icon

Má slabý spánok. Ako zistím, že malý je hladný?

katkanova
8. júl 2011

(bejby ma 5 tyzdnov) vo vecernych hodinach - tak od 6 vecer stale mrnci a nespi - navela sa da utisit culmom ale ak aj zaspi je to len taky polospanok a netrva dlho. ak mu ponuknem prsnik, vzdy si da a tak by ma zaujimala jedna vec - bude babo cucat aj ak nie je hladne? ako by sa dalo zistit ci ma hlad alebo ho napr boli brusko, alebo je prilis unaveny a nevie zaspat? mam obavy ze ak nema hlad a ja ho vzdy utisim kojenim mozem mu skor uskodit ako pomoct ... dakujem ;)

Strana
z4
sareenah
15. júl 2011

@zuzkat1 veru ano, spominam si na nase kojace zaciatky, vies na zaciatku som kojit mohla, resp, na to, ze maly grckal, tak nasa doktorka mavla rukou, ze to vsetky deti a neriesila to...a tiez som si presla zapalmi, teplotami...takze presne viem, co ma o chvilu caka...ja viem, ze to nie je jednoduche a velmi dobre si pamatam tie bolesti, ked sa maly prisal...a akoby ma ihlami do bradavky pichali...ale potom ked sme sa po neprijemnom zazitku, kde maly to co vygrckal aj vdychol dostali do nemocnice...uprimne...keby do maleho manzel nedychal vzduch a keby neprisla zachranka tak rychlo, tak by sa zadusil...slovom, v nemocnici spravili sono maleho a zistili reflux...tak mi sama primarka povedala, ze ak chcem davat malemu materske mlieko, tak jedine odsavat a zahustovat...takze ja som si to nevybrala....a isteze by bolo jednoduchsie hocikedy s malym vypadnut niekam a dat mu napit niekde na lavicke...ale takto som doma denne odsavala aj 5 hodin...dokola...uz mi z toho sibalo...proste vydrzala som rok a pol...a som na to hrda...mohla som sa aj ja na to vykaslat a prejst na specialne zahustene UM, ktore ani nestalo extra viac ako to zahustovadlo...ale chcela som pre dieta to najlepsie...takze pevne verim, ze teraz toto druhe, uz reflux mat nebude a budem moct pokojne kojit...a iba kojit...a neumyvat, nesterilizovat...neodsavat stale...dokola...takze tak...vies, bola by si prekvapena, ze nie vsetky baby rozmyslaju tak, ze pre mlieko spravit cokolvek...moja svagrina sa proste uprimne na to vykaslala a bolo pohodlnejsie dat malej umele...jasne, nemozem ju sudit...ale ked mali krst, tak sme boli spolu 6 hodin a ona si malu ani neprilozila...ani neodsala...dala umele...pre pohodlnost...takze prepac, ak som bola neprijemna...ja viem, ze aj Ty pre to robis maximum a tiez to nie je lahke...proste kazda sme sli inou cestou..a obe spravnou pre danu situaciu... 🙂

zuzkat1
15. júl 2011

@sareenah no ved je super ze si tak dlho vydrzala odsavat to ja obdivujem na to by som nemala...mozno som aj ja bola neprijemna kvoli tym flasiam...ale mam skusenost s jednou kamoskou ktora velmi chcela kojit a nemala ziadne problemy, odsala len preto ze chcela ist von (maly mal uz 5 mesiacov) a tak dedo dal z flase a uz to bolo...koniec kojenia... proste malemu to islo lahko z tej flasky a vykaslal sa na cely prsnik...a viem ze nie kazda urobime vsetko pre prirodzene materske mlieko, mam kamosku ktora tiez nekojila lebo ju to bolelo, tak dala UM a hotovo... bude druhe mimi? blahozelam a drzim palce nech sa dari kojit podla tvojich predstav🙂

kukujka
20. júl 2011

@sareenah nechapem ked si nejaka zena len tak da umele mlieko ked ma moznost kojit.ze je to pohodlnejsie?urcite nie.ja ked som bola nutena castejsie odsavat tak to bolo o nervy staale umyvat,vyvarat trapit sa kym sa mliecko odsaje,zohrievat atd.ved je jednoduhsie dieta nakojit ved aj to trva kym to umele mliecko rozrobi a ked si babo pyta vonku tam im nezostava nic ine len rychlo bezat domov .som rada ,ze moja mala uz pekne papa s prsniku cez flasu davame uz len raz za den

sareenah
20. júl 2011

@kukujka no ano, ked Ti mliecko ide, tak je radost prilozit a nakojit...ale presne si pamatam aj ja svoje zaciatky, ze proste neslo, bolelo...vsetko dokopy...a tiez by som si vedela predstavit, ze boze, iba prevarenu ochladenu vodu zmiesat s praskom a je to...ale ked sa zena na zaciatku zatne a trosku zamaka, tak sa tie prsia daju pekne rozbehat a potom je radost kojit 🙂

kukujka
20. júl 2011

@sareenah nejde nam to az tak dobre,ale snazime sa niekedy sa pekne napapa hned na prvy krat a niekedy az na 4krat s prestavkami papka,ale hlavne,ze nam to ide

31majka12
23. aug 2011

Dobry vecer prajem...mam doma 1 tyzdnove babatko a malo mi papa...niekedy len 2-3 minuty...potom ho chcem dat odgrgnut ale niekedy to nejde a jednoducho si neodgrgne...dam ho lahnut a za minutu sa preberie a place...tak ho davam znova na prsnik...ale odvracia hlavku ...a dava si rucky do pusy,casto sa mu cka...a mam pocit ze pije malo mliecka..naposledy sme takto celu noc papali...3 minuty...potom zaspal...ulozila som ho do postielky...za 2 minuty bol hore a plakal...tak som dala papat...zas papal malinko a potom ked sme mysleli ze spinka tak zacal ckat...a takto sa to opakovalo az do rana ☹
Grckat ..negrcka ale mam podozrenie ze je to reflux...
Dneska sme boli u doktorky tak ze je v poriadku..ze je zdravy.
Ale mam aj tak obavy ze co ak ...je to predsa len vytuzene babatko.

lencita
23. aug 2011

@31majka12 take malicke babo papa malo lebo ma maly zaludok...a ani moj si zo zaciatku neodgrgol skoro nikdy, malokedy sa mu podarilo a teraz si uz grgne ako stary chlap 😉 moj maval stikutku niekedy aj hodinu v kuse,ale uz ju skoro vobec nemava..uvidis ze to prejde aj tvojho 😉 mozno chce len cucat, skus mu dat dudlik.. 🙂

poleva
23. aug 2011

@31majka12 koľko ho nosíš po najedení? ak ho dáš ľahnúť a plače,treba vziať a opäť ponosiť
moji si takto odgrgli vždy!

cukor
23. aug 2011

@31majka12 ..nechaj si ho dlhsie prilozené.a naša tiež si nevedela odgrgnut.nemusí stále.a štikutku tiez mala aj 20-30minut.a môze ho boliet bruško .moja mala koliku a práve pri saní pracujú črievka a mala hrozné bolesti.

fifinkaaaa
14. jan 2024

@ruthke dobrý deň viem že to už je veľa rokov dozadu ale riešim to práve teraz so synom má tichý reflux a nechce sa veľa kojiť vlastne skoro vôbec ceca až v polospanku alebo v noci a cez deň stále pri kojení plače a ceca tak 5min max má len 6 týždňov je to na palicu poraďte čo vám pomohlo

Strana
z4