icon

Koľko vážia vaše 17 mesačné deti?

5. feb 2021

Dobrý večer , chcem sa vás spýtať koľko vážia vaše 17 mesačne deti a hlavné chlapci. Môj synček váži 9 aj pol kg a meria 76cm , je to naozaj málo?? Pán dochtor tvrdí že je to málo a predpísal mu syrup na chuť do jedla. Ale , ja si myslím že papa normálne dokonca sám si niekedy pýta keď je hladný zje normálne malú porciu, ja už fakt neviem či mu mám podávať ten syrup alebo nie, a papa dosť často , niekedy sa stane že nechce jesť a pita si sladké , ale podľa mňa papa normálne.

Strana
z2
babydesire
5. feb 2021

No hura,konecne,niekto koho doktory buzeruju ze dieta malo vazi..prepac,,to je sarkasticky myslene..vysvetlim:
Moje deti:
A)syn - porodna vaha 3950g a 52cm
B)dcera - porodna vaha 4100g a 52cm

Maju skoro 5r. a 2,5 r. a do dnesneho dna mi dr nedaju pokoj s ich vahou..ze malo,ano su slaby papkaci,nekojeny (ani tie moje krpate prsia nechceli 😠)...ale su stihli,rastu a primerane priberaju,,,ale ze porodna vaha a tabulky,,no a??? Su zdravy?su..rastu?rastu..tak co ma je po tabulkach..s dcerou ma nechceli z porodnice pustit pre jej ubytok na vahe..ale ja uz som vedela (skusenost pri synovi) ze detto...pozri,som vysoka a nikdy nebudem stihla utla,moj muz ma podobne stavane sestry/mamu takze pravdepodobnost ze budu deti od puberty bojovat s nadvahou je viac nez ista,hlavne u dcery. Teraz su stihli,aj ja som ako dieta bola,jest som nechcela,,od puberty krv a mlieko (az na tie prsia) a budem vzdy.

Radim,daj na instinkt,nelam si stym hlavu,sirup mu nedavaj,ak je zdravy a podla teba dobre je, lebo ak zacne rapidne priberat,to uz sa horsie naprava..to je moj nazor. Sleduj akurat krv aspon raz za pol roka,nasa napriklad ma teraz malo zeleza,tak davam kvapky,myslim,ze to sposobilo prave jej slabe papkanie,inak ok.

autor
5. feb 2021

@zuzzinkaa No do teraz som to vôbec neriešila ani ja ani manžel , proste vieme nema biť pokom tučný . Ale až teraz keď mi to povedal dochtor.

babydesire
5. feb 2021

@andrea_ff prave tieto tabulky,,stale sme boli mimo s obomi,ale nevyzeraju nato..dokonca dcera raz robili aj nejske testy na stitnu zlazu a tu ma ok (aj ked v buducnosti mozu mat snou problemy,kedze ja mam,ale teraz nie,)

babydesire
5. feb 2021

Vsak to,nestresuj sa,aj je zdravy a vysledky pripadnych vysetreni su ok, netreba panikarit

zuzzinkaa
5. feb 2021

Podľa mna to vypusti druhým uchom von. Ak vás pošle na nejaké vyšetrenia tak chod, nemáte čo stratiť iba si utvrdite že je zdravý. Ale tieto dohady o hlistach a pasomniciach nech si nechá pre seba a nestraší zbytočne bez vyšetrení. Ty si s malým každý deň a videla by si že niečo nie je v poriadku 🙂 podľa mna môžete byt aj s mužom v kľude, jednoducho je len celý na obraz svojich rodičov 😍

autor
5. feb 2021

@babydesire To isté povedal môj muž že nemám mu dávať ten syrup .
Môj synček vážil pri narodení 3100 a 51cm.

autor
5. feb 2021

Toto mu predpísal .
ZENTEL sus por
PRIORIX plv iol

autor
5. feb 2021

Ďakujem baby ❤️ že ste ma upokojili

babydesire
5. feb 2021

Anoo to aj mne ze ci nemaju hlisty,,aj nato boli testovany,nemali nic,,vraj vtedy si dieta pyta viac sladke,,oni nie,,ty pises ze niekedy si vypyta,niekedy -nieje extrem,ak by bol a nepriberal by,vtedy by som zvazovala ci tam niesu hlisty,,a myslim,ze kazda ten "poklad" v plienke vidi pri prebalovani a tie potvore su tam vraj vidiet...neries to ak nemas sama podozrenie,dovody na obavy,ked tak len skontrolovat moc a krv a to staci si myslim a vahu vysku sleduj aj doma..nasi maju teraz syn bude mat 5r. v marci a ma 107cm a 16kg a dcera 2r.5m. a ma 89cm a necelych 12kg

miadi
5. feb 2021

No kto vie Mozno dr propaguje daky liek a nieco z toho mà. Moj maly mal v 10m 9kg a teraz v roku okolo 10 aj dcera mala v tych 12m 10kg poznam jednu ktorej babo malo 10kg v 6m a zdala sa jej Moja “drobatko “ Lebo mala buchtu no potom v roku vazili obe rovnako to sa neda porovnavat. Hlavne ked je dieta zdrave spokojne normalne papa tak by som nejaky umely produkt na zvysenie chuti do jedla nedavala.

