ho posadila a vycikal sa. . naučil sa že ráno po prebudení sa vykaka doňho a máme celý deň pokoj... Momentálne má 14 mesiacov už chápe čo robí lebo cez deň nenosime plienku keď sa náhodou pocika sám príde a povie be... Niekedy si zoberie nočník a donesie mi ho tak ho tam posadím ako kedy niečo spraví ... Cez deň spí tiež bez plienky a nepocika sa... Používané látkové plienky a budem aj pri druhom používať... Mne príde trošku smiešne aby 2 až 2,5 ročné dieťa málo plienku... Veď nech si dospelý človek dať svoju časť tela na dva roky do igelitu a potom tu je neplodnosť tiež si myslím že to má za príčinu aj táto vec...ale to je môj názor
@majusska202 to vazne ze neplodnost? Sorry ale vacsiu chujovinu som este necitala 😂😂😂😂😂😂😂
@martinka150 chves mi povedať že nosenie plienky je zdravé?
@petravas ďakujem za podporu lebo určite veľa mamičiek si bude myslieť že som sibnuta
Dcerku som zacala davat na nocnik ako uz vedela sama sediet..vzdy ked sa don vycikala tlieskali sme🤗tesila sa...od 14tich nemala cez den plienku a od necelych 2ch rokov ani cez noc...🙄no teraz mam 3mesacneho drobca tak som zvedava 🙈ako to bude snim 🤣
@majusska202 je to normalne pre dieta, nosili sa v minulosti a nosit sa budu. nechapem ako mozes vypustit do eteru taku totalnu hopvadinu, ze z toho vznika neplodnost. preboha, to si na harvarde vystudovala? nepoviem 3 rocne dieta s plienkou, to uz je velke na nu, ale dvoj rocne je uplne normalne
@martinka150 áno je ale nenosili do 3 rokov ani do 2 ... To len teraz sú mamičky pohodlné a čakajú kým sa dieťa odplienkuje same.,.ale ako vidíš sú mamičky čo majú názor ako ja takže nie som jediná
@majusska202 tak ano 3rocne dieta s plienkou je uz cudne ale ze neplodnost?to je zase trochu prehnane.Myslim ze to skor ovplyvnuje ako sa muzi obliekaju ,mobily vo vacku,tablety na vajkach a podobne..
Moj maly ma 21 mesiacov.Od leta sa oboznamujeme s nocnikom,skusam,vysvetlujem mu.Sadne si tam sam od seba obleceny,no ked ho tam chcem dat vyzleceneho nechce ani za svet.Aj na wc sme skusali s detskou doskou ci by tam nebol,nie.Nechce vobec este.Akokeby sa bal,tak ho nenutim.Pockam este do kym nebude mat 24 mes. a potom zacneme riadne skusat.Uvidime
@martinka150 nikdy v minulosti sa nenosili jednorazové plienky roky rokúce... Ja si myslím, že je reálne možné, že tie pampersky (so všetkými chemickými látkami) spôsobujú neplodnosť. V minulosti sa používali látkové plienky a oveľa kratšiu dobu ako dnes.
@mmoni89 problém je v tom, že v dnešnej dobe sa maminy usilujú, aby detičky ani necítili, že sú v mokrom, a tak ich pekne krásne naučia nevnímať vylučovanie. Potom to samozrejme trvá veky, kým sa to dieťa znova naučí. Ja som s najmladším praktizovala bkm a úplne reálne bol väčšinu času bez plienky, už ako malé pármesačné bábo. Dávala som ho cikať, keď sa zamrvil inak, zmenil náladu, aj malinké bábätká dávajú najavo, že chcú cikať, a dokonca keď vedia, že ak dajú signál, dajú ich cikať, dokážu aj chvíľu zadržať. Pokakal sa tuším 2x v živote, a jeho o 5,5r staršia sestra z toho mala taký zážitok, že to všetkým zvestovala a ľudia nechápali, však bábätká sa pokakavajú 🙂 Tak naše bábo kakalo od troch týždňov do nočníka. Samozrejme som ho nad ním držala, kto nepozná, pozrite si termín čínsky nočník.
Ale nie je to samozrejme žiaduca informácia pre výrobcov plienok. Tí podporujú mamičky, aby balili svoje poklady do tých najlepších plienok, v ktorých ani necítia, že sú v mokrom a studenom, a ideálne čo najdlhšie...
@miska7754 Mam tri deti. Prvú dcéru som začala dávať na nočník okolo 7mich mesiacov. Poviem úprimne, že som bola asi premotivovaná matka alebo čo, ale stálo ma to veľa úsilia, času a nervovo, aby tam vôbec obsedela a celkovo, prechádzali sme si rôznymi obdobiami, keď pekne robila na nočníku všetko tak, ako má byť a inokedy zas štrajkovala a robila všetko naopak, ako mala. Odpliekovala sa ako dvojročná. Druhú dcéru som nechala tak. Asi keď mala rok a trištvrte, snažila som sa ju posadiť na nočník, ale absolútne nechcela. Tak som to nechala tak, že snáď sa raz odplienkuje. Mesiac pred dvoma rokmi zahlásila, že nechce plienku. Odvtedy sme nemali plienky, na noc sme dali asi o dva týždne na to.. Tretieho syna tiež nechám tak. Myslím si, že to dieťa to musí samé v svojej hlavičke pochopiť a akokoľvek sa rodičia snažia, nedonútia to dieťa, kým si to samo v hlavičke nezrovná.Dodnes nechápem, prečo som pri prvej dcére bola taká šialená s tým nočníkom. Keby som vedela, nechala by som to tak a netrápila by som seba, aj ju...
