icon

Ktoré obdobie vývoja dieťaťa vás viac baví?

Včera o 10:30

Tak by ma zaujímalo, keby ste si mali vybrať z dvoch možností, kedy ste si život s deťmi viac užívali? A, malé bábätko až povedzme do dvoch rokov. B, dieťa od dvoch rokov vyššie. Ak vás viacej bavila možnosť A, mohli by ste prosím aj pridať informáciu, či vám s bábätkom niekto pomáhal (napríklad babka vzala raz týždenne na dve hodiny, partner kocikovat atď), alebo bola starostlivosť takmer výlučne na vás?
Mne príde starostlivosť o bábätko dosť otravná, aj keď ho lubim, som na neho asi 95percent času sama. Čo okolo mňa ženy hovoria, že najlepšie je bábätko, mám pocit, že sú to tie, kde bábo dobre spí a zapájajú sa aj iní členovia rodiny. Mozno sa mylim. Staršie takmer 4rocne dieťa, to je iná vec, s ním sa dá kopec aktivit podniknúť. Vďaka za vaše názory.

Strana
z2
anonym_ae4eed
Včera o 10:35

Väčšie deti. Od 6 rokov vyššie. Najhoršie obdobie bolo pre mňa to, keď začínali chodiť. Neustále s nimi, držať za ruky, atď. Pomoc som mala, ale aj tak. Väčšie deti sú oveľa lepšie, ľahšie. Ak si dobre vychovás, pri väčších deťoch už si len užívaš plody svojej výchovy.

vikusjk
Včera o 10:36

@anonym_autor mna bavi najviac aktualny vek mojej dcery, t.j. 14 rokov :D Ale tak od tych 10 - 12 uz je to s nou fajn, uz sa bavime na inej urovni. Ziadne male dieta by som uz nechcela 🙈

anonym_064de3
Včera o 10:37

Všetko je znesiteľné, až kým nepríde puberta.

anonym_296215

No ja mam 2 ročne
Aj na mne je 95 perc času
Doteraz spí všelijako a vstáva pomaly skôr ako sliepky
Ale je to super obdobie a hej niekedy je to na prášky 🙂 no žiadna katastrofa, sú horšie veci ako mat doma dieťa
Pre mňa je to radosť, starost
Tak to ma byt
Každé obdobie ma svoje čaro
Tak ako chcem aby bol bábo,tak by som chcela aby bol ako je teraz a tak by som chcela ako bude väčší 😅

anonym_3bd953

Urcite od 2 rokov vyssie.
Nepomahal mi nikto ani s jednym (mam 3), velmi pekne obdobie bolo tesne po narodeni, nejaky ten mesiac, potom je to take kadejake, dieta ani nesedi, ani nechodi, ani nerozprava, je to narocnejsie urcite.

personality
Včera o 10:40

Bábätko ma najviac baví do 2 rokov a bola som 100% času sama, babky nič nikdy nekocikovali, otec do večera v robote.

anonym_2c9a08
Včera o 10:42

"Partner pomaha s kocikovanim"🙄

anonym_f0870c
Včera o 10:43

@anonym_autor bábätko, lebo to je v podstate bez starostí 🙂. Staršie deti sú náročnejšie na emočnú a psychickú starostlivosť.
A na deti aj keď som mala 2 som bola cez týždeň sama, z rodiny niekto pomáhal len, ak som potrebovala napr k lekárovi. Cez víkend bol dosť zainteresovaný manžel.

katarinaba
Včera o 10:43

Babatko, kym nezacne chodit. A potom od 5-6 rokov vyssie.
Ja som bola na babatka v podstate vzdy sama. Je pravda, ze vzdy som mala len jedno, lebo mam velky vekovy rozdiel, ale aj tak - ja som s babom chodila aj do prace. Mama mi zo zaciatku maleho medzi kojenim postrazila, neskor bol so mnou v kancelarii. Deti starsie tiez obcas pomahali - ale to len tak, ze nieco priniesli, na chvilku zabavili.
Ked to zacne chodit - amen tma 🙂 🙂, potom vsetky tie vzdory. Ked uz zacne realne vnimat svet a kontrolovat svoje konanie - 5-6 rokov - od vtedy je to opat sveta zit.
Takze okrem veku 1,5-5 rokov - kedy je to peklo na zemi 🙂 🙂 🙂, to je stale parada. Moje decka ani v puberte nevystrajali, teda zatial dve, uvidime to tretie.

