icon

Ktoré obdobie vývoja dieťaťa vás viac baví?

Včera o 10:30

Tak by ma zaujímalo, keby ste si mali vybrať z dvoch možností, kedy ste si život s deťmi viac užívali? A, malé bábätko až povedzme do dvoch rokov. B, dieťa od dvoch rokov vyššie. Ak vás viacej bavila možnosť A, mohli by ste prosím aj pridať informáciu, či vám s bábätkom niekto pomáhal (napríklad babka vzala raz týždenne na dve hodiny, partner kocikovat atď), alebo bola starostlivosť takmer výlučne na vás?
Mne príde starostlivosť o bábätko dosť otravná, aj keď ho lubim, som na neho asi 95percent času sama. Čo okolo mňa ženy hovoria, že najlepšie je bábätko, mám pocit, že sú to tie, kde bábo dobre spí a zapájajú sa aj iní členovia rodiny. Mozno sa mylim. Staršie takmer 4rocne dieťa, to je iná vec, s ním sa dá kopec aktivit podniknúť. Vďaka za vaše názory.

Strana
z2
leidin
Včera o 16:29

No ja by som si to babatkovske obdobie uzila este viac, ked teraz viem, ako mi to chyba, ze bola taka mala, teda nema este dva roky ale uz ma po 1,5r a proste pomaly sa to krati. Ale tesim sa aj na to, co bude a uvidime. Tazko povedat, ale najcennejsi je ten zaciatok asi. Lebo rozvijat sa bude stale a mensie nebude.

anonym_724499
Včera o 16:43

@anonym_autor Za mňa môžem povedať že každé obdobie má svoje čaro. To bábätkovske obdobie bolo fajn, moje deti mali svoj režim odmalička kedy spať, kedy jesť, kocikovat. Ja som si materskú užívala, oddýchla som si, čítala som knižky pokiaľ spali. Bola som na deti sama, babky nikdy nekocikovali ani nepostrazili, manžel do večera v práci.
Od 2 rokov to bolo tiež dobre to sa už dalo všade ísť s deťmi, boli taký malý parťáci. Potom škôlka tiež fajn to už mali viac rozumu viac chápali, aj tie aktivity boli iné. Školáci začalo učenie to bolo tiez pekné obdobie. Potom puberta tá bola trocha búrlivá no dalo sa to prežiť.
Čo u mňa osvedčilo že deti som brala ako partnerov že žijeme spolu a odmalička som ich zapájala do všetkého a tak sme spolu fungovali. Mám 15, 10 a 6 ročné.

iwesska
Včera o 18:08

Za mna A,kym to nerozprava,nevzdoruje a je stastne,ze mu das najest a vymenis plienku😁 Ver mi,ze na to prides sama. V puberte bude mindzovat,aj ked mu zaprajes dobre rano🙄😄 A nie,nikdy mi nikto deti nestrazil,ani nekocikoval.

anonym_064de3
Včera o 18:48
@bambulkaaskatulka

Môj bude mať 4 roky a u nás bolo babatkovske obdobie najhoršie. Si totálne nevyspata, dieťa stále plače, nevieš čo mu je, je na tebe 100% závislé, teraz je to už oveľa oveľa lepšie aj keď teda má to obdobie vzdoru ale nevadí, teší ma ako rastie a stáva sa samostatnejsou osobnosťou

@bambulkaaskatulka počkaj, počkaj, ešte budeš s láskou spomínať na to milé dieťa.

euka210
Včera o 21:11

@anonym_autor nie, za mna bol zlaty vek deti od 1,5r do cca 3r. To boli male, zlate, este nebol vzdor.

anonym_69470d
Dnes o 05:44

16-18 rokov.... Prešla puberta a konecne sa s nimi dá 🙂

fairyy
Dnes o 14:05

zatial mam odskusane len do 13... takze naj od 7 do 9/10 .... uvidime po puberte.. a najhorsie zatial dieta do roka a potom v tesnom zavese je puberta

saprofytkaveronika
Dnes o 18:54

@anonym_autor ja nie som vobec babatkovsky typ, a to som mala stale aj pomoc babiek. (Manzela nepovazujem za pomoc, ale za rovnocenneho rodic 💛). Nase 1.dieta bolo az velmi dobre, ja som sa neskutocne nudila, len som chodila pozerat, kedy sa konecne zobudi, a ked sa aj zobudila, tak cely den ticho, len usmevy, kojenie, prebalovanie...no nic pre mna...2.dieta - masaker, koliky, spanok nula cez den aj v noci... psychicky aj fyzicky som 1.rok uplne vyprahla....pre mna najkrajsie obdobie zacina az tak pred 3.rokom...ked je to uz "samostatne", ale zaroven stale male zlate,plus si vies pri 3+ porobit skoro vsetku robotu uz v pohode popri tom ako sa hra 😊

Strana
z2