icon

Konflikt na ihrisku. Ako by ste reagovali?

1. júl 2025

Ahojte, príde vam nižšie popísaná situácia v poriadku?
Bola som so synom na ihrisku a pridala sa k nám mamicka s 2r dcérou. Hrali sa deti spolu, my sme nejak extra nekomunikovali, onaze super že sa hrajú, ja že hej a zas bola ticho. Sa zdvihla a šla preč, ešte mi vraví,že na minútku ockom pozrieť na jej decko, vravím ok. Odišla, deti sa hrajú a ona nikde..15m, 30m..45m...no trebalo nám ísť domov, dieťa mi začalo byt nespokojné, vzala som syna do trojkolky, jej dieťa za ruku, išli sme sa poobzerať po okolí kde je jej mama. Po 5 minútach beží onaz druhej strany oproti vrieskauci že som jej chcela uniesť decko, ziapala ako neprcetna, deti revali. Jej dcéra dočurana plienka,smadna, Nicki nezaujímalo, hlavne že po mnebľačí. Poslala som ju do teplých krajín, nie vulgárne a chcela som odísť a ona mi svojim telom bránila ďalej ziapala že nie nie moja zlata,počkáme na políciu, chcela si mi uniesť dieťa. Nechcela som,aby moje dieťa muselo na toto pozerať, tak som sa vytrhla a odišla. Podľa vás som mala ostať do príchodu polície napriek všetkému? Ak ju teda vôbec zavolala.

autor
1. júl 2025
@ankare

Za dobrotu na zobrotu.
Políciu si mala právo volať Ty.
Neboj, Ty sa nemáš čoho báť.
Chudiatko to dieťa, toho mi je najviac ľúto. 😔

@ankare aj mne, šialene

kristinka92
1. júl 2025

Autorka tebe medajlu :D chudatko tak ešte jej tam dieta strazis 3/4hodinu a ešte na teba začne ziapať. Mala si jej odziapat naspat ze nech vola, za opustenie dieťaťa, ale chápem ze vyhrotená situácia, tiež by som nechcela aby to videli moje deti

darius_a
1. júl 2025

Možno drogy, alkohol, prostitúcia.
Ja by som to nahlásila. Nech majú aspoň opis osoby, ktorá dlabe na dieťa.

ullala
1. júl 2025

Toto mi pride ako take prespekulovane sposoby spoluobcanov...

karmen118
2. júl 2025

Počkala by som v prípade ak by povedala, že len zbehne na wc a ukázala, kde býva.... a po tých max.15 min. volala políciu, ak by sa mi niečo nezdalo aj skôr - t. j. ako tebe, že nič nepovedala kam ide - nikto normálny nenechá dieťa a duplom také malé úplne cudziemu človeku napospas a ide si ktovie kam. Inak na tvojom mieste by som políciu zavolala na ňu kľudne aj po tom, ako na teba nahúkala, chudák to dieťa.

lucia13022023
2. júl 2025

ak je toto reálne, tak sa čudujem, že si co i len na 5 min súhlasila so stráženim 2r dieťaťa. Apson máš poučenie do budúcna. Chudá mala.

annelise17
2. júl 2025

Je mi ťa ľúto, nemyslela si to zle a potom si nevedela, ako z toho čo najlepšie von. Na tvojom mieste to nahlásim, možno nebudeš jediná a môže to pomôcť tomu dieťaťu. Teraz ho nechá na ihrisku pri cudzej žene a šťastím sa nič nestane, nabudúce môžme čítať v krimi novinách iný scenár. Pre tvoje dobré svedomie to ohlás a nabudúce budeš vedieť, ak by sa taká situáciá zopakovala, zavolať po 15-20 min políciu.

7lenka11
2. júl 2025
@annm81

Myslím, že šanca je veľmi malá, keďže ťa tá žena našla skôr, ako by prišla na ihrisko a zistila, že dieťa je preč a následne volala políciu. Nabudúce, ak "nájdeš" stratené dieťa, volaj tú políciu ty, potom bude úplne zrejmý tvoj úmysel.