bambulkaaskatulka
Včera o 10:44

Môj bude mať 4 roky a u nás bolo babatkovske obdobie najhoršie. Si totálne nevyspata, dieťa stále plače, nevieš čo mu je, je na tebe 100% závislé, teraz je to už oveľa oveľa lepšie aj keď teda má to obdobie vzdoru ale nevadí, teší ma ako rastie a stáva sa samostatnejsou osobnosťou

anonym_771c03
Včera o 10:58

Pre mna bol čarovny prvý rok. Takže sa prikláňam k prvemu. Do 2 rokov. Úplna parádička.
Bola som na deti viac-menej sama. Rodina ďaleko.

gloriadeville
Včera o 11:08

@anonym_autor dcéra ide mať dva roky a užívam si každé jej obdobie. Teraz je to s ňou super, je parťáčka a je s ňou sranda. Veľa rozpráva, takže už si aj pokecáme :D.
Keď sa pozriem spätne nechcela by som sa už vrátiť do obdobia bábätka a viac denných spánkov, ale každé obdobie má niečo do seba.
Som na ňu sama s občasnou pomocou starých rodičov.

minesasubu
Včera o 11:20

Syn má teraz 4r a teda musim povedať že za mňa to bolo fajn ked mal do 2r robila som čo som ja chcela teraz sa riadime podla neho
chodili sme na kružky , akcie a pod , doma tiež super
manžel sa tiež staral prevažne k vecěru a cez vikend
ale každe obdobie je podla mňa super stále niečo nové zažijeme

anonym_614c22
Včera o 11:27

@anonym_autor za mňa čím staršie tým jednoduchšie.... Najväčší trest bolo pre mňa bábätko... Možno až trauma

anonym_fbecec
Včera o 11:31

Za mna babatko ( ked sa zladite s kojenim ) najkrajsie obdobie v zivote. Ale spal dobre, takze viem si predstavit ze to vie byt aj narocne obdobie.

Od roka a pol, ako zacal chodit, do tak 3 rokov to bolo narocne. Este stale plienky, ale uz vlastna hlava, tazko sa s nim dohodnut kym nezacal hovorit, tantrums…

Od 4 rokov (teraz ma 6) mame zasa velmi pekne obdobie. Je to partak, rada pocuvam tie jeho taraninky, da sa s nim vela podnikat, cestovat, ale este sa prituli, pomojka.

zuzudrnda
Včera o 11:38

Od pôrodu do 1r pri oboch deťoch úžasné. Boli veľmi pokojné, usmievavé, pohoda, všade spokojné. 1,5-3r vtipné obdobie, ozaj sme si užili, zasmiali sme sa na fantázií, roztomilých múdrostiach a formuláciách. Také čisté duše a malí parťáci. Starší 9 mladšia 5. Ešte stoja o našu pozornosť a prítomnosť, zároveň sa vedia spolu zahrať a majú pekný vzťah. Vie to byť náročné, ak sa im nechce a je príliš veľa otázok, prečo, ale je to na chvíľu.

anonym_ea3668
Včera o 11:41

Malo kategorii si dala ....najstarsie moje ma 14...takze ani ja som si este nepresla vsetkymi "vyvoja dietata"....a z tych, co som si presla sa mi zatial najviac paci vek 8-11, alebo teda kym nepride PUBERTA.
To je taky vek, ze uz su relativne samostatne, ale este ich bez problemov zaujme kopec veci, da sa chodit na celodnove vylety, deti vladzu a tesia sa na ne. Netreba brat kocik, nahradne oblecenie. Batohy s proviantom si uz odnesu sami.
Ale nie je este vsetko NUDA....
Ale popravde pre tieto mensie deti (8-11) je ovela viac moznosti na "vyzitie" ako pre pubertiakov.
Z tych kategorii, co si dala tak ani jedno. Babatka som mala narocne, vek okolo roka bol fajn. Kym neprisiel vzdor dvojrocnych, za mna vek 2-3 roky je masaker. 4 rocne je uz zase uplne ina kapitola, ak uz dovzdorovalo. Ale, stale sa nedaju celodenne vylety, resp. treba mysliet na obednajsi spanok. Nevladze este tolko, batoh si neodnesie (teda taky mini, co do neho nic nevojde ano), raz dva uspini....zaujmy su este velmi "jednoduche", treba dost kombinovat program aby boli spokojni aj rodicia aj deti...

