Mám budiť skoro trojročné dieťa v noci na cikanie?
Mamičky,poprosím váš názor na budenie dieťaťa 2 ročného,bude mať o mesiac 3 na nočnē cikanie.Budiť či nebudiť( nejde o moje dieťa,pracujem v zariadení s deťmi a s kolegyňami sa rozchádzame v názore),podla nich dávať cikať aspoň 3 až 4 krát za noc,ja nesúhlasím.Ďakujem
@simkam2912 Podla mna nie.Max raz...ak pije mlieko pred spanim alebo proste mava taku nehodu pravidelne..
@simkam2912 zobudiť za nič 3-4x ? Šialene!!! Nech ju niekto zobudí 3-4x a nech potom povie sko je super vyspata.
Ja som nebudila, vedla postele mal syn nachystané nočník, len som ho posadila a on sa vycikal
jasné, že nebudiť ..svoje dieťa som nebudila vôbec, pred spaním sa vycikala a spala do rána v pohode
Kým sa to naučila cca /do 2 roky 8 mesiac/ mala na noc plienku
Budit 3,4 krat? Co je normalna? Max tak 1 krat, ak viem, ze dietatko sa casto v noci pocikava. Ja som moju nikdy nebudila, su noci, ked spi a nepotrebuje ist, su noci, kedy sa zobudi sama. Nehodu ma tak raz za 2 mesiace.
Nemám ešte dieťa, ale príde mi to nahlavu.. dieťa budiť v noci na cikanie? prečo? pokial viem, dieťa sa budiť nemá. Na nočník treba učiť cez den, podla mna, ked dieťa nasilu zobudiš v noci a das na nočník, spojí si to negatívnou skusenostou. Ved si vezmi ake by bolo keby teba budia v noci a nasilu musiš sediet na zachode ospala, rozospatá.
@simkam2912 nebudila som ani jedno dieta, prve mesiace zivota sa za kazdu cenu snazime ich naucit spat celu v kuse a potom robime take tirady, ze ich nosime cikat... ako sa potom ma naucit ne-cikat celu noc, ked aj tak cika (lebo mama nosi??)... ach jaj... urcite nie, moje starsie deti boli 17-20 mesacne bez dennej a nocnej plienky - ale najmladsej to trvalo ooomnoho dlhsie, mala ju az do skoro 4.narodenin... nenapadlo by ma ani nahodou ju budit, spavala mi 10-12 hodin v kuse ako poleno. Jednu plienku rano vyhodit, aky problem? Prestala uplne - zo dna na den, sama od seba - a nikdy sme nemali nehodu...nikdy... bez prace a stresu pre vsetky strany.
Ja som dieta nebudila a nevidim dovod na to aby som to robila. Mne by sa tiez nepacilo keby ma niekto v noci budil a nosil na wc. A uz vobec nie 4x :D
Ak yb som vedela, ze sa mi dieta v noci/nad ranom pocika, mozno by som skor vstala a dala ho... ale skor nie :D
@simkam2912 nie, radsej dat pre istotu plienku ci zobudit max 1x.pocikava sa to dieta pravidelne?mojej sa to obcas stalo aj v 4,5 r spala strasne hlboko obcas sme az rano zistili, ze spala v mokrom:(
@simkam2912 ahoj ja mam dcerku, 3 a 4 mesiace. Tak nejak😂
No a od kedy nema plienky, od 3 rokov asi, alebo 2 aj pol tiez neviem presne. Tak ju v noci dam cikat, ked viem, ze vela pila vecer. Ale to len tak, ze ju nezobudim ale vezmem nocnik polozim na postel a tam ju dam vycikat, obleciem a dam spat. Vobec o tom ani nevie. Je tak naucena, ze minule strasne plakala ja som ju posadila na svoje kolena a ona sa na mna vycikala😂😂😂🤦♀️🤦♀️🤦♀️takze ako kedy podla toho kolko pije.
A pre dieta nie je zdrave ho budit. Spanok a hlboka faza spanku je nesmierne dolezita na rast a tak. Takze ak sa nepocikaju do rana netreba ich davat cikat vobec. Alebo jeden krat dve hodiny po zaspani. Apson tak nam kazala so starsou nefrologicka.
Ja som nebudila. Mal nepremokavú podložku a o chvílu sa zobúdzal aj sám na cikanie. Sem tam sa potom stala nehoda.. no to je bežná vec.