@annm81 určite by autorka nemala problém s políciou.. polícia a sociálka by nabehla k matke dieťaťa, ktorá je povinná sa o dieťa starať a nie ho opustiť a nechať napospas cudziemu človeku.. treba si trošku naštudovať niektoré veci z práva.. autorka buď pokojná, konala si správne.. nabudúce by som však nečakala 45 minút, ale riesila by som to skôr

veronicka88
2. júl 2025

Dotyčná nikoho nezavolá,kľud🥰to sú také tie blbky čo si myslia že sa okolo nich točí svet. Rozdychaj to prosím ťa,nič sa nestalo len prepnuta osoba vyvádzala lebo sú myslí že zemeguľa sa otáča okolo nej👌nerieš už. Nikto ti nikde nepríde klopať.

annm81
2. júl 2025

@7lenka11 mám pocit, že veľa ľudí má problém pochopiť písaný text, ale to nie je žiadna novinka, že? Ja som totiž nikde nenapisala, že bude súdená alebo potrestaná. Napisala som, že ak by sa s matkou minuli a tá by po príchode na ihrisko zavolala policiu s obvinením, že jej niekto uniesol dieťa, tak autorka bude musieť riešiť výpoveď na polícii. To, že v konečnom dôsledku sa zistí, že problém bol u matky nič nemení na fakte, že málokto stojí o stresy s tým, že bude musieť pred políciou vypovedať. Či tebe to príde ako pohodový, super strávený čas a nie opletačky?

A samozrejme, keďže matka nebola zjavne v poriadku a autorku obvinila z únosu, tak by bolo ešte lepšie, keby takáto duševne chorá osoba reálne podala TO. Že by autorka z toho na konci vyšla bez trestu, neznamená, že by ju tešilo, ako ju bude polícia vyšetrovať. Teba by to tešilo? Ja si osobne viem predstaviť lepšie strávený čas, ale proti gustu...

kikuska_wedge
2. júl 2025

Urcite by som na tu policiu pockala, aby ju stotoznili a mohla som podat podnet na upsvar na presetrenie rodinnych pomerov. No chuda to jej dieta.

larinka552
2. júl 2025

Neprijemne. V prvom rade si ju nemala nechat odist aby ty si ostala sama s jej dietatom. Nevadi, uz si poucena. Nabuduce budes vediet, ze strazit cudzie dieta, ani omylom 🙅

blackcat8885
2. júl 2025

V prvom rade by som nestrazila decko cudzej žene. Nikdy nevieš čo sa stane. Kamoške ano ale úplne cudzej nie. Takže ja sa vlastne čudujem že vôbec si to urobila. Ako nemyslím to v zlom len ja by som to neurobila.

elzena2
2. júl 2025
@malaopicka

Tu nejde o konfliktnosť. Ty tú osobu nepoznáš, nepoznáš to decko, netušíš aký ma zdravotný stav, povahu, kam šla matka. Keby ide vedľa na wc a vráti sa za 5 minút nepoviem nič. Ale ženská je hodinu v prdeli a nechá svoje dieťa cudziemu človeku. Tebe to príde ok? Mne nie, takže by som volala políciu. Bohvie, čo sa deje u nich doma, keď takto reaguje na verejnosti.

@malaopicka Nemusi byt narusena alebo mat doma katastrofalne podmienky. Možno fajcila na balkone a celý čas ich sledovala a preto vybehla hneď v tom momente, ako videla, ze jej chcela "zobrat" dieťa z ihriska. Aj my máme takých susedov. Že ich deti sa zacnu hrat s inymi deťmi na ihrisku a pokym je tam nejaky iný rodic, tak oni idu domov (ale to sú už staršie deti - 5 až 9 rocne). Ak by zaznamenali, že ten dospely to ich dieťa niekam berie, určite by po nom vybehli takto isto. Nie že by som obhajovala tu matku,len konstatujem, že sa to stava, že niektori (na pohlad normalni) rodicia takto radi nechavaju svoje deti na starosti inym. Napr sa nam stalo niekolkokrat, že nejake cudzie dieťa sa hra s nami a našimi detmi a rodic na druhej strane ihriska (10 metrov obdalec) cumi do mobilu alebo len pozera, ako si kopeme loptu, nie aby dosiel tiež a tvaril sa, ako ho to super bavi.
A k teme - ja nemám rada konflikty a neviem ich riesit, takže by som určite zaklamala, že my už práve tiež ideme domov, takže ju bohuzial nemôžem postrazit a zmizla by som z toho ihriska skôr, ako ona.

katarina092
2. júl 2025

Chodievas bezne na to ihrisko? Uz by som tam ani nechodila aby som ju tam nestretla… alebo aj ano aby som ju spoznala a podla toho co sa z nej vykluje riesila socialku apod…. Policia Ta nema preco hladat ked nepozna ani Tvoje meno, nic, jedine zeby Ta sledovala domov…boli tam nejaki svedkovia?