anonym_b90a5d
Včera o 11:42

Som trápna, ale mňa bavil a baví každý vek (zatiaľ 10a 6 r) - možno puberta ma baviť nebude🙂

anonym_1bb612
Včera o 11:43

Najviac ma bavilo a aj baví bábätkovské obdobie, milujem chodiť kočíkovať, robiť rôzne prikrmy, mojkať sa s malým uzlikom. Aj pri prvej dcére som si toto obdobie najviac užívala, po tom roku to začalo byt náročnejšie - chodenie, pády a hlavne vzdor.
Syn má momentálne pol roka a milujem to ❤️ pomoc nemám žiadnu, ale tak samozrejme manžel sa podieľa na všetkom.
Staršia má 5 rokov a je to s ňou zábava 😀

anonym_4465ed
Včera o 12:14

Pre mna su najlepsie deti od tych ca 6r. Vtedy sa uz da s nimi normalne komunikovat, funguju uz ako partaci. My sme boli na 3 deti s muzom sami, nikto nam nepomahal. Bolo to pre nas hlavne fyzicky vycerpavajuce, ked boli babatka. Prve navyse velmi zle spalo. A dalsia vec co bola pre mna u babatiek narocna, ze ti nepovedia co ich trapi, co im je. A to vecne hadanie, skusanie, riesenie preco place, co ho boli... no som rada, ze mam toto obdobie uz za sebou.

akvi
Včera o 12:21

Babatkovske obdobie si moze uzivat jedine ten, kto ma babatko, ktore nie je hore 10x za noc, ktore pospi chvilku aj cez den a ked je hore, tak neprereve 90% casu.. Takze ja to urcite nie som a neuzivala som si ani to obdobie od 2 do 4.. Najlepsie obdobie je teraz, ked je decko dospele 😅😂

anonym_2a03cc
Včera o 12:30

za mňa naj obdobie bolo obdobie v mš. To je asi od 3 do 6 r.
Dieťa pomerne samostatné - žiadne prebaľovanie, kojenie, prechádzky, a hlavne žiadne úlohy v škole.

anonym_14cddf
Včera o 12:32

Babätkovske obdobie bolo strasne nudne , moja ma 7,5r a teraz je to super 🤩 vsetko sa da s nou robit , je samostatna , parada (nechcem klud od decka !)

sella38
Včera o 12:38

A mna zatial bavi prave puberta, ktora sa neprejavuje nijako 🙂 Mam synov: 13 a 16. Husia koza mi naskakuje pri veku cca 2-3 roky.

anonym_111e44
Včera o 13:20

@anonym_autor ja som si prešla všetkými fázami , mám syna a dcéru. Baví ma synov vek - 17 rokov

ivik4
Včera o 13:21

Ja sa hlasim az od 7 rokov vyssie 🙃

anonym_d5f910
Včera o 13:29

@anonym_autor C, keď vypadli na intrák 🙂‍↔️

anonym_0f8dcf
Včera o 13:43

Starsie deti som si zacala velmi uzivat ked mali 4 a 7. Teraz maju 9 a 6 a je to perfektne 😉 Ale mame k nim este rocne babatko aby sme sa nenudili 😁

anonym_69587e
Včera o 13:57

najkrajsi je prvy polrok, kym sa nepohybuje 🙂 najhorsia zatial puberta

anonym_c2c5cc
Včera o 15:56

Velmi zalezi od dietata, moje od 3 tyzdnov do cca 1,5 roka nespalo dlhsie ako 30 min cez den, ked bolo male tak dalo 3x30 a potom 2x30 atd., v noci kazdonocne place, zuby katastrofa niekedy zaspal o 5 rano a o 7 bol hore. Mam z toho ptsd a to bol a je zdravy, nema ziadne odchylky, len je citlivy. Takze klobuk dole vsetkym mamickam, co maju chore deticky. Ale stale tvrdim, ze materstvo s dietatom co vela neplace a pekne spi je ina liga. Teraz ma vyse 2 rokov a je to 100 a 1, aj ked ma hysaky atd., rozprava rozvite vety od rana do vecera a k tomu si struhne aj 20 km denne na odrazadle a mam tiez dost, zaspava o 22, vstava o 6🤣 tesim sa este ked podrastie lebo to kecanie s nim ma bavi napr., z toho chodenia mam dost ale😀

Strana
z2