Svoje deti som na cikanie nebudila ani raz. Keď mávali dlhší čas v noci plienku suchú, tak už som ju skrátka nedala. Dieťa, ktoré treba dať 3-4 krát za noc cikať, evidentne nie je pripravené byť v noci bez plienky. Ale komu už treba 4-krát v noci čurať? Veď to nedáva pomaly ani novorodenec 🙈
@simkam2912 ja som svoju odplienkovala ako 2r. A nikdy som ju nebudila v noci inac by som mala velky cirkus a to by som musela das hodinu uspokojovať a uspavat davam jej plienky (pants) ked zaspi a niekedy sa sama zobudi dakedy este ma mokru plienku dakedy celú noc spi a to uz mame 3r. .....za mna určite nebudit a rusit spanok dietata
Jemine, to čo je za nápad. Kým dieťa nie je zrelé a furt sa pocikava treba dať na noc plienku. Moja dcéra má 4. Plienku na noc nemá od 3. Buď spi celu noc, alebo sa zobudi sama. Nehodu mala 2x za ten rok. Keby mna niekto budi v noci tak ho zahlusim 🙈 a to dieťa je rovnaký človek, tiež má právo sa v klude vyspať
Ak sa dieťa doslova nenalieva vodou pred spaním, tak podľa mňa v pohode stačí raz.
@simkam2921 Čo to je inak za zariadenie? Veď to je celkom desivé, čo za nápady majú tie ženy. To vás tam neškolia? Dúfam, že nemajú aj nejaké iné choré nápady typu namočiť cumeľ do medu, aby dieťa lepšie spalo...
Budiť dieťa 3-4 x počas spánku je extrém, malo by veľmi nekvalitný, plytký nedostatočný spánok a to sa časom u dieťaťa prejaví na zdraví.
Naša dcérka sa rada napije aj pred spaním, takže ju dávame cikať, ale len raz. O 7-8 večer ide spať, okolo 12-1h v noci - záleží ako dlho sme hore, ju posadíme na nočník, ktorý má vedľa postele. Nebudíme ju, len ju jemne zoberieme, posadíme, ona je v polospánku, povieme jej, že ak sa jej dá tak sa môže vycikať, málokedy sa stane, že sa nevyciká, utrieme ju oblečieme pyžamko a dáme späť do postele, takmer okamžite zase tuho spí. Občas sa už sama zobudí na to, že jej treba, ale vždy ma príde zobudiť, lebo aj to príde v polospánku a nevníma, že má nočník vedľa postele.
Ja som obe deti davala na nocnik ked som isla ja spat, zvycajne okolo 23.00 hod. Ani raz sa mi na cikanie na nocniku nezobudili, pri posteli mali nocnik, posadila som, vycikali sa, spali dalej. Ono to nie je budenie, na tom nocniku spali, len citili reflex "vycikania sa". Ale 3-4 x za noc je to zbytocne ak nemaju deti nejaky problem s mocenim.
zakladne pravidlo : spiace dieta sa nebudi
@simkam2912 moja ma 4 a zobudím ju 1x okolo 10, ale aj to nieje celkom prebrata, ale vníma. Zvykne sa aj sama zobudiť počas noci. Odkedy nemá plienky, už skoro 2 roky, sa jej pár razy stalo, že sa pocikala v noci
@snazilka_bio_mamka tiez mam takyto nazor,ale vzdelane kolegyne nepresvedcis
@simkam2912 ja som moju zo zaciatku davala 2x cikat.ale ona viac menej spinkala, ani nevedela ze je na nocniku. Po nejakom case uz len 1x a tera uz pekne prsapinka do rana. Niekedy ked v noci moc kope a prehadzuje sa, tak ju dam cikat lebo sama sa nezobudi ze sa jej chce.
@simkam2912 si predstav, že spíš a niekto ťa každú noc 3..4 krát zobudí a káže ti ísť na wc. Na hlavu!!! Dobré psycho-tyranie.....to kde robíš prosím ťa?
Deti majú v noci spať. 3 ročne sa už vie zobudiť a ísť na wc samé ak treba. Pár nehôd je samozrejme v tomto veku ok. Ak to dieťa nezvláda tak na noc plienky.
@jankapepe detsky domov,no ony nemyslia uplne dieta prebudit,ale zobrat ju z postele a posadit na nocnik nech sa vycika,ale tymto sa to dieta aj tak uz prebere.
@simkam2912 😢😢😢
@simkam2912 tak,to by si tvoje kolegyne mali nastudovat trochu odbornej literatury k tejto teme..urcite to nie v poriadku,aby deti v noci,takto budili...

@simkam2912 ja som svojho “budila” 2x asi 2m a potom sa naucil sam