katarina092
2. júl 2025
@elzena2

@malaopicka Nemusi byt narusena alebo mat doma katastrofalne podmienky. Možno fajcila na balkone a celý čas ich sledovala a preto vybehla hneď v tom momente, ako videla, ze jej chcela "zobrat" dieťa z ihriska. Aj my máme takých susedov. Že ich deti sa zacnu hrat s inymi deťmi na ihrisku a pokym je tam nejaky iný rodic, tak oni idu domov (ale to sú už staršie deti - 5 až 9 rocne). Ak by zaznamenali, že ten dospely to ich dieťa niekam berie, určite by po nom vybehli takto isto. Nie že by som obhajovala tu matku,len konstatujem, že sa to stava, že niektori (na pohlad normalni) rodicia takto radi nechavaju svoje deti na starosti inym. Napr sa nam stalo niekolkokrat, že nejake cudzie dieťa sa hra s nami a našimi detmi a rodic na druhej strane ihriska (10 metrov obdalec) cumi do mobilu alebo len pozera, ako si kopeme loptu, nie aby dosiel tiež a tvaril sa, ako ho to super bavi.
A k teme - ja nemám rada konflikty a neviem ich riesit, takže by som určite zaklamala, že my už práve tiež ideme domov, takže ju bohuzial nemôžem postrazit a zmizla by som z toho ihriska skôr, ako ona.

@elzena2 len ta dotycna matka jej povedala ze ide prec na minutku nie 45 minut…. Ani jej nepovedala kde ide… ta zena je bud narusena alebo maximalne nezodpovedna a sebecka..a mohli jej dojst co ma asi autorka za lubom ked jej nechala tak dlho dieta, ze podla vsetkeho ju uz ide pohladat

rybka1987
2. júl 2025

Som jedina, ktorej toto pride ako vymysleny pribeh?

hederamonstera
2. júl 2025

Autorka, neboj sa, ja by som sa zachovala ako ty. Nemam problem postrazit aj cudzie dieta, kebyze zhodnotim situaciu, ze je to treba. To len aby si si to nevycitala, tu na mk kazdy hned vie akoby sa zachoval v kazdej situacii😊

katarina092
2. júl 2025
@rybka1987

Som jedina, ktorej toto pride ako vymysleny pribeh?

@rybka1987 preco by mal byt? Ludia su rozni… to mozme povedat potom o kazdej

margotka17
2. júl 2025

No riadne drza a svihnuta matka. Už len jej dieťa ti chýba k tvojmu. Kto vie, na čom fiči. Normálny človek nenechá dieťa cudzej žene a u vôbec nie tak dlho. Buď rada, že si odišla 👍

slovakboy
2. júl 2025

Neurobila si nič zlé a všetko čo si urobila si urobila správne a dobre. To, že ona je šibnutá nemá s tebou nič spoločné. Polícia by riešila ju alebo by sa na to vykašlali vôbec si z toho nerob ťažkú hlavu. Viem že ťa hnevá tá nespravodlivosť ten debilizmus ľudí, ale reagovala si správne. Ja som minule nezvládol konflikt s jedným blbcom, ktorého som upozornil aby nehádzal odpadky na zem. Tak sa na mňa a moju manželku rozkričal ,že som mu jednu vrazil. Upozorňujem že som mu to povedal veľmi slušne a ešte som si dával pozor aby to ini ľudia nepočuli nech mu nerobím hanbu. Jeho reakcia ma tak prekvapila a tak nahnevala že letela mierna bomba do tváre. Len mierne, ale dosť na to, že sa stiahol. Napriek tomu som svoju reakciu bral ako zlyhanie a aj manželka to tak videla. Nemal som zo seba dobrý pocit a ľudia a predavačky v obchode, do ktoreho pravidelne chodím - no hanbil som sa. Mal som ostať ticho nechať ho vrieskať a pozerať mu hrdo do očí. Nabudúce to po sebe pozbierajte pane, lebo na vás zavolám ostrahu. A kľudne odísť. Tá matka sa zhovadila a nie ty. Synčekovi vysvetli, že je v bezpečí a že sa to už nestane.

