icon

Mám sťahovať predkožku ročnému bábätku?

misickaa4
14. dec 2020

Dobry den, prosim Vas na toto su rozdielne nazory, ci stahovat pomaly alebo nie...ake mate realne skusenosti? Odkedy s tym a ako zacat?
Dakujem

mondolina
14. dec 2020

Nie.

anjelicek26
14. dec 2020

Tak pohybat predkozkou je sucast normalnej hygieny u chlapcov... pohybat, umyt a hotovo... nic viac, stahovat ju len tolko, kolko ide, proste posunut hore dole a konec. Ziadne nasilne pretahovanie, ziaden slez, ziadne zasahy. Proste len pri umyvani posunut, zvysok poriesi priroda a cas.

zuzicka256
14. dec 2020

@anjelicek26 presne ako si napisala 👌👌👌

ivka21
14. dec 2020

Mi sme boli u urológa a som sa ho pýtala a áno treba chlapcom sťahovať po kúpeli. Ze je to súčasťou normálnej hygieny muža. A malý vtedy mal cca 8 mes.

andrea_ff
14. dec 2020

Presne tak...u nas v 3,5 roku pekne uz ide stiahnut. Takze trpezlivost a nic na silu.... a co mna strasili, ze mu to u lekara nasilne stiahnu.... ale ja som cakala a dobre urobila

bagre
14. dec 2020

no sama v tom nemám jasno... prvý chalan postupne /doktorka tvrdila že do roka nie, ale ona sama mu spôsobila trhlinku keď pozerala/, druhý nie a to bol neskutočný boj - a doteraz je háklivejší, no a tretí schytal zápal ako 4-mes.a v nemocke ma doktor zvozil,že prečo sme nesťahovali,- oni stiahli v pohode a tomu to ide najlepšie dodnes.
Takže ťažko asi vo všeobecnosti povedať, záleží zrejme aj od toho, ako na tom predkožka je...

tosomja
14. dec 2020

Pri kupani trosku pohybem hore dole, ale nepretahujem. Doktorka tak kazala. Ma 9 mesiacov

ladyvi
14. dec 2020

@bagre moj schytal zapal ako 3 mesacny a dostala som zvozenie, ze preco mu stahujem, ze som mu tam nieco zaniesla. Az na to, ze ja vobec s pipikom nic nerobim od jeho narodenia. Takze na zaklade reakcie sa mi len potvrdilo, ze mu tam do toho nemam babrat. Mam pocit, ze na toto neexistuje jednotny a ten spravny nazor. My umyjeme len zvrchu, ziadne stahovanie pokial ide, dokonca ani take ako pise anjelik. Nemal ziaden zapal klop klop odvtedy. Coskoro 2 roky. Sprchujem aj 3x denne kedze je plienkovany este.

bagre
14. dec 2020

@ladyvi tak tak - čo dieťa a čo doktor to iný názor... ja som len rada, že žiadnemu to nemuseli rezať a podobne...

sapetka
14. dec 2020

Len tolko kolko ide. Nasilu nie

leamax
14. dec 2020

aj my chodime od malicka k urologovi a ten nam povedal, ze v ziadnom pripade! casom si chlapci zacali pindula sami chytat a pomaly, nevedomky si predkozku pekne pouvolnovali. ked boli trosku vacsi, naucila som ich, ako si ju maju stahovat sami. odvtedy to robia pri kazdom kupani, sprchovani. a nemaju ziaden problem. ovela horsie ako nestahovanie predkozky, je jej nespravne stiahnutie

nini1010
14. dec 2020

Robim to od narodenia.Nevidim dovod preco nie.Pri kazdom prebalovani dopnem predkozku len tolko kolko koza pusti,nie viac,ziadne nasilne pretahovanie.A uz mame otvorene na 1 cm.

pauli_cka
18. dec 2020

@misickaa4 nerobte to. samozrejme len pokial to ide vramci hygieny ked sa drobec kupe,ale nic nasilu.mne bolo povedane ze to treba, tak som sa malemu snazila to sťahovať az raz som mu to stiahla o trosku viac nez som chcela a zacalo mu to krvacat. tak som sa zľakla ako este nikdy v zivote. potom som mu to nechala tak,zahojilo sa to o par dni a odvtedy len umyvam vodickou vo vani pri kupani pokial sa mu da,nic viac. Videla som minule jednu online konferenciu na nete,kde o tom rozpraval urolog a ten sam to neodporucal