didi2102
6. feb 2021

@zuzzinkaa syn začal chodiť posledný deň 18mesiaca čo ti poviem ...dohnal do polroka rovesnikov a pre 2.narodeninami už nebol vobec v kociku

ivangeline
6. feb 2021

Tak je to malo ale ked vyzera dobre a pekne papa tak je najskor v poriadku. Syn mal okolo roka 11kg a dcera ma teraz rok a ma 8 a pol. :D

miruslb
6. feb 2021

@didi2102 aj moja dcéra tak isto. Ale 3 roky ešte len bude mať v máji

autor
6. feb 2021

Áno máte pravdu , nebudem to riešiť . To bi som si všimla že nieje v poriadku a má hlisty , hlavné že je zdravý na ničom mi nezáleží. A dochtorovi poviem , ak máte podozrenie že ma hlisty tak prosím o vyšetrenie, ak sa to nepotvrdí tak žiadny syrup mu dávať nebudem!. Akože fakt nevidím dôvod.

magda15
Odpoveď bola odstránená
cariad
6. feb 2021

Prvorodený: 17m 14kg 86cm
Druhorodený: 17m 12kg 83cm
Posledná: 17m 11,5kg 81cm
Ja mám 176cm a manžel 184cm.
Tvoj je na spodnej hranici, ale ak má energiu hrá sa, zaujíma o všetko, chodí a nie je plačlivy tak by som doktorov sirup vyliala. 🎈💕

mamickalisticka
7. feb 2021

Toto sa vôbec nedá zovšeobecniť. Môj syn 2r a 2 mesiace má 11.5kg a 90cm.. A je chudý, papá keď chce, 5x do dňa a pomedzi to maličkosti ešte.. Manžel má v 30ke 70kg.. Takže celkovo je naňho.. Ja som sa dlho trápila kvôli váhe ale ak normálne papá, tak nevidím problém..

dollyzv
7. feb 2021

Joj,môj mal teraz 1.2. 3 mesiace a má okolo 7,5 kilá 🤣🤣🤣 plienky nosí 4ky,som sa smiala dneska čo som kupovala plienky tak na nich obrázok a Happy birthday 🤣🤣🤣🤣 takže my sme asi opačný prípad 😁

autor
7. feb 2021

@dollyzv pfuuu to musí byť veľký maco ☺️☺️😁

autor
7. feb 2021

@mamickalisticka áno papá normálne , tak ani ja nevidím problém.

tulipanicek
7. feb 2021

Koľko vážil pri pôrode? Naša má takmer 18 mesiacov a cca 9,2 kg a je to v poriadku. Ona sa začala stavať a obchádzať nábytok ako 7,5 mesačná. Odvtedy sa proste nezastavila. Plus teda sa narodila s relatívne nižšou pôrodnici váhou. Takze lekárka nerieši. Proste je veľkí akčná a nie je sa čo diviť. Naša má aj alergiu na mliečne bielkoviny a problémy s viacerými potravinami ale krásne papa a keby mohla, zje aj mna 😂
A má cca 80 cm

autor
7. feb 2021

@tulipanicek pôrodná váha 3100, a 51 cm . Tiež je je veľmi akčný hravý , začal chodiť ešte keď mal 12 mesiacov , takže tiež celý deň len behá , a papá normálne ako som už spomínala , nevidím dôvod načo bi som mu malá dávať syrup na chuť do jedla.

tulipanicek
7. feb 2021

Ja by som v takom prípade povedala lekárovi že dobre , zobrala sirup a nedala 🤷‍♀️ iné by bolo keby nechcel papať alebo žil na mlieku, či niečom nezdravom. Ak má dostatočný príjem bielkovín, zeleniny a ovocia, nevidím dôvod to riešiť

dollyzv
7. feb 2021

No to je,veci na oblečenie nosí 74 čo je tak minimálne pre pol ročné deti,pri pôrode mal 53cm a 3630g a pokiaľ je dieťa spokojné,či ťažšie alebo ľahšie(teda nie je podvyživené) tak je to podľa mňa ok a netreba sa trápiť ;)

Strana
z2