isis234
2. júl 2025

Poučila si sa. Nikomu nevarovať dieťa. Ktovie čo je to za osobu. Nevieš jej meno, kde býva. Meno dieťaťa,..
Možno z dialky, schovaná sledovala tvoju reakciu, aby mohla ziapať, že jej berieš dieťa.
Neodísť preč. Tam zavolať políciu a povedať čo sa stalo. Ona by mala problém.
Dobre, že si odišla.

bielasovicka
2. júl 2025

Podľa mňa si odišla niečo šlahnut, a keď sa vrátila, už bola dezorientovana a nevedela ani kde je sever. Sa ti nezdalo ze bola pod vplyvom niečoho? Lebo to vyzerá, ako keby ani nevedela ze ti nechala dieťa.

zajinkakoni
3. júl 2025

Ťažko povedat, čo by som reálne spravila. S telefónom v ruke sa ľahko píše, ale realita je iná. Asi by som dopadla ako ty. A možno by som na tu políciu čakala. Kým by prišli, možno by som aj tu socialku zavolala. Jednoznačne pre všetky ponaučenie, nikdy nestraz cudzie dieťa.

andreatytler
3. júl 2025

No sila. Ja by som asi spanikarila a tiez sa pratala z toho ihriska prec co najskor, ale podla mna najlepsie by bolo volat tam policiu aj socialku hned ako tak kricala.
To kto necha dieta s uplne cudou osobou? Ved to je nemyslitelne. Take male dieta by sa malo aj same brat hned za mamou. Aj ked je zabrate do hry, tak tie deti neustale sonduju kde je mama a ci ju maju na dohlad. Toto dieta je naucene byt bez mamy.
Ja by som urcite volala socialku a toto vsetko tam nahlasila. Opisala dieta aj matku a kde sa to stalo, Podla mna si nebola prva ktorej toto urobila. To dieta jej treba zobrat.

biglovemom
3. júl 2025

Nemala by som problem postrazit dieta .uplne cudzej .
na Par minut .
Po 15 min by som volala policiu.

Aj ked nie sme kamosky,len sa z videnia pozname - ale zvykli sme si s mamickami postrazit deti,na max 10min ked sme sli do pekarne pre kavu.
Ja som raz nechala 5rocku cudzej postrazit ,hrala sa s jej synom a musela som ist cikat ale bola som 5-7min prec .

lienka9
3. júl 2025
@hederamonstera

Autorka, neboj sa, ja by som sa zachovala ako ty. Nemam problem postrazit aj cudzie dieta, kebyze zhodnotim situaciu, ze je to treba. To len aby si si to nevycitala, tu na mk kazdy hned vie akoby sa zachoval v kazdej situacii😊

@hederamonstera suhlas.mna by asi napadlo,ze musi zbehnut na wc..tiez by som asi v danom momente nepovedala nie.
A autorka,ked by na mna zacala ziapat,ja by som aj pred detmi odkricala spat,ze bola 45min.mohla byt rada,ze si policiu nezavolala ty..ale podla mna si sa zachovala spravne,nemas si co vycitat

samik88
3. júl 2025
@ullala

Toto mi pride ako take prespekulovane sposoby spoluobcanov...

@ullala presne tak ,takéto správanie úplne sedí na cigánky. Hocikde nechajú dieťa (veď ich majú veľa) a hneď využijú situáciu.

nika_17
3. júl 2025

Akoze,ja by som tiež asi ostala strážiť,keď sa pekne spolu hrali.No ale aby po mne potom nejaká chorá žena vrieskala,že jej chcem uniesť dieťa.To je čo za …?

karlamon
3. júl 2025

Autorka toto sa mi stáva na ihrisku bežne žiaľ 😔 naposledy keď sme boli s malým, tiež sa k malému pridalo dievčatko, ani nie 2 ročné.. Po chvíli maminka fuč.. Odišla až k druhej bytovke, ale teda ja som ju videla.. Tiež sme boli už na odchode a obzerala som sa, čo sa maminka uráčí vrátiť keď bude vidieť, že sa balíme.. Nebolo tak.. My sme šli domov okolo mamky, ktorá sedela na lavičke s ostatnými mamičkami, podotýkam, bola na druhom konci sídliska, na malú ledva dovidela.. Tak som jej išla oznámiť, že odchádzame.. A tiež kukala na mňa jak puk, že načo jej to oznamujem a jak som sa otočila, už som len počula, jak som ja divná, že sme prehodili 2 slová a už som doterna 🤣🤣🤣 reku okey..