Syna som zacala davat na nocnik okolo roka...teda moja snaha bola. Chvilu....ale teda vobec na nom neobsedel, ani sekundu. Potom som s pauzami skusala, ale stale nechcel. Ked mal 2roky,povedal,ze ide kakat na zachod. A odvtedy chodi na zachod kakat aj pisat. Sam od seba. Nehody asi mozno dokopy 2 za ten cas. Vie kedy potrebuje, vobec sa ho nepytam.... A de facto, na nocniku nebol ani raz. Rovno na wc a naozaj bez nejakych nehod, ci ucenia atd. Asi sa fakt oplati pockat.
ja len na margo tej neplodnosti - uvedomujete si, ze neplodni su v sucasnosti muzi okolo 30-35 rokov, teda ti, ktorych mamy odplienkovali dost skoro, a aj dost skoro zacali chodit na nocnik? a jednorazove plienky povacsinou este nepouzivali?
nasa starsia dostala pod stromcek nocnik ked isla mat rok, nocnik som jej nechavala na ociach aby sa ho nebala a mozno sama zacne si chciet sadat, no obcas chodila k nasim a tam ju obcas posadili na nocnik a od vtedy sediet na nocniku ani za otca,vreeskot extremny,ziadne sa pytanie na wc,ani redukcia na wc,proste nic,extremny odpor a len plienka, toto nam trvalo do 2 rokoch aj 4 mesiace,az potom sa prestala nocnika bat,pytat sa mi zacala az ked mala 2 roky aj 7 mesiacov.mam teraz este 16 mesacneho synceka a este ho neucim,lôebo s abojim aby to nedopaldo ako so starsou,raz skusil na nocnik lebo videl sestricku ale hned sa postavil a utiekol
@majusska202 S tym koncom si ma pobavila, ze neplodnosť 😂😂😂😂
Hned ako zacal sediet, sme ho naucili kakat na nocniku. Plienky mal do 2 rokov a potom uz ken v noci
@mmoni89 jasné že aj toto ale muslela som to tak že aj toto môže byť nejaký faktor čo to ovplyvní
Hlavne dieťa nenúťte, netlacte...skúste vysvetlit, posedieť a stačí ... môže to mat totižto úplne opačný efekt ... každé dieťa je pripravené v iných mesiacoch...väčšina vsak okolo 20mesiaca vie rozoznať nutkanie na záchod, vyprazdnivanie ako take ...
@julianadrx moj maly.tiez ked mal 8 mesiacov uz som vedela kedy kakava aj sa vzdy vycikal. Ale jemu nevadilo ked bol bez plienky precikany alebo pokakany. Takze konecna. Teraz teraz bude mat 27 mesiacov a nechce aninza svet ani na wcko sadnut ani na serbel. Huci ze nechce a place tak ho nenutim a budem dufat, ze raz to pride samo 😂😂
Odkedy syn začal sedieť, dávali sme ho na nočník. Bude mať 2,5 roka a stále sa nepýta. Ale keď v lete behal po záhrade bez plienky a začal cikať, tak vždy zastal a pozeral, že čo sa deje. Očividne to ešte vôbec nevedel ovládať.
My sme tiez skusali vsetko mozne, neviem ake typy nocnikov atd a proste nevedel pochopit co od neho chceme, vobec mu nevadilo byt pocikany, mokry..od dennej sa oducil v 2r9mes, nocnu mal dlhsie-nieco par mesiacov pred 4r sme zrusili aj nocnu. Fuha no asi to znamena ze bude neplodny 😂😂
Kazde dieta raz pochopi, my sme si mysleli ze bude mat plienky az do maturity a pochopil jedneho dna pekne aj sam. Netreba na nich tlacit, vsetky deti sa to naucia 😊
@kuravesele 😂 dcerka behala bez plienky od 17mesiacov a nepocikala sa ani pocas denneho spanku. Takze tie zvierace funguju urcite oooomnoho skor
@pininka my rovnsko.Prva od 8 mesiaca kakala do nocnika,cikat a uplne som ju odlpienkovala az ked mala 22 mesiacou.Behom jedneho tyzdna,uz nemala vobec plienku ani v noci.Teraz mladsia ma 8 mesiacoi,uz zacala kakat do serbla.Dokonca m8 vie tak naznacit ze chce ist kakat,zistila ze je to lepsie nez do plienky 😁Na cikanie mame este cas.
@miska7754 synceka som zacala davat na nocnik hned ako zacal sediet a to po kazdom jedle a vzdy ked sa zobudil. Zo zaciatku som nic ine nerobila len davala dole a hore plienku ale oplatilo sa. Rychlo si na to zvykol a od 9tich mesiacoch kakal len do nocnika. Ked mal 15m tak sa zacal sam pytat a tak sme cez den nedavali vobec plienku.Teraz ma 20m a v noci ma este plienku no nejak to zatial neriesim este.
Ja od 3 mesiacov. Hneď, ako začala držať hlavičku. A mala rok a pol a plienky už boli minulosťou ☺

@zitaje nepovedala by som ze to nieje pravda.Skoro vo vsetkych clankoch sa pise ze okolo tych 18-24 mesiacov to dieta zacne chapat a ovladat tieto potteby.Samozrejme ze to neplati na vsetky dwti,zalezi ak od toho ako ke dietatko ,,vyspele,,Ale vseobecne ked to nejde netteba tlacit kym nedosiahne tento vek a nezacne tomu rozumiet.Jasne ze niektore deti sa naucia aj skor tak ako sa naucia ine veci.Ale tiez mam vyskusane ze dovtedy to u nas nemalo zmysel.Iba hroza v ociach a rev.